12-07-2019, 09:06 PM
Na een weekje Spanje en toch wel ettelijke inheemse flessen te hebben verorberd wilde ik eens weten hoe Tempranillo écht smaakt. De vorige dagen kreeg ik menig Rioja en Ribeira in t glas maar telkens was er toch die hout dominantie. De betere domeinen gebruiken steeds vaker Franse eik, wat zeker een meerwaarde is tav Amerikaanse. Maar toch ben ik deze week op m’n honger blijven zitten.
Tot ik gisteren een authentiek wijnwinkeltje binnenstapte, weggestopt tussen de bouwbedrijven op iets wat voor een industrieterrein zou moeten doorgaan. Met een tolk onder de arm vroeg ik raad aan een echt gepassioneerde man en die raadde me deze wijn aan: De Joven 2018 lag een stuk onder t opgegeven budget (17 EUR betaalde ik voor deze wijn) maar hij verzekerde me dat de wijnbouwer met deze wijn het pure karakter van t fruit beoogt. En effectief. violet met een paars randje verraadt de jeugd. Een dominante geur van zuren kersjes maar na openstaan komt er toch meer vrij: rubbertje, natte steen, wat peper en laurier. De wijn doet initieel in de mond aan als een Beaujolais: sappig en zeer fruitig doorspekt met prominente zuren. Doch, na een tijdje komt ook de kracht van deze wijndruif naar voor. Nu heb ik iets meer een Syrah gevoel. Hier ben ik dus wel fan van. Het zal wel aan smaak liggen maar waarom produceren ze hier niet meer van in Spanje? Of ik kies / krijg altijd de verkeerde wijnen voorgeschoteld. Dat kan natuurlijk ook
Tot ik gisteren een authentiek wijnwinkeltje binnenstapte, weggestopt tussen de bouwbedrijven op iets wat voor een industrieterrein zou moeten doorgaan. Met een tolk onder de arm vroeg ik raad aan een echt gepassioneerde man en die raadde me deze wijn aan: De Joven 2018 lag een stuk onder t opgegeven budget (17 EUR betaalde ik voor deze wijn) maar hij verzekerde me dat de wijnbouwer met deze wijn het pure karakter van t fruit beoogt. En effectief. violet met een paars randje verraadt de jeugd. Een dominante geur van zuren kersjes maar na openstaan komt er toch meer vrij: rubbertje, natte steen, wat peper en laurier. De wijn doet initieel in de mond aan als een Beaujolais: sappig en zeer fruitig doorspekt met prominente zuren. Doch, na een tijdje komt ook de kracht van deze wijndruif naar voor. Nu heb ik iets meer een Syrah gevoel. Hier ben ik dus wel fan van. Het zal wel aan smaak liggen maar waarom produceren ze hier niet meer van in Spanje? Of ik kies / krijg altijd de verkeerde wijnen voorgeschoteld. Dat kan natuurlijk ook