wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine de la Grange des Pères
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Domaine de la Grange des Pères - Rouge - 2005

Eindelijk nog eens een wijn die ik van mijn "bucket list" kan schrappen.
Zat in een lot, niet direct een idee wat ik deze fles precies heb betaald.
Doch ik zie online gekke prijzen voor deze wijn ... dus enorm benieuwd !!!

- Kleur : toch duidelijk al sporen van evolutie te zien, zeer licht in kleur en ook een lichtbruine rand
- Neus : Mon Dieu ... dit is gewoonweg hemels. Volop rood fruit, zuiderse kruiden, wat leder, tabak.
Verder ook nog gebrande koffie, inderdaad al wat tertiaire invloeden. Gebrande toetsen, verfijnd hout.
Ik haalde er ook nog een toets graanmosterd uit, wat geplette munt, snuifje grof zeezout
- Mond : mooi afgerond, in balans, flink wat vuursteen en mineraliteit, zeer sappig, doch eerder gedroogd rood fruit.
Vrij van de leeftijd van deze jaargang, nog mooie zuurtjes, tannines nog subtiel op achtergrond aanwezig, zeer aangenaam.
- Afdronk : blijft mooi lang hangen, ik krijg nog wat combinatie van neus & mond - indrukwekkend.

Doet me volop raden hoe dit jong moet smaken - gezien niet echt referentie, ook moeilijk te scoren.
Ik zie dat Robert Parker dit 95/100 heeft gegeven, en ik zit zelf ook wat in die richting, dus ja !

[attachment=3971]
Mathijs
Klinkt heerlijk. Zo een van die cultwijnen. En als de verwachtingen dan nog worden ingelost, is dat des te mooier.
Jong is dat veelal gesloten en zeer tanninerijk. Echt een wijn die tijd nodig heeft.
(28-04-2019 01:28 AM)vinejo schreef: [ -> ]Jong is dat veelal gesloten en zeer tanninerijk. Echt een wijn die tijd nodig heeft.

Eergisteren dan nog het restant ( 1/3 ) gedronken en zeer mooie evolutie.
Vreemd genoeg wat minder tertiaire invloeden en iets voller, sappiger en zwoeler.
Nog wat meer fruit en nog evenveel kruiden als de avond voorheen ... mooi.
Leuk om te lezen. Een domein dat tot de verbeelding spreekt, maar de hoge prijs weerhoudt me ervan om dit eens aan te kopen. Genoeg ander lekkers id streek te vinden aan redelijkere prijzen.
(09-08-2020 08:57 AM)claret schreef: [ -> ]Leuk om te lezen. Een domein dat tot de verbeelding spreekt, maar de hoge prijs weerhoudt me ervan om dit eens aan te kopen. Genoeg ander lekkers id streek te vinden aan redelijkere prijzen.

Kan ik me heel goed voorstellen. De prijs voor de rode variant in de markt is het voor mij ook niet waard. Daarvoor zit het toch weer te veel in de Pinot hoek, al is dat uiteraard persoonlijk. Het gaat mij vooral om de (helaas zeldzame) witte GdP. Die is zo ongelofelijk mooi, zowel jong als 20 jaar oud.
Ik vind het mooi dat dit domein vanaf de start zich niet wilde conformeren aan de geldende richtlijnen en overtuigd was van de zelf gekozen weg om te komen tot een topwijn. Dan maar "landwijn" op het etiket ipv AOC. En het gewoon doen. Heerlijk!
(09-08-2020 08:57 AM)claret schreef: [ -> ]Leuk om te lezen. Een domein dat tot de verbeelding spreekt, maar de hoge prijs weerhoudt me ervan om dit eens aan te kopen. Genoeg ander lekkers id streek te vinden aan redelijkere prijzen.

