wijnliefhebbers

Volledige versie: Wijnbewaring - houten kist
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
(02-03-2020 07:00 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(02-03-2020 04:11 PM)wvd schreef: [ -> ]
(02-03-2020 03:14 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Wat ik dus ook wilde zeggen... Vinoco blijkt goed te weten waarover hij het heeft.

Dat mag duidelijk zijn! En laat ons ons gelukkig prijzen dat een man met zijn "buying power" geen interesse heeft voor Bourgogne noch Nebbiolo! Wink

Haha, dan moet ik je helaas toch teleurstellen....ik neem toch jaarlijks al mijn vaste allocaties DRC, Roumier, Leroy, Rinaldi etc etc etc af.......eenmaal “nee” zeggen is voor altijd weg. Mijn wijnkameraden zijn er blij mee.

Dedju, ik had het kunnen weten.... Rolleyes
Even terugkomend op de klamme kartonnen dozen en het beschimmelende dennenhout... Wie het in zijn hoofd haalt om flessen meer dan 25-30 jaar te laten liggen, moet vooral toch de kurken in de gaten houden. Er is natuurlijk het gevaar op tca en dat zie je niet aan de fles, jong of oud. Nog niet zo lang geleden had ik het gevoel dat er vaak één of twee flessen aangestoken waren op een doos van twaalf. Dat lijkt iets gebeterd, maar het risico bestaat zeker ook bij oudere flessen en na twintig jaar een fles terug dragen naar de winkel lijkt me niet vanzelfsprekend...

Maar er is natuurlijk ook de slijtage. Wie al eens een fles van meer dan dertig jaar opendoet weet dat een kurk langzaam verschrompeld tot een brokkelig propje. Je fles begint te zeveren en de verdere evolutie wordt zeer onvoorspelbaar. En zet je je fles recht, dan valt tegen 's anderendaags je kurk gegarandeerd in de wijn...

Dat lijkt me van groter belang dan de doos of de krat. Zeker in combinatie met te droge en/of te warme kelders.

Maar the proof of the wine lies natuurlijk in the drinking. Wij hebben hier toch ook al een paar kelders leeggemaakt, soms in behoorlijk erbarmelijke staat, en ook daar toch vaak nog juweeltjes uitgehaald tegen de verwachtingen in. Naast vanzelfsprekend hectoliters ondrinkbare vloeistof, die ooit een standingvolle grand cru was, maar als eindbestemming het rioolputje kreeg.
Bedankt Jordaens!
(03-03-2020 08:33 AM)Jordaens schreef: [ -> ]Even terugkomend op de klamme kartonnen dozen en het beschimmelende dennenhout... Wie het in zijn hoofd haalt om flessen meer dan 25-30 jaar te laten liggen, moet vooral toch de kurken in de gaten houden. Er is natuurlijk het gevaar op tca en dat zie je niet aan de fles, jong of oud. Nog niet zo lang geleden had ik het gevoel dat er vaak één of twee flessen aangestoken waren op een doos van twaalf. Dat lijkt iets gebeterd, maar het risico bestaat zeker ook bij oudere flessen en na twintig jaar een fles terug dragen naar de winkel lijkt me niet vanzelfsprekend...

Maar er is natuurlijk ook de slijtage. Wie al eens een fles van meer dan dertig jaar opendoet weet dat een kurk langzaam verschrompeld tot een brokkelig propje. Je fles begint te zeveren en de verdere evolutie wordt zeer onvoorspelbaar. En zet je je fles recht, dan valt tegen 's anderendaags je kurk gegarandeerd in de wijn...

Dat lijkt me van groter belang dan de doos of de krat. Zeker in combinatie met te droge en/of te warme kelders.

Maar the proof of the wine lies natuurlijk in the drinking. Wij hebben hier toch ook al een paar kelders leeggemaakt, soms in behoorlijk erbarmelijke staat, en ook daar toch vaak nog juweeltjes uitgehaald tegen de verwachtingen in. Naast vanzelfsprekend hectoliters ondrinkbare vloeistof, die ooit een standingvolle grand cru was, maar als eindbestemming het rioolputje kreeg.

