Wijngoed gelegen te Nevy-sur-Seille, nabij Chateau Chalon.
Hier meer over ons bezoek bij deze sympathieke wijnbouwer.
http://www.vinejo.freebb.be/thread-6675.html
Ik opende vorige vrijdag een fles Trousseau de la Vallee 2018.
De eerste slokken moet je smaakpallet zich echt aanpassen, dit is een wijn die totaal ongeschikt is om in pakweg een wijnles voor beginners te geven. De aanwezigen zouden het gezicht in een grimas trekken en beweren dat die wijn veel te zuur is.
Maar wie niet opgeeft en, zoals bij sommige muziekstukken, de moeite doet om verder te graven wordt rijkelijk beloond. Een wijn met heerlijk rijp rood fruit maar met een zalige spanning die elke slok boeiend houdt. Echt een beetje spatburgunder, maar dan met pikante zuurtjes ipv het eerder smeuige mondgevoel. Spatburgunder voor Bourgognefans.
Het ietwat bittere einde maakt de wijn nog minder een verleider.
Maar toch heeft hij me ingepakt.
Jammer genoeg slechts drie flesjes van deze trousseau gekocht, moeilijk verkrijgbaar in Belgie vrees ik.
PS Sint Canard (die met zijn vrouw zaterdag een dag te vroeg was voor Veerles feest en dan maar met mij het restje opdronk
was er gek op -dacht aan PN).
Eergisteren een fles L Origine soldaat gemaakt met Olivier.
100% savagnin, niet geoxideerd dus niet zo makkelijk te herkennen.
Deed denken aan pinot blanc, Chablis of zelfs een top alligote.
De naam van de fles is een verwijzing naar het schilderij van zijn naamgenoot.
Na grondig onderzoek vonden wij ook deze fles zeer de moeite waard.
(31-05-2020 11:33 AM)vinejo schreef: [ -> ]Eergisteren een fles L Origine soldaat gemaakt met Olivier.
100% savagnin, niet geoxideerd dus niet zo makkelijk te herkennen.
Deed denken aan pinot blanc, Chablis of zelfs een top alligote.
De naam van de fles is een verwijzing naar het schilderij van zijn naamgenoot.
Na grondig onderzoek vonden wij ook deze fles zeer de moeite waard.
En gesnuffeld dat ik heb!
Mooie wijn! Maar voor mij was het spartelen om dit ergens te plaatsen. Het appeltje had wel een licht oxidatief toetsje. Mooie mineraliteit ook. Frisse zuurtjes. Wat marsepein op de achtergrond. En een mooie rondeur in de mond.
Smaakt naar meer!
Niet oxidatieve savagnin kan meesterlijke wijn zijn. Ik wordt opgewonden als ik die van Frédéric Cossard in mijn glas heb. Machtige wijn
(31-05-2020 05:57 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Ik wordt opgewonden als ik die van Frédéric Cossard in mijn glas heb.
Is t ook ene met zo n schilderij misschien?
(31-05-2020 06:05 PM)vinejo schreef: [ -> ] (31-05-2020 05:57 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Ik wordt opgewonden als ik die van Frédéric Cossard in mijn glas heb.
Is t ook ene met zo n schilderij misschien?
Schilderij is niet echt mijne meug... niet zilver he
(11-11-2019 08:31 PM)vinejo schreef: [ -> ]Wijngoed gelegen te Nevy-sur-Seille, nabij Chateau Chalon.
Hier meer over ons bezoek bij deze sympathieke wijnbouwer.
http://www.vinejo.freebb.be/thread-6675.html
Ik opende vorige vrijdag een fles Trousseau de la Vallee 2018.
De eerste slokken moet je smaakpallet zich echt aanpassen, dit is een wijn die totaal ongeschikt is om in pakweg een wijnles voor beginners te geven. De aanwezigen zouden het gezicht in een grimas trekken en beweren dat die wijn veel te zuur is.
Maar wie niet opgeeft en, zoals bij sommige muziekstukken, de moeite doet om verder te graven wordt rijkelijk beloond. Een wijn met heerlijk rijp rood fruit maar met een zalige spanning die elke slok boeiend houdt. Echt een beetje spatburgunder, maar dan met pikante zuurtjes ipv het eerder smeuige mondgevoel. Spatburgunder voor Bourgognefans.
Het ietwat bittere einde maakt de wijn nog minder een verleider.
