wijnliefhebbers

Volledige versie: wijnheaven en dat 2 maal
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Afgelopen vrijdag organiseerde een Duitse wijnvriend van mij een kaviaar tasting bij hem thuis in Solingen. 10 personen in totaal waarbij iedereen wat leuke flessen meeneemt uit zijn kelder. Er was geen afstemming behalve dat iedereen sowieso 1 fles Champagne meenam. Gelukkig waren er geen dubbelingen. Nu kan ik kaviaar waarderen als toevoeging in een gerecht maar om er een aantal bergen van weg te eten...nee dank je. Dan maar concentreren op de wijnen.....dat ging vanzelf.

Mijn persoonlijke hoogtepunten haal ik eruit. Van de anderen alleen de scores. Uiteraard zoals altijd alles blind.

Marguet Sapience 2008: 95/100

Krug Brut 1998: perfect uitgerijpt. A point. Typische Krug neus. Zeer mooi 97/100

Krug Brut 2002: Boem! Wat een neus. Ongekende complexiteit en geraffineerde kracht. Nog een baby. Groots! 99/100

Comtesse Marie de France 2008: 94/100

Georges Laval Les Chenes 2013: 95/100

Ulysse Collin Les Perrieres: 94/100

Krug Clos Mesnil 2004: Niet van deze wereld. Typische Krug neus en in alles perfectie. 100/100

Jacques Selosse Substance: 91/100 voor mij te Oxidatief

Krug Brut 1990: Jonger overkomend dan de 1998. Nog wat reserve. Grote Champagne 97/100

Krug Grande Cuvee 1st edition: Ongekende frisheid. Eerste editie is van 1978 tot en met 1983. Dit bleek 1979 te zijn. Mousse in de mond goed waarneembaar. In glas volledig weg. Zeer gelaagd. Yes! 100/100

Ulysse Collin Les Enfers: 95/100

Krug Grande Cuvee 3rd edition: volgens codes op kurk is dit 1996. Wederom een grootse "Basis Krug" (De Grande Cuvee is de meest koopwaardige krug. Doet niet onder voor andere cuvees en is met afstand het goedkoopst) 98/100

Selosse Mareuil Sur Ay: 90/100 wederom te oxidatief voor mij

Pettenthal Freiherr Heyl Zu Herrn 2003: 97/100 waanzinnige frisse droge riesling. zeste orange, citrus, schaaldier. Woow! nog 30 jaar is geen probleem.

Shäfer Fröhlich Felseneck 2011: 93/100

Dauvissat Chablis Clos 2009: 94/100

Comtes Vogues Bonnes Mares 2017: Geen score, ik heb niets met PN

Roumier Bonnes Mares 2005: Geen Score

Trapet Latricieres-Chambertin 1999: Geen score

Bruno Giacosa Barbaresco Faletto red label 1996: Geen score

Prachtige avond waarbij wel duidelijk was welk champagnehuis het meest vertegenwoordigd is in de kelders van deze groep. Ook voor mij met afstand de mooiste champagnes algemeen gezien.
nog een paar foto's
de riesling 2003
Dank voor het mooie verslag met foto's. Klinkt als een heerlijke avond! Wel jammer voor jou dat enkele personen een PN meenamen!

Zou jjij voor eigen gebruik flessen kopen die je 95 punten of minder scoort?
(12-07-2020 06:56 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Dank voor het mooie verslag met foto's. Klinkt als een heerlijke avond! Wel jammer voor jou dat enkele personen een PN meenamen!

Zou jjij voor eigen gebruik flessen kopen die je 95 punten of minder scoort?

Goede vraag. Als ik flessen koop die ik al gedronken heb dan koop ik inderdaad alleen nog maar flessen die ik 98 of meer heb gescoord. Niet dat ik die lat ernaast leg maar ik koop dan alleen de Woow! Flessen. Dit komt vooral omdat ik al veel te veel flessen heb liggen dus heb ik niets aan nog meer “middenmoters” of “onderkant top”.
Wel koop ik ieder jaar weer dezelfde wijnen waar ik een vaste allocatie van heb. Ik weet niet hoe goed die zijn op het moment dat ik ze koop. Dat merk ik dan vanzelf wel.
(12-07-2020 07:49 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(12-07-2020 06:56 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Dank voor het mooie verslag met foto's. Klinkt als een heerlijke avond! Wel jammer voor jou dat enkele personen een PN meenamen!

