wijnliefhebbers

Volledige versie: Posting Galloni
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Voor velen een ongetwijfeld opmerkelijke post van Galloni.
Was me ook opgevallen. Nu, hij is een fervent liefhebber van Champagne en Cédric Bouchard is zeker 1 van zijn favorieten en in rood gaat zijn voorkeur uit naar CS en Monte Bello is m.i. één van de grootste Cabernet wijnen, een wijn met een geheel eigen karakter.
Niet dat ik 1 van deze 5 ooit geproefd heb, maar ik had al nooit een hoge hoed op van zijn Bourgogne recensies, de man houdt duidelijk niet van Pinot.
(11-08-2020 11:02 AM)wvd schreef: [ -> ]Was me ook opgevallen. Nu, hij is een fervent liefhebber van Champagne en Cédric Bouchard is zeker 1 van zijn favorieten en in rood gaat zijn voorkeur uit naar CS en Monte Bello is m.i. één van de grootste Cabernet wijnen, een wijn met een geheel eigen karakter.
Niet dat ik 1 van deze 5 ooit geproefd heb, maar ik had al nooit een hoge hoed op van zijn Bourgogne recensies, de man houdt duidelijk niet van Pinot.

Ik denk dat de champagnes van Cédric Bouchard jou enorm gaan bevallen. Ongekend verfijnd. Voor mij te verfijnd al drink ik mijn glas met liefde leeg. Ongekend wat er met dit champagnehuis aan de hand is. Prijzen stijgen zo'n beetje per week watte

Volgens mij kan hij Pinot Noir best bekoren. Iemand die lyrisch is over Nebbiolo is volgens mij standaard fan van Pinot Noir, of zeg ik nu iets stoms?
Los daarvan zegt deze posting alles over de Monte Bello 2008. Een extreem grote wijn zoals Ridge al 40 jaar onafgebroken zeer grote wijnen maakt. Ik neem de volgende keer graag een gerijpte Monte Bello voor je mee.

Voor mij komen de grootste wijnen ter wereld uit USA in wit en rood. Het is jammer dat veel Europese wijnliefhebbers zo weinig USA in het glas krijgen. Al zie je meer en meer wijnen de plas over komen gelukkig. Wat dat betreft moet 24 mei 1976 toch een dag zijn geweest waarvan veel Fransen hun ogen niet konden geloven. Wat was ik daar graag bij geweest applaus
(11-08-2020 11:45 AM)Vinoco schreef: [ -> ]
(11-08-2020 11:02 AM)wvd schreef: [ -> ]Was me ook opgevallen. Nu, hij is een fervent liefhebber van Champagne en Cédric Bouchard is zeker 1 van zijn favorieten en in rood gaat zijn voorkeur uit naar CS en Monte Bello is m.i. één van de grootste Cabernet wijnen, een wijn met een geheel eigen karakter.
Niet dat ik 1 van deze 5 ooit geproefd heb, maar ik had al nooit een hoge hoed op van zijn Bourgogne recensies, de man houdt duidelijk niet van Pinot.

Ik denk dat de champagnes van Cédric Bouchard jou enorm gaan bevallen. Ongekend verfijnd. Voor mij te verfijnd al drink ik mijn glas met liefde leeg. Ongekend wat er met dit champagnehuis aan de hand is. Prijzen stijgen zo'n beetje per week watte

Volgens mij kan hij Pinot Noir best bekoren. Iemand die lyrisch is over Nebbiolo is volgens mij standaard fan van Pinot Noir, of zeg ik nu iets stoms?
Los daarvan zegt deze posting alles over de Monte Bello 2008. Een extreem grote wijn zoals Ridge al 40 jaar onafgebroken zeer grote wijnen maakt. Ik neem de volgende keer graag een gerijpte Monte Bello voor je mee.

