23-08-2019, 06:58 PM
23-08-2019, 07:03 PM
(23-08-2019 06:58 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Les monts damnés 2016: juist open, beetje rokerig, gepofte rijst en veel mineraliteit. In de mond fijn en lang. Ik wacht nog enkele uurtjes...
Is dit een apart domein, Bert, of plaats ik het bij Cotat (de broers)?
23-08-2019, 07:14 PM
(23-08-2019 07:03 PM)vinejo schreef: [ -> ]Familie, maar 2 aparte domeinen.(23-08-2019 06:58 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Les monts damnés 2016: juist open, beetje rokerig, gepofte rijst en veel mineraliteit. In de mond fijn en lang. Ik wacht nog enkele uurtjes...
Is dit een apart domein, Bert, of plaats ik het bij Cotat (de broers)?
23-08-2019, 07:25 PM
Ik denk dat Pascal en François Cotat neven zijn. Ze hebben elk een domein...
23-08-2019, 09:37 PM
Ok, ik laat het dan zo,
24-08-2019, 10:26 AM
(23-08-2019 09:37 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ok, ik laat het dan zo,
Best, als je in Bourgogne alle gerelateerde domeinen bijeen zou zetten, er zouden maar weinig aparte discussies zijn hé.
30-08-2019, 06:40 PM
Ik open een Sancerre Les Monts Damnés 2002 van Pascal Cotat,
de neus is aangenaam en fris met aroma's van citroen- en sinaasappelschil en met wat hints van pompelmoes en buxus op een minerale basis,
de mond is geconcentreerd met een zeer licht vet en fris met een zuurtje dat een mooie spanning geeft. Het geheel is evenwichtig en biedt citrusvruchten smaken die worden gecombineerd met een paar hints van honing, zeer delicaat. Deze komen het best tot uiting in de lange, minerale afwerking.
de neus is aangenaam en fris met aroma's van citroen- en sinaasappelschil en met wat hints van pompelmoes en buxus op een minerale basis,
de mond is geconcentreerd met een zeer licht vet en fris met een zuurtje dat een mooie spanning geeft. Het geheel is evenwichtig en biedt citrusvruchten smaken die worden gecombineerd met een paar hints van honing, zeer delicaat. Deze komen het best tot uiting in de lange, minerale afwerking.
30-08-2019, 07:31 PM
Kijk, daar leert een mens iets van. Nooit van mijn leven zou ik eender welke sauvignon 15 jaar oud laten worden, maar blijkbaar houdt dit toch zijn frisheid. Knap.
31-08-2019, 09:12 AM
Momenteel zijn Silex en Pure Sang 2000 de Dagueneau nog steeds erg fris.
Prettige dag verder.
Prettige dag verder.
31-08-2019, 09:05 PM
Grande Cote 2016 deze week gedronken. Mooie SB, geen kattenpis. Veel gelaagder. Het gepofte gevoel van de Mont Damnés zat er niet in. Deze was frissen en lekkerder.