Zou jjij voor eigen gebruik flessen kopen die je 95 punten of minder scoort?

Goede vraag. Als ik flessen koop die ik al gedronken heb dan koop ik inderdaad alleen nog maar flessen die ik 98 of meer heb gescoord. Niet dat ik die lat ernaast leg maar ik koop dan alleen de Woow! Flessen. Dit komt vooral omdat ik al veel te veel flessen heb liggen dus heb ik niets aan nog meer “middenmoters” of “onderkant top”.
Wel koop ik ieder jaar weer dezelfde wijnen waar ik een vaste allocatie van heb. Ik weet niet hoe goed die zijn op het moment dat ik ze koop. Dat merk ik dan vanzelf wel.

Ik merk hier toch wel wat overeenkomsten qua smaak: ik vind Krug jong te streng en Selosse vond ik top in de jaren 80, was toen zelfs even onze "huis" Champagne, maar van dat oxidatieve gedoe moet ik niks hebben.
Heyl Zu Herrnsheim lijkt de laatste jaren wel van de aardbol verdwenen (in de pers toch), maar ik hab daar ook memorabele wijnen van gedronken, o.a. een onwezenlijke TBA.
Mooie tasting, bedankt John
(12-07-2020 06:56 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Wel jammer voor jou dat enkele personen een PN meenamen!

Daar heb ik geen moeite mee hoor. Iedereen moet vooral meenemen wat ze willen. Het is mijn tekortkoming dat ik niet kan genieten van Pinot Noir (en klassieke Italianen). Wat dat betreft heeft niet 1 persoon van onze Nederlandse proefgroep van zo'n 25 personen iets met Pinot Noir. Dus daar komt hij nooit voorbij. Dat is al een geluk.
Bij de Duitsers is er ALTIJD Pinot Noir. Dat komt door hun affiniteit met Spätburgunder. Ik ruik er aan en neem 1 slok. Daarmee is het prima en klaar.
(13-07-2020 09:18 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(12-07-2020 06:56 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Wel jammer voor jou dat enkele personen een PN meenamen!

Daar heb ik geen moeite mee hoor. Iedereen moet vooral meenemen wat ze willen. Het is mijn tekortkoming dat ik niet kan genieten van Pinot Noir (en klassieke Italianen). Wat dat betreft heeft niet 1 persoon van onze Nederlandse proefgroep van zo'n 25 personen iets met Pinot Noir. Dus daar komt hij nooit voorbij. Dat is al een geluk.
Bij de Duitsers is er ALTIJD Pinot Noir. Dat komt door hun affiniteit met Spätburgunder. Ik ruik er aan en neem 1 slok. Daarmee is het prima en klaar.

John, kort samengevat hou je dus vooral van diep gekleurde wijnen en dan liefst met veel Cabernet? Doet Noordelijke of Zuidelijke Rhône je wel iets en wat heb je uit Italië al geproefd wat je echt de moeite vond? Ik tracht daar (misschien) rekening mee te houden voor de root day tasting.
(13-07-2020 09:37 AM)wvd schreef: [ -> ]
(13-07-2020 09:18 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(12-07-2020 06:56 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Wel jammer voor jou dat enkele personen een PN meenamen!

Daar heb ik geen moeite mee hoor. Iedereen moet vooral meenemen wat ze willen. Het is mijn tekortkoming dat ik niet kan genieten van Pinot Noir (en klassieke Italianen). Wat dat betreft heeft niet 1 persoon van onze Nederlandse proefgroep van zo'n 25 personen iets met Pinot Noir. Dus daar komt hij nooit voorbij. Dat is al een geluk.
Bij de Duitsers is er ALTIJD Pinot Noir. Dat komt door hun affiniteit met Spätburgunder. Ik ruik er aan en neem 1 slok. Daarmee is het prima en klaar.

