wijnliefhebbers

Volledige versie: Zarzo, Eindhoven
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vanavond eindelijk weer eens goed uit eten. Veel te lang geleden door het corona gebeuren.

We hebben gereserveerd bij Zarzo te Eindhoven. Al een keer of 7 (denk ik) geweest en we keren er sowieso jaarlijks terug op onze huwelijksdatum (zo ook vandaag).

Wat Zarzo enigszins onderscheid van vele andere Michelin restaurants is de ongedwongen sfeer en moderne inrichting (industrieel). Ik heb een hekel aan het oubollige wat vele goede restaurants nog uitstralen. Al verandert dat de laatste jaren gelukkig rap.

De wijnkaart bij Zarzo is ook top. Al ga ik nooit voor specifieke wijnen, maar laat ik me altijd verrassen door het bijbehorende wijnarrangement. Weer zin in!
(17-07-2020 04:10 PM)Vmk schreef: [ -> ]Vanavond eindelijk weer eens goed uit eten. Veel te lang geleden door het corona gebeuren.

We hebben gereserveerd bij Zarzo te Eindhoven. Al een keer of 7 (denk ik) geweest en we keren er sowieso jaarlijks terug op onze huwelijksdatum (zo ook vandaag).

Wat Zarzo enigszins onderscheid van vele andere Michelin restaurants is de ongedwongen sfeer en moderne inrichting (industrieel). Ik heb een hekel aan het oubollige wat vele goede restaurants nog uitstralen. Al verandert dat de laatste jaren gelukkig rap.

De wijnkaart bij Zarzo is ook top. Al ga ik nooit voor specifieke wijnen, maar laat ik me altijd verrassen door het bijbehorende wijnarrangement. Weer zin in!

Geniet ervan, zou ik zeggen Smile
(17-07-2020 06:10 PM)Olivier schreef: [ -> ]Geniet ervan, zou ik zeggen Smile

Dat moet goed komen, dank!
Geniet er maar met volle teugen van!!

Ik vrees dat we weer gaan uitdraaien op het terugschroeven van de huidige maatregelen.
(18-07-2020 09:23 AM)150pk schreef: [ -> ]Geniet er maar met volle teugen van!!

Ik vrees dat we weer gaan uitdraaien op het terugschroeven van de huidige maatregelen.

Ik denk het ook Sad
(18-07-2020 10:32 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(18-07-2020 09:23 AM)150pk schreef: [ -> ]Geniet er maar met volle teugen van!!

Ik vrees dat we weer gaan uitdraaien op het terugschroeven van de huidige maatregelen.

Ik denk het ook Sad

Dat zou economisch een absolute ramp zijn waar we minimum 10 zullen voor nodig hebben om van te herstellen, dus dat gaan ze zeker niet doen. 25% van de horeca verwacht nu al het einde van het jaar niet te halen,
(18-07-2020 11:17 AM)wvd schreef: [ -> ]
(18-07-2020 10:32 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(18-07-2020 09:23 AM)150pk schreef: [ -> ]Geniet er maar met volle teugen van!!

Ik vrees dat we weer gaan uitdraaien op het terugschroeven van de huidige maatregelen.

Ik denk het ook Sad

Dat zou economisch een absolute ramp zijn waar we minimum 10 zullen voor nodig hebben om van te herstellen, dus dat gaan ze zeker niet doen. 25% van de horeca verwacht nu al het einde van het jaar niet te halen,

Ja ik vrees dat ook dat klopt. Een patsstelling noemen ze dat zeker? Confused
(18-07-2020 11:20 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(18-07-2020 11:17 AM)wvd schreef: [ -> ]
(18-07-2020 10:32 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(18-07-2020 09:23 AM)150pk schreef: [ -> ]Geniet er maar met volle teugen van!!

Ik vrees dat we weer gaan uitdraaien op het terugschroeven van de huidige maatregelen.

Ik denk het ook Sad

Dat zou economisch een absolute ramp zijn waar we minimum 10 zullen voor nodig hebben om van te herstellen, dus dat gaan ze zeker niet doen. 25% van de horeca verwacht nu al het einde van het jaar niet te halen,

Ja ik vrees dat ook dat klopt. Een patsstelling noemen ze dat zeker? Confused

Wat ze nu (eiheiheiheiheindelijk.....) proberen te doen nl. plaatselijk lockdown en tracking, lijkt de enige oplossing.
Het bewijst allemaal helaas nog maar eens hoezeer onze politici tekort schieten. Maar ja, we weten allemaal wat die hun hoofd bekommernis is... Negen (9) ministers van volksgezondheid, dat is pure Kafka! En om Wim Sonneveld te quoten: "en allemaal mee-eten...)" Angry
Klopt als een bus.