22-05-2020, 01:11 PM
De meest verrassende witte gisteravond:
Pascal Cotat Sancerre Les Monts Damnés 2012: blind in het glas. Gunflint in de neus. Schaaldieren. Kalk. Très Bourgogne. In de mond enorm gelaagd en verfijnd. De zuurgraad. daar zit ik mee. Kan dus niet zijn wat ik dacht. Geen Puligny of whatsoever. Maar de neus is o zo Chardonnay. Ja natuurlijk! stom. Makkelijk, het is Dauvissat. Ik gok op Clos 2010. WTF! Sancerre! wow. Niets in de neus of mond doet je denken aan Sauvignon Blanc. De zuurgraad wordt wel verklaard. Grote wijn en nog minimaal 30 jaar voor de boeg. Wat een value for money... 95/100
Pascal Cotat Sancerre Les Monts Damnés 2012: blind in het glas. Gunflint in de neus. Schaaldieren. Kalk. Très Bourgogne. In de mond enorm gelaagd en verfijnd. De zuurgraad. daar zit ik mee. Kan dus niet zijn wat ik dacht. Geen Puligny of whatsoever. Maar de neus is o zo Chardonnay. Ja natuurlijk! stom. Makkelijk, het is Dauvissat. Ik gok op Clos 2010. WTF! Sancerre! wow. Niets in de neus of mond doet je denken aan Sauvignon Blanc. De zuurgraad wordt wel verklaard. Grote wijn en nog minimaal 30 jaar voor de boeg. Wat een value for money... 95/100
18-06-2020, 10:18 AM
Gisteren onverwacht op het terras van restaurant Vesters in Nijmegen beland. "Mag ik de wijnkaart zien aub" is zo'n beetje standaard de openingsvraag als ik 3 seconden op mijn stoel zit. Ik moet straks nog een eind rijden dus we hebben maar "ruimte" voor 1 fles wijn. We zitten buiten, 24 graden en de zon schijnt.....Ik loop door de kaart en de keuze is meteen gemaakt:
Pascal Cotat La Grande Cote 2005: Het duurde een kwartier voordat de neus open kwam maar het wachten werd beloond! Vlierbloesem, kalk, Zee, Limoen, Caramel. Wat een genot! in de mond bracht ie alles nog een keer samen en zoals zo vaak was het laatste glas 1,5 uur later het beste. Hij had karaf mogen hebben. De 59 euro op de kaart is een lachertje voor de kwaliteit van de wijn. 95/100
Pascal Cotat La Grande Cote 2005: Het duurde een kwartier voordat de neus open kwam maar het wachten werd beloond! Vlierbloesem, kalk, Zee, Limoen, Caramel. Wat een genot! in de mond bracht ie alles nog een keer samen en zoals zo vaak was het laatste glas 1,5 uur later het beste. Hij had karaf mogen hebben. De 59 euro op de kaart is een lachertje voor de kwaliteit van de wijn. 95/100
18-06-2020, 10:51 AM
Dat was inderdaad een topdeal. Ik zou ook niet getwijfeld hebben. Dat zijn van die zalig onverwachte momenten.
Vergelijkbaar met snuisteren in wijnkelder van niet-kenner en leuke parel vinden. Om dan samen op te drinken uiteraard...
Vergelijkbaar met snuisteren in wijnkelder van niet-kenner en leuke parel vinden. Om dan samen op te drinken uiteraard...
18-06-2020, 06:22 PM
(18-06-2020 10:18 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Gisteren onverwacht op het terras van restaurant Vesters in Nijmegen beland. "Mag ik de wijnkaart zien aub" is zo'n beetje standaard de openingsvraag als ik 3 seconden op mijn stoel zit. Ik moet straks nog een eind rijden dus we hebben maar "ruimte" voor 1 fles wijn. We zitten buiten, 24 graden en de zon schijnt.....Ik loop door de kaart en de keuze is meteen gemaakt:
Pascal Cotat La Grande Cote 2005: Het duurde een kwartier voordat de neus open kwam maar het wachten werd beloond! Vlierbloesem, kalk, Zee, Limoen, Caramel. Wat een genot! in de mond bracht ie alles nog een keer samen en zoals zo vaak was het laatste glas 1,5 uur later het beste. Hij had karaf mogen hebben. De 59 euro op de kaart is een lachertje voor de kwaliteit van de wijn. 95/100
Geweldig restaurant en heel vriendelijke mensen! En blijkbaar ook een heerlijke wijn.
25-09-2021, 11:11 AM
Onbekend is onbemind
Nieuwpoort is mijn tweede thuis, vis is mijne dada , bbq een hobby en wijn een passie...