John, kort samengevat hou je dus vooral van diep gekleurde wijnen en dan liefst met veel Cabernet? Doet Noordelijke of Zuidelijke Rhône je wel iets en wat heb je uit Italië al geproefd wat je echt de moeite vond? Ik tracht daar (misschien) rekening mee te houden voor de root day tasting.

Hou vooral geen rekening met het meebrengen van de wijn aub. Iedereen moet meebrengen wat ie wil meenemen.
Ik heb niets met Pinot Noir en niets met Nebbiolo (al kan ik modernisten zoals Gaja of Voerzio wel waarderen). Verder kan alles in Rood, mits goed gemaakt, mij bekoren.
Dat is ook wel weer te veel gezegd besef ik me want Gamay, Primitivo, Pinotage, Zweigelt, Blaufränkisch, Mencia (en zo zijn er nog wel een paar) heb ik ook niet veel mee.
(13-07-2020 11:18 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(13-07-2020 09:37 AM)wvd schreef: [ -> ]
(13-07-2020 09:18 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(12-07-2020 06:56 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Wel jammer voor jou dat enkele personen een PN meenamen!

Daar heb ik geen moeite mee hoor. Iedereen moet vooral meenemen wat ze willen. Het is mijn tekortkoming dat ik niet kan genieten van Pinot Noir (en klassieke Italianen). Wat dat betreft heeft niet 1 persoon van onze Nederlandse proefgroep van zo'n 25 personen iets met Pinot Noir. Dus daar komt hij nooit voorbij. Dat is al een geluk.
Bij de Duitsers is er ALTIJD Pinot Noir. Dat komt door hun affiniteit met Spätburgunder. Ik ruik er aan en neem 1 slok. Daarmee is het prima en klaar.

John, kort samengevat hou je dus vooral van diep gekleurde wijnen en dan liefst met veel Cabernet? Doet Noordelijke of Zuidelijke Rhône je wel iets en wat heb je uit Italië al geproefd wat je echt de moeite vond? Ik tracht daar (misschien) rekening mee te houden voor de root day tasting.

Hou vooral geen rekening met het meebrengen van de wijn aub. Iedereen moet meebrengen wat ie wil meenemen.
Ik heb niets met Pinot Noir en niets met Nebbiolo (al kan ik modernisten zoals Gaja of Voerzio wel waarderen). Verder kan alles in Rood, mits goed gemaakt, mij bekoren.
Dat is ook wel weer te veel gezegd besef ik me want Gamay, Primitivo, Pinotage, Zweigelt, Blaufränkisch, Mencia (en zo zijn er nog wel een paar) heb ik ook niet veel mee.

Misschien is het sneller om buiten Cabernet - Merlot - Syrah op te sommen waar je wél iets mee hebt dan...Rolleyes
(13-07-2020 09:37 AM)wvd schreef: [ -> ]Doet Noordelijke of Zuidelijke Rhône je wel iets en wat heb je uit Italië al geproefd wat je echt de moeite vond?

Nog vergeten hier op te antwoorden. Noord Rhône kan fantastisch zijn en dan liever Cote Rotie dan Hermitage. Ook grote fan van Condrieu.

Zuid Rhône is een stuk lastiger. Ben grote fan van een aantal domeinen die qua stijl in het midden zitten zoals Pegau (altijd geweldig, jong en oud) en Clos des Papes. De klassieke huizen zoals Rayas en Bonneau vind ik echt verschrikkelijk (doet me meteen denken aan Biondi Santi, G Conterno, G Rinaldi en Cappellano brrrr) en de modernisten zijn te alcoholisch om een fles van leeg te drinken zoals Clos St Jean.

