https://www.champagne-peters.com/
Champagne van dit Domaine wordt aangeboden in 13 Michelin-restaurants met 3 sterren.
Cuvée de Réserve
De bubbel, in een lichtgele jurk, is fijn en elegant.
De neus heeft aroma's van citroen, mandarijn, verse abrikoos en koekje op een minerale achtergrond.
De mond is elegant met een bubbel die de materie doorkruist zonder te domineren. Hij is vol en evenwichtig, met een aangename zuurgraad die spanning en frisheid geeft en de minerale afdronk verlengt.
Het is elegant en heerlijk.
De laatste 10 jaar al verschillende keren geprobeerd om een afspraak te maken voor een degustatie. Ik word er steeds afgewimpeld. Wat is je magische toverspreuk opdat er wordt ontvangen ?
PINTJE PIERRE ...
Bedankt Thierry. Toch wel verschoten van de prijs, de website verdient er goed aan. Ik probeer toch nog eens een afspraak te bekomen met de nieuwe smoes
PINTJE PIERRE ...
(30-12-2019 12:38 PM)mychamp schreef: [ -> ]Bedankt Thierry. Toch wel verschoten van de prijs, de website verdient er goed aan. Ik probeer toch nog eens een afspraak te bekomen met de nieuwe smoes PINTJE PIERRE ...
Awel Luc, Pierre Péters is één van de weinige huizen waar ik ook niet binnengeraakt ben. Kreeg ook als antwoord dat ze op dat ogenblik geen nieuwe klanten meer konden aannemen en als de mogelijkheid wél bestond men mij zou contacteren.
Maar uw smoes
PINTJE PIERRE gaat ook niet pakken. Je moet dat veranderen in
PINTJE RODOLPHE.... en dat bekt niet hé!
Toch blijf ik, als ik in de champagne ben, en de mogelijkheid biedt zich aan, steeds een flesje Pierre Péters bestellen. Het is zo verschrikkelijk goede champagne!
Champagne Pierre Péters Extra Brut Blanc de Blancs « Qualité Vintage » Grand Cru (Lot L771403) en Les Jardins du Mesnil Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut d’André Robert (11/18 - 2 g)
Pierre Péters
heeft een fijne en overvloedige bubbel in een lichtgele jurk met zeer lichtgroene reflecties. De neus is elegant met aroma's van groene appel, citroen en witte bloemen op een minerale achtergrond.
De mond is een beetje romig voor een korte tijd, de bubbel domineert. Dan toont de materie zijn concentratie, hij geeft een mooi volume. De zuurgraad met appelaroma's zorgt voor een mooie spanning. Deze uitgebalanceerde wijn heeft een afdronk met frisse en lange minerale tonen.
André Robert
heeft een bijna gelijkaardige bubbel en jurk. De neus is krachtiger met aroma's van citroen, mandarijn, appel en koekje op een krijtbasis.
De mond is ook een beetje romig voor een korte tijd. Dan drukt de materie zich uit. Hij lijkt me meer geconcentreerd en geeft een gevoel van meer volume. De zuurgraad met citrus- en appelsmaak geeft een mooie spanning en een indruk van harmonieus evenwicht. De afdronk op krijt en vers fruit is erg lang.
Toch even mijn respect uiten voor de mooie tasting notes in het Nederlands gemaakt door een Fransman. Toch vrij uitzonderlijk mogen we stellen. Way to go, Thierry! ;-)
Bedankt, Jo, voor dit compliment waar ik blij van word.
Ik begin een tekst goed te begrijpen. Maar ik word niet begrepen als ik spreek vanwege mijn zeer slechte accent, dus ik durf geen Nederlands te spreken.
Vorige week ging ik naar het huis van een Vlaamse vriendin. Ze moest me bijna elke zin laten herhalen en ze vroeg me om Frans te spreken om tijd te besparen.
Dit wordt verklaard omdat ik alleen met methoden heb geleerd, ik lees, ik hoor de teksten op de banden, maar ik heb niemand de kans om met iemand te praten.
Kinderen doen het tegenovergestelde, ze horen de woorden en dan leren ze ze schrijven.
