Desvignes Morgon Javernières 2007
Een Morgon die geljk welke Bourgogne in die prijscategorie (11 -12 €) overtreft. Een fijne neus, verrassend kruidig (laurier, witte peper zelfs), frambozen, mineraliteit (grafiet!), de mond is zacht, lang en evenwichtig (althans de derde dag, eerste dag domineren de zuren wel wat).
Ik kan weinig betere tips geven momenteel...
Misschien wat verder tippen en vertellen waar je hem gekocht hebt
I knew this question would come
Boutelegier Assebroek
Just admit, you love it[/align]
Tja, zit niet op facebook hé...
Ik ook niet , komt miserie van.. :-)
Twas toch niet de côte du puy?
Neenee, de Javernières. Van de beste Beaujolais ooit gedronken.
ps: vraag me af welke lul zich bezig houdt elk bericht twee sterren te geven...
derde dag
Dus nog wat kelderrust tegoed? Een jaartje of 3 ?
De wijnbouwer spreekt van 10 (tien) jaar of meer...
Dit staat op de website:
Javernières
La cuvée Javernières provient quant à elle, du même climat Côte du Py, mais des contreforts au sud de la colline. Les sols diffèrent quelque peu, plus argileux, ils donnent des vins à la fois typés, tanniques et encore plus soyeux et harmonieux. Il s’agit alors de Morgons de grande garde pour les meilleurs millésimes.
Garde : jusqu’à 10 ans et plus
En ik las op LPdV oa deze tasting note van maart 2010(!!) :
Morgon Javernières LC Desvignes 1989 :
Nez fumé, aérien. Bouche subtile, pinotatnte, aux arômes de fleurs séchées. Persistant.
Le rival de bon nombre de Côtes de Beaune de renom et la preuve qu'une éiquette "modeste" peut cacher un grand vin à maturité.
Indrukwekkend... Bedankt voor de tip!
Sterren geven... daar zal Rick voor iets tussenzitten? :-)
Heb er een paar gekocht EN eentje geproefd 2007, heel mooi , bedankt voor de tip Jo , maar ik zal moeite hebben om ze echt 10 jaar te laten liggen, doe m'n best anyway
Heerlijk Vinejo! Waar zijn die lekkere slaatjes of pasta's? Geeft mij een zomers (of lente) gevoel die wijn.
Eigenaardig genoeg smaakt ie me deze keer de tweede dag minder.. Iets glad, smooth, simpel... De wijn op zijn tweede dag vermijden dus (vorige keer liet ik een dagje tussen, en ook nu wordt de neus alweer wat complexer in het glas - t is nog vroeg dus derde dag haalt hij niet)
Edit: Vloekte bij de spaghetti bolognaise, heerlijk bij stukje comté
Jo, misschien vermelden over welke Desvignes het hiet gaat want er zijn er nogal wat.
Ik vermoed Louis, maar ook Didier doet zijn best!
wvd
De 2009 is gereleased en ook de supercuvée, volgend weekend proeven...
@wvd, gaat wel degelijk over Louis Claude...
(20-03-2011 03:36 PM)wvd schreef: [ -> ]Jo, misschien vermelden over welke Desvignes het hiet gaat want er zijn er nogal wat.
Ik vermoed Louis, maar ook Didier doet zijn best!
wvd
Neen, ' t is Claude
(maar die bedoelde je, hij heet Louis-Claude blijkbaar)
Ik pas de titel alvast aan.
(Heerlijk, ons forum wordt alweer versterkt met een nieuw forumlid dat het wijnwereldje behoorlijk grondig kent... )
edit: zie nu pas dat Doc al duidelijkheid had gebracht - ook danke doc
)
Dit weekend de 2007 en de 2008 geproefd.
De 2008 heeft een aroma van aarbei en kruiden en de 2007 heeft dat minder.
Maar de 2007 is wel iets "voller" in de mond en heeft iets meer zuren.
De 2008 had iets meer tannine in de afdronk.
Zat nog niet zo heel lang geleden met Desvignes aan tafel, madam zwanger maar een glaasje wijn kon er wel in , zelfs meerdere ! Stille mensen maar vakkundig. 't Is vooral madam die de scepter zwaait. Les Impénitents 09, de beloofde supercuvée is wat duur maar wel spektakel. De Javernières 09 is terug top (fruit, fluwelig) en eigenlijk vond ik hem zeer dicht aanleunen bij de Impénitents. De 2007 is wat meer een "kuitenbijter", wat pittiger.
Opnieuw de 2007 Javernières in het glas. eerste slok was echt moeilijk, zuren die méér dan pittig bijten. Oeioei, heb ik déze wijn aangeraden...
Een uurtje of twee laten staan dan maar.
En dan opnieuw proberen.
Bingo. Hier vind ik de fraicheur en het krokante die ik miste in de net daarvoor geopende Santa Duc 4Terres 2006.
En wéér een flesje
Eigenaardig genoeg bij aanvang echt animaal in de neus!
In de mond veel soepelder dan voorheen, komt ie nu al op dronk...?
Evolueert heel mooi in het glas én in de mond.
Jammie!
Heb jouw flesje onlangs geproefd. Zeer aangenaam. Vincent en vader waren er heilig van overtuigd dat het om Bourgogne (pinot noir) ging
.
Zou blind ook voor Bourgogne gaan denk ik (zéker de fles met putjesneus die ik gisteren opende)
In de mond veel soepelder dan voorheen, komt ie nu al op dronk...?
Heb ook de indruk dat het soms snel kan gaan bij Beaujolais....
Nochtans zou dit een BB * zijn...
*BewaarBeaujolais
idd bij die BB ook... heb overtijd eens een 04 en 09 naast elkaar gezet en dat was totaal verschillend. Enkele top Beaujolais 09 waren hun topfruit ook bijna kwijt na een jaartje... om dan wel over te gaan naar andere topelementen in de wijn:-) I like it!
Impénitents 2009
Stond op het programma voor de Chave, met dank ! Uit karaf, fijn, delicate rode besjes, soepel, velours, mineraal en mooie afrondende fraîcheur. Eerder lichtvoetige indruk bij deze "Onboetvaardigen" uit de Javernières. De structuur wordt hier vooral door de rijpe tannines gedomineerd, voorlopig althans.
Na tijdje kwamen de zuren vooral naar voor.
Er was nog wat over in de karaf op het einde van de avond, en we kregen een gans andere wijn,... stoer, structuur, ferm, het jeugdige fruit is verdwenen, het stille meisje van daarnet toont z'n bisceps. Verrassend, ...schreef Venne niet dat enkele top Beaujolais hun topfruit reeds verliezen ? Blijkbaar zelfs na enkele uren... 2009 is verrassend, benieuwd wat dit gaat geven na enkele jaren kelderrust, misschien toch een topjaar met klassieke Bojo eigenschappen en niet enkele jeugdige fruitbommetjes, ik ben meer en meer overtuigd van het karakter van dit millésime.
Content om bovenstaande te lezen want heb er ook enkele flesjes van liggen.
2009 is top maar blijkbaar is 2010 ook zéér goed... de Boulands zijn op komst!:-)
2010 terug klassiek millésime naar 't sdhijnt !