Uit Italie al heel vaak veel moois gedronken. Voor mij komen de grootste Merlots uit Italië. Enorme fan van La Ricolma, Redigaffi, Galatrona (overigens zijn alle wijnen van Tua Rita fantastisch) en Masseto.
Ornellaia, Solaia en Biserno zijn geweldig en gelukkig is Sassicaia ook weer hersteld van haar dramatische dip in de jaren 90 tot en met 2005. De wijnen van Miani zijn prachtig (wit en rood) net zoals de wijnen van Valentini (wit dan). In prijs/kwaliteit segment is Cantina Terlan onklopbaar.
(13-07-2020 01:49 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(13-07-2020 09:37 AM)wvd schreef: [ -> ]Doet Noordelijke of Zuidelijke Rhône je wel iets en wat heb je uit Italië al geproefd wat je echt de moeite vond?

Nog vergeten hier op te antwoorden. Noord Rhône kan fantastisch zijn en dan liever Cote Rotie dan Hermitage. Ook grote fan van Condrieu.

Zuid Rhône is een stuk lastiger. Ben grote fan van een aantal domeinen die qua stijl in het midden zitten zoals Pegau (altijd geweldig, jong en oud) en Clos des Papes. De klassieke huizen zoals Rayas en Bonneau vind ik echt verschrikkelijk (doet me meteen denken aan Biondi Santi, G Conterno, G Rinaldi en Cappellano brrrr) en de modernisten zijn te alcoholisch om een fles van leeg te drinken zoals Clos St Jean.

Uit Italie al heel vaak veel moois gedronken. Voor mij komen de grootste Merlots uit Italië. Enorme fan van La Ricolma, Redigaffi, Galatrona (overigens zijn alle wijnen van Tua Rita fantastisch) en Masseto.
Ornellaia, Solaia en Biserno zijn geweldig en gelukkig is Sassicaia ook weer hersteld van haar dramatische dip in de jaren 90 tot en met 2005. De wijnen van Miani zijn prachtig (wit en rood) net zoals de wijnen van Valentini (wit dan). In prijs/kwaliteit segment is Cantina Terlan onklopbaar.

Je noemt als grote Italiaanse wijnen dan ook wijnen van Franse Cabernet en Merlot en Miani is (vooral) Sauvignon, Terlan Pinot Blanc en wellicht vind je ook l'Apparita en de Rampolla's geweldig, maar zijn er ook wijnen van niet Franse druiven die ooit je al eens geweldig vondt?
Je noemt Valentini's Trebbiano, ken je zijn (bijzonder zeldzame) Montepulciano en zo ja, hoe vind je die?
(13-07-2020 02:46 PM)wvd schreef: [ -> ]Je noemt als grote Italiaanse wijnen dan ook wijnen van Franse Cabernet en Merlot en Miani is (vooral) Sauvignon, Terlan Pinot Blanc en wellicht vind je ook l'Apparita en de Rampolla's geweldig, maar zijn er ook wijnen van niet Franse druiven die ooit je al eens geweldig vondt?
Je noemt Valentini's Trebbiano, ken je zijn (bijzonder zeldzame) Montepulciano en zo ja, hoe vind je die?

Uiteraard ken ik de Montepulciano van Valentini. Vind ik helemaal niks. Overigens weet ik dat ie vrij zeldzaam is maar ik krijg 5 keer per jaar een grote batch Valentini voor verkoop. Dus voor mij zijn ze niet zeldzaam.
Ik heb jarenlang geroepen dat Italiaanse wijnen geweldig kunnen zijn zolang ze maar gemaakt worden van Franse druiven Wink . Uiteraard was dat een beetje met een knipoog.....awel...een beetje....
L'Apparita kan vriezen kan dooien. De Rampolla's vind ik super.
Veel modernisten uit Brunello vind ik ook geweldig zoals Casanova di Neri, Giodo, Il Marroneto etc etc.
Verder vind ik Terra di Lavoro ook heel mooi en ben ik grote fan van de wijnen van Tenuta di Trinoro.
Citaat:Nog vergeten hier op te antwoorden. Noord Rhône kan fantastisch zijn en dan liever Cote Rotie dan Hermitage.