Destijds was dat ook zo n wijn die je rond de 40 euro kon kopen. Net zoals Clos Rougeard in de Loire zijn op een gegeven moment de prijzen op zeer korte tijd verdubbeld, verdrievoudigd of zelfs meer.
We hadden een abonnement op die wijn telkens we bij Venne gingen. De eerste jaren soms wat moeilijk (zijn flessen waren nog te jong) maar daarna steeds een van de toppers van de degustatie. De ene keer deed de wijn wat Bourgondisch aan, dan weer Bordeaux, dan weer Chateauneuf. Ik herinner me een fantastische 2005 in rood en ook de enige keer dat ik de witte dronk (enfin, dat ik me herinner) was dit de 2005 en absolute top, mooier dan de Hermitage van Chave..

http://www.vinejo.freebb.be/thread-1768-...l#pid23056
(scoorde m 95)
(09-08-2020 10:35 AM)vinejo schreef: [ -> ]Destijds was dat ook zo n wijn die je rond de 40 euro kon kopen. Net zoals Clos Rougeard in de Loire zijn op een gegeven moment de prijzen op zeer korte tijd verdubbeld, verdrievoudigd of zelfs meer.
We hadden een abonnement op die wijn telkens we bij Venne gingen. De eerste jaren soms wat moeilijk (zijn flessen waren nog te jong) maar daarna steeds een van de toppers van de degustatie. De ene keer deed de wijn wat Bourgondisch aan, dan weer Bordeaux, dan weer Chateauneuf. Ik herinner me een fantastische 2005 in rood en ook de enige keer dat ik de witte dronk (enfin, dat ik me herinner) was dit de 2005 en absolute top, mooier dan de Hermitage van Chave..

http://www.vinejo.freebb.be/thread-1768-...l#pid23056
(scoorde m 95)

Grange des Pères Blanc 2005 was de wijn die geschonken werd op de bruiloft van Sergio Herman. Het domein had speciaal voor deze gelegenheid 25 magnums laten bottelen. Was inderdaad prachtig.

Herkenbaar wat je zegt over een mix van Bourgogne, Bordeaux en Zuid-Rhône. Die elementen zitten er absoluut in.
In het artikel wordt verwezen naar de andere iconische wijn uit de Hérault: Daumas Gassac 1982. Dat was het eerste jaar dat die wijn in onze contreien opdook, toen zeker nog jonge stokjes (eerste jaar 1978?), vooral Cabernet. Die wijn was super indertijd, maar latere jaren hebben me nooit meer in die mate kunnen overtuigen. Misschien moet ik eens een recent jaar proberen. Ook hun witte vond ik bijzonder en misschien komt de verwarring i.v.m. de druivenmix wel daardoor, want in de blend van Daumas Gassac blanc zit nu wel redelijk wat Petit-Manseng. Ook die wijn vond ik indertijd erg mooi en aan zeer doenbare prijzen.
(09-08-2020 12:44 PM)wvd schreef: [ -> ]In het artikel wordt verwezen naar de andere iconische wijn uit de Hérault: Daumas Gassac 1982. Dat was het eerste jaar dat die wijn in onze contreien opdook, toen zeker nog jonge stokjes (eerste jaar 1978?), vooral Cabernet. Die wijn was super indertijd, maar latere jaren hebben me nooit meer in die mate kunnen overtuigen. Misschien moet ik eens een recent jaar proberen. Ook hun witte vond ik bijzonder en misschien komt de verwarring i.v.m. de druivenmix wel daardoor, want in de blend van Daumas Gassac blanc zit nu wel redelijk wat Petit-Manseng. Ook die wijn vond ik indertijd erg mooi en aan zeer doenbare prijzen.

Ik vind die witte Mas ook heel goed, lijkt soms wat zoetig maar is het niet.
Aan een 30tal euro nog betaalbaar.
De rode kan nogal stroef zijn.
(09-08-2020 12:44 PM)wvd schreef: [ -> ]In het artikel wordt verwezen naar de andere iconische wijn uit de Hérault: Daumas Gassac 1982. Dat was het eerste jaar dat die wijn in onze contreien opdook, toen zeker nog jonge stokjes (eerste jaar 1978?), vooral Cabernet. Die wijn was super indertijd, maar latere jaren hebben me nooit meer in die mate kunnen overtuigen. Misschien moet ik eens een recent jaar proberen. Ook hun witte vond ik bijzonder en misschien komt de verwarring i.v.m. de druivenmix wel daardoor, want in de blend van Daumas Gassac blanc zit nu wel redelijk wat Petit-Manseng. Ook die wijn vond ik indertijd erg mooi en aan zeer doenbare prijzen.