Belgie kan op deze manier niet blijven draaien vrees ik.

Waarom in godsnaam 9 ministers voor 1 postje.

Volledige lockdown kunnen we niet meer aan.
Zal eerder inderdaad een lokale lockdown worden, of het moet zijn dat de cijfers terug spectaculair zullen stijgen.
Afwachten bij de terugkeer van de vakantiegangers.
September zal de doorslag geven denk ik.

Vanavond ga ik in ieder geval voor de eerste keer (hopelijk niet voor de laatste keer) in lange tijd naar een bbq met 8 vrienden.
(18-07-2020 11:48 AM)150pk schreef: [ -> ]Klopt als een bus.

Belgie kan op deze manier niet blijven draaien vrees ik.

Waarom in godsnaam 9 ministers voor 1 postje.

Volledige lockdown kunnen we niet meer aan.
Zal eerder inderdaad een lokale lockdown worden, of het moet zijn dat de cijfers terug spectaculair zullen stijgen.
Afwachten bij de terugkeer van de vakantiegangers.
September zal de doorslag geven denk ik.

Vanavond ga ik in ieder geval voor de eerste keer (hopelijk niet voor de laatste keer) in lange tijd naar een bbq met 8 vrienden.

Wij moeten normaal gezien dinsdagnamiddag naar een BBQ met een 10-tal mensen en enkele kinderen...ik ben nogal weigerachtig maar kan er niet onderuit denk ik...gelukkig zal t buiten plaats vinden, maar dan nog zou ik het niet erg vinden als men morgen even verplicht tot maximum zes of zo...
(18-07-2020 12:04 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(18-07-2020 11:48 AM)150pk schreef: [ -> ]Klopt als een bus.

Belgie kan op deze manier niet blijven draaien vrees ik.

Waarom in godsnaam 9 ministers voor 1 postje.

Volledige lockdown kunnen we niet meer aan.
Zal eerder inderdaad een lokale lockdown worden, of het moet zijn dat de cijfers terug spectaculair zullen stijgen.
Afwachten bij de terugkeer van de vakantiegangers.
September zal de doorslag geven denk ik.

Vanavond ga ik in ieder geval voor de eerste keer (hopelijk niet voor de laatste keer) in lange tijd naar een bbq met 8 vrienden.

Wij moeten normaal gezien dinsdagnamiddag naar een BBQ met een 10-tal mensen en enkele kinderen...ik ben nogal weigerachtig maar kan er niet onderuit denk ik...gelukkig zal t buiten plaats vinden, maar dan nog zou ik het niet erg vinden als men morgen even verplicht tot maximum zes of zo...

Ik vond de lockdown eigenlijk niet zo'n probleem, maar vergeet niet: voor jongeren en kinderen is het een bijzonder groot probleem, die hebben ECHT wel contact met leeftijdgenoten broodnodig. En voor hen gaat de tijd dan ook nog eens veel trager.
(17-07-2020 04:10 PM)Vmk schreef: [ -> ]Vanavond eindelijk weer eens goed uit eten. Veel te lang geleden door het corona gebeuren.

We hebben gereserveerd bij Zarzo te Eindhoven. Al een keer of 7 (denk ik) geweest en we keren er sowieso jaarlijks terug op onze huwelijksdatum (zo ook vandaag).

Wat Zarzo enigszins onderscheid van vele andere Michelin restaurants is de ongedwongen sfeer en moderne inrichting (industrieel). Ik heb een hekel aan het oubollige wat vele goede restaurants nog uitstralen. Al verandert dat de laatste jaren gelukkig rap.

De wijnkaart bij Zarzo is ook top. Al ga ik nooit voor specifieke wijnen, maar laat ik me altijd verrassen door het bijbehorende wijnarrangement. Weer zin in!

Hoe is jouw avond geweest? Ben erg benieuwd! Wat dronk je en hoe heb je gegeten?

Wij waren er onverwacht gisteravond....werd een zware avond met 5...
(20-07-2020 04:33 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(17-07-2020 04:10 PM)Vmk schreef: [ -> ]Vanavond eindelijk weer eens goed uit eten. Veel te lang geleden door het corona gebeuren.

We hebben gereserveerd bij Zarzo te Eindhoven. Al een keer of 7 (denk ik) geweest en we keren er sowieso jaarlijks terug op onze huwelijksdatum (zo ook vandaag).

Wat Zarzo enigszins onderscheid van vele andere Michelin restaurants is de ongedwongen sfeer en moderne inrichting (industrieel). Ik heb een hekel aan het oubollige wat vele goede restaurants nog uitstralen. Al verandert dat de laatste jaren gelukkig rap.