Voor mij komen de grootste wijnen ter wereld uit USA in wit en rood. Het is jammer dat veel Europese wijnliefhebbers zo weinig USA in het glas krijgen. Al zie je meer en meer wijnen de plas over komen gelukkig. Wat dat betreft moet 24 mei 1976 toch een dag zijn geweest waarvan veel Fransen hun ogen niet konden geloven. Wat was ik daar graag bij geweest applaus

Zoals je weet heb ik ooit bij een agent gewerkt die zich met Californische wijnen bezig hield en vele nu (voor mij) onbetaalbare wijnen kunnen proeven. Zowat alle wijnen van Ridge vond ik bij het beste van wat van over de plas kwam, maar uiteraard nooit een Monte Bello op leeftijd geproefd. Ik heb nu nog 1 fles Geyserville 1991 liggen ergens, wellicht is daar het beste nu wel af.
Maar allez, die tasting in 1976, dat was toch gewoon omdat al die Amerikaanse wijnen al op hun hoogtepunt waren en de Franse nog niet? Cool
Judgment of Paris

https://en.wikipedia.org/wiki/Judgment_of_Paris_(wine)

Potje samen leggen en die tasting in Wetteren op een deftige manier overdoen denk ik dan Big Grin

Kunnen ze 20 jaar praten over the judgment of Wetteren 2021
Even on topic Galloni: vinden jullie niet dat hij in zijn wijnbesprekingen zo ongeveer alles de hemel in prijst en dat ze vaak nikszeggend zijn? Ideaal om uit te quoten als handelaar en dan erbij te zetten « dixit Galloni » maar moeilijk om op voort te gaan. En aangezien ik weinig heb met het verschil tussen 92,93 of 94/100 heb ik mijn abonnement op Vinous na 3 jaar opgezegd...
(11-08-2020 05:19 PM)Thomas schreef: [ -> ]Even on topic Galloni: vinden jullie niet dat hij in zijn wijnbesprekingen zo ongeveer alles de hemel in prijst en dat ze vaak nikszeggend zijn? Ideaal om uit te quoten als handelaar en dan erbij te zetten « dixit Galloni » maar moeilijk om op voort te gaan. En aangezien ik weinig heb met het verschil tussen 92,93 of 94/100 heb ik mijn abonnement op Vinous na 3 jaar opgezegd...

Idem bij Suckling
(11-08-2020 05:11 PM)fleer schreef: [ -> ]Judgment of Paris

https://en.wikipedia.org/wiki/Judgment_of_Paris_(wine)

Potje samen leggen en die tasting in Wetteren op een deftige manier overdoen denk ik dan Big Grin

Kunnen ze 20 jaar praten over the judgment of Wetteren 2021

Wij hebben deze Judgement of Paris tasting inmiddels 3 keer gedaan Patrik. 1 keer met jonge wijnen, 1 keer met alle wijnen rond de 10/12 jaar oud en 1 keer met gerijpte wijnen. Uiteraard dezelfde huizen als destijds en uiteraard volledig blind uit Karaf. Alle keren won USA ruim in wit als rood. Erg leuk om te doen!
Het is ook zo dat bij de jonge wijnen USA meteen geweldig is en Frankrijk vaak nog hard en lastig. Bij de gerijpte wijnen is het zo dat de USA wijnen nog "jeugdig" zijn en de Franse wijnen al duidelijk op leeftijd. Kijk naar de Harlan 94 van een paar weken geleden. De meesten van jullie dachten aan 10 jaar oud ipv 26 jaar oud. Geen Bordeaux wijn is zo jong na 26 jaar.
(11-08-2020 05:19 PM)Thomas schreef: [ -> ]Even on topic Galloni: vinden jullie niet dat hij in zijn wijnbesprekingen zo ongeveer alles de hemel in prijst en dat ze vaak nikszeggend zijn? Ideaal om uit te quoten als handelaar en dan erbij te zetten « dixit Galloni » maar moeilijk om op voort te gaan. En aangezien ik weinig heb met het verschil tussen 92,93 of 94/100 heb ik mijn abonnement op Vinous na 3 jaar opgezegd...