Dank voor de inspiratie Werner. Ik ga een Mas Daumas naar boven halen voor straks. cheers
(09-08-2020 01:20 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(09-08-2020 12:44 PM)wvd schreef: [ -> ]In het artikel wordt verwezen naar de andere iconische wijn uit de Hérault: Daumas Gassac 1982. Dat was het eerste jaar dat die wijn in onze contreien opdook, toen zeker nog jonge stokjes (eerste jaar 1978?), vooral Cabernet. Die wijn was super indertijd, maar latere jaren hebben me nooit meer in die mate kunnen overtuigen. Misschien moet ik eens een recent jaar proberen. Ook hun witte vond ik bijzonder en misschien komt de verwarring i.v.m. de druivenmix wel daardoor, want in de blend van Daumas Gassac blanc zit nu wel redelijk wat Petit-Manseng. Ook die wijn vond ik indertijd erg mooi en aan zeer doenbare prijzen.

Dank voor de inspiratie Werner. Ik ga een Mas Daumas naar boven halen voor straks. cheers

Hier wordt het wellicht nog een La Prevostura Corinna 2014. Smile
Net een kistje 1982 geopend. Hoe leuk om te zien dat er copy's van krantenknipsels in de kist zitten van oa The Times. "De Lafite Rothschild van de Languedoc". Dat is nogal wat! Wat zal de familie trots zijn geweest. Drinken tot en met 2050 op het etiket. Gedurfd!
back label
(09-08-2020 03:09 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Net een kistje 1982 geopend. Hoe leuk om te zien dat er copy's van krantenknipsels in de kist zitten van oa The Times. "De Lafite Rothschild van de Languedoc". Dat is nogal wat! Wat zal de familie trots zijn geweest. Drinken tot en met 2050 op het etiket. Gedurfd!
back label

WOW! En zeggen dat we daar in de winter ooit warme wijn mee gemaakt hebben... Blush
(09-08-2020 03:09 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Net een kistje 1982 geopend. Hoe leuk om te zien dat er copy's van krantenknipsels in de kist zitten van oa The Times. "De Lafite Rothschild van de Languedoc". Dat is nogal wat! Wat zal de familie trots zijn geweest. Drinken tot en met 2050 op het etiket. Gedurfd!
back label

Zalige ontdekking.
Maar zouden de eigenaars er dan zelf ingestoken hebben?
Of heeft de koper dat gedaan (met wat schroevendraaiergedraai)
En áls de koper dit heeft gedaan, waarom heeft ie ze dan niet zelf opgedronken?
(09-08-2020 03:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(09-08-2020 03:09 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Net een kistje 1982 geopend. Hoe leuk om te zien dat er copy's van krantenknipsels in de kist zitten van oa The Times. "De Lafite Rothschild van de Languedoc". Dat is nogal wat! Wat zal de familie trots zijn geweest. Drinken tot en met 2050 op het etiket. Gedurfd!
back label

Zalige ontdekking.
Maar zouden de eigenaars er dan zelf ingestoken hebben?
Of heeft de koper dat gedaan (met wat schroevendraaiergedraai)
En áls de koper dit heeft gedaan, waarom heeft ie ze dan niet zelf opgedronken?

