wijnliefhebbers

Volledige versie: Clos des Papes
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Gisteren dronk ik Clos des Papes 1997. Erg mooie neus: nat bos, gesuikerd, munt, geparfumeerd rood fruit, leer, drop. Een fijne neus: tussen het gekonfijte fruit en de tertiaire aroma's. Mond lekker, zacht en toch fris eindigend. (beetje korte afdronk) Geen topper, maar wel echt lekker.
Dit weekend de Clos des Papes 2009 gedronken en ik was 'very impressed' en krijgt van mij 19 op 20. Geserveerd naast de bombastische 'La Reine des bois' 2009 van Domaine de la Mordoree die zijn 95 Parker pt niet kon waarmaken. De finesse en elegantie van de Clos des Papes is immens met een schitterende structuur en nu al zo aangenaam om te drinken. Probeer daar maar eens vanaf af te blijven als je dit in je kelder hebt en als je hem nog niet in je kelder hebt dan kan ik alleen maar adviseren om daar wel voor te zorgen.
@ Olaf : Waar verkrijgbaar?
het ligt dus precies aan mij Blush ik ben waarschijnlijk de enigste mens op deze aardkloot die hem jong niet zo top vindt Sad misschien dat ik een oudere versie wel meer weet te waarderen, ik vermoed van wel
Clos des Papes 2007

(copy-paste van topflessentasting)

Clos des Papes 2007 : Gelukkig op het laatst geschonken, tonnen fruit, kruidig, appelsienzeste. De neus was wat vreemd vond onze kant van de tafel. In de mond aardbei-confituur. Wat een lengte , ik kwam makkelijk aan 12 seconden… Ik dacht dat Parker die 100 scoorde, niet dus, gisteren opgezocht, Bob gaf 98. Eigenlijk een meer degustatieve wijn, verpletterend.
(07-02-2012 03:16 PM)carl schreef: [ -> ]@ Olaf : Waar verkrijgbaar?

o.a. Young Charly in Antwerpen
(07-02-2012 04:49 PM)Kris G schreef: [ -> ]het ligt dus precies aan mij Blush ik ben waarschijnlijk de enigste mens op deze aardkloot die hem jong niet zo top vindt Sad misschien dat ik een oudere versie wel meer weet te waarderen, ik vermoed van wel

Heb je de 2009 ook geproefd?
(07-02-2012 04:49 PM)Kris G schreef: [ -> ]het ligt dus precies aan mij Blush ik ben waarschijnlijk de enigste mens op deze aardkloot die hem jong niet zo top vindt Sad misschien dat ik een oudere versie wel meer weet te waarderen, ik vermoed van wel

Heb je de 2009 ook geproefd?
de 2007 op de 2e TFT
(07-02-2012 07:26 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Clos des Papes 2007

(copy-paste van topflessentasting)

Clos des Papes 2007 : Gelukkig op het laatst geschonken, tonnen fruit, kruidig, appelsienzeste. De neus was wat vreemd vond onze kant van de tafel. In de mond aardbei-confituur. Wat een lengte , ik kwam makkelijk aan 12 seconden… Ik dacht dat Parker die 100 scoorde, niet dus, gisteren opgezocht, Bob gaf 98. Eigenlijk een meer degustatieve wijn, verpletterend.

Thanks Doc, dat is het nadeel van de tastingverslagen, de TNs geraken vaak niet meer onder de topic van het domein.
Heb in mei mezelf een flesje 2004 open getrokken. Krachtig, concentratie, chocolade,...Nog veel te jong. Heb er in elk geval van bijgekocht voor de toekomst!!
Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape 2008

Een mindere jaargang, medium body, hints van alcohol met een scherp kantje 91p
(05-10-2019 02:23 PM)fleer schreef: [ -> ]Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape 2008

Een mindere jaargang, medium body, hints van alcohol met een scherp kantje 91p

Dit jaar nog 2013 in het glas gehad, niet bepaald een super jaar. Loopt wat gelijk met 2008.
Maar dit was toch een bommetje aan fruit, zachte tannines ...heerlijk nu al te drinken maar kan nog jaren voor veel genot zorgen+92 (ik kon er nog 3 aan 40€/stuk op de kop tikken, gene minuut getwijfeldhuhuh)
Ik proefde de Clos des Papes Rouge 2017.
Het bevat meer Mourvèdre dan gewoonlijk,
de neus heeft aroma's van kersen, gekookte aardbeien en zoethout, dierlijke accenten en pepermunt,
De mond heeft zijdeachtige tannines en is volumineus en lang. Hij heeft gekookte fruitsmaken en een zoethout bitterheid. Een discrete fruitige zuurgraad draagt bij aan het gevoel van evenwicht en brengt frisheid. De afdronk met kirschnoten is zeer lang
Clos des Papes 2009

