Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8
Afgelopen week ook een schitterende Sancerre gedronken die me was aangeraden door een vriend. Cuvée Edmond 2002 van Alphonse Mellot. Dit gaat kwalitatief zeer dicht tegen de wijnen van Dagueneau aan, schitterend glas wijn met een pertinent positief bitterje van pamplemousse. Van die man wil ik nog wel meer wijnen proeven.
@ Olaf
Mellot is idd topklasse. Heb samen met Alphonse junior (maakt de wijnen nu) en Emmanuelle alle cuvées geproefd en dat zijn topwijnen. Zelfs hun rosé is super en wordt met de grootste zorg gemaakt.
Rood: mijn favoriet is daar "En Grands Champs" duur maar fenomenaal.
Ik viel achterover toen ik me realiseerde dat haast de helft van het dorpscentrum van Sancerre is onderkelderd met Mellot-vaten!
Den tweede dag is hij toch nog iets beter hé!
Gisteren naast Florès 08 van Pinard gezet... is zo een beetje een Sander naast een Wittmann.... En dan is de Pinard de Wittmann:-)
Lekkel!!
Gisteren nog de Beaujeu 2005 gedronken als aperitief.(was wel de tweede dag open )
Nadien een glas van de Sancerre Domaine Vacheron (2002)
Wat me hierbij opviel was dat de Vacheron heel wat meer aan frisheid te bieden had dan de Beaujeu.
Deze laatste ervaarde ik een beetje vlak in het smaakpatroon in vergelijking met de Vacheron die toch ouder is.
Ik begin me af te vragen of die 2005 nog wel gaat verbeteren met de jaren.
Volgens mij gaat die niet echt veel meer verbeteren ! Drinkadvies !
2002 was dan ook een héél mooi jaar in Loire, schoon zuren zijn kenmerkend. Cormiers 02 van Villeneuve heeft ook die fraîcheur door die rijpe zuren.
(27-10-2011 11:05 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Gisteren nog de Beaujeu 2005 gedronken als aperitief.(was wel de tweede dag open )
Nadien een glas van de Sancerre Domaine Vacheron (2002)
Wat me hierbij opviel was dat de Vacheron heel wat meer aan frisheid te bieden had dan de Beaujeu.
Deze laatste ervaarde ik een beetje vlak in het smaakpatroon in vergelijking met de Vacheron die toch ouder is.
Ik begin me af te vragen of die 2005 nog wel gaat verbeteren met de jaren.
Ik heb gemerkt dat er veel verschil op de flessen zit. Heb er gehad die al serieus geevolueerd waren (licht oxidatief) en andere zo fris als een hoentje (vreemde uitdrukking lijkt mij niks fris aan
Idem hier. Ik heb er al 5 geopend, waarvan er maar 2 echt super waren. De overige 3 waren nog goed, maar misten inderdaad wat frisheid. Ik ga de laatste dit jaar nog proberen te drinken.
Ik heb het ook al meegemaakt, m'n allereerste die ik dronk was licht gekurkt. Zoals Koen inderdaad opmerkt "verschil op de flessen" is correct. Sommige zijn lichtjes oxidatief heb ik ook al gemerkt. Vandaar zou ik ze niet te lang meer bewaren. De kurken zijn nochtans van een normale kwaliteit niet ?
(28-10-2011 11:09 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]Ik heb het ook al meegemaakt, m'n allereerste die ik dronk was licht gekurkt. Zoals Koen inderdaad opmerkt "verschil op de flessen" is correct. Sommige zijn lichtjes oxidatief heb ik ook al gemerkt. Vandaar zou ik ze niet te lang meer bewaren. De kurken zijn nochtans van een normale kwaliteit niet ?
Ik heb er al twee gedronken; 1 ook licht gekurkt, de andere met een gebrek aan frisheid. Met een beetje chance is de volgende wel super; heb er nog 4....
4? Verdomme
.
Hier 1 licht geoxideerd, 1 minder fris en 4 toppers. Nog 5 te gaan ... maar die licht geoxideerde was nog goed te drinken zulle, stoorde me niet
daarmee dat die flessen bij Delhaize terechtkomen aan die prijzen?
