24-07-2020, 12:32 PM
24-07-2020, 12:32 PM
24-07-2020, 12:45 PM
24-07-2020, 12:56 PM
(24-07-2020 12:45 PM)Vinoco schreef: [ -> ](24-07-2020 12:17 PM)TheWineVet schreef: [ -> ](24-07-2020 12:11 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Extreem veel zin in mannen.Kan allemaal, maar neem dan iemand anders. En opletten voor Corona en andere
Haha, fijn dat dat ook kan. Ik heb nu ineens een heel ander beeld bij spetteren in Wetteren....
Toch maar voorzichtig blijven hé....
Ter info: de Leuvenaar is immuun, daar dus geen besmettingsgevaar te vrezen.
24-07-2020, 01:02 PM
(24-07-2020 12:56 PM)wvd schreef: [ -> ](24-07-2020 12:45 PM)Vinoco schreef: [ -> ](24-07-2020 12:17 PM)TheWineVet schreef: [ -> ](24-07-2020 12:11 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Extreem veel zin in mannen.Kan allemaal, maar neem dan iemand anders. En opletten voor Corona en andere
Haha, fijn dat dat ook kan. Ik heb nu ineens een heel ander beeld bij spetteren in Wetteren....
Toch maar voorzichtig blijven hé....
Ter info: de Leuvenaar is immuun, daar dus geen besmettingsgevaar te vrezen.
Daar zijn de geleerden nog niet zeker van Werner. Maar goed, mij maakt het niet uit. Ben er niet bang voor. Uiteraard met respect voor een ieder zijn keuze of gedachten.
24-07-2020, 02:19 PM
(24-07-2020 01:02 PM)Vinoco schreef: [ -> ](24-07-2020 12:56 PM)wvd schreef: [ -> ]Ter info: de Leuvenaar is immuun, daar dus geen besmettingsgevaar te vrezen.
Daar zijn de geleerden nog niet zeker van Werner.
Dan vraag ik me af waarom er met man en macht naar een vaccin gezocht wordt, gaan ze iedereen om de x weken inspuiten?
Blijkt wel dat als je besmet raakt en weinig symptomen hebt, je later sneller terug besmet kan raken, wellicht opnieuw met milde symptomen, maar dat je het dan gedurende die korte periode wel weer kan doorgeven. Mijn symptomen waren niet echt licht.... dus ik reken toch op een jaar immuniteit, net als bij griep. En bij het griepvirus zou je afweersysteem na een besmetting daarna ook beter om gaan met gemuteerde varianten. Maar zoals je zegt, de virologen zijn nog nergens helemaal zeker van en we zullen hopelijk binnen enkele maanden zekerheid hebben. En een echt lang werkend vaccin.
24-07-2020, 07:58 PM
Misschien slachtoffers eens inspuiten met Leuvenaar-extract... Alleen met mutual consent, natuurlijk.
25-07-2020, 12:36 AM
Als mensen denken dat ze immuun zijn tja dan wordt het echt gevaarlijk!
Sommige studies suggereren dat antilichamen tegen covid-19 gedurende zeven weken kunnen worden gedetecteerd bij herstelde patiënten. Maar gezien de enorme variabiliteit van symptomen en immuunresponsen tussen patiënten is de exacte tijdsduur onduidelijk.
Dat suggereert dat de antilichamen tegen covid-19 misschien niet lang in het lichaam blijven. Dat sluit niet uit dat er T- en B-geheugencellen zijn, die in staat zijn om uit hun sluimerende toestand weer op te duiken om het lichaam te beschermen tegen een nieuwe infectie.
https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/...n-t-cellen
Sommige studies suggereren dat antilichamen tegen covid-19 gedurende zeven weken kunnen worden gedetecteerd bij herstelde patiënten. Maar gezien de enorme variabiliteit van symptomen en immuunresponsen tussen patiënten is de exacte tijdsduur onduidelijk.