Een handelaar heeft het minst aan scores van Galloni. Ik gebruik ze dan ook zo goed als nooit. Suckling en Wine Advocate zijn voor handelaren (in ieder geval voor mij) de beste scores om te gebruiken. Suckling omdat ze het hoogst zijn van allemaal (en hij het ook aandurft om onbekende goedkopere wijnen hoger te beoordelen) en "Parker" omdat ze met afstand de meeste waarde hebben voor de gemiddelde wijnliefhebber.
Was er zo ook eens geen degustatie waarin de Mas la Plana de premier crus van bordeaux klopte? Of was het Opus Dei, pardon, One?
(11-08-2020 06:01 PM)Vinoco schreef: [ -> ]De meesten van jullie dachten aan 10 jaar oud ipv 26 jaar oud. Geen Bordeaux wijn is zo jong na 26 jaar.[

Als Bordofiel van het eerste uur ben ik het hier totaal niet mee eens.
Heb tal van keren al blindproevers verrast met een Bordeaux van 20-30 jaar oud die men járen jonger inschatte.
(11-08-2020 07:07 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-08-2020 06:01 PM)Vinoco schreef: [ -> ]De meesten van jullie dachten aan 10 jaar oud ipv 26 jaar oud. Geen Bordeaux wijn is zo jong na 26 jaar.[

Als Bordofiel van het eerste uur ben ik het hier totaal niet mee eens.
Heb tal van keren al blindproevers verrast met een Bordeaux van 20-30 jaar oud die men járen jonger inschatte.

Uiteraard Jo. Dat heb ik ook al heel vaak meegemaakt. Maar dat zei ik niet.
Ik zei dat geen enkele Bordeaux na 26 jaar zo jong proeft als de Harlan 1994 van paar weken geleden. Of Dominus 1992. Of Heitz Martha Vineyard 1978. Of Dunn Howell Mountain 1986. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het gaat er dus niet om of Bordeaux wijnen veel jonger kunnen overkomen dan dat ze zijn. Proef een Bordeaux naast een USA Cabernet van hetzelfde niveau en hetzelfde jaar en de USA zal altijd veel jonger overkomen.

Bordofiel John van het eerste uur.
(11-08-2020 06:42 PM)Rik Martens schreef: [ -> ]Was er zo ook eens geen degustatie waarin de Mas la Plana de premier crus van bordeaux klopte? Of was het Opus Dei, pardon, One?

Zegt me niks Rik maar als die degustatie er is geweest lees ik er graag over. Ben grote fan van Mas la Plana. Zeker als ze een jaar of 20 oud zijn.
Het gaat over een wijn van 26 jaar oud die als 10 jaar oud wordt gezien.
Je schrijft dat dit bij een Bordeaux niet kan.
Ik heb al Bordeaux geschonken die ouder waren maar die blind ook als 10 jaar of zelfs jonger werden gegokt (Chasse Spleen 1982 bvb, nog niet eens de grootste naam).
Maar je bedoelt vooral dat Amerikanen veel fruitiger blijven vermoed ik, dat klopt wel.
(11-08-2020 08:16 PM)vinejo schreef: [ -> ]Het gaat over een wijn van 26 jaar oud die als 10 jaar oud wordt gezien.
Je schrijft dat dit bij een Bordeaux niet kan.
Ik heb al Bordeaux geschonken die ouder waren maar die blind ook als 10 jaar of zelfs jonger werden gegokt (Chasse Spleen 1982 bvb, nog niet eens de grootste naam).
Maar je bedoelt vooral dat Amerikanen veel fruitiger blijven vermoed ik, dat klopt wel.

Nee Jo, dat schreef ik niet.
(11-08-2020 08:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(11-08-2020 08:16 PM)vinejo schreef: [ -> ]Het gaat over een wijn van 26 jaar oud die als 10 jaar oud wordt gezien.
Je schrijft dat dit bij een Bordeaux niet kan.
Ik heb al Bordeaux geschonken die ouder waren maar die blind ook als 10 jaar of zelfs jonger werden gegokt (Chasse Spleen 1982 bvb, nog niet eens de grootste naam).
Maar je bedoelt vooral dat Amerikanen veel fruitiger blijven vermoed ik, dat klopt wel.