O, maar ik heb perfecte flessen die al meer dan 30 jaar in mijn kelder liggen en die was nooit "koud". De kurken moet je dan inderdaad meestal in stukjes en brokken verwijderen, een vervelend en lastig karweitje. Naar het schijnt (20 jaar test door Amorim) zou de kurk het langst leven als je de fles van in den beginne rechtop bewaart, maar wie doet dat nu?
Net een lekkende Doisy-Daëne 1976 in de frigo geknald, da's iets voor zeer binnenkort.
(03-03-2020 06:50 PM)wvd schreef: [ -> ]
(03-03-2020 08:33 AM)Jordaens schreef: [ -> ]Even terugkomend op de klamme kartonnen dozen en het beschimmelende dennenhout... Wie het in zijn hoofd haalt om flessen meer dan 25-30 jaar te laten liggen, moet vooral toch de kurken in de gaten houden. Er is natuurlijk het gevaar op tca en dat zie je niet aan de fles, jong of oud. Nog niet zo lang geleden had ik het gevoel dat er vaak één of twee flessen aangestoken waren op een doos van twaalf. Dat lijkt iets gebeterd, maar het risico bestaat zeker ook bij oudere flessen en na twintig jaar een fles terug dragen naar de winkel lijkt me niet vanzelfsprekend...

Maar er is natuurlijk ook de slijtage. Wie al eens een fles van meer dan dertig jaar opendoet weet dat een kurk langzaam verschrompeld tot een brokkelig propje. Je fles begint te zeveren en de verdere evolutie wordt zeer onvoorspelbaar. En zet je je fles recht, dan valt tegen 's anderendaags je kurk gegarandeerd in de wijn...

Dat lijkt me van groter belang dan de doos of de krat. Zeker in combinatie met te droge en/of te warme kelders.

Maar the proof of the wine lies natuurlijk in the drinking. Wij hebben hier toch ook al een paar kelders leeggemaakt, soms in behoorlijk erbarmelijke staat, en ook daar toch vaak nog juweeltjes uitgehaald tegen de verwachtingen in. Naast vanzelfsprekend hectoliters ondrinkbare vloeistof, die ooit een standingvolle grand cru was, maar als eindbestemming het rioolputje kreeg.

O, maar ik heb perfecte flessen die al meer dan 30 jaar in mijn kelder liggen en die was nooit "koud". De kurken moet je dan inderdaad meestal in stukjes en brokken verwijderen, een vervelend en lastig karweitje. Naar het schijnt (20 jaar test door Amorim) zou de kurk het langst leven als je de fles van in den beginne rechtop bewaart, maar wie doet dat nu?
Net een lekkende Doisy-Daëne 1976 in de frigo geknald, da's iets voor zeer binnenkort.

Iedere wijnfreak MOET natuurlijk een The Durand kurkentrekker in huis hebben. Nooit maar dan ook werkelijk nooit heb ik met The Durand problemen gehad een kurk uit de fles te krijgen. Dus alle uitgedroogde, complete poeder, compleet doorweekte, aan het glas geplakte etc etc kurken gaan er fluitend uit. Waanzinnig product!
(04-03-2020 12:08 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(03-03-2020 06:50 PM)wvd schreef: [ -> ]
(03-03-2020 08:33 AM)Jordaens schreef: [ -> ]Even terugkomend op de klamme kartonnen dozen en het beschimmelende dennenhout... Wie het in zijn hoofd haalt om flessen meer dan 25-30 jaar te laten liggen, moet vooral toch de kurken in de gaten houden. Er is natuurlijk het gevaar op tca en dat zie je niet aan de fles, jong of oud. Nog niet zo lang geleden had ik het gevoel dat er vaak één of twee flessen aangestoken waren op een doos van twaalf. Dat lijkt iets gebeterd, maar het risico bestaat zeker ook bij oudere flessen en na twintig jaar een fles terug dragen naar de winkel lijkt me niet vanzelfsprekend...

Maar er is natuurlijk ook de slijtage. Wie al eens een fles van meer dan dertig jaar opendoet weet dat een kurk langzaam verschrompeld tot een brokkelig propje. Je fles begint te zeveren en de verdere evolutie wordt zeer onvoorspelbaar. En zet je je fles recht, dan valt tegen 's anderendaags je kurk gegarandeerd in de wijn...