Ik heb de indruk dat het forum meer en meer neigt naar BourgogneWink. Om wat evenwicht te bieden en omdat Rhône de laatste jaren toch weer meer aandacht krijgt bij mijn aankopen kusknipoog op Kerstavond er weer eentje van onder het stof gehaald.

Kalkoen met truffelfarce
Vorig jaar leerde de 2008 mij dat deze wijnen toch wel veel nood hebben aan lucht om op hun plooi te komen.
's Middags dan al maar de karaf in.
Donkere zwart/rode kleur, overweldigende neus van koffie, leder. Het walsen van de wijn bracht wat ik uiteindelijk wou (de keuze om de Clos te schenken bij de truffelkalkoen) Provencaalse kruiden, lavendel, sali, kers. Putje winter maar ik waande mij even in Valensole.
Mondvullend, terug wat kers die de voorgrond wil halen maar onmiddellijk teruggefloten wordt door zoethout, truffel, zwarte chocolade en natuurlijk terug die kruidigheid. Tannines zacht verweven, temperen het fruit maar...een wijntje nog op zoek naar zijn evenwicht.
Hele goeie match met het kalkoentje.
Dag 2: tja en petit comité was de hele fles wat teveel van het goeie.
Een dik punt meer dan gisteren. Ronder, het fruit voornamelijk de kers is verdwenen en brengt het ietsjes zurig kantje van gisteren naar een meer evenwichtiger wijn.
Dikke 93
(Ik twijdelde eigenlijk tussen deze Clos 2009 en Beaucastel 2007, volgend jaar dan maar terug kalkoen zekerWink )
(07-01-2021 07:00 AM)jr02 schreef: [ -> ](Ik twijdelde eigenlijk tussen deze Clos 2009 en Beaucastel 2007, volgend jaar dan maar terug kalkoen zekerWink )

Je kan die Beaucastel gerust ook bij een stevig stukje pelswild geven, hoor.
(07-01-2021 07:00 AM)jr02 schreef: [ -> ]Clos des Papes 2009

Ik heb de indruk dat het forum meer en meer neigt naar BourgogneWink. Om wat evenwicht te bieden en omdat Rhône de laatste jaren toch weer meer aandacht krijgt bij mijn aankopen kusknipoog op Kerstavond er weer eentje van onder het stof gehaald.

Kalkoen met truffelfarce
Vorig jaar leerde de 2008 mij dat deze wijnen toch wel veel nood hebben aan lucht om op hun plooi te komen.
's Middags dan al maar de karaf in.
Donkere zwart/rode kleur, overweldigende neus van koffie, leder. Het walsen van de wijn bracht wat ik uiteindelijk wou (de keuze om de Clos te schenken bij de truffelkalkoen) Provencaalse kruiden, lavendel, sali, kers. Putje winter maar ik waande mij even in Valensole.
Mondvullend, terug wat kers die de voorgrond wil halen maar onmiddellijk teruggefloten wordt door zoethout, truffel, zwarte chocolade en natuurlijk terug die kruidigheid. Tannines zacht verweven, temperen het fruit maar...een wijntje nog op zoek naar zijn evenwicht.
Hele goeie match met het kalkoentje.
Dag 2: tja en petit comité was de hele fles wat teveel van het goeie.
Een dik punt meer dan gisteren. Ronder, het fruit voornamelijk de kers is verdwenen en brengt het ietsjes zurig kantje van gisteren naar een meer evenwichtiger wijn.
Dikke 93
(Ik twijdelde eigenlijk tussen deze Clos 2009 en Beaucastel 2007, volgend jaar dan maar terug kalkoen zekerWink )

Ik krijg zowaar zin in een Ch9 als ik bovenstaande lees Wink
(07-01-2021 09:10 AM)Corto schreef: [ -> ]
(07-01-2021 07:00 AM)jr02 schreef: [ -> ](Ik twijdelde eigenlijk tussen deze Clos 2009 en Beaucastel 2007, volgend jaar dan maar terug kalkoen zekerWink )

Je kan die Beaucastel gerust ook bij een stevig stukje pelswild geven, hoor.