De wijnkaart bij Zarzo is ook top. Al ga ik nooit voor specifieke wijnen, maar laat ik me altijd verrassen door het bijbehorende wijnarrangement. Weer zin in!

Hoe is jouw avond geweest? Ben erg benieuwd! Wat dronk je en hoe heb je gegeten?

Wij waren er onverwacht gisteravond....werd een zware avond met 5...

Zo veel wijnen hebben wij niet op en de uitnodiging van gisteravond is denk ik in mijn spam terecht gekomen Wink

Nee, het was fijn. We gingen voor de 6 gangen (ik gruwel van kaasplankjes) met bijbehorende wijnen. We zijn er dus al best vaak geweest, maar vond het nu weer een bovengemiddelde voor Zarzo. Het was meer verrassend dan sommige andere keren. Dus zeer positief. Ik geniet vooral veel, dus noteer vrijwel niets. En aangezien ik vrijwel geen kennis heb van andere wijnen dan vino tinto, sla ik maar gedeeltes op.

We begonnen met een rose cava van pinot noir en dat beviel me prima. Daar kwamen ook de verschillende amuses bij (vaak het leukste gedeelte).

Normaal pakken we daarna pata negra, maar die zijn wij vergeten te bestellen en ze zijn het ook vergeten te vragen.

Daarna een langoustine / tomaat / waterpunt, ceviche stijl. Daarbij geserveerd een Duitse riesling (nabij Stuttgart meen ik me te herinneren).

Vervolgens een gerechtje van eidooier / mossel / zeewier gereserveerd met een chasselas 2018 van Schoffit. Het gerecht deed me denken aan Pure C, en de wijn vond ik er perfect bij passen. Nogmaals, ik heb er geen verstand van, maar een Zwitserse druif die je nauwelijks meer ziet (als ik het goed heb begrepen).

Daarna kabeljauw / sobrasada / koffie met een palomino van Choza.

Gevolgd door zwezerik / paling / knoflook. Zoals jij ongetwijfeld weet heb je vaak zwezerik bij Zarzo, zo ook nu. Dit werd begeleid door de Solera 1954 (oloroso) uit Tarragona.

Daarna kwam het lam / paprika / roomkaas met daarbij (jaja, uitgerekend bij mij) de mencia van Veronica Ortega. Dit was de 2015 Quite. Ze verstonden versteld dat ik veel wist van de mencia en Bierzo Wink De Quite had ik nog nooit op. Was lekker bij het gerecht, maar niet een grootse mencia en niet een groots jaar. Heb leukere flessen van deze bodega.

Het dessert ben ik even kwijt, maar dat ging samen met een moscat uit Emporda.
Uiteraard daarna nog lekker aan de espresso met friandises.

Ik heb nog nooit zo veel Spaans op bij hun wijnarrangement: 5 van de 7.
Het was weer een heerlijke avond!

Ps. John weet het, maar Adrian Zarzo heeft Spaanse roots. Zegt overigens lang niet alles over hun wijnkaart, want ze hebben top uit alle landen. Vandaar dat het ook meer toeval was dat er deze keer veel Spaans was.
Ps2. Sherry (of sherry gerelateerd) komt wel vaker voorbij in hun arrangementen.
(20-07-2020 05:32 PM)Vmk schreef: [ -> ]
(20-07-2020 04:33 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(17-07-2020 04:10 PM)Vmk schreef: [ -> ]Vanavond eindelijk weer eens goed uit eten. Veel te lang geleden door het corona gebeuren.

We hebben gereserveerd bij Zarzo te Eindhoven. Al een keer of 7 (denk ik) geweest en we keren er sowieso jaarlijks terug op onze huwelijksdatum (zo ook vandaag).

Wat Zarzo enigszins onderscheid van vele andere Michelin restaurants is de ongedwongen sfeer en moderne inrichting (industrieel). Ik heb een hekel aan het oubollige wat vele goede restaurants nog uitstralen. Al verandert dat de laatste jaren gelukkig rap.

De wijnkaart bij Zarzo is ook top. Al ga ik nooit voor specifieke wijnen, maar laat ik me altijd verrassen door het bijbehorende wijnarrangement. Weer zin in!

Hoe is jouw avond geweest? Ben erg benieuwd! Wat dronk je en hoe heb je gegeten?

Wij waren er onverwacht gisteravond....werd een zware avond met 5...