Dat suggereert dat de antilichamen tegen covid-19 misschien niet lang in het lichaam blijven. Dat sluit niet uit dat er T- en B-geheugencellen zijn, die in staat zijn om uit hun sluimerende toestand weer op te duiken om het lichaam te beschermen tegen een nieuwe infectie.
https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/...n-t-cellen
25-07-2020, 12:46 AM
Nou, dat artikel sterkt mij dus in mijn veronderstelling. En het wordt m.i. pas echt gevaarlijk bij diegenen die zich niet op aan de regels houden...
25-07-2020, 09:39 AM
Ik zal morgen mijn cursus immunologie nog eens bovenhalen Samen met die van virologie bij de moeilijkste vakken in mijn studententijd. Klonk soms als Chinees in mijn oren. De oorsprong van dit virus is dus niet moeilijk te verklaren
25-07-2020, 10:37 AM
(25-07-2020 09:39 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]Ik zal morgen mijn cursus immunologie nog eens bovenhalen Samen met die van virologie bij de moeilijkste vakken in mijn studententijd. Klonk soms als Chinees in mijn oren. De oorsprong van dit virus is dus niet moeilijk te verklaren
Ik vind het fascinerend om te zien hoe de bevolking van verschillende landen omgaat met de situatie. Over het algemeen zijn de Belgen zeer volgzaam en doen exact wat er opgedragen wordt. Duitsers knuffelen, zoenen en schudden de hand non-stop en maakt zich niemand er druk om. Nederland heeft als enige land geen mondkap plicht (behalve openbaar vervoer) omdat men weet dat de meerderheid van het volk het toch niet gaat doen en dit niet te handhaven is. Afgelopen week zelfs een groep van 100.000 man een rechtzaak aangespannen tegen de Nederlandse staat om alle voorzorgsmaatregelen mbt Covid terug te draaien en weer gewoon te gaan leven. Aziaten zijn doods- en doodsbang van het virus en lopen het liefst de hele dag in een condoom.
Dat wij dit mogen meemaken.
25-07-2020, 05:37 PM
[attachment=4882]
[attachment=4883]
[attachment=4884]
Carpaccio voor morgen
En tarte tatin van rabarber. Straks nog de aardbeiensorbet maken voor erbij
[attachment=4883]
[attachment=4884]
Carpaccio voor morgen
En tarte tatin van rabarber. Straks nog de aardbeiensorbet maken voor erbij
25-07-2020, 05:56 PM
(25-07-2020 05:37 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Carpaccio voor morgen
En tarte tatin van rabarber. Straks nog de aardbeiensorbet maken voor erbij
Mooie tartaar! We gaan daar toch wel iets bij drinken hé...
25-07-2020, 06:12 PM
Ik krijg er nu al honger van
25-07-2020, 09:02 PM
25-07-2020, 10:02 PM
I love carpaccio! Ziet er geweldig uit!
25-07-2020, 10:15 PM
(25-07-2020 10:02 PM)Vinoco schreef: [ -> ]I love carpaccio! Ziet er geweldig uit!T is meer dan 6x minimum steak voor u. Morgen vers malen en bereiden. Steak tartaar is dan ook een echte Vlaamse klassieker. 2 weken geleden ook al, met de vol-au-vent. En mosselen heb ik ook al eens gedaan dacht ik. Tja, nostalgie naar onze klassieke keuken
25-07-2020, 10:36 PM
Ik hoop toch dat Fleer beseft dat de 5 andere proevers vanaf morgen in zijn bubbel van maximum 10 personen zitten tot minstens 22 augustus... belooft alleszins voor zijn wijnconsumptie volgende weken
25-07-2020, 10:48 PM
Mocht je geen inspiratie meer hebben voor volgende tastings -->
Kalfstong in madeirasaus
Gentse waterzooi
Konijn met pruimen
Witloof met hesp in de oven
Stoofvlees met frieten en pickels
Asperges op z’n Vlaams
tatjespap met gepocheerd ei en garnalen
balletjes in tomatensaus
Hutsepot
.....
Kalfstong in madeirasaus
Gentse waterzooi
Konijn met pruimen
Witloof met hesp in de oven
Stoofvlees met frieten en pickels
Asperges op z’n Vlaams
tatjespap met gepocheerd ei en garnalen
balletjes in tomatensaus
Hutsepot
.....