(29-10-2011 10:10 PM)Venne schreef: [ -> ]daarmee dat die flessen bij Delhaize terechtkomen aan die prijzen?
'k Stelde mezelf ook al wat vragen hierbij...
Bij mij allemaal goed (3x). Nog drie te gaan.
Gisteren er nog twee gekraakt en ze waren top
Hier zaterdag 1 geopend en idem dito - ook top bij t gerecht!
Hier was het bij de volgende platkes: zelf gemaakte gravad lax en een hammousse, zalig
Door de eerdere postjes kreeg ik er plots goesting in, en bij het uitzoeken van wat Jura wijnen en een paar andere voor één of andere tasting, vond ik er ééntje, yes !
En het was een goeie fles, zonder kurk.
Opvallend blijft de puurheid van deze wijn, de SB kenmerken zitten ver, zo zacht in de mond, suave, beetje vettig. Uiterst mineraal, rokerig, saline
, mooi rijp geel fruit. De zuren zijn volledig opgenomen. Subtiel geheel eigenlijk. Schoon, heel schoon !!
Saline, is dat niet zo een beetje de Franse benaming voor een soort mineraliteit ?
!Ik herken m weer mooi in je beschrijving trouwens!)
(08-11-2011 10:56 PM)vinejo schreef: [ -> ]Saline, is dat niet zo een beetje de Franse benaming voor een soort mineraliteit ?
!Ik herken m weer mooi in je beschrijving trouwens!)
Derenoncourt zou nog trotser op je zijn !
alee , de mannen zijn zondag op stap geweest precies:-)
Ik dacht dat saline een zijdezachte pure smaak betekende?
Ja, t betekende een beetje van alles eigenlijk... ;-)
't ging over een vorm van mineraliteit, du sel, zouterig, ziltig eigenlijk. Zijn begrip over mineraliteit ging wel heel ver en heel breed.
Ik ga 'm dit weekend nog eens proberen !!! Weer benieuwd..............
(08-11-2011 10:47 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]En het was een goeie fles, zonder kurk.
Allé chance dat het wel nog met wijn was ... geen oxidatie
Gisteren nog eens een Clos de Beaujeu geprobeerd, en eindelijk een goei fles. Inderdaad een klassewijn: subtiele neus, groots mondgevoel en complexiteit en indrukwekkende afdronk; heel lekker !
Ik hoop dat mijn drie laatste flessen ook van dit niveau zijn !
Clos de Beaujeu 07
Krijterig minerale topnotes met groenige indrukken van komkommer- en rabarbervlees.
Zeer fruitiige aanzet, aangenaam mollig mondgevoel. De zuren vormen een goeie frisse, levendige onderlaag voor het rijpe fruit, witte perzik, appel, ananas, agrume. Lange en volle finale met blijvende spanning. Fruitiger en wat frisser geheel dan de 05.
Dit blijft een topwijn uit een topwijngaard van Sancerre. Zeer hoog niveau, behoort tot de Cotat klasse. Nu al heel aangenaam om drinken voor wie van jeugdige, frisse Sancerre houdt. Zeker nog jaren bewaarpotentieel. 90-91
"Krijterig minerale topnotes met groenige indrukken van komkommer- en rabarbervlees. "
Als ik dat zo leest Doc, dan lijkt de neus veeeeel strakker dan de (exotische) smaak, of vergis ik me.
Ben wel eens nieuwsgierig naar die Beaujeu...
Pfff, mijn wijnbudget zou eigenlijk x3 moeten zijn...
(17-02-2012 11:06 PM)Roeland V schreef: [ -> ]"Krijterig minerale topnotes met groenige indrukken van komkommer- en rabarbervlees. "
Als ik dat zo leest Doc, dan lijkt de neus veeeeel strakker dan de (exotische) smaak, of vergis ik me.
Ben wel eens nieuwsgierig naar die Beaujeu...
Pfff, mijn wijnbudget zou eigenlijk x3 moeten zijn...
De neus is altijd subtiel bij Beaujeu, hier dus ook, maar na wat walsen en "cerebrale analyse" kon ik het niet beter verwoorden.
Maar jouw analyse van de TN klopt ! Toch moet je er eens eentje proeven Roeland !
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8