Zo veel wijnen hebben wij niet op en de uitnodiging van gisteravond is denk ik in mijn spam terecht gekomen Wink

Nee, het was fijn. We gingen voor de 6 gangen (ik gruwel van kaasplankjes) met bijbehorende wijnen. We zijn er dus al best vaak geweest, maar vond het nu weer een bovengemiddelde voor Zarzo. Het was meer verrassend dan sommige andere keren. Dus zeer positief. Ik geniet vooral veel, dus noteer vrijwel niets. En aangezien ik vrijwel geen kennis heb van andere wijnen dan vino tinto, sla ik maar gedeeltes op.

We begonnen met een rose cava van pinot noir en dat beviel me prima. Daar kwamen ook de verschillende amuses bij (vaak het leukste gedeelte).

Normaal pakken we daarna pata negra, maar die zijn wij vergeten te bestellen en ze zijn het ook vergeten te vragen.

Daarna een langoustine / tomaat / waterpunt, ceviche stijl. Daarbij geserveerd een Duitse riesling (nabij Stuttgart meen ik me te herinneren).

Vervolgens een gerechtje van eidooier / mossel / zeewier gereserveerd met een chasselas 2018 van Schoffit. Het gerecht deed me denken aan Pure C, en de wijn vond ik er perfect bij passen. Nogmaals, ik heb er geen verstand van, maar een Zwitserse druif die je nauwelijks meer ziet (als ik het goed heb begrepen).

Daarna kabeljauw / sobrasada / koffie met een palomino van Choza.

Gevolgd door zwezerik / paling / knoflook. Zoals jij ongetwijfeld weet heb je vaak zwezerik bij Zarzo, zo ook nu. Dit werd begeleid door de Solera 1954 (oloroso) uit Tarragona.

Daarna kwam het lam / paprika / roomkaas met daarbij (jaja, uitgerekend bij mij) de mencia van Veronica Ortega. Dit was de 2015 Quite. Ze verstonden versteld dat ik veel wist van de mencia en Bierzo Wink De Quite had ik nog nooit op. Was lekker bij het gerecht, maar niet een grootse mencia en niet een groots jaar. Heb leukere flessen van deze bodega.

Het dessert ben ik even kwijt, maar dat ging samen met een moscat uit Emporda.
Uiteraard daarna nog lekker aan de espresso met friandises.

Ik heb nog nooit zo veel Spaans op bij hun wijnarrangement: 5 van de 7.
Het was weer een heerlijke avond!

Ps. John weet het, maar Adrian Zarzo heeft Spaanse roots. Zegt overigens lang niet alles over hun wijnkaart, want ze hebben top uit alle landen. Vandaar dat het ook meer toeval was dat er deze keer veel Spaans was.
Ps2. Sherry (of sherry gerelateerd) komt wel vaker voorbij in hun arrangementen.

Haha, je was welkom hoor!! Durf bij dit soort avonden niet zo snel mensen te vragen want kan voor sommigen schrikken zijn bij het delen van de rekening.

Jouw gerechten komen me bekend voor. Langoustine (voor mij het allermooiste uit de zee wat op je bord kan komen) en Zwezerik staan eigenlijk altijd bij hem op de kaart en zitten zelfs meestal beiden in het menu. Na het vertrek van zijn chef is hij meer aan het experimenteren geslagen wat soms geweldig uitpakt en soms wat minder is. Zeker zijn sausen zijn op dit moment niet altijd wat het zijn moet/kan. Chasselas is inderdaad een niet al te beste druif voor grote wijnen maar die van Schoffit is de beste die ik ken. Al drink ik hem graag na 10 jaar.

Overigens bestelden wij een fles Coche Dury Meursault Perrieres 2008 die wij niet zuiver vonden. Adrian deelde onze mening en trok een 2e open. Die was wel zuiver maar te ver voor het jaar en in vergelijking met de andere Bourgognes die we dronken. Uiteindelijk vonden we geen van beiden op de rekening. Dat is voor hem toch een afschrijving van 2 x 1000 euro. Enorm balen.
Hoe was de montrachet van Ramonet?
(20-07-2020 08:06 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Hoe was de montrachet van Ramonet?

De winnaar van de avond! De Perrieres van Roulot kwam in de buurt maar deze 2013 Montrachet had alles wat witte Bourgogne zo mooi kan maken. Power en tegelijkertijd een enorme verfijning. Ik zou niet al te lang meer wachten met deze wijn. Hij was nu op zijn hoogtepunt en alles was verweven. Eigenlijk is dat treurig als je dat vergelijkt met de grote witte Bourgognes van voor de pre-mox periode. 97/100 om 96/100.
Lijkt met wel heel vroeg op dronk. Ik bedoel hoogtepunt...
(20-07-2020 07:53 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Haha, je was welkom hoor!! Durf bij dit soort avonden niet zo snel mensen te vragen want kan voor sommigen schrikken zijn bij het delen van de rekening.

