@Dave, hebben ze mij inderdaad verteld ... proef eens de Chardo's les Bruyères en Barberon,.... La Mailloche proefden we van het vat. La Tour de Curon is ook super maar prijzig....
(17-08-2011 09:07 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]@Dave, hebben ze mij inderdaad verteld ... proef eens de Chardo's les Bruyères en Barberon,.... La Mailloche proefden we van het vat. La Tour de Curon is ook super maar prijzig....
Ga ik zeker doen !!! Ik vond die Poulsard ook wel heel mooi eigenlijk, vooral als hij mooit gerijpt is !
(17-08-2011 09:48 AM)Dave schreef: [ -> ] (17-08-2011 09:07 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]@Dave, hebben ze mij inderdaad verteld ... proef eens de Chardo's les Bruyères en Barberon,.... La Mailloche proefden we van het vat. La Tour de Curon is ook super maar prijzig....
Ga ik zeker doen !!! Ik vond die Poulsard ook wel heel mooi eigenlijk, vooral als hij mooit gerijpt is !
De Poulsard is een echte plezierwijn, zeer toegankelijk, licht maar mooi fruit. De Trousseau heeft dan wat meer karakter maar blijft ook toegankelijk. Na paar uur karaffage goed weg te drinken. Bij Tissot zou ik meer voor het witte gamma gaan.... had wel graag eens een verouderde Trousseau gedronken bij Tissot maar die waren er niet.
(17-08-2011 11:39 AM)dr_magooo schreef: [ -> ] (17-08-2011 09:48 AM)Dave schreef: [ -> ] (17-08-2011 09:07 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]@Dave, hebben ze mij inderdaad verteld ... proef eens de Chardo's les Bruyères en Barberon,.... La Mailloche proefden we van het vat. La Tour de Curon is ook super maar prijzig....
Ga ik zeker doen !!! Ik vond die Poulsard ook wel heel mooi eigenlijk, vooral als hij mooit gerijpt is !
De Poulsard is een echte plezierwijn, zeer toegankelijk, licht maar mooi fruit. De Trousseau heeft dan wat meer karakter maar blijft ook toegankelijk. Na paar uur karaffage goed weg te drinken. Bij Tissot zou ik meer voor het witte gamma gaan.... had wel graag eens een verouderde Trousseau gedronken bij Tissot maar die waren er niet.
De nonkel zal er nog wel steken hebben. Voor een volgende Forum Tasting zal ik eens bij hem passeren om wat te "lenen" ;-)))
(17-08-2011 01:16 PM)Dave schreef: [ -> ] (17-08-2011 11:39 AM)dr_magooo schreef: [ -> ] (17-08-2011 09:48 AM)Dave schreef: [ -> ] (17-08-2011 09:07 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]@Dave, hebben ze mij inderdaad verteld ... proef eens de Chardo's les Bruyères en Barberon,.... La Mailloche proefden we van het vat. La Tour de Curon is ook super maar prijzig....
Ga ik zeker doen !!! Ik vond die Poulsard ook wel heel mooi eigenlijk, vooral als hij mooit gerijpt is !
De Poulsard is een echte plezierwijn, zeer toegankelijk, licht maar mooi fruit. De Trousseau heeft dan wat meer karakter maar blijft ook toegankelijk. Na paar uur karaffage goed weg te drinken. Bij Tissot zou ik meer voor het witte gamma gaan.... had wel graag eens een verouderde Trousseau gedronken bij Tissot maar die waren er niet.
De nonkel zal er nog wel steken hebben. Voor een volgende Forum Tasting zal ik eens bij hem passeren om wat te "lenen" ;-)))
Ik weet uw huis wonen hè !!
Paar dagen geleden bij Puffeney aanbeland. Net om de hoek bij Tissot. Heel andere indrukken krijg je hier. Authenticiteit, kleinschalig, à l'ancienne... bescheiden man, en zeer stil, hij laat je proeven in alle rust en wacht op je reactie. Er hangt een serene sfeer in wat z'n eerste kelder was toen hij begon. Het duurt eventjes voor hij ontspant, maakt wat timide indruk... Maar ja hij staat nu ook niet te wachten op de zoveelste proever natuurlijk. Z'n wit gamma is een voorbeeld van puurheid, z'n VJ en Savagnin zijn heel delicaat, ik viel ook voor z'n rode Trousseau vanwege de mineraliteit en fraîcheur en de licht kruidige tannines die alles versterken, mooi, heel mooi !
een spraakwaterval:-)
Berengeres is zeer mooi!
(19-08-2011 10:01 PM)Venne schreef: [ -> ]een spraakwaterval:-)
Berengeres is zeer mooi!
Dat was mijn favoriet idd, dacht ook van A. VJ en S ook zeer veel karakter van het domein, en grote finesse, de Sa vond ik héél mooi .... de VJ 03 ondanks het "stress" millésime, heel maar heel goed geslaagd, .... Jacques vond dit naar zijn bescheiden mening trouwens ook...