Maar toch heeft hij me ingepakt.
Jammer genoeg slechts drie flesjes van deze trousseau gekocht, moeilijk verkrijgbaar in Belgie vrees ik.
PS Sint Canard (die met zijn vrouw zaterdag een dag te vroeg was voor Veerles feest en dan maar met mij het restje opdronk was er gek op -dacht aan PN).
Van woensdag tot zaterdag deze trousseau de la Vallée 2018 geproefd.
Dit doet me denken aan de wijnen van Gahier. Iets minder de biodynamische toets, maar ook zeer zuiver.
Ik lees op LpdV dat huizen zoals Ganevat enorme prijsstijgingen hebben doorgevoerd (sommige cuvees verdubbeld op 1 jaar tijd) om in te spelen op soms ridicule prijzen op de tweedehands markt. Ik heb vroeger Ganevat regelmatig geproefd (vooral in rood) en ik herinner me niet dat deze per se beter was dan de wijnen die Courbet maakt.
Dus bij deze, voor de happy few die dit leest
: Courbet is de nieuwe Ganevat.
prijsstijgingen ter plaatse daar vrees ik persoonlijk niet direct voor. In juni nog eens gepasseerd, dit maal door de pa ontvangen. Een rustige en wijze kerel (ik schat begin de 60). Het zijn mensen die met beide voetjes op de grond staan en vooral willen dat hun wijnen gedronken worden. Hypes interesseren hen niet. Als je de Courbets leert kennen, dan smaken de wijnen nog beter. Ik heb toch een beetje mijn hart verloren aan de streek en de mensen: één en al authenticiteit.
(31-05-2020 12:34 PM)Olivier schreef: [ -> ] (31-05-2020 11:33 AM)vinejo schreef: [ -> ]Eergisteren een fles L Origine soldaat gemaakt met Olivier.
100% savagnin, niet geoxideerd dus niet zo makkelijk te herkennen.
Deed denken aan pinot blanc, Chablis of zelfs een top alligote.
De naam van de fles is een verwijzing naar het schilderij van zijn naamgenoot.
Na grondig onderzoek vonden wij ook deze fles zeer de moeite waard.
En gesnuffeld dat ik heb!
Mooie wijn! Maar voor mij was het spartelen om dit ergens te plaatsen. Het appeltje had wel een licht oxidatief toetsje. Mooie mineraliteit ook. Frisse zuurtjes. Wat marsepein op de achtergrond. En een mooie rondeur in de mond.
Smaakt naar meer!
Zojuist weer zo n flesje L Origine geopend, 100% savagnin.
Héerlijk! Als een slok uit een zuiver kabbelend bergriviertje.
Laat Ganevat en zelfs Labet maar onbetaalbaar worden, ik neem ruimschoots genoegen met de wijnen van Courbet.
(17-01-2021 10:45 AM)vinejo schreef: [ -> ] (11-11-2019 08:31 PM)vinejo schreef: [ -> ]Wijngoed gelegen te Nevy-sur-Seille, nabij Chateau Chalon.
Hier meer over ons bezoek bij deze sympathieke wijnbouwer.
http://www.vinejo.freebb.be/thread-6675.html
Ik opende vorige vrijdag een fles Trousseau de la Vallee 2018.
De eerste slokken moet je smaakpallet zich echt aanpassen, dit is een wijn die totaal ongeschikt is om in pakweg een wijnles voor beginners te geven. De aanwezigen zouden het gezicht in een grimas trekken en beweren dat die wijn veel te zuur is.
Maar wie niet opgeeft en, zoals bij sommige muziekstukken, de moeite doet om verder te graven wordt rijkelijk beloond. Een wijn met heerlijk rijp rood fruit maar met een zalige spanning die elke slok boeiend houdt. Echt een beetje spatburgunder, maar dan met pikante zuurtjes ipv het eerder smeuige mondgevoel. Spatburgunder voor Bourgognefans.
Het ietwat bittere einde maakt de wijn nog minder een verleider.
Maar toch heeft hij me ingepakt.
Jammer genoeg slechts drie flesjes van deze trousseau gekocht, moeilijk verkrijgbaar in Belgie vrees ik.
PS Sint Canard (die met zijn vrouw zaterdag een dag te vroeg was voor Veerles feest en dan maar met mij het restje opdronk was er gek op -dacht aan PN).
Van woensdag tot zaterdag deze trousseau de la Vallée 2018 geproefd.