Nee Jo, dat schreef ik niet.

woeha
Onverbeterlijk..!
(11-08-2020 09:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-08-2020 08:43 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(11-08-2020 08:16 PM)vinejo schreef: [ -> ]Het gaat over een wijn van 26 jaar oud die als 10 jaar oud wordt gezien.
Je schrijft dat dit bij een Bordeaux niet kan.
Ik heb al Bordeaux geschonken die ouder waren maar die blind ook als 10 jaar of zelfs jonger werden gegokt (Chasse Spleen 1982 bvb, nog niet eens de grootste naam).
Maar je bedoelt vooral dat Amerikanen veel fruitiger blijven vermoed ik, dat klopt wel.

Nee Jo, dat schreef ik niet.

woeha
Onverbeterlijk..!

Inderdaad. Ik zou er geen beter woord voor kunnen verzinnen.

Ik heb gezegd dat geen Bordeaux van 26 jaar oud zo jong kan proeven als de Harlan 1994. Ik weet niet hoe rijk jouw ervaring is met grote USA wijnen van die leeftijd. Waarschijnlijk niet heel groot want dan zou je het volledig met me eens zijn. Geen Bordeaux van 26 jaar oud heeft nog primaire tonen. Chocolade. Primair fruit. Niet 1.
Zonder iemand op zijn tenen te willen staan van de aanwezigen een aantal weken (en dat is op dit forum al een hele kunst) kan ik alleen de bevindingen van Werner op waarde wegen. Hij is de enige van de aanwezigen met genoeg proefervaring van rijpe Bordeaux wijnen van 26 jaar oud. Benieuwd of Werner al Bordeaux wijnen heeft geproefd van 26 jaar oud die zo jong proeven zoals de Harlan 1994 een paar weken geleden.

Maar eigenlijk gaan we nu een kant op waar ik helemaal niet op zit te wachten. Ik deel hier mijn ervaringen en kennis over wijn. Sommigen vinden het leuk en zijn er heel blij mee. Anderen vinden het blijkbaar allemaal maar dikdoenerij en snobistisch. Dan zijn er ook nog die het allemaal gezwans vinden. Ik vind het allemaal prima. Ik respecteer hier en waar dan ook alles en iedereen. Zal keuzes die anderen hier maken niet negatief benaderen. Ik ken een stuk of 10 wijnfora in de wereld maar ken er maar 1 waar je je moet schamen voor hetgeen je drinkt omdat er blijkbaar mensen zijn die dat belachelijk vinden. Over gebrek aan respect gesproken. Er komen hier veel wijnen voorbij waar ik geen ervaring mee heb. Daar zal ik dan ook niets op zeggen. Ik gun iedereen de wijnen die hij wil drinken en vraag van anderen hetzelfde. Blijkbaar is dat bij sommigen te veel gevraagd.

Toevallig heb ik veel ervaring met Bordeaux en USA wijnen. Daar kan ik veel over schrijven en dat doe ik dan ook. Interesseert het je, dan prima. Interesseert het je niet dan vooral niet lezen. Ben je het niet met mij eens? Helemaal prima. Dat hoeft ook niet. Ik ben het regelmatig niet met een ander eens op basis van mijn persoonlijke ervaring. Het is dan wel evident dat het op basis van de juiste feiten is en niet een twist die hetgeen waar het om gaat verdraaid.

