wijnliefhebbers

Volledige versie: Rare restaurantervaringen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
(28-08-2020 01:01 PM)BartS schreef: [ -> ]Ik denk dat wij op dit forum te veel gelijkgestemde zielen zijn. WIJ vinden dat een schande. Maar de meeste mensen zien termen die ze min of meer kennen "Sancerre", "Chablis", etc.

Wat ik erger vind, is dat als je dan toch meer uitleg zou vragen omtrent de wijnkaart, er meestal geen enkel personeelslid is dat ook maar iets zinnigs kan zeggen.
Ook een manier om het te benaderen en idd, 80% is waarschijnijk blij dat ze Chablis of Sancerre 'herkennen'.

Het is schrijnend geworden, naar ik overlaatst hoorde is de nieuwe lichting sommeliers toch ook dat niet meer qua kennis.
Ze ging zelfs zo ver dat ze zei: als je aan 100 sommeliers vraagt in welke appelatie Mouton Rothschild ligt, er een hele hoop het antwoord schuldig zouden moeten blijven...
(28-08-2020 03:00 PM)Biff schreef: [ -> ]
(28-08-2020 01:01 PM)BartS schreef: [ -> ]Ik denk dat wij op dit forum te veel gelijkgestemde zielen zijn. WIJ vinden dat een schande. Maar de meeste mensen zien termen die ze min of meer kennen "Sancerre", "Chablis", etc.

Wat ik erger vind, is dat als je dan toch meer uitleg zou vragen omtrent de wijnkaart, er meestal geen enkel personeelslid is dat ook maar iets zinnigs kan zeggen.
Ook een manier om het te benaderen en idd, 80% is waarschijnijk blij dat ze Chablis of Sancerre 'herkennen'.

Het is schrijnend geworden, naar ik overlaatst hoorde is de nieuwe lichting sommeliers toch ook dat niet meer qua kennis.
Ze ging zelfs zo ver dat ze zei: als je aan 100 sommeliers vraagt in welke appelatie Mouton Rothschild ligt, er een hele hoop het antwoord schuldig zouden moeten blijven...

Dat is toch een aop Bourgogne Grande Ordinaire dacht ik hé? ;-)
(28-08-2020 03:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(28-08-2020 03:00 PM)Biff schreef: [ -> ]
(28-08-2020 01:01 PM)BartS schreef: [ -> ]Ik denk dat wij op dit forum te veel gelijkgestemde zielen zijn. WIJ vinden dat een schande. Maar de meeste mensen zien termen die ze min of meer kennen "Sancerre", "Chablis", etc.

Wat ik erger vind, is dat als je dan toch meer uitleg zou vragen omtrent de wijnkaart, er meestal geen enkel personeelslid is dat ook maar iets zinnigs kan zeggen.
Ook een manier om het te benaderen en idd, 80% is waarschijnijk blij dat ze Chablis of Sancerre 'herkennen'.

Het is schrijnend geworden, naar ik overlaatst hoorde is de nieuwe lichting sommeliers toch ook dat niet meer qua kennis.
Ze ging zelfs zo ver dat ze zei: als je aan 100 sommeliers vraagt in welke appelatie Mouton Rothschild ligt, er een hele hoop het antwoord schuldig zouden moeten blijven...

Dat is toch een aop Bourgogne Grande Ordinaire dacht ik hé? ;-)

Jazeker, ik hoorde ooit een handelaar (!) op de Grands-Jours de Bourgogne tegen een kennis van mij (die wél één en ander kent van wijn) zeggen: "Hoe, Pinot-Noir? Dit is wel Bourgogne hé, hier staat toch enkel Cabernet-Sauvignon?" Het ergste was dat die man het echt meende. Intussen is de zaak failliet of wat dacht je....
(28-08-2020 03:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]Dat is toch een aop Bourgogne Grande Ordinaire dacht ik hé? ;-)

Ahum, AOP Coteaux Bourguignons bedoel je Wink
thumbsupthumbsup
(28-08-2020 05:32 PM)Baldrick schreef: [ -> ]
(28-08-2020 03:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]Dat is toch een aop Bourgogne Grande Ordinaire dacht ik hé? ;-)

Ahum, AOP Coteaux Bourguignons bedoel je Wink

thumbsup
(dat weten die sommeliers ook niet hé ;-) )
Pagina's: 1 2
Koppelingen