(..)

Ik schrik niet snel, maar kan me goed voorstellen dat dit hoge bedragen zijn. Maar dat heb ik er niet voor over. Althans zeker op dit moment nog niet. Ik heb nog voldoende te ontdekken Wink
(20-07-2020 08:39 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Lijkt met wel heel vroeg op dronk. Ik bedoel hoogtepunt...

Dat is het ook. Dat is tegenwoordig ook het linke aan witte Bourgogne.
Ik begrijp dat je het niet kan voorstellen of er anders over denkt hoor.
Ik verwacht van zo’n wijn dat ie zijn normaal hoogtepunt op 15-20 jaar heeft én dat kan bereiken. Zeker die van Ramonet. Was er iets aan de wijn waardoor je denkt dat ie zou premoxen?
(20-07-2020 09:24 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Ik verwacht van zo’n wijn dat ie zijn normaal hoogtepunt op 15-20 jaar heeft én dat kan bereiken. Zeker die van Ramonet. Was er iets aan de wijn waardoor je denkt dat ie zou premoxen?

Nee er was helemaal niets mee. De wijn was top!
De toekomst zal laten zien of je gelijk hebt. Ik hoop het!
Ik geloof er alleen niet in. Tot aan premox tijdperk, dus 1997 konden witte Bourgognes 30, 40 of 50 jaar oud worden (en bij zeer goede bewaring zelfs nog wel langer ook) zonder in te leveren aan kwaliteit. Na Premox periode, laten we zeggen 2007, is dit mijns inziens niet meer mogelijk en zijn ze meestal binnen 1 jaar na release al heel goed drinkbaar en bereiken ze na een jaar of 4 tot 8 hoogtepunt en gaat het na een jaar of 10 tot 12 bergafwaarts.

En dan heb ik het over de grote jongens. Wij hebben met onze proefclubs helaas al veel (1er) crus Meursault/Chassagne/Puligny uit 08, 09 en 10 gehad die op hun retour zijn.
Nauwelijks ervaring met echt oude witte bourgognes , 2008 is de oudste jaargang die ik kocht en de Ballot Millots en de Coffinet Duverney's vind ik nu pas volledig ontplooid en nog zo fris als een hoentje. 2010 heeft ook nog tijd nodig. Maar ik kan me wel iets voorstellen bij globale trends over de voorbije decennia. Misschien zal climate change er voor meer tussen zitten dan we beseffen; hoe langzamer de rijping, hoe later de oogst, flirten met onrijpheid, daar ligt volgens mij het geheim van de bewaarkracht.
(21-07-2020 10:09 AM)Vince schreef: [ -> ]Nauwelijks ervaring met echt oude witte bourgognes , 2008 is de oudste jaargang die ik kocht en de Ballot Millots en de Coffinet Duverney's vind ik nu pas volledig ontplooid en nog zo fris als een hoentje. 2010 heeft ook nog tijd nodig. Maar ik kan me wel iets voorstellen bij globale trends over de voorbije decennia. Misschien zal climate change er voor meer tussen zitten dan we beseffen; hoe langzamer de rijping, hoe later de oogst, flirten met onrijpheid, daar ligt volgens mij het geheim van de bewaarkracht.

De toekomst gaat het ons vertellen Vince. En ik hoop van harte dat ik er naast zit! Aangezien 2007 nog veel premox gevallen kent kunnen we dat jaar en ouder tot en met 1998 niet serieus beoordelen, ivm premox, op bewaarpotentieel. Helaas is ons referentiekader vanaf 2008 tot en met 2017 niet best als het gaat om bewaarpotentieel. En dan heb ik het over zo´n 1000 flessen en een 30-tal proevers. Ook wijnboeren zelf zijn duidelijk in uitspraken dat de Bourgognes van vandaag niet meer zo lang kunnen rijpen als de bourgognes van jaren 90 en ouder.
2016 proeft op dit moment lastig (ik denk dat het ook gewoon geen best jaar is met te weinig vulling en te veel zuren), maar 2017, 2015, 2014 zijn nu al geweldig te drinken. Dat baart mij zorgen.

2010 hoop ik dat het nog tijd nodig heeft. Wij hebben inmiddels te veel wijnen gedronken die een paar jaar geleden mooi waren en dat nu niet meer zijn.

Dit zijn mooie gesprekken omdat niemand van ons het weet. Zelfs de wijnboeren weten het niet. Klimaatverandering speelt daar absoluut een grote rol in.
Koppelingen