15-06-2019, 01:35 PM
Campo Ciotoli 2015, Valpolicella Ripasso Superiore
Dag 1 : efkes verschieten van de neus, complex toch wel! Wat animaal, doet mij denken aan verouderde syrah, wat hout ook, steeltjes? In de mond rijpe kriekjes, ondersteunende zuren, wat warmte. Je kan dit niet zoet noemen, maar er zit wel een zekere rondeur in. Eindigt op een bitter. Valt goed eerste twee glaze, maar bij het derde begint dit wat te vervelen.
Dag 2 : nog wat gekoeld van uit de frigo, wat een puur fruit! Framboosjes, wat frisser in de mond ook. Na op te warmen komt dan wat cacao van het hout erbij en dat steekt mij weer wat meer tegen. Terug in de frigo : frambo-go-go. Yes, we kunnen weer verder!
Deze wijn is verrassend complex, maar heeft tegelijkertijd twee gezichten. Volgens mij zou dit een absolute topwijn kunnen worden als dit nog wat verder uitgepuurd wordt. Maar dat is natuurlijk voor mijn smaak.
Dag 1 : efkes verschieten van de neus, complex toch wel! Wat animaal, doet mij denken aan verouderde syrah, wat hout ook, steeltjes? In de mond rijpe kriekjes, ondersteunende zuren, wat warmte. Je kan dit niet zoet noemen, maar er zit wel een zekere rondeur in. Eindigt op een bitter. Valt goed eerste twee glaze, maar bij het derde begint dit wat te vervelen.
Dag 2 : nog wat gekoeld van uit de frigo, wat een puur fruit! Framboosjes, wat frisser in de mond ook. Na op te warmen komt dan wat cacao van het hout erbij en dat steekt mij weer wat meer tegen. Terug in de frigo : frambo-go-go. Yes, we kunnen weer verder!
Deze wijn is verrassend complex, maar heeft tegelijkertijd twee gezichten. Volgens mij zou dit een absolute topwijn kunnen worden als dit nog wat verder uitgepuurd wordt. Maar dat is natuurlijk voor mijn smaak.