Zullen de eigenaren zijn geweest. De krantenartikelen zijn van 1983 voordat de Mas Daumas Gassac 1982 release kreeg. Het heeft wel iets lieflijks dat het gewoon een simpel ouderwets copy-tje is van de krant ipv een mooi gemaakt document. Dit moet voor die streek in die tijd zowel letterlijk als figuurlijk wereldnieuws zijn geweest. Erg leuk!
Mas Daumas Gassac 1982: ontkurkt, geproefd. Besloten om voorzichtig in karaf te schenken tot aan depot (zeer veel aanwezig). Depot verwijderd en vervolgens wijn terug in de fles zonder kurk. uurtje of 3,5 later gaan drinken op temperatuur van 17 graden. Neus van laurier, potloodslijpsel, sigarenkistje, paardenstal, teer, gerookte spek. Wauw! ik zou er blind veel geld op verloren zijn, want dit is voor mij 100% Bordeaux. Zeer krachtig nog. Voor mij fitter dan de meeste grote namen uit Bordeaux van 1982. Mooie "backbone" om nog een 10 jaar zonder problemen door te komen. Goede lengte. Wow. Languedoc......38 jaar oud en zo fit. Respect! 96/100
(10-08-2020 09:24 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Mas Daumas Gassac 1982: ontkurkt, geproefd. Besloten om voorzichtig in karaf te schenken tot aan depot (zeer veel aanwezig). Depot verwijderd en vervolgens wijn terug in de fles zonder kurk. uurtje of 3,5 later gaan drinken op temperatuur van 17 graden. Neus van laurier, potloodslijpsel, sigarenkistje, paardenstal, teer, gerookte spek. Wauw! ik zou er blind veel geld op verloren zijn, want dit is voor mij 100% Bordeaux. Zeer krachtig nog. Voor mij fitter dan de meeste grote namen uit Bordeaux van 1982. Mooie "backbone" om nog een 10 jaar zonder problemen door te komen. Goede lengte. Wow. Languedoc......38 jaar oud en zo fit. Respect! 96/100

Oh my God, nu schaam ik me nog meer...Blush
Anderzijds, het was wellicht de beste warme wijn ooit! Smile
(10-08-2020 01:06 PM)wvd schreef: [ -> ]
(10-08-2020 09:24 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Mas Daumas Gassac 1982: ontkurkt, geproefd. Besloten om voorzichtig in karaf te schenken tot aan depot (zeer veel aanwezig). Depot verwijderd en vervolgens wijn terug in de fles zonder kurk. uurtje of 3,5 later gaan drinken op temperatuur van 17 graden. Neus van laurier, potloodslijpsel, sigarenkistje, paardenstal, teer, gerookte spek. Wauw! ik zou er blind veel geld op verloren zijn, want dit is voor mij 100% Bordeaux. Zeer krachtig nog. Voor mij fitter dan de meeste grote namen uit Bordeaux van 1982. Mooie "backbone" om nog een 10 jaar zonder problemen door te komen. Goede lengte. Wow. Languedoc......38 jaar oud en zo fit. Respect! 96/100

Oh my God, nu schaam ik me nog meer...Blush
Anderzijds, het was wellicht de beste warme wijn ooit! Smile

Bestaat dat? goede glühwein? Wink
(11-08-2020 08:28 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Bestaat dat? goede glühwein? Wink

Euh, ja, je neemt jonge Daumas Gassac (1982), doet er wat kaneel in en een scheut jonge Vintage Port en dat gaat er wel in hoor, in putje winter... Nu heb ik er niet echt zin in...
(11-08-2020 11:12 AM)wvd schreef: [ -> ]
(11-08-2020 08:28 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Bestaat dat? goede glühwein? Wink

Euh, ja, je neemt jonge Daumas Gassac (1982), doet er wat kaneel in en een scheut jonge Vintage Port en dat gaat er wel in hoor, in putje winter... Nu heb ik er niet echt zin in...

haha, ik geloof je. Zo ken ik nog een verhaal van een Magnum Montrose 2000 die per abuis gepakt werd voor de Cog au Vin ipv de Magnum Bordeaux Superieur die er naast stond.....huhuh
(11-08-2020 11:50 AM)Vinoco schreef: [ -> ]haha, ik geloof je. Zo ken ik nog een verhaal van een Magnum Montrose 2000 die per abuis gepakt werd voor de Cog au Vin ipv de Magnum Bordeaux Superieur die er naast stond.....huhuh