Gezien je afkeer van het lichtere genre, vind ik dit toch wel raar. Mocht je nu nog Cornas gezegd hebben. En ook de modernere stijl van Hermitage zou toch jouw stijl moeten zijn.
(13-07-2020 06:51 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Nog vergeten hier op te antwoorden. Noord Rhône kan fantastisch zijn en dan liever Cote Rotie dan Hermitage.

Gezien je afkeer van het lichtere genre, vind ik dit toch wel raar. Mocht je nu nog Cornas gezegd hebben. En ook de modernere stijl van Hermitage zou toch jouw stijl moeten zijn.

Ik heb niet per definitie afkeer van het lichtere genre. Kom maar op met een Sancerre van Vatan of Cotat. Een Chablis van Dauvissat mag ook. Een klassieke Figeac any time of een gerijpte Cote Rotie van Jamet. En mijn voorkeur voor Cote Rotie zegt niets over mijn oordeel mbt Hermitage. Ik vind dat in het algemeen in Cote Rotie grotere wijnen worden gemaakt dan in Hermitage.
(13-07-2020 01:49 PM)Vinoco schreef: [ -> ]De klassieke huizen zoals Rayas vind ik echt verschrikkelijk

OK, geschrapt van mijn lijstje voor de 26ste, vijfde aanpassing Big Grin

Rayas wordt inderdaad niet voor niks de Bourgogne van het Zuiden genoemd ;-)
(13-07-2020 07:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-07-2020 01:49 PM)Vinoco schreef: [ -> ]De klassieke huizen zoals Rayas vind ik echt verschrikkelijk

OK, geschrapt van mijn lijstje voor de 26ste, vijfde aanpassing Big Grin

Rayas wordt inderdaad niet voor niks de Bourgogne van het Zuiden genoemd ;-)

Qua "dikte" of beter gezegd: gebrek aan "dikte" kan ik me het vergelijk goed voorstellen maar qua smaak totaal niet. Dan heb ik nog liever Pinot Noir dan Rayas. Wat mij zo tegenstaat aan Rayas is de staligheid. Iets wat ik bij PN nooit waarneem.
(14-07-2020 08:30 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(13-07-2020 07:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-07-2020 01:49 PM)Vinoco schreef: [ -> ]De klassieke huizen zoals Rayas vind ik echt verschrikkelijk

OK, geschrapt van mijn lijstje voor de 26ste, vijfde aanpassing Big Grin

Rayas wordt inderdaad niet voor niks de Bourgogne van het Zuiden genoemd ;-)

Qua "dikte" of beter gezegd: gebrek aan "dikte" kan ik me het vergelijk goed voorstellen maar qua smaak totaal niet. Dan heb ik nog liever Pinot Noir dan Rayas. Wat mij zo tegenstaat aan Rayas is de staligheid. Iets wat ik bij PN nooit waarneem.

Staligheid nooit gehad bij eender welke Reynaudwijn. Denk dat je vullingen los zaten Cool
Stalligheid zou ik nog begrijpen, maar stalig? Kan ik in Reynaudwijnen niet echt thuisbrengen. Wel nog nooit de rayas gedronken, maar de rest toch al vaak...
(14-07-2020 11:07 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]Stalligheid zou ik nog begrijpen, maar stalig? Kan ik in Reynaudwijnen niet echt thuisbrengen. Wel nog nooit de rayas gedronken, maar de rest toch al vaak...

Ik volg wat je zegt. Ik heb het over de Rayas, niet over de andere wijnen. Bij de overige wijnen van Reynaud vooral veel Stal, Brett en als ze wat ouder worden medicinale tonen.
Zojuist even mijn notities bekeken van de 20 jaargangen Rayas tasting van 3 jaar terug. Bij 14 jaargangen was mijn 1e woord: Metaal
We hebben er nog over gesproken in de groep waarbij velen stalig hadden genoteerd. Ik vraag me af hoe groot de kans is dat bij 10 personen vullingen loszaten....Huh

