29-03-2020, 08:05 PM
Pagina's: 1 2
29-03-2020, 09:02 PM
Mooie foto’s, Jerver!
30-03-2020, 03:09 PM
Fijn om dergelijke updates te krijgen. Tx Jerver
31-03-2020, 10:33 AM
Mooie update Jerver! Goed te horen dat jullie gewoon mogen doorwerken. Spreekt voor zich dat wijn een essentiële sector is - niet alleen in Frankrijk, maar ook daarbuiten!
01-04-2020, 12:09 PM
Tof, die windmolens!
02-04-2020, 11:32 AM
Ook David Croix gebruikt die Guyot Poussard snoeiwijze. Dat zou het risico op de ziekte ESCA verlagen? In Italië is daar ook veel onderzoek naar en daar zouden ze nog een andere snoeiwijze ontwikkeld hebben, maar ik heb geen idee hoe die werkt of eruit ziet.
16-04-2020, 09:00 PM
(02-04-2020 11:32 AM)wvd schreef: [ -> ]Ook David Croix gebruikt die Guyot Poussard snoeiwijze. Dat zou het risico op de ziekte ESCA verlagen? In Italië is daar ook veel onderzoek naar en daar zouden ze nog een andere snoeiwijze ontwikkeld hebben, maar ik heb geen idee hoe die werkt of eruit ziet.
Ik had dat hier precies niet zien passeren, bij deze nog een antwoordje.
Het verlaagt het risico op esca in die zin dat er altijd een sapstroom 'volledig' wordt gehouden, waarbij deze niet wordt onderbroken door houtwondes. Kan dus ook niet geïnfecteerd worden door champignons via deze wondes (esca is een verzameling champignons, even simplifiëren). Er zijn verschillende visies die aan de eendere kant aangeven dat het hout gaat afsterven door uitdroging, waardoor deze dan geïnfiltreerd worden door champignons, en aan de andere kant dat deze sowieso door chamignons worden geïnfiltreerd zonder dat het hout zelf eerst afsterft. Het is niet eenvoudig, maar ik neig eerder naar de eerste visie. Maar is voer voor een veel diepgaandere en langere discussie. Meer gezond hout zorgt er sowieso ook voor dat de plant meer reserves kan aanleggen en tegen infecties etc bestand is, maar ook tegen droogte en andere.
Poussard wordt weider en weider verspreid heb ik de indruk.
In Italië, maar ook andere landen wordt dit verder ontwikkeld. Zijn het Simonit & Sirch die je bedoelt? (hebben ook een interessante website) Zij werken inderdaad ook verder op de Poussard methode, met misschien eigen accenten.
Nog een fototje, de bloemen komen er hier in sneltempo aan!
[attachment=4590]
Pagina's: 1 2