Moric - Blaufränkisch 2016 - Burgenland
Twee broers die wijnmaken in het oosten, dichtbij de Hongaarse grens. Terwijl Heinz Velich zich vooral bezighoudt met wit en zoet gaat Roland Velich vol voor rood en meerbepaald voor de prachtige Blaufränkisch druif. Dit is de instapper die nu vooral op vers rood fruit zit, en dat nog geen klein beetje. Dit is kersen, frambozen, zwarte bessen en vlierbessen met een behoorlijke portie kruidigheid en licht animale toetsen. Maar misschien nog iets te jong om nu al zijn ware gedaante te tonen. Wel erg goed gemaakte wijn die rond overkomt met fluwelige tannines en een naar méér verlangende afdronk.
(14-02-2019 09:06 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Moric - Blaufränkisch 2016 - Burgenland
Twee broers die wijnmaken in het oosten, dichtbij de Hongaarse grens. Terwijl Heinz Velich zich vooral bezighoudt met wit en zoet gaat Roland Velich vol voor rood en meerbepaald voor de prachtige Blaufränkisch druif. Dit is de instapper die nu vooral op vers rood fruit zit, en dat nog geen klein beetje. Dit is kersen, frambozen, zwarte bessen en vlierbessen met een behoorlijke portie kruidigheid en licht animale toetsen. Maar misschien nog iets te jong om nu al zijn ware gedaante te tonen. Wel erg goed gemaakte wijn die rond overkomt met fluwelige tannines en een naar méér verlangende afdronk.
Ik heb deze wijn ook geproefd in de voorbereiding voor de zwijntjes proeverij over Oostenrijk, en vond hem dan niet zo aantrekkelijk. Zeer hoog in zuren. Is nochtans een hoog aangeschreven huis. Te jong? Zou kunnen. Dit huis heeft ook een paar nog veel duurdere cuvées.
De Tiglat chardonnay van Heinz Velich is zeer mooi by the way.
(14-02-2019 10:37 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ik heb deze wijn ook geproefd in de voorbereiding voor de zwijntjes proeverij over Oostenrijk, en vond hem dan niet zo aantrekkelijk. Zeer hoog in zuren. Is nochtans een hoog aangeschreven huis. Te jong? Zou kunnen. Dit huis heeft ook een paar nog veel duurdere cuvées.
De Tiglat chardonnay van Heinz Velich is zeer mooi by the way.
Dat klopt Olivier. Zit redelijk hoog in zijn zuren maar vond dat toch niet echt storend. En die typische redelijk hoge zuurtegraad is wel wat kenmerkend voor deze druivensoort. Nu, die Moric wijnen kunnen wel tegen een stoot en bewaren redelijk goed. Van deze basiswijn bv. ook 2013 geproefd. Geen merkbare veroudering maar de zuren kwamen wat afgeronder in het glas. Die "Alte Reben" van hem zou ik ook wel eens willen proeven , maar die kosten x5
(14-02-2019 10:37 PM)Olivier schreef: [ -> ] (14-02-2019 09:06 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Moric - Blaufränkisch 2016 - Burgenland
Twee broers die wijnmaken in het oosten, dichtbij de Hongaarse grens. Terwijl Heinz Velich zich vooral bezighoudt met wit en zoet gaat Roland Velich vol voor rood en meerbepaald voor de prachtige Blaufränkisch druif. Dit is de instapper die nu vooral op vers rood fruit zit, en dat nog geen klein beetje. Dit is kersen, frambozen, zwarte bessen en vlierbessen met een behoorlijke portie kruidigheid en licht animale toetsen. Maar misschien nog iets te jong om nu al zijn ware gedaante te tonen. Wel erg goed gemaakte wijn die rond overkomt met fluwelige tannines en een naar méér verlangende afdronk.
Ik heb deze wijn ook geproefd in de voorbereiding voor de zwijntjes proeverij over Oostenrijk, en vond hem dan niet zo aantrekkelijk. Zeer hoog in zuren. Is nochtans een hoog aangeschreven huis. Te jong? Zou kunnen. Dit huis heeft ook een paar nog veel duurdere cuvées.
De Tiglat chardonnay van Heinz Velich is zeer mooi by the way.
De wijnen van Moric hebben echt wel hun tijd nodig. Heb jaargang 2014 liggen en die was 1,5 jaar terug nog veel te jong. Binnenkort nog eens eentje open trekken. Ik weet dat ik in het verleden nooit de hype rond Moric begreep en andere "Oostenrijkers" hoger inschatte... tot ik een paar uit het oog verloren flesjes van deze instapper terugvond.
(14-02-2019 11:41 PM)Innesto schreef: [ -> ] (14-02-2019 10:37 PM)Olivier schreef: [ -> ] (14-02-2019 09:06 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Moric - Blaufränkisch 2016 - Burgenland
Twee broers die wijnmaken in het oosten, dichtbij de Hongaarse grens. Terwijl Heinz Velich zich vooral bezighoudt met wit en zoet gaat Roland Velich vol voor rood en meerbepaald voor de prachtige Blaufränkisch druif. Dit is de instapper die nu vooral op vers rood fruit zit, en dat nog geen klein beetje. Dit is kersen, frambozen, zwarte bessen en vlierbessen met een behoorlijke portie kruidigheid en licht animale toetsen. Maar misschien nog iets te jong om nu al zijn ware gedaante te tonen. Wel erg goed gemaakte wijn die rond overkomt met fluwelige tannines en een naar méér verlangende afdronk.
Ik heb deze wijn ook geproefd in de voorbereiding voor de zwijntjes proeverij over Oostenrijk, en vond hem dan niet zo aantrekkelijk. Zeer hoog in zuren. Is nochtans een hoog aangeschreven huis. Te jong? Zou kunnen. Dit huis heeft ook een paar nog veel duurdere cuvées.
De Tiglat chardonnay van Heinz Velich is zeer mooi by the way.
De wijnen van Moric hebben echt wel hun tijd nodig. Heb jaargang 2014 liggen en die was 1,5 jaar terug nog veel te jong. Binnenkort nog eens eentje open trekken. Ik weet dat ik in het verleden nooit de hype rond Moric begreep en andere "Oostenrijkers" hoger inschatte... tot ik een paar uit het oog verloren flesjes van deze instapper terugvond.
Goed om weten, bedankt Innesto!