Dat lijkt me van groter belang dan de doos of de krat. Zeker in combinatie met te droge en/of te warme kelders.

Maar the proof of the wine lies natuurlijk in the drinking. Wij hebben hier toch ook al een paar kelders leeggemaakt, soms in behoorlijk erbarmelijke staat, en ook daar toch vaak nog juweeltjes uitgehaald tegen de verwachtingen in. Naast vanzelfsprekend hectoliters ondrinkbare vloeistof, die ooit een standingvolle grand cru was, maar als eindbestemming het rioolputje kreeg.

O, maar ik heb perfecte flessen die al meer dan 30 jaar in mijn kelder liggen en die was nooit "koud". De kurken moet je dan inderdaad meestal in stukjes en brokken verwijderen, een vervelend en lastig karweitje. Naar het schijnt (20 jaar test door Amorim) zou de kurk het langst leven als je de fles van in den beginne rechtop bewaart, maar wie doet dat nu?
Net een lekkende Doisy-Daëne 1976 in de frigo geknald, da's iets voor zeer binnenkort.

Iedere wijnfreak MOET natuurlijk een The Durand kurkentrekker in huis hebben. Nooit maar dan ook werkelijk nooit heb ik met The Durand problemen gehad een kurk uit de fles te krijgen. Dus alle uitgedroogde, complete poeder, compleet doorweekte, aan het glas geplakte etc etc kurken gaan er fluitend uit. Waanzinnig product!

Aan +100euro voor een tire bouchon zeg ik liever neen bedankt.
Maar wijnen van +25 jaar worden hier zelden gedronken aangezien ik er gewoon geen liggen heb.


Alsook nog een kleine verwijzing naar de regels van dit forum.

Afspraken voor wijnhandelaars
Het wijnforum is een plek waar wijnliefhebbers komen om te praten over wijn, dat ligt voor de hand. Het wijnforum is echter geen plek waar wijnhandelaars, of mensen met een nauwe band met een wijnhandelaar, zonder voorbehoud hun wijnen kunnen aanprijzen. En dat al zeker niet zonder zich kenbaar te maken. Dus basisregel nummer 1 : indien u wijnhandelaar bent of zeer nauw betrokken bent bij een bepaalde wijnhandel, dient u dat te vermelden in uw profiel, zodat hier geen twijfel over bestaat.

Of bent u niet de eigenaar van Vinoco?
Wat is Vinoco? Een winebar in New York State? (google). Of een concullega van mij, die ik dan zou moeten kennen (indien niet, dan moeten we dringend eens praten...).

Overigens heb ik de Vinoco van dit forum nog niet echt grote commerciële uitspraken weten doen.

Wat Vega Sicilia betreft, nu we toch bezig zijn. Unico heb ik nooit gedronken, we hebben Valbuena 5° op de degustatie gegooid (Spanje 4), een zeer mooie wijn, maar de pret ging toch eerder uit naar El Templari en naar Las Uvas de la Ira toen. En in Spanje1 deden we Alión, vanuit een zekere nostalgie mijnerzijds naar mijn eerste kennismaking met een grote Ribera del Duero, vele jaren geleden. Heel mooie wijn natuurlijk, maar van al die Spanje-avonden is eigenlijk vooral de De Moya "Maria" bijgebleven... En die kost toch iets minder.

Zou het feit of je een wijn blind of met kennis van het label proeft dan toch een rol spelen?
(04-03-2020 08:34 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(04-03-2020 12:08 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(03-03-2020 06:50 PM)wvd schreef: [ -> ]
(03-03-2020 08:33 AM)Jordaens schreef: [ -> ]Even terugkomend op de klamme kartonnen dozen en het beschimmelende dennenhout... Wie het in zijn hoofd haalt om flessen meer dan 25-30 jaar te laten liggen, moet vooral toch de kurken in de gaten houden. Er is natuurlijk het gevaar op tca en dat zie je niet aan de fles, jong of oud. Nog niet zo lang geleden had ik het gevoel dat er vaak één of twee flessen aangestoken waren op een doos van twaalf. Dat lijkt iets gebeterd, maar het risico bestaat zeker ook bij oudere flessen en na twintig jaar een fles terug dragen naar de winkel lijkt me niet vanzelfsprekend...