Haha mooi.
Zo ken ik een kroeg die werd overgenomen door een nieuwe eigenaar en die werd niet gehinderd door enige kennis op whisky gebied. Die donderde Ardbeg jaren 70 door de cola voor zijn klanten banghead
(11-08-2020 12:13 PM)Vmk schreef: [ -> ]
(11-08-2020 11:50 AM)Vinoco schreef: [ -> ]haha, ik geloof je. Zo ken ik nog een verhaal van een Magnum Montrose 2000 die per abuis gepakt werd voor de Cog au Vin ipv de Magnum Bordeaux Superieur die er naast stond.....huhuh

Haha mooi.
Zo ken ik een kroeg die werd overgenomen door een nieuwe eigenaar en die werd niet gehinderd door enige kennis op whisky gebied. Die donderde Ardbeg jaren 70 door de cola voor zijn klanten banghead

Oesje, en wellicht vonden de klanten die Whisky-Cola dan "een beetje raar...".
Jaren geleden ging een ver familielid met Kerst een "Coq au Chambertin" maken en ze stuurde haar vader naar Van Craen, toen de sjieke drankenwinkel in Mechelen. Toen de man hoorde waar de wijn moest voor dienen, wou hij niet verkopen en is er aardig wat discussie geweest. Enfin, uiteindelijk is de wijn in de pot gegaan en dronken ze er een kleine Bourgogne bij... Gek?
(11-08-2020 12:30 PM)wvd schreef: [ -> ]Oesje, en wellicht vonden de klanten die Whisky-Cola dan "een beetje raar...".
(..)

Dat zou zo maar eens kunnen!
Heb nooit een geturfde whisky met cola gedronken. Al is jaren 70 Ardbeg zo verfijnd dat het rokerige totaal niet te vergelijken is met een standaard Ten.
Maar mijn lokale slijter kwam er achter en heeft heel snel die fles geruild tegen een standaard whisky haha.
(11-08-2020 12:30 PM)wvd schreef: [ -> ]
(11-08-2020 12:13 PM)Vmk schreef: [ -> ]
(11-08-2020 11:50 AM)Vinoco schreef: [ -> ]haha, ik geloof je. Zo ken ik nog een verhaal van een Magnum Montrose 2000 die per abuis gepakt werd voor de Cog au Vin ipv de Magnum Bordeaux Superieur die er naast stond.....huhuh

Haha mooi.
Zo ken ik een kroeg die werd overgenomen door een nieuwe eigenaar en die werd niet gehinderd door enige kennis op whisky gebied. Die donderde Ardbeg jaren 70 door de cola voor zijn klanten banghead

Oesje, en wellicht vonden de klanten die Whisky-Cola dan "een beetje raar...".
Jaren geleden ging een ver familielid met Kerst een "Coq au Chambertin" maken en ze stuurde haar vader naar Van Craen, toen de sjieke drankenwinkel in Mechelen. Toen de man hoorde waar de wijn moest voor dienen, wou hij niet verkopen en is er aardig wat discussie geweest. Enfin, uiteindelijk is de wijn in de pot gegaan en dronken ze er een kleine Bourgogne bij... Gek?

Het klinkt goed moet ik zeggen: "Coq au Chambertin" Wink

Volgens mij kan je een boek vullen met dit soort mooie anekdotes. Genot om te lezen.

We vierden een keer de verjaardag van een wijnfreak in restaurant Lemongrass in Scheveningen. Nog steeds is het een leuk laagdrempelig wijnrestaurant maar zo'n 15 jaar geleden was het eigendom van de eigenaar van wijnveilinghuis Sylvies en stond het bij wijnliefhebbers bekend als HET restaurant waar je naartoe moest voor de wijnkaart. Alles stond er op aan prachtig lage prijzen. We waren die avond met een man of 20 en de jarige job besloot als verrassing de avond te eindigen met een 6 liter fles Yquem 1999 die voor betrekkelijk weinig op de kaart stond. Tsja.....6 liter Sauternes bleek toch vrij veel voor 20 man waarvan de meeste al aardig aan hun limiet zaten. Uiteindelijk is toen besloten om van het restant een milkshake te laten maken en die aan de aanwezigen in het restaurant te geven. Deze werd vol dank in ontvangst genomen en viel goed in de smaak. Toen natuurlijk een beetje overmoedig van de jarige om die fles te bestellen in alle euforie maar inmiddels is er al zo vaak door de aanwezigen en medewerkers van destijds over gesproken dat het een herinnering is geworden die niemand ooit nog vergeet en niemand ook had willen missen.
Waarschijnlijk tenenkrommend voor alle Sauternesliefhebbers hier op het forum haha.
(11-08-2020 01:17 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(11-08-2020 12:30 PM)wvd schreef: [ -> ]
(11-08-2020 12:13 PM)Vmk schreef: [ -> ]
(11-08-2020 11:50 AM)Vinoco schreef: [ -> ]haha, ik geloof je. Zo ken ik nog een verhaal van een Magnum Montrose 2000 die per abuis gepakt werd voor de Cog au Vin ipv de Magnum Bordeaux Superieur die er naast stond.....huhuh

