wijnliefhebbers

Volledige versie: Münzenrieder - Burgenland - Oostenrijk
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Welschriesling Chardonnay - Trockenbeerenauslese 2002 - Burgenland
Een zoetje achteraf mag af en toe eens. En dan mag het ook wel goed zijn. Het moet voor mij zoet zijn, mag niet klef en plakkerig zijn en moet absoluut tamelijk hoog in zuren zitten. Vorig jaar bij Nico Knott deze Münzenrieder nog gevonden die aan deze voorwaarden voldeed. Deed me wat denken aan de legendarische Tschida Chardonnay Trockenbeerenauslese 2005 die ik bij Pasqualinno kocht maar kwam er net niet aan. Toch wel de moeite.
Heel donker van kleur, niet?

Heb je al eens een Ruster Ausbruch gedronken, Francis?
(09-07-2019 09:09 PM)Olivier schreef: [ -> ]Heel donker van kleur, niet?

Heb je al eens een Ruster Ausbruch gedronken, Francis?

Vind je de kleur zo donker Olivier? Het is natuurlijk al 2002, en misschien ook wat invloed van de barrique, maar nog steeds in perfecte conditie en kan nog vele jaartjes meegaan.
Die Ruster Ausbruch ken ik niet maar is blijkbaar uit dezelfde regio Burgenland tegen Hongarije. Zal ook wel goed zijn zeker?
Ja, het ziet er echt caramelkleurig uit. Wellicht de houtinvloed inderdaad.

Die Ruster Ausbruch heb ik ook nog niet geprobeerd hoor, maar wel al over gelezen dat dit indertijd zeer hoog ingeschat werd als zoete wijn, maar ondertussen veel glans verloren heeft, zoals de meeste zoete wijnen. Ze hebben er één bij Leirovins, maar aan 40€ voor een half flesje...
(10-07-2019 07:41 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ja, het ziet er echt caramelkleurig uit. Wellicht de houtinvloed inderdaad.

Die Ruster Ausbruch heb ik ook nog niet geprobeerd hoor, maar wel al over gelezen dat dit indertijd zeer hoog ingeschat werd als zoete wijn, maar ondertussen veel glans verloren heeft, zoals de meeste zoete wijnen. Ze hebben er één bij Leirovins, maar aan 40€ voor een half flesje...

Ola, ik heb maar € 17,50 betaald voor de Münzenrieder.
(10-07-2019 08:28 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(10-07-2019 07:41 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ja, het ziet er echt caramelkleurig uit. Wellicht de houtinvloed inderdaad.

Die Ruster Ausbruch heb ik ook nog niet geprobeerd hoor, maar wel al over gelezen dat dit indertijd zeer hoog ingeschat werd als zoete wijn, maar ondertussen veel glans verloren heeft, zoals de meeste zoete wijnen. Ze hebben er één bij Leirovins, maar aan 40€ voor een half flesje...

Ola, ik heb maar € 17,50 betaald voor de Münzenrieder.

Ausbruch zou qua Öchsle tussen BA en TBA zitten. Dan is €40 voor een halfje niet zo heel veel... Een BA van een beetje domein aan de Moezel ga je daarvoor niet vinden.
Koppelingen