Maar er is natuurlijk ook de slijtage. Wie al eens een fles van meer dan dertig jaar opendoet weet dat een kurk langzaam verschrompeld tot een brokkelig propje. Je fles begint te zeveren en de verdere evolutie wordt zeer onvoorspelbaar. En zet je je fles recht, dan valt tegen 's anderendaags je kurk gegarandeerd in de wijn...

Dat lijkt me van groter belang dan de doos of de krat. Zeker in combinatie met te droge en/of te warme kelders.

Maar the proof of the wine lies natuurlijk in the drinking. Wij hebben hier toch ook al een paar kelders leeggemaakt, soms in behoorlijk erbarmelijke staat, en ook daar toch vaak nog juweeltjes uitgehaald tegen de verwachtingen in. Naast vanzelfsprekend hectoliters ondrinkbare vloeistof, die ooit een standingvolle grand cru was, maar als eindbestemming het rioolputje kreeg.

O, maar ik heb perfecte flessen die al meer dan 30 jaar in mijn kelder liggen en die was nooit "koud". De kurken moet je dan inderdaad meestal in stukjes en brokken verwijderen, een vervelend en lastig karweitje. Naar het schijnt (20 jaar test door Amorim) zou de kurk het langst leven als je de fles van in den beginne rechtop bewaart, maar wie doet dat nu?
Net een lekkende Doisy-Daëne 1976 in de frigo geknald, da's iets voor zeer binnenkort.

Iedere wijnfreak MOET natuurlijk een The Durand kurkentrekker in huis hebben. Nooit maar dan ook werkelijk nooit heb ik met The Durand problemen gehad een kurk uit de fles te krijgen. Dus alle uitgedroogde, complete poeder, compleet doorweekte, aan het glas geplakte etc etc kurken gaan er fluitend uit. Waanzinnig product!

Aan +100euro voor een tire bouchon zeg ik liever neen bedankt.
Maar wijnen van +25 jaar worden hier zelden gedronken aangezien ik er gewoon geen liggen heb.


Alsook nog een kleine verwijzing naar de regels van dit forum.

Afspraken voor wijnhandelaars
Het wijnforum is een plek waar wijnliefhebbers komen om te praten over wijn, dat ligt voor de hand. Het wijnforum is echter geen plek waar wijnhandelaars, of mensen met een nauwe band met een wijnhandelaar, zonder voorbehoud hun wijnen kunnen aanprijzen. En dat al zeker niet zonder zich kenbaar te maken. Dus basisregel nummer 1 : indien u wijnhandelaar bent of zeer nauw betrokken bent bij een bepaalde wijnhandel, dient u dat te vermelden in uw profiel, zodat hier geen twijfel over bestaat.

Of bent u niet de eigenaar van Vinoco?

Wijnvrienden,

Het laatste wat ik wil is twijfel over mijn oprechtheid en dus hierbij meer info. Ik ben inmiddels 25 jaar wijnfreak en wijn is met afstand mijn grootste passie in mijn leven. Dat uit zich in een mooi opgebouwde wijnkelder, vele wijnreizen, innige vriendschap met veel wijnmakers, diverse wijnclubjes waar we regelmatig mee samenkomen om mooie thema’s te ontleden en los daarvan organiseer ik ongeveer 1 keer per maand met wijnkameraden bijzondere wine / dine avonden op leuke locaties. In die hoedanigheid ben ik ook hier. Als gepassioneerd wijnfreak.
Sinds ruim een jaar ben ik wijnhandelaar geworden in high end wijnen. Mijn bedrijf heet Vinoco. Echter dat heeft niets met mijn aanwezigheid hier te maken. Ik heb geen website, geen winkel en ben niet op zoek naar nieuwe klanten. Je zal mij hier ook nooit iets zien aanbieden of horen praten over mijn wijnbedrijf. Om transparant te zijn heb ik het nu in mijn handtekening vermeld al denk ik zelf dat dat alleen maar verwarrend werkt.
Een aantal aanwezigen hier kennen mij als Juan van het inmiddels overleden Nederlandse wijnprikbord. Ik ben ook een keer aanwezig geweest bij een Spaanse wijnproeverij bij Fleer thuis.