Haha mooi.
Zo ken ik een kroeg die werd overgenomen door een nieuwe eigenaar en die werd niet gehinderd door enige kennis op whisky gebied. Die donderde Ardbeg jaren 70 door de cola voor zijn klanten banghead

Oesje, en wellicht vonden de klanten die Whisky-Cola dan "een beetje raar...".
Jaren geleden ging een ver familielid met Kerst een "Coq au Chambertin" maken en ze stuurde haar vader naar Van Craen, toen de sjieke drankenwinkel in Mechelen. Toen de man hoorde waar de wijn moest voor dienen, wou hij niet verkopen en is er aardig wat discussie geweest. Enfin, uiteindelijk is de wijn in de pot gegaan en dronken ze er een kleine Bourgogne bij... Gek?

Het klinkt goed moet ik zeggen: "Coq au Chambertin" Wink

Volgens mij kan je een boek vullen met dit soort mooie anekdotes. Genot om te lezen.

We vierden een keer de verjaardag van een wijnfreak in restaurant Lemongrass in Scheveningen. Nog steeds is het een leuk laagdrempelig wijnrestaurant maar zo'n 15 jaar geleden was het eigendom van de eigenaar van wijnveilinghuis Sylvies en stond het bij wijnliefhebbers bekend als HET restaurant waar je naartoe moest voor de wijnkaart. Alles stond er op aan prachtig lage prijzen. We waren die avond met een man of 20 en de jarige job besloot als verrassing de avond te eindigen met een 6 liter fles Yquem 1999 die voor betrekkelijk weinig op de kaart stond. Tsja.....6 liter Sauternes bleek toch vrij veel voor 20 man waarvan de meeste al aardig aan hun limiet zaten. Uiteindelijk is toen besloten om van het restant een milkshake te laten maken en die aan de aanwezigen in het restaurant te geven. Deze werd vol dank in ontvangst genomen en viel goed in de smaak. Toen natuurlijk een beetje overmoedig van de jarige om die fles te bestellen in alle euforie maar inmiddels is er al zo vaak door de aanwezigen en medewerkers van destijds over gesproken dat het een herinnering is geworden die niemand ooit nog vergeet en niemand ook had willen missen.
Waarschijnlijk tenenkrommend voor alle Sauternesliefhebbers hier op het forum haha.

Inderdaad tenenkrommend. Lijkt me meer iets voor een arabische sjeik of zo met nul verstand van wijn.
(11-08-2020 02:18 PM)Corto schreef: [ -> ]
(11-08-2020 01:17 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(11-08-2020 12:30 PM)wvd schreef: [ -> ]
(11-08-2020 12:13 PM)Vmk schreef: [ -> ]
(11-08-2020 11:50 AM)Vinoco schreef: [ -> ]haha, ik geloof je. Zo ken ik nog een verhaal van een Magnum Montrose 2000 die per abuis gepakt werd voor de Cog au Vin ipv de Magnum Bordeaux Superieur die er naast stond.....huhuh

Haha mooi.
Zo ken ik een kroeg die werd overgenomen door een nieuwe eigenaar en die werd niet gehinderd door enige kennis op whisky gebied. Die donderde Ardbeg jaren 70 door de cola voor zijn klanten banghead

Oesje, en wellicht vonden de klanten die Whisky-Cola dan "een beetje raar...".
Jaren geleden ging een ver familielid met Kerst een "Coq au Chambertin" maken en ze stuurde haar vader naar Van Craen, toen de sjieke drankenwinkel in Mechelen. Toen de man hoorde waar de wijn moest voor dienen, wou hij niet verkopen en is er aardig wat discussie geweest. Enfin, uiteindelijk is de wijn in de pot gegaan en dronken ze er een kleine Bourgogne bij... Gek?