26-07-2020, 08:58 AM
Een prachtige zonovergoten dag. Gelukkig kunnen ze in Belgie net zo voorspellen als in NL.
Champ en wit staan koud en de risicovolle rootday fles rood nog in de kelder....
Tot zo
Champ en wit staan koud en de risicovolle rootday fles rood nog in de kelder....
Tot zo
26-07-2020, 08:59 AM
(25-07-2020 10:48 PM)shiraz schreef: [ -> ]Mocht je geen inspiratie meer hebben voor volgende tastings -->Zijn dat hapjes?
Kalfstong in madeirasaus
Gentse waterzooi
Konijn met pruimen
Witloof met hesp in de oven
Stoofvlees met frieten en pickels
Asperges op z’n Vlaams
tatjespap met gepocheerd ei en garnalen
balletjes in tomatensaus
Hutsepot
.....
26-07-2020, 11:15 AM
Toch nog op het laatste moment tegen de afspraak met mezelf in een fles rood gewisseld......
Ik ben vooral geinteresseerd in het hapje "stoofvlees, fritten en pickels"
(26-07-2020 08:59 AM)TheWineVet schreef: [ -> ](25-07-2020 10:48 PM)shiraz schreef: [ -> ]Mocht je geen inspiratie meer hebben voor volgende tastings -->Zijn dat hapjes?
Kalfstong in madeirasaus
Gentse waterzooi
Konijn met pruimen
Witloof met hesp in de oven
Stoofvlees met frieten en pickels
Asperges op z’n Vlaams
tatjespap met gepocheerd ei en garnalen
balletjes in tomatensaus
Hutsepot
.....
Ik ben vooral geinteresseerd in het hapje "stoofvlees, fritten en pickels"
26-07-2020, 11:34 AM
(26-07-2020 11:15 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Toch nog op het laatste moment tegen de afspraak met mezelf in een fles rood gewisseld......
(26-07-2020 08:59 AM)TheWineVet schreef: [ -> ](25-07-2020 10:48 PM)shiraz schreef: [ -> ]Mocht je geen inspiratie meer hebben voor volgende tastings -->Zijn dat hapjes?
Kalfstong in madeirasaus
Gentse waterzooi
Konijn met pruimen
Witloof met hesp in de oven
Stoofvlees met frieten en pickels
Asperges op z’n Vlaams
tatjespap met gepocheerd ei en garnalen
balletjes in tomatensaus
Hutsepot
.....
Ik ben vooral geinteresseerd in het hapje "stoofvlees, fritten en pickels"
Matcht goed met een Bordeaux
26-07-2020, 12:12 PM
(26-07-2020 11:34 AM)fleer schreef: [ -> ](26-07-2020 11:15 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Toch nog op het laatste moment tegen de afspraak met mezelf in een fles rood gewisseld......
(26-07-2020 08:59 AM)TheWineVet schreef: [ -> ](25-07-2020 10:48 PM)shiraz schreef: [ -> ]Mocht je geen inspiratie meer hebben voor volgende tastings -->Zijn dat hapjes?
Kalfstong in madeirasaus
Gentse waterzooi
Konijn met pruimen
Witloof met hesp in de oven
Stoofvlees met frieten en pickels
Asperges op z’n Vlaams
tatjespap met gepocheerd ei en garnalen
balletjes in tomatensaus
Hutsepot
.....
Ik ben vooral geinteresseerd in het hapje "stoofvlees, fritten en pickels"
Matcht goed met een Bordeaux
Beter dan balletjes in tomatensaus, daar is weinig tegen bestand.
26-07-2020, 12:39 PM
(26-07-2020 12:12 PM)wvd schreef: [ -> ](26-07-2020 11:34 AM)fleer schreef: [ -> ](26-07-2020 11:15 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Toch nog op het laatste moment tegen de afspraak met mezelf in een fles rood gewisseld......
(26-07-2020 08:59 AM)TheWineVet schreef: [ -> ](25-07-2020 10:48 PM)shiraz schreef: [ -> ]Mocht je geen inspiratie meer hebben voor volgende tastings -->Zijn dat hapjes?