Ik dank u allen voor uw vriendelijkheid hier
(15-01-2020 11:47 AM)Thierry Debaisieux schreef: [ -> ]Bedankt, Jo, voor dit compliment waar ik blij van word.
Ik begin een tekst goed te begrijpen. Maar ik word niet begrepen als ik spreek vanwege mijn zeer slechte accent, dus ik durf geen Nederlands te spreken.
Vorige week ging ik naar het huis van een Vlaamse vriendin. Ze moest me bijna elke zin laten herhalen en ze vroeg me om Frans te spreken om tijd te besparen.
Dit wordt verklaard omdat ik alleen met methoden heb geleerd, ik lees, ik hoor de teksten op de banden, maar ik heb niemand de kans om met iemand te praten.
Kinderen doen het tegenovergestelde, ze horen de woorden en dan leren ze ze schrijven.
Ik dank u allen voor uw vriendelijkheid hier
Thierry, ik sluit me hier aan bij Jo, want je verdient echt wel een compliment. Wat ik ook leuk vind aan je nota's is dat ze, wel,
anders zijn. Je schrijft ze in het Nederlands, maar uiteraard met je Franse achtergrond en dan merk ik dat de benadering toch weer net iets anders is, heel leuk eigenlijk.
Nederlands praten is erg moeilijk voor Franstaligen. De oorzaak zou zijn (heb ik me laten wijsmaken) doordat Nederlands een breder klankenpatroon heeft en er dus klanken in zitten die je niet hebt in Frans. Dat maakt je inspanning nog des te moediger. Als alle Walen...
Pierre Péters L'Etonnant Monsieur Victor MK.11: Iedere keer weer speciaal om deze cuvee in je glas te krijgen. Uiteraard voor de kwaliteit maar ook de prachtige uitmonstering van de flessen. Jaarlijks geven ze ,voor wat betreft het etiket, een eigen draai aan een beroemd oud meesterwerk.Bij deze 2011 edtitie is dat "Liberty Leading the People" uit 1830 van Eugène Delacroix. 1536 flessen van gemaakt en uitgebracht in 2018. Zeer strakke minerale champagne. Intelectueel glas wat je aan het denken zet. Zeker geen allemansvriend. Groene appel, citrus, zeste d'orange, hoge zuurgraad. Een champagne waar je bij moet eten gaven mijn 2 kameraden aan. 95/100
Gisteren 4 wijnvrienden op bezoek gehad.
Van de champagnes was dit de winnaar:
Pierre Péters Les Chétillons 2006: Biscuit, honing, boenwas, caramel, citrus. Stuift uit je glas. Zeer mooi verweven. Expressieve champagne met een lange afdronk. Wat kan PP toch grote champagnes maken! 96/100
(29-12-2019 11:03 PM)Thierry Debaisieux schreef: [ -> ]https://www.champagne-peters.com/
Champagne van dit Domaine wordt aangeboden in 13 Michelin-restaurants met 3 sterren.
Cuvée de Réserve
De bubbel, in een lichtgele jurk, is fijn en elegant.
De neus heeft aroma's van citroen, mandarijn, verse abrikoos en koekje op een minerale achtergrond.
De mond is elegant met een bubbel die de materie doorkruist zonder te domineren. Hij is vol en evenwichtig, met een aangename zuurgraad die spanning en frisheid geeft en de minerale afdronk verlengt.
Het is elegant en heerlijk.
Thierry heeft deze champagne van deze topper echt wel heel adequaat beschreven in zijn eigen heel toegankelijke stijl. Rodolphe Péters maakt prachtige wijnen waarvan zelfs deze Cuvée de Réserve niet gemakkelijk te vinden is. Een flesje Dom Pérignon, véél duurder, sla je véél gemakkelijker aan de haak.
Maar Péters is altijd plezier, elegantie, fraîcheur.... en mandarijn zit er heel zeker in. Ik vond er ook nog heel wat bloemige accenten in. Geurige elementen die me aan mijn tuin deden denken toen de boerenjasmijn vorige week volop in bloei stond. Heerlijk!