06-08-2019, 10:03 AM
06-08-2019, 10:40 AM
Schitterend verslag!
Heb je bij Cèdre Pascal Verhaeghe ontmoet? Die heb ik nl. zeer goed gekend en m.i. maakte hij toen (eind vorige eeuw) al zowat de mooiste wijnen van de Sud-Ouest.
Cèdre Grande Cuvée werd vroeger gevinifieerd "en barrique", dat zal met de (oudere) foeders niet gaan, dus wat is dan nu het onderscheid tussen Le Cèdre en GC?
Heb je bij Cèdre Pascal Verhaeghe ontmoet? Die heb ik nl. zeer goed gekend en m.i. maakte hij toen (eind vorige eeuw) al zowat de mooiste wijnen van de Sud-Ouest.
Cèdre Grande Cuvée werd vroeger gevinifieerd "en barrique", dat zal met de (oudere) foeders niet gaan, dus wat is dan nu het onderscheid tussen Le Cèdre en GC?
06-08-2019, 12:04 PM
Nee, het was de maitre de chai (Olivier dacht ik).
De GC zijn sowieso altijd al andere percelen geweest bij mijn weten (de druiven van de alleroudste stokken van het domein gaan in deze wijn)
Ik heb wel gemerkt dat hun website anders is dan wat me verteld werd: voor de GC staat er immers nog steeds vermeld dat men 500l vaten gebruikt, terwijl tijdens het bezoek toch duidelijk werd gemaakt dat men ook voor de GC aan het overschakelen is naar foeders.
De GC zijn sowieso altijd al andere percelen geweest bij mijn weten (de druiven van de alleroudste stokken van het domein gaan in deze wijn)
Ik heb wel gemerkt dat hun website anders is dan wat me verteld werd: voor de GC staat er immers nog steeds vermeld dat men 500l vaten gebruikt, terwijl tijdens het bezoek toch duidelijk werd gemaakt dat men ook voor de GC aan het overschakelen is naar foeders.
06-08-2019, 01:26 PM
voor dit interessante verslag!
Baldès is ginds idd alomtegenwoordig, herinner me een supermarktrose met zijn naam op, was niet eens zo slecht.
Moet dringend Cahors eens herontdekken, de bijgedachte van zware wijnen en harde tannines is vandaag grotendeels achterhaald.
Baldès is ginds idd alomtegenwoordig, herinner me een supermarktrose met zijn naam op, was niet eens zo slecht.
Moet dringend Cahors eens herontdekken, de bijgedachte van zware wijnen en harde tannines is vandaag grotendeels achterhaald.
06-08-2019, 02:20 PM
Bedankt voor het verslag,
dronk ik een paar Clos Triguedina 2010, ik vond deze wijn aangenaam,
de neus is zwart fruit, peper en zoethout, de mond is zeer geconcentreerd en vol, met zeer dichte en fijne tannines. Een aangename fruitige zuurgraad brengt het geheel in evenwicht.
dronk ik een paar Clos Triguedina 2010, ik vond deze wijn aangenaam,
de neus is zwart fruit, peper en zoethout, de mond is zeer geconcentreerd en vol, met zeer dichte en fijne tannines. Een aangename fruitige zuurgraad brengt het geheel in evenwicht.
06-08-2019, 02:28 PM
Ik moet nog ergens een fles (of 2) Le Cèdre, ik denk 1996, hebben. Dat kwam uit in het zowat laatste jaar van onze samenwerking denk ik, maar later ook de eerste jaargang GC geproefd. Die wijn had het volume en "vette" mondgevoel van een premier cru Bordeaux! Pascal was (is) een zeer goede vinificateur. De laatste keer dat ik hem ontmoette was in Monpellier tijdens Millésime bio. Zou ik graag opnieuw mee werken, maar weet je, niemand heeft me ooit naar Cahors gevraagd...