12-07-2020, 06:42 PM
Met bijna hetzelfde clubje van vrijdagavond zaten we gisteravond bij het nieuwe restaurant van Hans van Wolde net buiten Maastricht. Hans is wat mij betreft 1 van de beste chefs van NL. 8 man in totaal.
Brut172 is het mooiste restaurant wat ik ken in de Benelux en een echte aanrader.
Concept zoals altijd: Iedereen neemt blind wat flessen mee uit zijn kelder en feest.
De complete line-up in het kort:
Krug Grande Cuvee edt 164 Magnum: edt 164 is gebaseerd op 2008 en 1 van de grootste GC's die ik ken. Zit qua niveau dicht tegen Clos mesnil aan 99+/100
Von Winning Ozyetra 2017: 95/100
Burklin-Wolf Kirchenstück 2004: Woow, wat een grootse droge riesling. Destijds nog voor weinig te koop maar helaas verleden tijd als je er überhaupt nog 1 fles van kan vinden. 2003 en 2004 blijken zeer groot te zijn geworden in het droge topsegment van Duitsland tot groot verrassing van de wijnboeren zelf. 98/100
Pouilly-Fuissé Clos des Petits Croux 1994: Wat een wijn en wat een jeugdigheid nog. 691 flessen van gemaakt. Jullie kunnen trots zijn op deze geweldenaar van een Belgische wijnmaker. 96/100
Domaine Leflaive Pucelles 2017: 95++/100
PYCM Meursault Perrieres 2010: 97/100
Egon Muller Scharzhofberger Auslese Goldkapsel 2010: een ballerina! Prachtige viscositeit, olieachtig, extractie maar vooral enorm verfijnd. gemaakt voor de eeuwigheid. 98/100
Zilliken Lange Goldkapsel Saarburger Rausch auslese 2005: 96/100
Sauzet Bienvenues Batard Montrachet 1999: premox
Fontaine Gagnard Criots Batard Montrachet 2005: 94/100
Laville Haut Brion 1954: 97/100 wat een privilege om dit te mogen drinken. Ik dacht mijn fles te herkennen en hield bewust mijn mond. Iedereen zat er zo'n 45-50 jaar naast
Dauvissat Chablis Clos 1985: 92/100
Domaine Leflaive Puligny M Folatieres 1996: 97/100
Castillo Ygay Gran Reserva Especial 1986: Jee, wat is dit. Die neus. Man wat grijpt deze wijn je naar je strot. Komt als een vloedgolf over je heen. Ik herkende niets maar werd uit mijn sokken geblazen. Geen haar in de soep. Ik twijfel om de perfecte score te geven zonder ook maar enig idee te hebben wat het kan zijn. Ik herken geen chardonnay, geen riesling, geen Sauvignon blanc. Is het dan Chenin Blanc? ik doe het gewoon. De wijn is groots! 100/100! witte Rioja dus. Dank aan de inbrenger!!! Deze ga ik nooit vergeten. Zojuist gecheckt. Blijkbaar ook 100/100 bij Parker.
Tertre Roteboeuf 1986: 95/100
Le Pergole Torte 1992: 97/100. Een wijn die mij nog nooit heft kunnen bekoren. Ik dacht een Bordeaux Cabernet in het glas te hebben. Indrukwekkend.
Dominus 1987: 97/100
Beringer Private Reserve 1987: 96/100
Haut Brion 1995: 97/100
Dunn Howell Mountain 1987: 97/100
Solaia 1997: 95/100
Bionic Frog 2010: Deze wijn herkende ik meteen. Die neus gaat nooit uit je systeem. Iedereen werd van tafel geblazen. Volgens mij unaniem 100/100. Ook bij mij.
Sassicaia 1998: De enige goed gelukte Sas in de jaren 90. 96/100
Yquem 2001: 91/100 Zeer goed gemaakte Yquem, maar het blijft vermoeiende alcoholische plakkerige drank. Zeker na de frisse Duisters. Ook de geur van nagellak remover is erg onprettig (heeft deze 01 al een jaar of 7)
nog wat plaatjes
de mooiste gerechten van de 12 gangen.