Dat zal wel zijn! Een goed afgehangen haas zal perfect accorderen met Beaucastel aroma's.
Persoonlijk serveer ik bij kalkoen eerder iets uit Bourgogne, liefst Pinot Noir maar ook Chardonnay gaat me perfect. Ook een Alto-Piëmonte vind ik een goede keuze of als er fruit aan te pas komt een zeer goede cru uit de Beaujolais , maar ik denk dat veel gevogelte een machtige achtergrond vormt voor vele mooie, elegante wijnen. Of omgekeerd natuurlijk. Wink
(07-01-2021 05:23 PM)wvd schreef: [ -> ]
(07-01-2021 09:10 AM)Corto schreef: [ -> ]
(07-01-2021 07:00 AM)jr02 schreef: [ -> ](Ik twijdelde eigenlijk tussen deze Clos 2009 en Beaucastel 2007, volgend jaar dan maar terug kalkoen zekerWink )

Je kan die Beaucastel gerust ook bij een stevig stukje pelswild geven, hoor.


Persoonlijk serveer ik bij kalkoen eerder iets uit Bourgogne, liefst Pinot Noir maar ook Chardonnay gaat me perfect. Ook een Alto-Piëmonte vind ik een goede keuze of als er fruit aan te pas komt een zeer goede cru uit de Beaujolais , maar ik denk dat veel gevogelte een machtige achtergrond vormt voor vele mooie, elegante wijnen. Of omgekeerd natuurlijk. Wink

Volledig mee eens Werner maar de farce met truffel deed me richting Rhône denken. Was het op basis van rozijtjes, vijgjes en wat confijt dan ging ik voor de volgende gaan: DOMAINE MARCEL LAPIERRE 2014 (MORGON)
Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Blanc

Blijkbaar niet veel fans op het forum van dit huis Wink

Gisteren de Blanc 2013 in het glas

Licht geel kleurtje, fijn neusje met appel, rijpe meloen, lavendel. Het mondgevoel is heel fris en samenhangend met 'granny'appel, munt, tropische fruit, toetsje citrus en anijs...
Puur, zuiver, fris...hemels Heart (bijna 10 jaar!!!) Dit wijntje heeft dan ook niet op hout gerijpt.

Klasse! Geen idee wat 2013 zegt over wit in Rhône maar ik ben blij dat ik een paar recentere jaren liggen heb.

Moet ergens rond de 50€ kosten maar deze kwaliteit in witte Bourgognes...dan is dit een peulschil kusknipoog Don't shoot me
(06-10-2022 11:43 AM)jr02 schreef: [ -> ]Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Blanc

Blijkbaar niet veel fans op het forum van dit huis Wink

Gisteren de Blanc 2013 in het glas

Licht geel kleurtje, fijn neusje met appel, rijpe meloen, lavendel. Het mondgevoel is heel fris en samenhangend met 'granny'appel, munt, tropische fruit, toetsje citrus en anijs...
Puur, zuiver, fris...hemels Heart (bijna 10 jaar!!!) Dit wijntje heeft dan ook niet op hout gerijpt.

Klasse! Geen idee wat 2013 zegt over wit in Rhône maar ik ben blij dat ik een paar recentere jaren liggen heb.

Moet ergens rond de 50€ kosten maar deze kwaliteit in witte Bourgognes...dan is dit een peulschil kusknipoog Don't shoot me
Zeker fan! De witte is inderdaad heerlijk. En zelfs ik als Bourgogne liefhebber zal je niet tegenspreken, hoewel deze wijn nu wel al meer dan 50EUR
(06-10-2022 12:50 PM)Fre schreef: [ -> ]
(06-10-2022 11:43 AM)jr02 schreef: [ -> ]Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Blanc

Blijkbaar niet veel fans op het forum van dit huis Wink

Gisteren de Blanc 2013 in het glas

Licht geel kleurtje, fijn neusje met appel, rijpe meloen, lavendel. Het mondgevoel is heel fris en samenhangend met 'granny'appel, munt, tropische fruit, toetsje citrus en anijs...
Puur, zuiver, fris...hemels Heart (bijna 10 jaar!!!) Dit wijntje heeft dan ook niet op hout gerijpt.