Het klinkt goed moet ik zeggen: "Coq au Chambertin" Wink

Volgens mij kan je een boek vullen met dit soort mooie anekdotes. Genot om te lezen.

We vierden een keer de verjaardag van een wijnfreak in restaurant Lemongrass in Scheveningen. Nog steeds is het een leuk laagdrempelig wijnrestaurant maar zo'n 15 jaar geleden was het eigendom van de eigenaar van wijnveilinghuis Sylvies en stond het bij wijnliefhebbers bekend als HET restaurant waar je naartoe moest voor de wijnkaart. Alles stond er op aan prachtig lage prijzen. We waren die avond met een man of 20 en de jarige job besloot als verrassing de avond te eindigen met een 6 liter fles Yquem 1999 die voor betrekkelijk weinig op de kaart stond. Tsja.....6 liter Sauternes bleek toch vrij veel voor 20 man waarvan de meeste al aardig aan hun limiet zaten. Uiteindelijk is toen besloten om van het restant een milkshake te laten maken en die aan de aanwezigen in het restaurant te geven. Deze werd vol dank in ontvangst genomen en viel goed in de smaak. Toen natuurlijk een beetje overmoedig van de jarige om die fles te bestellen in alle euforie maar inmiddels is er al zo vaak door de aanwezigen en medewerkers van destijds over gesproken dat het een herinnering is geworden die niemand ooit nog vergeet en niemand ook had willen missen.
Waarschijnlijk tenenkrommend voor alle Sauternesliefhebbers hier op het forum haha.

Inderdaad tenenkrommend. Lijkt me meer iets voor een arabische sjeik of zo met nul verstand van wijn.

Kan me heel goed voorstellen dat je dat denkt als je het zo in harde woorden leest. Als je echter de (zeer bescheiden) persoon zou kennen en je plaatst het in het juiste perspectief van zijn 50e verjaardag waar hij voor het eerst in 10 jaar eens wilde "uitpakken" met zijn wijnvrienden waarin dit aan het eind van de avond in euforische sfeer spontaan ontstond dan is het in werkelijkheid compleet anders dan buitenstaanders zouden denken. Zoals vaak is zaken kunnen zien/plaatsen in een juist perspectief nodig om een situatie goed te kunnen beoordelen.
Zes liter Yquem voor 20 man woeha

(De rest in milkshake vind ik toch enorm zonde, die fles meenemen en thuis nog een maand of 2 van proeven leek me toch een beter idee (maar krijg zo n fles in de frigo Big Grin )
(11-08-2020 04:23 PM)vinejo schreef: [ -> ]Zes liter Yquem voor 20 man woeha

(De rest in milkshake vind ik toch enorm zonde, die fles meenemen en thuis nog een maand of 2 van proeven leek me toch een beter idee (maar krijg zo n fles in de frigo Big Grin )

Ah ja Jo, een mens wordt maar 1 x 50. Er waren veel opties. Aangezien de man graag deelt en iedereen (in het restaurant) al was voorzien van een glas Yquem was dit het meest ludieke en unieke. Het feit dat we er de afgelopen 15 jaar op verschillende plaatsen in verschillende gezelschappen al vaak over gesproken hebben met een vette glimlach is dit achteraf gezien met afstand de leukste optie geweest. De lege fles staat volgens mij nog steeds in het restaurant.
Inderdaad, iets klotig meemaken is soms erg of jammer op t moment zelf maar veelal zeer waardevol als goed verhaal of herinnering.

Zo kreeg ik eens Kempie aan de deur...:

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...ing-glass/
Pagina's: 1 2
Koppelingen