Vandaag bezoekje gebracht aan Dom. Pignier, ondertussen certificaat Demeter.Zeer hartelijk onthaal, na afspraak, volledig gamma in alle rust kunnen proeven, zit wat onder Tissot, maar toch heel schone cuvées vooral in het witte gamma non-ouillé... De dertiende eeuwse kelder moet je zeker gezien hebben, indrukwekkende vroeg Gotische kathedraalbouw. Over de witte wijnen later meer. De Poulsard in het rode gamma was niet Mrs tand , ik vond echter dat hij "goed stonk" , pétillant, schuim op de zeik, en serieus veel pompelmoesschil in de mond.... IK ben er tamelijk wild van euh.... Dik bio en dik goe ! Man deze appellatie is keitof, en 's nachts schrijven in alle rust nog veel meer ... Vervolgens nog de afslag genomen naar Etoile paar km buiten Montaigu, en de wijnen gaan proeven bij Philippe Vandelle, de VV waren schoon en ook z'n Savagnin non-ouillé voldeed meer dan ruimschoots, de rode zijn buiten AOC, de Trousseau val heel goed mee, hartelijke man en wijnen aan een nooit geziene P/Q. Poulsard is zeer licht. Traditionele Jura wijnmaker, respect ! In het zaaltje er naast was er een heuse cantus aan de gang, wij waren niet uitgenodigd
Volgende keer beter !
Doc, als je schuim op de zeik hebt zou ik toch even een drankpauze inlassen...
Wat die levures sauvages niet allemaal kunnen doen !
(21-08-2011 08:40 PM)Kris schreef: [ -> ]Doc, als je schuim op de zeik hebt zou ik toch even een drankpauze inlassen...
Zolang er nog geen bubbles in zitten zou ik nog niet panikeren.
Vandaag bezoekje gebracht aan een voor mij onbekend maar door Steven Naessens zeer aanbevolen domein, in Montigny les Arsures, terug de hoek om bij Tissot en Puffeney, nl Domaine Michel Gahier, wordt niet verdeeld in B, dus ge zult ze hier zelf moeten komen halen, we kregen er een zeer uitgebreide degustatie van alle witte en rode uit verschillende millésimes samen met een koppel Brusselaars die hier ook een afspraak hadden. Dit gamma is gewoon top ! Wie in de Jura verzeild geraakt , gelieve hier aan te kloppen, ik vond z'n gamma instap Chardo's boven Puffeney gaan, man wat een typiciteit, wat een gras en body in de Chardo's, de oudere millésimes getuigden van een uitgesproken finesse ! De rode waren eveneens uitmuntend !
Daarna bij Overnoy langs geweest en omdat er daar geen woorden voor zijn , schrijf ik er nu verder geen woord over, het was Emmanuel die ons ontving en ja de bokalen hebben we gezien, en veel meer, maar nu zwijg ik er over.. Pierre was vanalles aan het snuisteren in z'n keuken, en de oude herder vond in Mrs een plezant kolfje, .... WTF !!!! Nee serieus, later schrijf ik er nog wat TN's over, nu ben ik echt verzadigd !
Sowieso bedankt om ons van je reis te laten meegenieten!
En de details over de voorkeuren van de oude herder horen we nog wel...
Misschien nog een kanttekening, we vinden de Crémants hier echt zeer goed gemaakt, vooral van Pignier en Tissot. De niet gedoseerde en niet gezwavelde versies zijn ECHTE wijnen, de ander "gewone" Crémants van genoemde domeinen overstijgen echt het niveau van menig ander en zijn echte apero- bangers aan absoluut concurrentiële prijzen . Heel mooi geschut alvorens de maaltijd te beginnen....
(22-08-2011 11:19 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Misschien nog een kanttekening, we vinden de Crémants hier echt zeer goed gemaakt, vooral van Pignier en Tissot. De niet gedoseerde en niet gezwavelde versies zijn ECHTE wijnen, de ander "gewone" Crémants van genoemde domeinen overstijgen echt het niveau van menig ander en zijn echte apero- bangers aan absoluut concurrentiële prijzen . Heel mooi geschut alvorens de maaltijd te beginnen....
Idd Doc, ik ben ook zot van die Crémants van Tissot !!! Vorige week nog eentje van gedronken; schitterend spul !
(02-01-2012 08:50 PM)Kris schreef: [ -> ]Voor de liefhebbers... en camille passeert ook de revue ! Hopelijk passeert hij mijne neus ook nog es...
http://www.leblogdolif.com/
Blogdolif... al lang niet meer gepasseerd. Mooi opgemerkt, Kris
Schitterend en allemaal klinkende namen die aan schone momenten doen herinneren. Voor wie de Jura bezoekt, copypaste de recensie en je hebt bijna alles...Wat betreft die passage aan jouw neus, daar valt zeker iets voor te regelen!
(29-08-2012 09:28 PM)carl schreef: [ -> ] (29-08-2012 09:07 PM)Kris schreef: [ -> ]Zeer interessante stuff als je binnenkort naar de jura trekt !!!
http://www.leblogdolif.com/archive/2009/...aller.html
Dit lijkt me inderdaad een zeer mooie tip, Kris!