Klasse! Geen idee wat 2013 zegt over wit in Rhône maar ik ben blij dat ik een paar recentere jaren liggen heb.

Moet ergens rond de 50€ kosten maar deze kwaliteit in witte Bourgognes...dan is dit een peulschil kusknipoog Don't shoot me
Zeker fan! De witte is inderdaad heerlijk. En zelfs ik als Bourgogne liefhebber zal je niet tegenspreken, hoewel deze wijn nu wel al meer dan 50EUR
En, zoals jij heel goed weet, veroudert die nog geweldig ook, zie hier. Smile
(05-10-2019 03:14 PM)jr02 schreef: [ -> ]
(05-10-2019 02:23 PM)fleer schreef: [ -> ]Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape 2008

Een mindere jaargang, medium body, hints van alcohol met een scherp kantje 91p

Dit jaar nog 2013 in het glas gehad, niet bepaald een super jaar. Loopt wat gelijk met 2008.
Maar dit was toch een bommetje aan fruit, zachte tannines ...heerlijk nu al te drinken maar kan nog jaren voor veel genot zorgen+92 (ik kon er nog 3 aan 40€/stuk op de kop tikken, gene minuut getwijfeldhuhuh)

Gisterenavond, een schaarse pré-zomerdag, niet getwijfeld om nogmaals een stukske vlees op de green-egg te zwieren. Mijn broer (hobby-semiproff-bbqmeester Wink ) nam het vlees voor zijn rekening, de wijn kwam uit mijne kelder. Opgevoed met een 'Châteauneuf du pape-loving-father' dus maar nostaligisch gekozen voor Clos des Papes 2013.
Het fruit is gaan liggen in vergelijk met mijn vorige TN en heeft plaats gemaakt voor een kruidige neus van tijm en lavendel, rauw vleesje, peperke en wat garrigue. Het mondgevoel was rond, soepel, tannines zoeken hun weg maar niet storend. Rijpe vijgjes, rozijntjes bieden een fijn mondgevoel. 15% alcohol maar geen zier die daar om maalde Slurp.
Is zeker niet mijn beste Clos des Papes maar voor een 2013: knap werk cheers

De avond sloten we af met...hoe kan het ook anders als je bent opgevoed met Ch9 en Calvados: La Ribaude Prestige uit ne Magnum Heart (Calvados met een minimum van 20 jaar)
Quote from my father: 'beter te dik in de kist dan een feestje gemist'...
(02-05-2024 04:37 PM)jr02 schreef: [ -> ]
(05-10-2019 03:14 PM)jr02 schreef: [ -> ]
(05-10-2019 02:23 PM)fleer schreef: [ -> ]Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape 2008

Een mindere jaargang, medium body, hints van alcohol met een scherp kantje 91p

Dit jaar nog 2013 in het glas gehad, niet bepaald een super jaar. Loopt wat gelijk met 2008.
Maar dit was toch een bommetje aan fruit, zachte tannines ...heerlijk nu al te drinken maar kan nog jaren voor veel genot zorgen+92 (ik kon er nog 3 aan 40€/stuk op de kop tikken, gene minuut getwijfeldhuhuh)

Gisterenavond, een schaarse pré-zomerdag, niet getwijfeld om nogmaals een stukske vlees op de green-egg te zwieren. Mijn broer (hobby-semiproff-bbqmeester Wink ) nam het vlees voor zijn rekening, de wijn kwam uit mijne kelder. Opgevoed met een 'Châteauneuf du pape-loving-father' dus maar nostaligisch gekozen voor Clos des Papes 2013.
Het fruit is gaan liggen in vergelijk met mijn vorige TN en heeft plaats gemaakt voor een kruidige neus van tijm en lavendel, rauw vleesje, peperke en wat garrigue. Het mondgevoel was rond, soepel, tannines zoeken hun weg maar niet storend. Rijpe vijgjes, rozijntjes bieden een fijn mondgevoel. 15% alcohol maar geen zier die daar om maalde Slurp.
Is zeker niet mijn beste Clos des Papes maar voor een 2013: knap werk cheers

De avond sloten we af met...hoe kan het ook anders als je bent opgevoed met Ch9 en Calvados: La Ribaude Prestige uit ne Magnum Heart (Calvados met een minimum van 20 jaar)
Quote from my father: 'beter te dik in de kist dan een feestje gemist'...

Haha, zalig Smile
Koppelingen