wijnliefhebbers

Volledige versie: Corte Sant’Alda, Valpolicella
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ca Fiui 2017, Valpolicella

Vrij intense en rechtlijnige neus van zure kersjes. Op zich geen complexe neus waar je veel verschillende aroma’s kunt uithalen, maar wel een fijne, precieze neus.

In de mond een directe aanzet met de kersjes, gevolgd door een stevige aciditeit. Deze wijn wordt gedragen door het rijp/zuur contrast.

Leuke wijn met een stevige doordrinkfactor zonder dat dit evenwel een lichte dertien in een dozijn valpolicella is. De zuurtjes zijn heel verfrissend en maken dat deze wijn absoluut niet vermoeiend is. Ook dankbare maaltijdbegeleider hierdoor.

Dit domein werkt biodynamisch.
(01-09-2019 09:21 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ca Fiui 2017, Valpolicella

Vrij intense en rechtlijnige neus van zure kersjes. Op zich geen complexe neus waar je veel verschillende aroma’s kunt uithalen, maar wel een fijne, precieze neus.

In de mond een directe aanzet met de kersjes, gevolgd door een stevige aciditeit. Deze wijn wordt gedragen door het rijp/zuur contrast.

Leuke wijn met een stevige doordrinkfactor zonder dat dit evenwel een lichte dertien in een dozijn valpolicella is. De zuurtjes zijn heel verfrissend en maken dat deze wijn absoluut niet vermoeiend is. Ook dankbare maaltijdbegeleider hierdoor.

Dit domein werkt biodynamisch.

Zeer mooi domein inderdaad en Marinella is "un caractère"! Ooit nog gaan dineren na een drukke dag Vinitaly. Mooie wijnen, het vuurwerk komt met de Mithas selectie, maar die gaan ook hun prijs.
Citaat:Zeer mooi domein inderdaad en Marinella is "un caractère"! Ooit nog gaan dineren na een drukke dag Vinitaly. Mooie wijnen, het vuurwerk komt met de Mithas selectie, maar die gaan ook hun prijs.

wat ik trouwens ook nog interessant vond aan dit domein : op hun site vind je vrij veel technische informatie over de wijngaarden oa, zoals het aantal stokken per hectare, maar ook andere gegevens over de vinificatie. Op zich niet wereldschokkend natuurlijk, maar ze geven de indruk van zéér goed te weten wat ze doen. Er is in deze wijn dan ook geen enkel spoor van "animale" aroma's of andere zaken die zouden kunnen verraden dat dit een biodynamische wijn is.
(02-09-2019 11:02 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Zeer mooi domein inderdaad en Marinella is "un caractère"! Ooit nog gaan dineren na een drukke dag Vinitaly. Mooie wijnen, het vuurwerk komt met de Mithas selectie, maar die gaan ook hun prijs.

wat ik trouwens ook nog interessant vond aan dit domein : op hun site vind je vrij veel technische informatie over de wijngaarden oa, zoals het aantal stokken per hectare, maar ook andere gegevens over de vinificatie. Op zich niet wereldschokkend natuurlijk, maar ze geven de indruk van zéér goed te weten wat ze doen. Er is in deze wijn dan ook geen enkel spoor van "animale" aroma's of andere zaken die zouden kunnen verraden dat dit een biodynamische wijn is.

Leg jij een link tussen animale aroma's en biodynamie? Ik eerder tussen animale aroma's en niet proper genoeg werken, oude rottende vaten enz. Ik werk met een aantal domeinen die volgens die leer werken (biodynamie bedoel ik: Clavelier, Saint-Cosme, Bachelards,...) en dat zijn integendeel pareltjes van zuivere aroma's.
Citaat:Leg jij een link tussen animale aroma's en biodynamie? Ik eerder tussen animale aroma's en niet proper genoeg werken, oude rottende vaten enz. Ik werk met een aantal domeinen die volgens die leer werken (biodynamie bedoel ik: Clavelier, Saint-Cosme, Bachelards,...) en dat zijn integendeel pareltjes van zuivere aroma's.

ik weet dat ik die associatie niet mag maken, maar wijnen zoals die van Domaine Viret bvb versterken dat beeld dan weer wel.

Daarom dat ik het goed vind om te zien dat er ook domeinen zijn zoals Corte Sant'Alda die biodynamisch werken en technisch alles onder controle lijken te hebben.

Geef toe, hoe vaak hoor je niet het verhaaltje van natuurlijke wijnbouwers (nog iets anders dan biodynamie, I know) dat je de druiven gewoon hun werk moet laten doen, etc etc.

Enfin, het was niet mijn bedoeling om een tirade te beginnen tegen biodynamie/natuurlijke wijnen of zo. Integendeel, als je pesticiden kan vermijden, dan lijkt mij dat logisch.
Ik vind bio al dan niet dynamie een kwestie van gezond verstand. Natuurwijn is m.i. niet meer dan een hype gelanceerd door mensen met ongezond verstand. Gek?
Koppelingen