Speciaal voor de liefhebbers van Rayas heb ik zojuist een 100-tal flessen naar de veiling in Belgie gebracht. Smile
Zal wel typo zijn zeker? "Stalligheid" vind ik ook terug in zowat alles van Reynaud. Anderzijds, ik vind Rayas allesbehalve een "klassieke" Châteauneuf, maar heeft een heel eigen stijl en totaal anders dan om het even welke andere Ch'neuf, de Charvins en St. Theodorics ten spijt.
En ik ben het weeral eens met John (dat moet ophouden!): ook voor mij zijn de wijnen van Côte-Rôtie veruit de mooiste uit de noordelijke Rhône, Jamet hoorde vroeger wel bij de steviger exemplaren, ik was iets meer voor Jasmin, Duclaux, Gerin en nu uiteraard voor S...-....e. Smile
(14-07-2020 12:50 PM)Vinoco schreef: [ -> ][quote='TheWineVet' pid='97896' dateline='1594717671']

Zojuist even mijn notities bekeken van de 20 jaargangen Rayas tasting van 3 jaar terug. Bij 14 jaargangen was mijn 1e woord: Metaal
We hebben er nog over gesproken in de groep waarbij velen stalig hadden genoteerd. Ik vraag me af hoe groot de kans is dat bij 10 personen vullingen loszaten....:huh

Deze proefgroep is misschien wat aan verjonging toe... Big Grin

Heb denk ik al 100 + wijnen van Reynaud geproefd en stal noch brett zijn me ooit serieus opgevallen, en als ze wat ouder worden nooit medicinale toets genoteerd.
En vooraleer je zegt dat ik er naast zit, check mss eens de topic Des Tours op LPdV, daar worden deze wijnen door honderden mensen besproken en stal, brett noch medicinale toetsen komen daar veelvuldig voor. Net als “stalig” bij Rayas, tenzij jullie daarmee een zekere mineraliteit bedoelen.

PS wvd is ook geen Reynaud fan ;-)
(14-07-2020 12:58 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-07-2020 12:50 PM)Vinoco schreef: [ -> ][quote='TheWineVet' pid='97896' dateline='1594717671']

Zojuist even mijn notities bekeken van de 20 jaargangen Rayas tasting van 3 jaar terug. Bij 14 jaargangen was mijn 1e woord: Metaal
We hebben er nog over gesproken in de groep waarbij velen stalig hadden genoteerd. Ik vraag me af hoe groot de kans is dat bij 10 personen vullingen loszaten....:huh

Deze proefgroep is misschien wat aan verjonging toe... Big Grin

Heb denk ik al 100 + wijnen van Reynaud geproefd en stal noch brett zijn me ooit serieus opgevallen, en als ze wat ouder worden nooit medicinale toets genoteerd.
En vooraleer je zegt dat ik er naast zit, check mss eens de topic Des Tours op LPdV, daar worden deze wijnen door honderden mensen besproken en stal, brett noch medicinale toetsen komen daar veelvuldig voor. Net als “stalig” bij Rayas, tenzij jullie daarmee een zekere mineraliteit bedoelen.

PS wvd is ook geen Reynaud fan ;-)

Dat zie je verkeerd, Jo: ik hou wél van sommige wijnen van Reynaud, maar je hebt gelijk met die stalligheid. Het is ook iets licht vegetaals, niet onrijp, meer droge blaren / paardemest en is dikwijls de eerste vleug voor de overrijpe aardbeien het overnemen. Wink
Zelf drink ik wel graag Tours (en Rayas, maar...), het is Vera die ze te zoet(erig) vindt en dus hou ik er maar bijzonder weinig van voor onszelf. Moet wel toegeven, ben nog meer fan van onze beide producenten in Gigondas. Big Grin
(14-07-2020 12:58 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-07-2020 12:50 PM)Vinoco schreef: [ -> ][quote='TheWineVet' pid='97896' dateline='1594717671']