Als er nog vragen zijn of twijfels dan verneem ik het graag.

John
Dank voor je openheid John. Ik had geen twijfels of vermoedens op basis van wat je neerpende.
Citaat:Als er nog vragen zijn of twijfels dan verneem ik het graag.

Duidelijk. Bedankt, John!
Fijn dat je dit hebt aangepast.
Het was gewoon een kwestie van transparantie.
(04-03-2020 08:34 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Aan +100euro voor een tire bouchon zeg ik liever neen bedankt.
Maar wijnen van +25 jaar worden hier zelden gedronken aangezien ik er gewoon geen liggen heb

Ik kan die uitspraak heel goed volgen. Het is een hoop geld voor een kurkentrekker. 5 jaar lang heb ik om die reden getwijfeld om hem te kopen. 5 jaar weggegooide tijd vol frustratie bij iedere worsteling met een kurk, zeefjes, afgebroken kurken etc etc. Als je hem eenmaal hebt snap je niet waarom je hem niet eerder heb gekocht. Inmiddels hebben ook zo goed als al mijn wijnkameraden er 1 aangeschaft. Een wijn hoeft geen 25 jaar oud te zijn om een slechte kurk te hebben. Ik gebruik hem overigens bij al mijn flessen. Ook jonge wijnen. Juist bij jonge wijnen willen de lange kurken van tegenwoordig nog al eens afbreken. Bij de Durand allemaal onmogelijk.

Er zijn natuurlijk heel veel wijn hulpmiddelen in omloop. De meesten heb ik niks mee of vind ik geen toegevoegde waarde hebben. Deze Durand is daarentegen een uitzondering. En duur is maar betrekkelijk. Geen enkele stress meer bij slechte kurken is mij wel wat waard. Mooi kerst of verjaardagscadeau.
Ook al lang ah twijfelen om tot aankoop over te gaan. Echter heb ik heeeeel weinig oudere wijnen liggen, maar zoals Vinoco reeds zei, alle wijnen kunnen er in principe mee open.
Hmmm....
(05-03-2020 09:28 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(04-03-2020 08:34 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Aan +100euro voor een tire bouchon zeg ik liever neen bedankt.
Maar wijnen van +25 jaar worden hier zelden gedronken aangezien ik er gewoon geen liggen heb

Ik kan die uitspraak heel goed volgen. Het is een hoop geld voor een kurkentrekker. 5 jaar lang heb ik om die reden getwijfeld om hem te kopen. 5 jaar weggegooide tijd vol frustratie bij iedere worsteling met een kurk, zeefjes, afgebroken kurken etc etc. Als je hem eenmaal hebt snap je niet waarom je hem niet eerder heb gekocht. Inmiddels hebben ook zo goed als al mijn wijnkameraden er 1 aangeschaft. Een wijn hoeft geen 25 jaar oud te zijn om een slechte kurk te hebben. Ik gebruik hem overigens bij al mijn flessen. Ook jonge wijnen. Juist bij jonge wijnen willen de lange kurken van tegenwoordig nog al eens afbreken. Bij de Durand allemaal onmogelijk.

Er zijn natuurlijk heel veel wijn hulpmiddelen in omloop. De meesten heb ik niks mee of vind ik geen toegevoegde waarde hebben. Deze Durand is daarentegen een uitzondering. En duur is maar betrekkelijk. Geen enkele stress meer bij slechte kurken is mij wel wat waard. Mooi kerst of verjaardagscadeau.

Dan drinken wij hoogstwaarschijnlijk niet dezelfde wijnen.
Als ik in de laatste 5 jaar 3 afgebroken kurken zal gehad hebben dan zal dit al veel zijn.

Wat vindt je van de goedkopere versies van deze Durand?