Een bevriende visser had ne redelijke tarbot, mijn broer wou een nieuwe bbq techniek uittesten en ik had wel een gepast wijntje:
Resultaat:
vis: zie foto's
Wijn: Domaine Pascal Cotat Sancerre La Grande Côte 2014
Stro-geel met groene schijn, ingetogen neus maar harmonie in het mondgevoel, heel licht zuurtje, floraal, mineraal, citroen, pompelmoes...heerlijke afdronk.
Kan zeker nog wat kelderrust gebruiken en dat zal ik zeker de 4 stuk 2019 gunnen die ik rijk ben.
(geperforeerde grillplaat, preistronken zij aan zij en de tarbot er op, jutten zakken er bovenop die regelmatig werden bevochtigd. Opdienen: De buitenste rokken van de prei verwijderen (beetje gekarameliseerd) samen met beurre blanc.
Nieuwpoort is mijn tweede thuis, vis is mijne dada , bbq een hobby en wijn een passie...
Een bevriende visser had ne redelijke tarbot, mijn broer wou een nieuwe bbq techniek uittesten en ik had wel een gepast wijntje:
Resultaat:
vis: zie foto's
Wijn: Domaine Pascal Cotat Sancerre La Grande Côte 2014
Stro-geel met groene schijn, ingetogen neus maar harmonie in het mondgevoel, heel licht zuurtje, floraal, mineraal, citroen, pompelmoes...heerlijke afdronk.
Kan zeker nog wat kelderrust gebruiken en dat zal ik zeker de 4 stuk 2019 gunnen die ik rijk ben.
(geperforeerde grillplaat, preistronken zij aan zij en de tarbot er op, jutten zakken er bovenop die regelmatig werden bevochtigd. Opdienen: De buitenste rokken van de prei verwijderen (beetje gekarameliseerd) samen met beurre blanc.
25-09-2021, 12:31 PM
(25-09-2021 11:11 AM)jr02 schreef: [ -> ]Onbekend is onbemind
Nieuwpoort is mijn tweede thuis, vis is mijne dada , bbq een hobby en wijn een passie...
Een bevriende visser had ne redelijke tarbot, mijn broer wou een nieuwe bbq techniek uittesten en ik had wel een gepast wijntje:
Resultaat:
vis: zie foto's
Wijn: Domaine Pascal Cotat Sancerre La Grande Côte 2014
Stro-geel met groene schijn, ingetogen neus maar harmonie in het mondgevoel, heel licht zuurtje, floraal, mineraal, citroen, pompelmoes...heerlijke afdronk.
Kan zeker nog wat kelderrust gebruiken en dat zal ik zeker de 4 stuk 2019 gunnen die ik rijk ben.
(geperforeerde grillplaat, preistronken zij aan zij en de tarbot er op, jutten zakken er bovenop die regelmatig werden bevochtigd. Opdienen: De buitenste rokken van de prei verwijderen (beetje gekarameliseerd) samen met beurre blanc.
WOW, heb je ook foto's van het resultaat? Zelf zou ik (uiteraard... ) gekozen hebben voor een mooie witte Bourgogne, Meursault, Puligny of Chassagne met een paar jaar fles. Gaat goed bij rijke witte vis en beurre blanc vind ik.
25-09-2021, 12:50 PM
(25-09-2021 12:31 PM)wvd schreef: [ -> ](25-09-2021 11:11 AM)jr02 schreef: [ -> ]Onbekend is onbemind
Nieuwpoort is mijn tweede thuis, vis is mijne dada , bbq een hobby en wijn een passie...
Een bevriende visser had ne redelijke tarbot, mijn broer wou een nieuwe bbq techniek uittesten en ik had wel een gepast wijntje:
Resultaat:
vis: zie foto's
Wijn: Domaine Pascal Cotat Sancerre La Grande Côte 2014
Stro-geel met groene schijn, ingetogen neus maar harmonie in het mondgevoel, heel licht zuurtje, floraal, mineraal, citroen, pompelmoes...heerlijke afdronk.
Kan zeker nog wat kelderrust gebruiken en dat zal ik zeker de 4 stuk 2019 gunnen die ik rijk ben.