Kalfstong in madeirasaus
Gentse waterzooi
Konijn met pruimen
Witloof met hesp in de oven
Stoofvlees met frieten en pickels
Asperges op z’n Vlaams
tatjespap met gepocheerd ei en garnalen
balletjes in tomatensaus
Hutsepot
.....
Ik ben vooral geinteresseerd in het hapje "stoofvlees, fritten en pickels"
Matcht goed met een Bordeaux
Beter dan balletjes in tomatensaus, daar is weinig tegen bestand.
Pickels en rode Bordeaux, er bestaat geen betere combinatie
26-07-2020, 10:12 PM
Conclusie van vandaag: root day?... Ik dacht het niet...
26-07-2020, 10:27 PM
Veilig thuis, eerste conclusie, dit waren geen wijnen om te spuwen
26-07-2020, 11:07 PM
(26-07-2020 10:12 PM)wvd schreef: [ -> ]Conclusie van vandaag: root day?... Ik dacht het niet...
Wij kwamen tot net dezelfde conclusie...
26-07-2020, 11:13 PM
Wat een geweldige middag mannen! Wijnleipen onder elkaar genietend van een gezamenlijke passie genaamd WIJN!
Dank aan een ieder voor zijn aanwezigheid en inbreng en last but not least Bert voor zijn gastheerschap en voortreffelijke kookkunsten.
De line-up met erachter mijn score. Morgen ongetwijfeld meer.....
Champagne:
Krug 2004 97/100
Rochet-Bocart 2006 94/100
Wit:
Pascal Cotat La grande Cote 2015 93/100
As Sortes 2016 94/100
Domaine de la Rectoire Collioure 2017 92/100
Clos des Papes Blanc 1992 96/100
Unendlich FX Pichler 2006 98/100
Millesulmare Santa Maria 2015 92/100
Rood:
Pelisero Vanotu Barbaresco 2011 93/100
Clos des Papes 2007 99/100
Scrio Le Macchiole 2005 95/100
JM Gerin Cote Rotie La Valliere 2016 94/100
Duclaux Cote Rotie 2016 90/100
Sota els Angels 2007 93/100
Taurasi Primum Riserva (jaar 2016?) 91/100
Flaccianello 2007 96/100
Harlan 1994 100/100
Zoet:
Rieussec 1986 92/100
Erdner Prälat auslese ** Christoffel 1988 92/100
Kaseler Nies'chen Eiswein 2009 Erben von Beulwitz 93/100
nog wat plaatjes
en nog
en nog
Steak Tartare 101/100
Dank aan een ieder voor zijn aanwezigheid en inbreng en last but not least Bert voor zijn gastheerschap en voortreffelijke kookkunsten.
De line-up met erachter mijn score. Morgen ongetwijfeld meer.....
Champagne:
Krug 2004 97/100
Rochet-Bocart 2006 94/100
Wit:
Pascal Cotat La grande Cote 2015 93/100
As Sortes 2016 94/100
Domaine de la Rectoire Collioure 2017 92/100
Clos des Papes Blanc 1992 96/100
Unendlich FX Pichler 2006 98/100
Millesulmare Santa Maria 2015 92/100
Rood:
Pelisero Vanotu Barbaresco 2011 93/100
Clos des Papes 2007 99/100
Scrio Le Macchiole 2005 95/100
JM Gerin Cote Rotie La Valliere 2016 94/100
Duclaux Cote Rotie 2016 90/100
Sota els Angels 2007 93/100
Taurasi Primum Riserva (jaar 2016?) 91/100
Flaccianello 2007 96/100
Harlan 1994 100/100
Zoet:
Rieussec 1986 92/100
Erdner Prälat auslese ** Christoffel 1988 92/100
Kaseler Nies'chen Eiswein 2009 Erben von Beulwitz 93/100
nog wat plaatjes
en nog
en nog
Steak Tartare 101/100
26-07-2020, 11:39 PM
No words today, but great!
27-07-2020, 09:20 AM
Heerlijke namiddag op alle vlakken!
Nogmaals bedankt aan de gastheer
Nogmaals bedankt aan de gastheer