Geef mij voor kerst maar een paar lekkere flessen.
En als je in de buurt bent mag je ze altijd openmaken met de Durand.
Ter compensatie moet je dan wel de andere helft van de fles leegdrinken met mij.
(05-03-2020 07:24 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(05-03-2020 09:28 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(04-03-2020 08:34 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Aan +100euro voor een tire bouchon zeg ik liever neen bedankt.
Maar wijnen van +25 jaar worden hier zelden gedronken aangezien ik er gewoon geen liggen heb

Ik kan die uitspraak heel goed volgen. Het is een hoop geld voor een kurkentrekker. 5 jaar lang heb ik om die reden getwijfeld om hem te kopen. 5 jaar weggegooide tijd vol frustratie bij iedere worsteling met een kurk, zeefjes, afgebroken kurken etc etc. Als je hem eenmaal hebt snap je niet waarom je hem niet eerder heb gekocht. Inmiddels hebben ook zo goed als al mijn wijnkameraden er 1 aangeschaft. Een wijn hoeft geen 25 jaar oud te zijn om een slechte kurk te hebben. Ik gebruik hem overigens bij al mijn flessen. Ook jonge wijnen. Juist bij jonge wijnen willen de lange kurken van tegenwoordig nog al eens afbreken. Bij de Durand allemaal onmogelijk.

Er zijn natuurlijk heel veel wijn hulpmiddelen in omloop. De meesten heb ik niks mee of vind ik geen toegevoegde waarde hebben. Deze Durand is daarentegen een uitzondering. En duur is maar betrekkelijk. Geen enkele stress meer bij slechte kurken is mij wel wat waard. Mooi kerst of verjaardagscadeau.

Dan drinken wij hoogstwaarschijnlijk niet dezelfde wijnen.
Als ik in de laatste 5 jaar 3 afgebroken kurken zal gehad hebben dan zal dit al veel zijn.

Wat vindt je van de goedkopere versies van deze Durand?

Geef mij voor kerst maar een paar lekkere flessen.
En als je in de buurt bent mag je ze altijd openmaken met de Durand.
Ter compensatie moet je dan wel de andere helft van de fles leegdrinken met mij.

Alle goedkopere varianten zijn flut. Het zit hem juist in het feit dat je EN de 2 pinnen nodig hebt EN de schroef. Geen enkele variant heeft dat. Althans, ik ken ze niet
(05-03-2020 07:24 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(05-03-2020 09:28 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(04-03-2020 08:34 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Aan +100euro voor een tire bouchon zeg ik liever neen bedankt.
Maar wijnen van +25 jaar worden hier zelden gedronken aangezien ik er gewoon geen liggen heb

Ik kan die uitspraak heel goed volgen. Het is een hoop geld voor een kurkentrekker. 5 jaar lang heb ik om die reden getwijfeld om hem te kopen. 5 jaar weggegooide tijd vol frustratie bij iedere worsteling met een kurk, zeefjes, afgebroken kurken etc etc. Als je hem eenmaal hebt snap je niet waarom je hem niet eerder heb gekocht. Inmiddels hebben ook zo goed als al mijn wijnkameraden er 1 aangeschaft. Een wijn hoeft geen 25 jaar oud te zijn om een slechte kurk te hebben. Ik gebruik hem overigens bij al mijn flessen. Ook jonge wijnen. Juist bij jonge wijnen willen de lange kurken van tegenwoordig nog al eens afbreken. Bij de Durand allemaal onmogelijk.

Er zijn natuurlijk heel veel wijn hulpmiddelen in omloop. De meesten heb ik niks mee of vind ik geen toegevoegde waarde hebben. Deze Durand is daarentegen een uitzondering. En duur is maar betrekkelijk. Geen enkele stress meer bij slechte kurken is mij wel wat waard. Mooi kerst of verjaardagscadeau.

Dan drinken wij hoogstwaarschijnlijk niet dezelfde wijnen.
Als ik in de laatste 5 jaar 3 afgebroken kurken zal gehad hebben dan zal dit al veel zijn.

Wat vindt je van de goedkopere versies van deze Durand?

Geef mij voor kerst maar een paar lekkere flessen.
En als je in de buurt bent mag je ze altijd openmaken met de Durand.
Ter compensatie moet je dan wel de andere helft van de fles leegdrinken met mij.
Wanneer? Zie mailtje destijds, hahaWink Nu dus Tavel 2018 van Pfifferling voor mij alleenwijn
Ge zijt goed vertrokken in Tavel precies.

Klopt mail gelezen en niet direct op geantwoord.
Ik bel je in het korte eens op.
Pagina's: 1 2
Koppelingen