Zojuist even mijn notities bekeken van de 20 jaargangen Rayas tasting van 3 jaar terug. Bij 14 jaargangen was mijn 1e woord: Metaal
We hebben er nog over gesproken in de groep waarbij velen stalig hadden genoteerd. Ik vraag me af hoe groot de kans is dat bij 10 personen vullingen loszaten....:huh

Deze proefgroep is misschien wat aan verjonging toe... Big Grin

Heb denk ik al 100 + wijnen van Reynaud geproefd en stal noch brett zijn me ooit serieus opgevallen, en als ze wat ouder worden nooit medicinale toets genoteerd.
En vooraleer je zegt dat ik er naast zit, check mss eens de topic Des Tours op LPdV, daar worden deze wijnen door honderden mensen besproken en stal, brett noch medicinale toetsen komen daar veelvuldig voor. Net als “stalig” bij Rayas, tenzij jullie daarmee een zekere mineraliteit bedoelen.

PS wvd is ook geen Reynaud fan ;-)

Dat is nu net het verschil tussen ons Jo.....ik zal nooit zeggen dat je ernaast zit bij iets wat jij zelf waarneemt. Als jij iets waarneemt of iets nooit waarneemt dan is dat zo. Of een ander dat nu ook waarneemt of niet is totaal niet aan de orde. Dat respect geef ik jou en ieder ander.
Ik was ook niet de hele discussie aangegaan mbt Pro's als ik het niet zelf meerdere keren van 1 meter afstand had meegemaakt. Zonder dat dacht ik net zo als jullie.

Ik hoef dus ook niet te kijken op een topic Des Tours op LPdV. Het interesseert mij niet of anderen hetzelfde waarnemen of niet. Ik zeg wat ik en personen waar ik bij was waarnemen en dat is voor mij de waarheid. Stel je voor dat ik nu met 150 notities van CT kom waar stal en brett in voorkomen....alsof ik op dat vlak jouw smaak wil neersabelen. Daar zijn anderen beter in....Smile
Brett ook nog niet tegengekomen. Was eerder een woordspeling om het speciale, we zullen maar zeggen Reynaudneuzeke, te verwoorden. Want uit wat bestaat die neus? Velen spreken over een typische Reynaudneus, iets ondefinieerbaar precies, waarbij een oude droge strostal wel mee vergeleken kan worden. Iets klassiek alleszins.
(14-07-2020 03:29 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Brett ook nog niet tegengekomen. Was eerder een woordspeling om het speciale, we zullen maar zeggen Reynaudneuzeke, te verwoorden. Want uit wat bestaat die neus? Velen spreken over een typische Reynaudneus, iets ondefinieerbaar precies, waarbij een oude droge strostal wel mee vergeleken kan worden. Iets klassiek alleszins.

Welja, het is iets ondefineerbaars wat ze vrij uniek maakt en waardoor je ze dikwijls vrij snel kan identificeren als Reynaud. Bij mij is dat die zoeterige aardbei en nu je het zegt inderdaad wel wat warm stro, na een eerste vleug van droge bladeren / stalgeur. En stalgeur is geen mesthoop hé, dat vind ik eerder bij Beaucastel en soms ook bij Pegaü.
(14-07-2020 03:29 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Brett ook nog niet tegengekomen. Was eerder een woordspeling om het speciale, we zullen maar zeggen Reynaudneuzeke, te verwoorden. Want uit wat bestaat die neus? Velen spreken over een typische Reynaudneus, iets ondefinieerbaar precies, waarbij een oude droge strostal wel mee vergeleken kan worden. Iets klassiek alleszins.

Als ik er 1 woord voor zou moeten geven dan is het voor mij "Boers"
Boers omvat voor mij stal, leer, kruidig, paardenvijgen. Absoluut zeer klassiek. Iets wat ook opvalt is dat deze wijnen, voor mij dan toch, zelfs in hun jeugd zo goed als geen fruit hebben/geven. Zelfs dan zijn de secudaire tonen al dominant.
(14-07-2020 03:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(14-07-2020 03:29 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Brett ook nog niet tegengekomen. Was eerder een woordspeling om het speciale, we zullen maar zeggen Reynaudneuzeke, te verwoorden. Want uit wat bestaat die neus? Velen spreken over een typische Reynaudneus, iets ondefinieerbaar precies, waarbij een oude droge strostal wel mee vergeleken kan worden. Iets klassiek alleszins.

