wijnliefhebbers

Volledige versie: Vigneto San Vito, Emilia Romagna
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pro.Vino 2011, DOC Colli Bolognesi

80% CS, 10% CF, 5% negretto, 5% Sangiovese.

Direct na openen heel erg cabernet sauvignon, maar na een half uurtje open te staan toch redelijk veranderd. Bosfruit, cassis, laurier, rozemarijn, praliné. Enorm sappige aanzet, gevolgd door fijne tannines die nog wat weerwerk bieden, zuurtjes perfect geïntegreerd, kruidig in de afdronk, praliné ook.

Voor mij perfect op dronk. En vooral heerlijk sappig. Niet de meest verfijnde wijn, maar wel een waar je iedere keer spontaan bijvult...

Op hun website zie ik dat de blend van deze wijn ondertussen volledig veranderd is. Is nu 60% barbera en 40% negretto. Nergens nog cabernet gevonden. Zouden ze die dan gerooid hebben? Of vroeger aangekocht? Marcheerde nochtans wel in deze wijn.

Werken biodynamisch trouwens.
Koppelingen