16-08-2019, 09:08 AM
D.O. Cava
45% Macabeo, 20% Xarel-lo, 35% Parellada (>50 jaar oud)
Agustì Torellò S.A. Sant Sadurnì d'Anoia
Spanjewijn.nl, Papendrecht - 53,95 € (Peñìn 93)
Na onze degustatie in december 2017 (Cava et al) schreven we:
Een amfoor die niet kan rechtstaan, ze moet dus (probleemloos) leeg.
Helder, intens bleekgeel
Intense geur, mineralig, appelen, zeste, amandelige kruidigheid.
Fris en evenwichtig in de mond, erg lang.
Na zo'n 1,5 jaar is de wijn er nog op vooruit gegaan. Misschien zou het nu wel mijn favoriet geweest zijn tussen de rest.
De pareling is vrij wild, de kleur is flink geel, de neus opent als een nieuw pakje Belga Filter en krijgt daarna een behoorlijk breed spectrum met overrijpe appelen, citrus, abrikoos en in de verte iets likeurachtigs, dat me even deed denken aan quaranta-y-très, maar veel subtieler. In de mond komt dat allemaal terug, de lengte is nog steeds euh, lang en alles eindigt met een tikkeltje amandelbitter.
Voor de prijs van een betere champagne krijg je hier een evenwaardige wijn, maar één die cava wil zijn en totaal geen champagne.
45% Macabeo, 20% Xarel-lo, 35% Parellada (>50 jaar oud)
Agustì Torellò S.A. Sant Sadurnì d'Anoia
Spanjewijn.nl, Papendrecht - 53,95 € (Peñìn 93)
Na onze degustatie in december 2017 (Cava et al) schreven we:
Een amfoor die niet kan rechtstaan, ze moet dus (probleemloos) leeg.
Helder, intens bleekgeel
Intense geur, mineralig, appelen, zeste, amandelige kruidigheid.
Fris en evenwichtig in de mond, erg lang.
Na zo'n 1,5 jaar is de wijn er nog op vooruit gegaan. Misschien zou het nu wel mijn favoriet geweest zijn tussen de rest.
De pareling is vrij wild, de kleur is flink geel, de neus opent als een nieuw pakje Belga Filter en krijgt daarna een behoorlijk breed spectrum met overrijpe appelen, citrus, abrikoos en in de verte iets likeurachtigs, dat me even deed denken aan quaranta-y-très, maar veel subtieler. In de mond komt dat allemaal terug, de lengte is nog steeds euh, lang en alles eindigt met een tikkeltje amandelbitter.
Voor de prijs van een betere champagne krijg je hier een evenwaardige wijn, maar één die cava wil zijn en totaal geen champagne.