Als ik er 1 woord voor zou moeten geven dan is het voor mij "Boers"
Boers omvat voor mij stal, leer, kruidig, paardenvijgen. Absoluut zeer klassiek. Iets wat ook opvalt is dat deze wijnen, voor mij dan toch, zelfs in hun jeugd zo goed als geen fruit hebben/geven. Zelfs dan zijn de secudaire tonen al dominant.

Wel, secundaire tonen vind ik er niet in terug, die zouden ook door de lagering moeten verdwenen zijn, maar in ieder geval wel tonen van rijpheid, ook toch wel (heel) rijp fruit, zoals Vera zegt: "rotte aardbeien", maar dat laat ik voor haar, ik lust ze wel, maar niet te dikwijls.
(14-07-2020 03:47 PM)wvd schreef: [ -> ]
(14-07-2020 03:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(14-07-2020 03:29 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Brett ook nog niet tegengekomen. Was eerder een woordspeling om het speciale, we zullen maar zeggen Reynaudneuzeke, te verwoorden. Want uit wat bestaat die neus? Velen spreken over een typische Reynaudneus, iets ondefinieerbaar precies, waarbij een oude droge strostal wel mee vergeleken kan worden. Iets klassiek alleszins.

Als ik er 1 woord voor zou moeten geven dan is het voor mij "Boers"
Boers omvat voor mij stal, leer, kruidig, paardenvijgen. Absoluut zeer klassiek. Iets wat ook opvalt is dat deze wijnen, voor mij dan toch, zelfs in hun jeugd zo goed als geen fruit hebben/geven. Zelfs dan zijn de secudaire tonen al dominant.

Wel, secundaire tonen vind ik er niet in terug, die zouden ook door de lagering moeten verdwenen zijn, maar in ieder geval wel tonen van rijpheid, ook toch wel (heel) rijp fruit, zoals Vera zegt: "rotte aardbeien", maar dat laat ik voor haar, ik lust ze wel, maar niet te dikwijls.
Boers inderdaad, maar fijn. Fruit zijn rijpe bosaardbeitjes, met een zekere ouderdom. Tja, wat ondefinieerbaar, maar ik hou er enorm van!
Des Tours in zijn jeugd zo goed als geen fruit watte
Die rijpe aardbeikes die uit het glas stuiven zijn juist hét grote kenmerk van elke Reynaudwijn. Heeft niks met persoonlijke smaak te maken.
(14-07-2020 03:58 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Boers inderdaad, maar fijn. Fruit zijn rijpe bosaardbeitjes, met een zekere ouderdom. Tja, wat ondefinieerbaar, maar ik hou er enorm van!

Ik kan me het ook heel goed voorstellen dat men deze wijnen geweldig vindt. Juist het afwijkende en ondefinieerbare is uitermate interessant. Ken jij de rieslings van Koehler Rupprecht? Die zijn ook zo afwijkend van alle andere wijnen. Hebben ook iets ondefinieerbaars in de neus en mond. Al vaak proeverijen bijgewoond waar dit blind in het glas komt en een aantal mensen roepen: "het is volgens mij vrij jong maar ik proef helemaal geen fruit! waarom wil iemand een wijn maken zonder fruit?" En toch grijpt de wijn je bij de strot.
Net zoals de neus van de witte wijnen van D'Auvenay. Allemaal hebben ze een prachtige neus van Popcorn. Geen enkele andere wijn heeft dat. Hoe doet ze dat dan? Fascinerend...

en inderdaad Jo...voor mij hebben de Reynaud wijnen ook in de jeugd zo goed als geen fruit en wordt dit door de boerse tonen gedomineerd. Mijn persoonlijke smaak. Het zal afwijkend zijn maar dat boeit me niet.
Pagina's: 1 2
Koppelingen