(28-02-2019 03:47 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Vanavond eens een nieuw recept proberen: champignongnudi in preibouillon. (recept: https://www.volkskrant.nl/de-gids/zelfge...b349a3c5/)
Als bijpassende wijn dacht ik aan een droge riesling, tenzij iemand hier nog een betere tip heeft?
geen gemakkelijke om een wijn bij te geven, denk ik. Ik vraag me af of de zuren van de riesling niet te hard gaan contrasteren met de bouillon?
Misschien een witte rhone? Benieuwd naar je ervaring in ieder geval.
(PS : de link naar het recept werkt niet)
(28-02-2019 04:06 PM)Olivier schreef: [ -> ] (28-02-2019 03:47 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Vanavond eens een nieuw recept proberen: champignongnudi in preibouillon. (recept: https://www.volkskrant.nl/de-gids/zelfge...b349a3c5/)
Als bijpassende wijn dacht ik aan een droge riesling, tenzij iemand hier nog een betere tip heeft?
geen gemakkelijke om een wijn bij te geven, denk ik. Ik vraag me af of de zuren van de riesling niet te hard gaan contrasteren met de bouillon?
Misschien een witte rhone? Benieuwd naar je ervaring in ieder geval.
(PS : de link naar het recept werkt niet)
Komaan zeg,
hier geef je toch een wat rijpere Chianti bij.
(28-02-2019 06:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]Een pinot gris?
Ja, dat zie ik ook nog lukken.
Grüner Veltliner ?
Ook lekker denk ik -->Filipa Pato Branco
(03-03-2019 09:52 AM)Olivier schreef: [ -> ]En wat is het geworden?
Daar ik geen van jullie ideeën in huis had, werd het toch de instapriesling van Dr Loosen, heel lekkere wijn voor een tientje.
Toch had je gelijk, Olivier: de zuren speelden inderdaad iets te hard op ten opzichte van de preibouillon. Wellicht was een pinot gris of een witte rhône de betere optie.
Het recept zelf stond me wel niet helemaal aan: de gnudi maken was wel wat prutswerk, en na een uurtje in de koelkast werden ze iets te plakkerig. Eenmaal in het kokend water bleven ze gelukkig wel heel.
De preipizza daags nadien viel beter in de smaak.
Thanks.
Citaat:Het recept zelf stond me wel niet helemaal aan: de gnudi maken was wel wat prutswerk, en na een uurtje in de koelkast werden ze iets te plakkerig. Eenmaal in het kokend water bleven ze gelukkig wel heel.
Goed dat je het zegt, want leek me iets dat ik ook wel eens wou proberen.
(03-03-2019 06:44 PM)Olivier schreef: [ -> ]Goed dat je het zegt, want leek me iets dat ik ook wel eens wou proberen.
Het kan natuurlijk ook altijd aan de kok gelegen hebben!
(03-03-2019 06:45 PM)troisetoiles schreef: [ -> ] (03-03-2019 06:44 PM)Olivier schreef: [ -> ]Goed dat je het zegt, want leek me iets dat ik ook wel eens wou proberen.
Het kan natuurlijk ook altijd aan de kok gelegen hebben!
Toch niet aan een driesterrenkok...
(03-03-2019 08:14 PM)vinejo schreef: [ -> ]Toch niet aan een driesterrenkok...
Haha, ik trek mijn plan in de keuken maar er is nog meer dan voldoende ruimte voor verbetering!