(geperforeerde grillplaat, preistronken zij aan zij en de tarbot er op, jutten zakken er bovenop die regelmatig werden bevochtigd. Opdienen: De buitenste rokken van de prei verwijderen (beetje gekarameliseerd) samen met beurre blanc.
WOW, heb je ook foto's van het resultaat? Zelf zou ik (uiteraard... ) gekozen hebben voor een mooie witte Bourgogne, Meursault, Puligny of Chassagne met een paar jaar fles. Gaat goed bij rijke witte vis en beurre blanc vind ik.
Ik geef u (uiteraard... ) geen ongelijk, de keuze viel op de Sancerre omdat dit nu eenmaal de enige 'belegen' witte wijn was. Oudste Bourgogne hier ten huize is 2017
25-09-2021, 01:19 PM
(25-09-2021 11:11 AM)jr02 schreef: [ -> ]Onbekend is onbemind
Nieuwpoort is mijn tweede thuis, vis is mijne dada , bbq een hobby en wijn een passie...
Een bevriende visser had ne redelijke tarbot, mijn broer wou een nieuwe bbq techniek uittesten en ik had wel een gepast wijntje:
Resultaat:
vis: zie foto's
Wijn: Domaine Pascal Cotat Sancerre La Grande Côte 2014
Stro-geel met groene schijn, ingetogen neus maar harmonie in het mondgevoel, heel licht zuurtje, floraal, mineraal, citroen, pompelmoes...heerlijke afdronk.
Kan zeker nog wat kelderrust gebruiken en dat zal ik zeker de 4 stuk 2019 gunnen die ik rijk ben.
(geperforeerde grillplaat, preistronken zij aan zij en de tarbot er op, jutten zakken er bovenop die regelmatig werden bevochtigd. Opdienen: De buitenste rokken van de prei verwijderen (beetje gekarameliseerd) samen met beurre blanc.
ZALIG…!
Paste de Cotat goed?
25-09-2021, 01:48 PM
(25-09-2021 01:19 PM)vinejo schreef: [ -> ](25-09-2021 11:11 AM)jr02 schreef: [ -> ]Onbekend is onbemind
Nieuwpoort is mijn tweede thuis, vis is mijne dada , bbq een hobby en wijn een passie...
Een bevriende visser had ne redelijke tarbot, mijn broer wou een nieuwe bbq techniek uittesten en ik had wel een gepast wijntje:
Resultaat:
vis: zie foto's
Wijn: Domaine Pascal Cotat Sancerre La Grande Côte 2014
Stro-geel met groene schijn, ingetogen neus maar harmonie in het mondgevoel, heel licht zuurtje, floraal, mineraal, citroen, pompelmoes...heerlijke afdronk.
Kan zeker nog wat kelderrust gebruiken en dat zal ik zeker de 4 stuk 2019 gunnen die ik rijk ben.
(geperforeerde grillplaat, preistronken zij aan zij en de tarbot er op, jutten zakken er bovenop die regelmatig werden bevochtigd. Opdienen: De buitenste rokken van de prei verwijderen (beetje gekarameliseerd) samen met beurre blanc.
ZALIG…!
Paste de Cotat goed?
Iets vettiger wijntje was beter geschikt maar het was absoluut niet aanstootgevend
27-09-2021, 12:00 PM
(25-09-2021 11:11 AM)jr02 schreef: [ -> ]Onbekend is onbemind
Nieuwpoort is mijn tweede thuis, vis is mijne dada , bbq een hobby en wijn een passie...
Een bevriende visser had ne redelijke tarbot, mijn broer wou een nieuwe bbq techniek
(geperforeerde grillplaat, preistronken zij aan zij en de tarbot er op, jutten zakken er bovenop die regelmatig werden bevochtigd. Opdienen: De buitenste rokken van de prei verwijderen (beetje gekarameliseerd) samen met beurre blanc.
Techniek van Willem Hiele :-)