wijnliefhebbers

Volledige versie: Oller del Mas - Pla de Bages
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pla de Bages is een sub regio van Catalonia.

Meer over dit huis vindt je op https://ollerdelmas.com/en/

Oller del Mas Pla de Bages Bernat Oller 2014

Deze verscheen onverwacht op Twitter en ik dacht, die heb ik ook zo dus ...

Gemaakt van 90% Merlot en 10% Piquepoul Noir.

Redelijk onbekend, een wijn die imho vroeg gedronken moet worden, tussen de 5 & 10 jaar wat ik best jong vind voor Spaanse wijnen.
Deze Bernat Oller is perfect op dronk, een prachtige neus, licht aromatisch in de neus en mond, een volle wijn die licht overkomt, vanille op de achtergrond maar op een andere manier zoals men het kent, zacht, één van de beste p/k in Spanje. 92p (aangenaam verrast)
Niet echt fris maar zeker niet zonnig, over evenwicht gesproken, misschien wel de beste Merlot uit Spanje?
Nooit van gehoord. Sowieso volgens mijn lijstje tot op heden slechts 1 wijn uit DO Pla de Bages op. En dat was niet eens een fles, maar een glas (weliswaar in een goed restaurant).
Je ziet nauwelijks iets voorbij komen uit deze DO. Leuke vondst dus!
De regio Emporda ook een sub regio van Catalonie heeft mij inzicht gegeven wat daar mogelijk is, Mas Oller plus is daar een mooi voorbeeld van http://www.vinejo.freebb.be/thread-3904....ight=oller
Van DO Empordà heb ik wel wat meer op, zoals inderdaad de Plus en Pur.
Ook Castillo de Perelada is een zeer bekend (en prima) wijnhuis daar.
Fleer, je zegt dat je het niet gewend bent van Spaanse wijnen dat ze in de 1e 10 jaar gedronken moeten worden. Bedoel je dan ook dat het merendeel van de Spaanse wijnen na 10 jaar nog mooier gaan worden en dus na 10 jaar nog niet op hun hoogtepunt zijn?
Deze wijn moet voor zijn 10j gedronken worden.

Spaanse wijn in het algemeen dan denk ik vooral aan Tempranillo ... die benader ik als het op bewaarpotentieel aankomt zoals een Bordeaux en van een Bordeaux blijf ik de eerste 6 jaar af m.a.w. een Bordeaux van pakweg 30€ behandel ik hetzelfde als een tempranillo van 20€.
Na 10j zijn de meeste Spaanse wijnen op hun best.
Op dag 2 een stuk minder desondanks blijft het een goede p/k
Koppelingen