Brut172 is het mooiste restaurant wat ik ken in de Benelux en een echte aanrader.
Concept zoals altijd: Iedereen neemt blind wat flessen mee uit zijn kelder en feest.
De complete line-up in het kort:
Krug Grande Cuvee edt 164 Magnum: edt 164 is gebaseerd op 2008 en 1 van de grootste GC's die ik ken. Zit qua niveau dicht tegen Clos mesnil aan 99+/100
Von Winning Ozyetra 2017: 95/100
Burklin-Wolf Kirchenstück 2004: Woow, wat een grootse droge riesling. Destijds nog voor weinig te koop maar helaas verleden tijd als je er überhaupt nog 1 fles van kan vinden. 2003 en 2004 blijken zeer groot te zijn geworden in het droge topsegment van Duitsland tot groot verrassing van de wijnboeren zelf. 98/100
Pouilly-Fuissé Clos des Petits Croux 1994: Wat een wijn en wat een jeugdigheid nog. 691 flessen van gemaakt. Jullie kunnen trots zijn op deze geweldenaar van een Belgische wijnmaker. 96/100
Domaine Leflaive Pucelles 2017: 95++/100
PYCM Meursault Perrieres 2010: 97/100
Egon Muller Scharzhofberger Auslese Goldkapsel 2010: een ballerina! Prachtige viscositeit, olieachtig, extractie maar vooral enorm verfijnd. gemaakt voor de eeuwigheid. 98/100
Zilliken Lange Goldkapsel Saarburger Rausch auslese 2005: 96/100
Sauzet Bienvenues Batard Montrachet 1999: premox
Fontaine Gagnard Criots Batard Montrachet 2005: 94/100
Laville Haut Brion 1954: 97/100 wat een privilege om dit te mogen drinken. Ik dacht mijn fles te herkennen en hield bewust mijn mond. Iedereen zat er zo'n 45-50 jaar naast
Dauvissat Chablis Clos 1985: 92/100
Domaine Leflaive Puligny M Folatieres 1996: 97/100
Castillo Ygay Gran Reserva Especial 1986: Jee, wat is dit. Die neus. Man wat grijpt deze wijn je naar je strot. Komt als een vloedgolf over je heen. Ik herkende niets maar werd uit mijn sokken geblazen. Geen haar in de soep. Ik twijfel om de perfecte score te geven zonder ook maar enig idee te hebben wat het kan zijn. Ik herken geen chardonnay, geen riesling, geen Sauvignon blanc. Is het dan Chenin Blanc? ik doe het gewoon. De wijn is groots! 100/100! witte Rioja dus. Dank aan de inbrenger!!! Deze ga ik nooit vergeten. Zojuist gecheckt. Blijkbaar ook 100/100 bij Parker.
Tertre Roteboeuf 1986: 95/100
Le Pergole Torte 1992: 97/100. Een wijn die mij nog nooit heft kunnen bekoren. Ik dacht een Bordeaux Cabernet in het glas te hebben. Indrukwekkend.
Dominus 1987: 97/100
Beringer Private Reserve 1987: 96/100
Haut Brion 1995: 97/100
Dunn Howell Mountain 1987: 97/100
Solaia 1997: 95/100
Bionic Frog 2010: Deze wijn herkende ik meteen. Die neus gaat nooit uit je systeem. Iedereen werd van tafel geblazen. Volgens mij unaniem 100/100. Ook bij mij.
Sassicaia 1998: De enige goed gelukte Sas in de jaren 90. 96/100
Yquem 2001: 91/100 Zeer goed gemaakte Yquem, maar het blijft vermoeiende alcoholische plakkerige drank. Zeker na de frisse Duisters. Ook de geur van nagellak remover is erg onprettig (heeft deze 01 al een jaar of 7)
nog wat plaatjes
de mooiste gerechten van de 12 gangen.