17-04-2019, 09:41 AM
17-04-2019, 03:58 PM
Jammer genoeg wijdverspreid. Moeilijke ziekte om te bestrijden, zeer lange incubatieperiode,en tast dus vooral oudere stokken aan.
Snoeien in guyot poulsard kan enig soelaas brengen, zorgt voor goede gezonde sapstroom die niet onderbroken wordt door wondjes. Bij aantasting door RSCA* blijft dan meestal een gezond deel van de plant voor voeding zorgen.
(voetbal interesseert mij weinig maar ik vond de autocorrectie te grappig om te verwijderen )
Snoeien in guyot poulsard kan enig soelaas brengen, zorgt voor goede gezonde sapstroom die niet onderbroken wordt door wondjes. Bij aantasting door RSCA* blijft dan meestal een gezond deel van de plant voor voeding zorgen.
(voetbal interesseert mij weinig maar ik vond de autocorrectie te grappig om te verwijderen )
17-04-2019, 05:54 PM
(17-04-2019 09:41 AM)vinejo schreef: [ -> ]http://www.wijnbouw.com/esca.html
Blijkbaar heeft men daar ook in Bordeaux last van.
Maar toch relatief minder want ESCA tast dus vooral oude stokken aan en in Bordeaux herplant men normaal gesproken als de stokken zo'n 40 jaar oud zijn.
17-04-2019, 06:31 PM
(17-04-2019 05:54 PM)wvd schreef: [ -> ](17-04-2019 09:41 AM)vinejo schreef: [ -> ]http://www.wijnbouw.com/esca.html
Blijkbaar heeft men daar ook in Bordeaux last van.
Maar toch relatief minder want ESCA tast dus vooral oude stokken aan en in Bordeaux herplant men normaal gesproken als de stokken zo'n 40 jaar oud zijn.
Las erover in het artikel over Rauzan Segla
I asked about the vine disease esca because it is a constant menace that should not be overlooked.
“We have vines touched by esca and there is no treatment against this disease. If the vine is infected, it has to be pulled up, so preventive work is critical. We take particular care concerning the selection of plant material and quality of rootstock since in the past they were not chosen with the same meticulousness.”
Als ze met “ preventive work” bedoelen dat ze de stokken uittrekken dan gaan ze er idd geen last van hebben