Dus wat ik hier heb gezegd is:

-Geen Bordeaux wijn van 26 jaar oud proeft zo jong als de Harlan 1994 met primair fruit en andere primaire eigenschappen.
-Als je een Bordeaux naast een USA van gelijk niveau en leeftijd drinkt proeft een USA altijd jonger (dus niet alleen meer fruit maar in alle mogelijke elementen)

Ik heb dus niet gezegd dat een Bordeaux wijn niet 10, 15 of 20 jaar jonger geschat kan worden. Dat kan zeker. Al heel vaak meegemaakt. Als die Bordeaux wijn dan een USA was geweest zou hij nog jonger geschat worden.
Gast, die eens normaal zeg...
Wat begin jij nu weer te zagen over dat je je moet schamen over de wijnen die je drinkt?
Waar staat dat verdomme?
We hebben het over oude Bordeaux en Amerikanen dacht ik toch?
Wat voor Calimero ben jij eigenlijk, jonge jonge...
Jij zoékt gewoon stennis, vent.
Als dit voor jou echt zo n stom forum is hoef je er echt uw Kostbare tijd niet meer op te verspillen! Ga dan op die andere fora posten in de hoop dat niemand je ook maar éen woord durft tegen te spreken of zijn eigen mening durft te zeggen.
PFFF, ik heb eigenlijk niet veel zin me in oeverloze discussies te mengen maar dit wil ik hierover wel even kwijt. OPGELET: dit is puur en enkel mijn eigen mening!
Volgende zijn helaas generalisaties en dus bij voorbaat dikwijls ernaast.

1) Bordeauxwijnen kunnen soms mooi rijpen en worden blind soms (veel) jonger geschat dan ze zijn.
2) Bordeauxwijnen zijn, op enkele jaren als 1982 en (hopelijk) 2016 na, jong meestal vrij hard en niet aangenaam om drinken.
3) Napa Cabernet (en enkele uit Washington, Santa Cruz e.d.) zijn meestal ronder en fruitiger jong en daardoor meestal ook aangenamer jong. (Uitzondering bvb Monte Bello en (?) Harlan.)
4) Napa Cabs houden (veel) langer hun primaire fruit, rijping verleent ze afronding (o.a. tannines). Het is alsof alles jong reeds in de wijn aanwezig is.
5) Dit maakt dat, jong geproefd, vele Napa's aangenamer, rijker, fruitiger zijn en dus hoger scoren in blinddegustaties.
6) Dit maakt dat, oud geproefd, Napa's door hun intensere fruit jeugdiger overkomen en dus dikwijls hoger scoren in blinddegustaties..
7) Bordeaux kunnen met flesrijping mooie tertiaire aroma's ontwikkelen van ceder (potlood), leer, noot (kastanje!), chocolade, kaneel,....

Voor mij is het gewoon iets anders: hou je meer van vollere, fruitigere, meer hedonistiche wijnen, dan ben je USA fan, hou je meer van die tertiaire aroma's , "verteerbaarheid" (vroeger toch...) en ook wel iets "intrigerends", een "je ne sais quoi" wat ik minder (maar soms toch ook..) in de USA wijnen vind, dan ben je meer voor Bordeaux.
Dan hebben we het in beide gevallen over de betere wijnen. "Lagere" Napa's vond ik vroeger meestal vrij monotoon. Aan die hun prijzen vond ik dat je beter terecht kon in Bordeaux, maar misschien is dat intussen al anders en kan iemand ons van het tegendeel overtuigen. Wink
Voor elk wat wils dus en zo hoort het ook!
(12-08-2020 12:44 PM)wvd schreef: [ -> ]PFFF, ik eigenlijk niet veel zin me in oeverloze discussies te mengen maar dit wil ik hierover wel even kwijt. OPGELET: dit is puur en enkel mijn eigen mening!
Volgende zijn helaas generalisaties en dus bij voorbaat dikwijls ernaast.

