25-08-2019, 12:03 PM
[attachment=4251]Gisteren bijzonder goed gegeten in restaurant San in Gent, één van de afgeleiden van tweesterrenrestaurant L’Air du Temps van Sang Hoon Degeimbre, chef van Koreaanse afkomst.
Het concept is dat je alle gerechtjes in een kommetje krijgt en met een lepel eet. Vraag me niet waarom. Geen à la carte, enkel keuze tussen een vijfgangen- of zevengangenmenu. Wij hebben het vijfgangenmenu genomen met bijpassende wijnen (3 wijnen).
De gerechtjes waren keer op keer explosieve smaakbommetjes, met smaken die wij echt niet gewend zijn, heel hartig, diep, intens. Bijzonder veel verschillende ingrediënten ook iedere keer, en die toch op een wonderlijke wijze bij elkaar pasten. Eén van de gerechtjes was een alternatieve versie van tomaat garnaal, waar een jus van garnaaltjes gecombineerd werd met een bolletje sorbet van tomaat en tamarinde. Dat laatste alleen al was een smaakbelevenis, maar ook de combinatie van warm en koud werkte wonderwel.
Voor mensen die van food porn houden, de esthetiek was ook werkelijk geslaagd. Iedere keer een schilderijtje op uw bord. Of beter, in uw kommetje.
De wine pairing was ook goed geslaagd, en dat gebeurt veel te weinig op restaurant. De witte wijn bij het eerste visgerechtje was een Bourgogne Chitry 2017 van Olivier Morin. Een bourgondisch vetje, goed in evenwicht gehouden door de zuurtjes, vol en toch redelijk fijn. De rode wijn was Les Gamines van Domaine de la Morfée, een Languedoc met 50% mourvèdre, 40% syrah en 10% grenache. Animaal en leder à gogo, en een perfecte match met de wagyu beef, die overigens op een stukje kokend heet zwart marmer gebracht werd. Je kon het dus zelf zo lang laten garen als je wou. Superlekker en perfecte match.
Bij het dessert kwam een Spaanse zoete wijn uit Rueda. Naam van het domein vergeten... Volgens de bediening was dit een chardonnay. Mijn oor eraf als dat een chardonnay was, dit was pure buxus, gras, exotisch fruit, etc. Maar goed, best leuke wijn die opnieuw goed bij het dessertje paste, een combinatie van melkijs, rozenblaadjes, rood fruit, en nog een aantal dingen.
La douloureuse : 234€ met twee. Tja, goed betaald. Maar dit is voor mij van een heel hoog niveau. Je moet natuurlijk wel voor deze soort fusion keuken zijn.
Het concept is dat je alle gerechtjes in een kommetje krijgt en met een lepel eet. Vraag me niet waarom. Geen à la carte, enkel keuze tussen een vijfgangen- of zevengangenmenu. Wij hebben het vijfgangenmenu genomen met bijpassende wijnen (3 wijnen).
De gerechtjes waren keer op keer explosieve smaakbommetjes, met smaken die wij echt niet gewend zijn, heel hartig, diep, intens. Bijzonder veel verschillende ingrediënten ook iedere keer, en die toch op een wonderlijke wijze bij elkaar pasten. Eén van de gerechtjes was een alternatieve versie van tomaat garnaal, waar een jus van garnaaltjes gecombineerd werd met een bolletje sorbet van tomaat en tamarinde. Dat laatste alleen al was een smaakbelevenis, maar ook de combinatie van warm en koud werkte wonderwel.
Voor mensen die van food porn houden, de esthetiek was ook werkelijk geslaagd. Iedere keer een schilderijtje op uw bord. Of beter, in uw kommetje.
De wine pairing was ook goed geslaagd, en dat gebeurt veel te weinig op restaurant. De witte wijn bij het eerste visgerechtje was een Bourgogne Chitry 2017 van Olivier Morin. Een bourgondisch vetje, goed in evenwicht gehouden door de zuurtjes, vol en toch redelijk fijn. De rode wijn was Les Gamines van Domaine de la Morfée, een Languedoc met 50% mourvèdre, 40% syrah en 10% grenache. Animaal en leder à gogo, en een perfecte match met de wagyu beef, die overigens op een stukje kokend heet zwart marmer gebracht werd. Je kon het dus zelf zo lang laten garen als je wou. Superlekker en perfecte match.
Bij het dessert kwam een Spaanse zoete wijn uit Rueda. Naam van het domein vergeten... Volgens de bediening was dit een chardonnay. Mijn oor eraf als dat een chardonnay was, dit was pure buxus, gras, exotisch fruit, etc. Maar goed, best leuke wijn die opnieuw goed bij het dessertje paste, een combinatie van melkijs, rozenblaadjes, rood fruit, en nog een aantal dingen.
La douloureuse : 234€ met twee. Tja, goed betaald. Maar dit is voor mij van een heel hoog niveau. Je moet natuurlijk wel voor deze soort fusion keuken zijn.