Heb die in de Jura ook nu en dan 's geraadpleegd, bekende blog !! Goed aan het voorbereiden precies, Kris ...
Ondertussen al effe terug van ons tripje en het moet gezegd...de jura is een streek die je als "fijnproever" moet gedaan hebben.
Landschappelijk zeer mooi met vriendelijke locals, echt een streek waar traditie, authenticiteit en kwaliteit hand in hand gaan.
De fruitières met vieux comté aan 11euro/kg, overal mooie crémants en restaurants met wijnkaarten zoals je ze hier niet vindt.
Michel Gahier en Puffeney in Montigny-les-Arsures zijn uitmuntend. Dugois is ook in orde....de trousseaus en poulsards in Montigny zijn voor mij de beste rode! Domaine de la Tournelle in Arbois heeft een prachtig ontvangsruimte/winebar en Evelyne fleurt de boel dan nog es op, echt wel concurrentie voor Mireille van Jempi.
Chateau Chalon is zeer knap om te wandelen, wel jammer dat er een communeachtige sfeer in het dorp hangt waardoor je je hier niet echt welkom voelt, strange...dit hebben we 's avonds dan maar doorgespoeld met ne witte Loye...hemels
(07-10-2012 12:27 AM)Kris schreef: [ -> ]Ondertussen al effe terug van ons tripje en het moet gezegd...de jura is een streek die je als "fijnproever" moet gedaan hebben.
Landschappelijk zeer mooi met vriendelijke locals, echt een streek waar traditie, authenticiteit en kwaliteit hand in hand gaan.
De fruitières met vieux comté aan 11euro/kg, overal mooie crémants en restaurants met wijnkaarten zoals je ze hier niet vindt.
Michel Gahier en Puffeney in Montigny-les-Arsures zijn uitmuntend. Dugois is ook in orde....de trousseaus en poulsards in Montigny zijn voor mij de beste rode! Domaine de la Tournelle in Arbois heeft een prachtig ontvangsruimte/winebar en Evelyne fleurt de boel dan nog es op, echt wel concurrentie voor Mireille van Jempi.
Chateau Chalon is zeer knap om te wandelen, wel jammer dat er een communeachtige sfeer in het dorp hangt waardoor je je hier niet echt welkom voelt, strange...dit hebben we 's avonds dan maar doorgespoeld met ne witte Loye...hemels
Klopt had ook dat commune gevoel...
Gahier is nog in de leer geweest bij Puff, schitterend domein hè. Dugois ken ik niet, kan je nog wat meer hierover vertellen ...
Montigny zie ik ook als het kloppend hart in Jura, vermoedelijk beste terroir.
Een witte Loye, waar nog gevonden, Kris ? Welk, millésime.. ?
Daniel Dugois hebben we op aanraden van de hoteleigenaar gedaan. De Trousseau de Grevillère aan nog geen 10euro is echt zeer mooi. Deze man wist ons ook te vertellen dat de bewoners van Chateau Chalon liever geen toeristen zouden zien en dat er onderlinge afspraken zijn om geen horeca en winkels te openen in het dorp. Er moet dan ook een winkelwagen komen om de dagelijkse dingen aan de man te brengen.
De witte Loye was de Saint Paul Chardo 1989 in de Grapiot. Lekker getafeld daar en aan de praat geraakt met 2 tipsy sommelières uit New York die nog verder trokken richting Rhone. Mijne reisgezel (en jonkman) is nog altijd nie op zen effen....
(07-10-2012 12:56 AM)Kris schreef: [ -> ]Deze man wist ons ook te vertellen dat de bewoners van Chateau Chalon liever geen toeristen zouden zien en dat er onderlinge afspraken zijn om geen horeca en winkels te openen in het dorp.
Ik moest spontaan aan St Emilion denken... geef mij dan maar de commune ;-)
(07-10-2012 12:56 AM)Kris schreef: [ -> ]Mijne reisgezel (en jonkman) is nog altijd nie op zen effen....
Kempie?
(07-10-2012 12:56 AM)Kris schreef: [ -> ]Daniel Dugois hebben we op aanraden van de hoteleigenaar gedaan. De Trousseau de Grevillère aan nog geen 10euro is echt zeer mooi. Deze man wist ons ook te vertellen dat de bewoners van Chateau Chalon liever geen toeristen zouden zien en dat er onderlinge afspraken zijn om geen horeca en winkels te openen in het dorp. Er moet dan ook een winkelwagen komen om de dagelijkse dingen aan de man te brengen.
De witte Loye was de Saint Paul Chardo 1989 in de Grapiot. Lekker getafeld daar en aan de praat geraakt met 2 tipsy sommelières uit New York die nog verder trokken richting Rhone. Mijne reisgezel (en jonkman) is nog altijd nie op zen effen....
, een adresje dat ik ga onthouden bij een volgend bezoek aan de Jura. Ik bekeek ondertussen eens z'n site, volledig gamma. We gaan nog eens een Jura proeverijke doen zeker ?