1) Bordeauxwijnen kunnen soms mooi rijpen en worden blind soms (veel) jonger geschat dan ze zijn.
2) Bordeauxwijnen zijn, op enkele jaren als 1982 en (hopelijk) 2016 na, jong meestal vrij hard en niet aangenaam om drinken.
3) Napa Cabernet (en enkele uit Washington, Santa Cruz e.d.) zijn meestal ronder en fruitiger jong en daardoor meestal ook aangenamer jong. (Uitzondering bvb Monte Bello en (?) Harlan.)
4) Napa Cabs houden (veel) langer hun primaire fruit, rijping verleent ze afronding (o.a. tannines). Het is alsof alles jong reeds in de wijn aanwezig.
5) Dit maakt dat, jong geproefd, vele Napa's aangenamer, rijker, fruitiger zijn en dus hoger scoren in blinddegustaties.
6) Dit maakt dat, oud geproefd, Napa's door hun intensere fruit jeugdiger overkomen en dus dikwijls hoger scoren in blinddegustaties..
7) Bordeaux kunnen met flesrijping mooie tertiaire aroma's ontwikkelen van ceder (potlood), leer, noot (kastanje!), chocolade, kaneel,....

Voor mij is het gewoon iets anders: hou je meer van vollere, fruitigere, meer hedonistiche wijnen, dan ben je USA fan, hou je meer van die tertiaire aroma's , "verteerbaarheid" (vroeger toch...) en ook wel iets "intrigerends", een "je ne sais quoi" wat ik minder (maar soms toch ook..) in de USA wijnen vind, dan ben je meer voor Bordeaux.
Dan hebben we het in beide gevallen over de betere wijnen. "Lagere" Napa's vond ik vroeger meestal vrij monotoon. Aan die hun prijzen vond ik dat je beter terecht kon in Bordeaux, maar misschien is dat intussen al anders en kan iemand ons van het tegendeel overtuigen. Wink
Voor elk wat wils dus en zo hoort het ook!

Werner! Je kan politicus worden Wink ! dank dat je nog moeite nam om te antwoorden. Respect.
(12-08-2020 12:44 PM)wvd schreef: [ -> ]PFFF, ik heb eigenlijk niet veel zin me in oeverloze discussies te mengen maar dit wil ik hierover wel even kwijt. OPGELET: dit is puur en enkel mijn eigen mening!
Volgende zijn helaas generalisaties en dus bij voorbaat dikwijls ernaast.

1) Bordeauxwijnen kunnen soms mooi rijpen en worden blind soms (veel) jonger geschat dan ze zijn.
2) Bordeauxwijnen zijn, op enkele jaren als 1982 en (hopelijk) 2016 na, jong meestal vrij hard en niet aangenaam om drinken.
3) Napa Cabernet (en enkele uit Washington, Santa Cruz e.d.) zijn meestal ronder en fruitiger jong en daardoor meestal ook aangenamer jong. (Uitzondering bvb Monte Bello en (?) Harlan.)
4) Napa Cabs houden (veel) langer hun primaire fruit, rijping verleent ze afronding (o.a. tannines). Het is alsof alles jong reeds in de wijn aanwezig is.
5) Dit maakt dat, jong geproefd, vele Napa's aangenamer, rijker, fruitiger zijn en dus hoger scoren in blinddegustaties.
6) Dit maakt dat, oud geproefd, Napa's door hun intensere fruit jeugdiger overkomen en dus dikwijls hoger scoren in blinddegustaties..
7) Bordeaux kunnen met flesrijping mooie tertiaire aroma's ontwikkelen van ceder (potlood), leer, noot (kastanje!), chocolade, kaneel,....

Voor mij is het gewoon iets anders: hou je meer van vollere, fruitigere, meer hedonistiche wijnen, dan ben je USA fan, hou je meer van die tertiaire aroma's , "verteerbaarheid" (vroeger toch...) en ook wel iets "intrigerends", een "je ne sais quoi" wat ik minder (maar soms toch ook..) in de USA wijnen vind, dan ben je meer voor Bordeaux.
Dan hebben we het in beide gevallen over de betere wijnen. "Lagere" Napa's vond ik vroeger meestal vrij monotoon. Aan die hun prijzen vond ik dat je beter terecht kon in Bordeaux, maar misschien is dat intussen al anders en kan iemand ons van het tegendeel overtuigen. Wink
Voor elk wat wils dus en zo hoort het ook!

