16-07-2019, 11:22 PM
Na een wandeling door de Grand Cru Brand in Turckheim wou ik nu toch eens weten hoe een wijn van hier smaakt. In Turckheim is Francois Baur gebaseerd, biodynamisch sinds 2001.
Ben daar even gaan proeven en een paar lekkere dingen geproefd, waaronder deze Clos des Treilles 2016, Alsace Grand Cru Brand, een riesling. Zeer fijne, subtiele neus, met mineraliteit, en dan bloemetjed, lindebloesem, witte jeneverbessen, en iets dat op termijn een honingtoets zal worden maar nu zoete bloesem is. In de mond bijzonder zacht. De rieslingzuren die ik verwacht zijn heel subtiel aanwezig. Toch is dit een frisse wijn, maar zo compleet anders dan de meeste riesling die ik al gedronken heb!
Ben daar even gaan proeven en een paar lekkere dingen geproefd, waaronder deze Clos des Treilles 2016, Alsace Grand Cru Brand, een riesling. Zeer fijne, subtiele neus, met mineraliteit, en dan bloemetjed, lindebloesem, witte jeneverbessen, en iets dat op termijn een honingtoets zal worden maar nu zoete bloesem is. In de mond bijzonder zacht. De rieslingzuren die ik verwacht zijn heel subtiel aanwezig. Toch is dit een frisse wijn, maar zo compleet anders dan de meeste riesling die ik al gedronken heb!