Ik kan niets terugvinden op dit forum van deze wijnmaker wat ook wel te begrijpen is. Tot een paar jaar geleden hoorde je en zag je er niets van en momenteel is het 1 van de meeste gezochte wijnen ter wereld onder wijnfreaks. Stephane Bernaudeau maakt volgens mij 3 witte wijnen: Les Onglés, Les Terres Blanches en Les Nourrissons. Alle 3 het laagste niveau wat er volgens mij te maken valt, namelijk Vin de France. Bij die wijn is iedere regel toegestaan volgens mij
. Hij maakt ook nog 1 rode geloof ik.
Een voorvechter van natuurwijnen waar ik an sich niet veel mee heb. Maar potverdorie, wat een wijnen zijn dit!
Les Nourrissons: Deze Anjou uit 2015 (het zijn non vintage wijnen maar aan de code en kurk kan je het jaar herleiden) is ongekend GROOTS! Schaal en schelpdieren, limoen, brooddeeg, gunpowder, gras, kalk. Woow! Je blijft er aan snuffelen. Een wijn die je bij de strot grijpt!
Ik heb weinig ervaring met Chenin Blanc en wat ik dronk vond ik niet bijzonder maar dit is Loire van een andere planeet. Begrijp van insiders dat dit af domein 20 euro of iets dergelijks kost. Witte wijn kan voor mij niet veel mooier worden dan dit. 98+/100
(20-07-2020 02:32 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Ik kan niets terugvinden op dit forum van deze wijnmaker wat ook wel te begrijpen is. Tot een paar jaar geleden hoorde je en zag je er niets van en momenteel is het 1 van de meeste gezochte wijnen ter wereld onder wijnfreaks. Stephane Bernaudeau maakt volgens mij 3 witte wijnen: Les Onglés, Les Terres Blanches en Les Nourrissons. Alle 3 het laagste niveau wat er volgens mij te maken valt, namelijk Vin de France. Bij die wijn is iedere regel toegestaan volgens mij . Hij maakt ook nog 1 rode geloof ik.
Een voorvechter van natuurwijnen waar ik an sich niet veel mee heb. Maar potverdorie, wat een wijnen zijn dit!
Les Nourrissons: Deze Anjou uit 2015 (het zijn non vintage wijnen maar aan de code en kurk kan je het jaar herleiden) is ongekend GROOTS! Schaal en schelpdieren, limoen, brooddeeg, gunpowder, gras, kalk. Woow! Je blijft er aan snuffelen. Een wijn die je bij de strot grijpt!
Ik heb weinig ervaring met Chenin Blanc en wat ik dronk vond ik niet bijzonder maar dit is Loire van een andere planeet. Begrijp van insiders dat dit af domein 20 euro of iets dergelijks kost. Witte wijn kan voor mij niet veel mooier worden dan dit. 98+/100
Mooi, en betaalbaar ( nu nog veronderstel ik).
Ken je verdelers in Belgie?
(20-07-2020 02:36 PM)soiando schreef: [ -> ] (20-07-2020 02:32 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Ik kan niets terugvinden op dit forum van deze wijnmaker wat ook wel te begrijpen is. Tot een paar jaar geleden hoorde je en zag je er niets van en momenteel is het 1 van de meeste gezochte wijnen ter wereld onder wijnfreaks. Stephane Bernaudeau maakt volgens mij 3 witte wijnen: Les Onglés, Les Terres Blanches en Les Nourrissons. Alle 3 het laagste niveau wat er volgens mij te maken valt, namelijk Vin de France. Bij die wijn is iedere regel toegestaan volgens mij . Hij maakt ook nog 1 rode geloof ik.
Een voorvechter van natuurwijnen waar ik an sich niet veel mee heb. Maar potverdorie, wat een wijnen zijn dit!
Les Nourrissons: Deze Anjou uit 2015 (het zijn non vintage wijnen maar aan de code en kurk kan je het jaar herleiden) is ongekend GROOTS! Schaal en schelpdieren, limoen, brooddeeg, gunpowder, gras, kalk. Woow! Je blijft er aan snuffelen. Een wijn die je bij de strot grijpt!
Ik heb weinig ervaring met Chenin Blanc en wat ik dronk vond ik niet bijzonder maar dit is Loire van een andere planeet. Begrijp van insiders dat dit af domein 20 euro of iets dergelijks kost. Witte wijn kan voor mij niet veel mooier worden dan dit. 98+/100
Mooi, en betaalbaar ( nu nog veronderstel ik).
Ken je verdelers in Belgie?
Ik heb geen idee. Ze moeten er zijn.
In NL zit er 1 importeur maar die hebben niets voor nieuwe klanten en huidige klanten krijgen van de 3 cuvees 1 flesje...Er wordt niet veel van gemaakt en prijzen voor deze wijnen stijgen momenteel iedere maand met 15% helaas.
@Vinoco wat vindt je van de wijnen van Jean-Pierre Robinot?
(21-07-2020 01:35 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]@Vinoco wat vindt je van de wijnen van Jean-Pierre Robinot?
Heb er nog nooit van gehoord, laat staan er 1 in mijn glas gehad. Maar je maakt me nieuwsgierig.