100% akkoord met deze woorden.
Was trouwens ook al grotendeels akkoord met Vinoco over die kwestie, zie mijn reactie 3 posts ervoor:

(11-08-2020 08:16 PM)vinejo schreef: [ -> ]Het gaat over een wijn van 26 jaar oud die als 10 jaar oud wordt gezien.
Je schrijft dat dit bij een Bordeaux niet kan.
Ik heb al Bordeaux geschonken die ouder waren maar die blind ook als 10 jaar of zelfs jonger werden gegokt (Chasse Spleen 1982 bvb, nog niet eens de grootste naam).
Maar je bedoelt vooral dat Amerikanen veel fruitiger blijven vermoed ik, dat klopt wel.

Maar dat was blijkbaar niet genoeg voor Vinoco...
Waarom hij dan begon dat ie belachelijk wordt gemaakt omdat hij dure wijnen drinkt blijft me nog steeds een raadsel.
En zijn alweer gratuite en goedkope kritiek op dit forum maakte me ziedend, dat heb je gemerkt.
t Is alsof je elke dag een op café zit en over vanalles en nog wat luidop je mening spuit maar achteraf klaagt dat het een verschrikkelijk café is waar je niks mag zeggen omdat er al eens een andere gast (of de waard zelf, stel je voor!) durft te repliceren of zijn eigen mening verkondigt.
Vermoeiend allemaal.
(11-08-2020 05:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-08-2020 05:19 PM)Thomas schreef: [ -> ]Even on topic Galloni: vinden jullie niet dat hij in zijn wijnbesprekingen zo ongeveer alles de hemel in prijst en dat ze vaak nikszeggend zijn? Ideaal om uit te quoten als handelaar en dan erbij te zetten « dixit Galloni » maar moeilijk om op voort te gaan. En aangezien ik weinig heb met het verschil tussen 92,93 of 94/100 heb ik mijn abonnement op Vinous na 3 jaar opgezegd...

Idem bij Suckling

Suckling is m.i. de grootste punten gooier die er tussen zit.
(12-08-2020 06:07 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(11-08-2020 05:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-08-2020 05:19 PM)Thomas schreef: [ -> ]Even on topic Galloni: vinden jullie niet dat hij in zijn wijnbesprekingen zo ongeveer alles de hemel in prijst en dat ze vaak nikszeggend zijn? Ideaal om uit te quoten als handelaar en dan erbij te zetten « dixit Galloni » maar moeilijk om op voort te gaan. En aangezien ik weinig heb met het verschil tussen 92,93 of 94/100 heb ik mijn abonnement op Vinous na 3 jaar opgezegd...

Idem bij Suckling

Suckling is m.i. de grootste punten gooier die er tussen zit.

Als mensen schrijven hoe geweldig ze een wijn vinden dan zegt mij dat (n)iets maar als er punten bij staan dan kan ik dat in perceptie plaatsen.
Mede daardoor geef ik mijn eigen beoordelingen een quotering.
Door de bescheidenheid van "de Belg" is een punt hier veel waard dus ik hecht wel belang aan dat punt (letterlijk en figuurlijk) van Vinous.
Suckling is de grootste punten gooier and i love it, heb al wat 99 en 100 Sucklings en alles boven 95 Parker heeft ook mijn aandacht ... perceptie!
Mja perceptie is inderdaad afhankelijk van persoon tot persoon
Maar het prijskaartje blijft het prijskaartje.
Ik vind dat niet normaal sommige wijnen is er gauw een verschil van 8 a 10 punten met mijn eigen score.
Het enige wat zijn belachelijk hoge scores voor goed zijn, is de kassa vullen van de wijnhuizen.
Want die surfen lekker mee op de golf.
Fles van 60 euro krijgt 2 jaar op rij een zeer mooie score en binnen 5 jaar kost het flesje al 100 euro...
Koppelingen