Dit doet me denken aan de wijnen van Gahier. Iets minder de biodynamische toets, maar ook zeer zuiver.
Ik lees op LpdV dat huizen zoals Ganevat enorme prijsstijgingen hebben doorgevoerd (sommige cuvees verdubbeld op 1 jaar tijd) om in te spelen op soms ridicule prijzen op de tweedehands markt. Ik heb vroeger Ganevat regelmatig geproefd (vooral in rood) en ik herinner me niet dat deze per se beter was dan de wijnen die Courbet maakt.
Dus bij deze, voor de happy few die dit leest : Courbet is de nieuwe Ganevat.
Wel wel, Vinejo, ik dronk net voor de derde keer deze wijn en kan je alleen maar gelijk geven.
Chapeau!
Grappig, ik lees hierboven 'pikante zuren'. Dat was exact wat ik ook zei toen ik de wijn dronk (en Vinejo kan 't bevestigen: ik kreeg de wijn blind). Verfijnd, evenwichtig en zeer puur. Let wel: niet iedereen zal hier wild van zijn. Toch wel een speciale wijn, eerder voor puristen dan voor mensen die voor krachtpatsers gaan. Maar den deze dus wel
(16-09-2021 06:49 PM)vinejo schreef: [ -> ] (17-01-2021 10:45 AM)vinejo schreef: [ -> ][quote='vinejo' pid='92881' dateline='1573497072']
Wijngoed gelegen te Nevy-sur-Seille, nabij Chateau Chalon.
Hier meer over ons bezoek bij deze sympathieke wijnbouwer.
http://www.vinejo.freebb.be/thread-6675.html
Ik opende vorige vrijdag een fles Trousseau de la Vallee 2018.
De eerste slokken moet je smaakpallet zich echt aanpassen, dit is een wijn die totaal ongeschikt is om in pakweg een wijnles voor beginners te geven. De aanwezigen zouden het gezicht in een grimas trekken en beweren dat die wijn veel te zuur is.
Maar wie niet opgeeft en, zoals bij sommige muziekstukken, de moeite doet om verder te graven wordt rijkelijk beloond. Een wijn met heerlijk rijp rood fruit maar met een zalige spanning die elke slok boeiend houdt. Echt een beetje spatburgunder, maar dan met pikante zuurtjes ipv het eerder smeuige mondgevoel. Spatburgunder voor Bourgognefans.
Het ietwat bittere einde maakt de wijn nog minder een verleider.
Maar toch heeft hij me ingepakt.
Jammer genoeg slechts drie flesjes van deze trousseau gekocht, moeilijk verkrijgbaar in Belgie vrees ik.
PS Sint Canard (die met zijn vrouw zaterdag een dag te vroeg was voor Veerles feest en dan maar met mij het restje opdronk was er gek op -dacht aan PN).
Van woensdag tot zaterdag deze trousseau de la Vallée 2018 geproefd.
Dit doet me denken aan de wijnen van Gahier. Iets minder de biodynamische toets, maar ook zeer zuiver.
Ik lees op LpdV dat huizen zoals Ganevat enorme prijsstijgingen hebben doorgevoerd (sommige cuvees verdubbeld op 1 jaar tijd) om in te spelen op soms ridicule prijzen op de tweedehands markt. Ik heb vroeger Ganevat regelmatig geproefd (vooral in rood) en ik herinner me niet dat deze per se beter was dan de wijnen die Courbet maakt.
Dus bij deze, voor de happy few die dit leest : Courbet is de nieuwe Ganevat.
Zonet ontdekt dat ik nog twee extra flesjes
Trousseau de la Vallée 2018 liggen heb. Dankzij Vince herinner ik me nu
Eentje geopend en alweer onmiddellijk bingo.
Wat een heerlijk aroma (rijp rood,fruit, bloemetjes, Na opschudden mineraliteit (potloodpunt) en een frisse (zachte) kruidigheid. In de mond is dit puur genot. Zacht en explosief maar ook lang en beheerst. Sappig en fluwelig. De zuurtjes zijn nu perfect versmolten. Nog steeds met dat mooie bittertje in de finale. Fruit en héel lichte astoets in de afdronk.
Zoals men destijds in Bandol zei: Un secret à partager.
Bij deze.
Vince, we want more!!
Trousseau de La Vallee 2021
Lijkt wel een oudere Vintage Rodenbach.
Heerlijk.