Als het de stijl is van Bernaudeau en Richard Leroy dan ben ik fan!
(21-07-2020 01:52 PM)Vinoco schreef: [ -> ] (21-07-2020 01:35 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]@Vinoco wat vindt je van de wijnen van Jean-Pierre Robinot?
Heb er nog nooit van gehoord, laat staan er 1 in mijn glas gehad. Maar je maakt me nieuwsgierig.
Als het de stijl is van Bernaudeau en Richard Leroy dan ben ik fan!
Na Haquet voor mij de beste Chenin.
Ken je verdelers in Belgie?
[/quote]
https://www.basin-marot.be
Bernaudeau - Les Onglés 2017 blanc 40,00€
Bernaudeau - Les Nourrissons 2017 blanc 51,00€
Toch al iets duurder dan 20€
(21-07-2020 04:09 PM)shiraz schreef: [ -> ]Ken je verdelers in Belgie?
https://www.basin-marot.be
Bernaudeau - Les Onglés 2017 blanc 40,00€
Bernaudeau - Les Nourrissons 2017 blanc 51,00€
Toch al iets duurder dan 20€
[/quote]
2 jaar geleden een bestelling geplaatst, onder andere hiervan, en nooit antwoord gekregen.
Het bestelformulier werkt blijkbaar niet, je moet uw bestellingen doorsturen naar
info@basin-marot.be
Ongelooflijk, onze Shiraz schiet altijd te hulp!
@Winevet: gij moet echt eens leren quoten...
(21-07-2020 07:19 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ongelooflijk, onze Shiraz schiet altijd te hulp!
@Winevet: gij moet echt eens leren quoten...
Aan wat het soms ligt weet ik niet...
Vorige week dus een Nourrissons 17 gedronken op restaurant.
Beetje fris geserveerd, heel fijn elegant mineraal.
En een ellenlange afdronk...
Na een tijdje kwam deze wijn pas echt open.
Ja dit is echt topwijn.
Ongelooflijk de wijn blijf ook zich ook maar verder ontplooien in het glas.
Fruit, tikje hout, mineraal, complex en vooral lang. Zo een wijn die breed aanvoelt maar niet lomp.
Met andere woorden zeer gestoffeerde maar tegelijkertijd een wijn die in balans is. Feestje in je mond.
Wie dit liggen heeft zou ik wel aanraden dit nog even te laten liggen.
(28-08-2020 03:19 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Vorige week dus een Nourrissons 17 gedronken op restaurant.
Beetje fris geserveerd, heel fijn elegant mineraal.
En een ellenlange afdronk...
Na een tijdje kwam deze wijn pas echt open.
Ja dit is echt topwijn.
Ongelooflijk de wijn blijf ook zich ook maar verder ontplooien in het glas.
Fruit, tikje hout, mineraal, complex en vooral lang. Zo een wijn die breed aanvoelt maar niet lomp.
Met andere woorden zeer gestoffeerde maar tegelijkertijd een wijn die in balans is. Feestje in je mond.
Wie dit liggen heeft zou ik wel aanraden dit nog even te laten liggen.
Klinkt goed...Nam je de (resterende) wijn mee naar huis achteraf?
Er was geen rest.
De fles ging wel 3 gangen mee.
Dus 2 tal uurtjes ofzo.
Maar ik snap wel waarom dit zo gehypt is.
93-94/100 lijkt me zeker een faire score.
(28-08-2020 04:54 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Er was geen rest.
De fles ging wel 3 gangen mee.
Dus 2 tal uurtjes ofzo.
Maar ik snap wel waarom dit zo gehypt is.
93-94/100 lijkt me zeker een faire score.
Bij welk gerecht dronk je die? En hoe was de match? ;-)
Kost blijkbaar toch al 51 euro bij Basin Marot, wat inderdaad toch prijzig is voor een Vin de France
(28-08-2020 05:08 PM)vinejo schreef: [ -> ] (28-08-2020 04:54 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Er was geen rest.
De fles ging wel 3 gangen mee.
Dus 2 tal uurtjes ofzo.
Maar ik snap wel waarom dit zo gehypt is.
93-94/100 lijkt me zeker een faire score.
Bij welk gerecht dronk je die? En hoe was de match? ;-)
Beste bij de sardientjes en de zeetong.
Bij het eerste gerechtje marcheerde het iets minder.
In chronologische volgorde post ik even de foto's na het menu.[[
attachment=5085][
attachment=5086][
attachment=5087][
attachment=5088]
(28-08-2020 06:27 PM)Fre schreef: [ -> ]Kost blijkbaar toch al 51 euro bij Basin Marot, wat inderdaad toch prijzig is voor een Vin de France
Goedkoop is dat zeker niet.
Maar langs de andere al enkele wijnen gedronken uit hetzelfde prijssegment en er zijn er maar weinig tot nu toe die dit niveau haalden.
Want daar betaalde je dan eerder de AOP of de Cru.
Thanks!
Over t algemeen vind ik chenin wel een dankbare druif om te combineren met gerechten.
Zeker en vast!
Maar evenwel op zichzelf als ''meditatie'' wijn.