Is het ook niet zo dat er -grof gesproken- twee types Pomerol zijn? De eerder boterachtige, volle Pomerol en de eerder aardse, minerale Pomerol? Waarbij de tweede veelal in het duurdere segment zitten?
(24-01-2021 02:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]Is het ook niet zo dat er -grof gesproken- twee types Pomerol zijn? De eerder boterachtige, volle Pomerol en de eerder aardse, minerale Pomerol? Waarbij de tweede veelal in het duurdere segment zitten?
De echte top is idd zeer verfijnd. Mijns inziens zijn de wijnen ook completer die het aardse en minerale hebben omdat ze ook vol van smaak zijn. Completer dus. Vol én mineraal én aards.
Die boterachtige volle vermoeiende Pomerol wijnen missen gewoon bepaalde zaken waardoor ze in mijn ogen minder compleet en minder van kwaliteit zijn. Of minder goed gemaakt, of te laat geoogst etc etc
Neemt niet weg dat er evengoed een paar mooie frisse, aardse Pomerol wijnen zijn die nog enigszins betaalbaar zijn.