wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau La Louviere
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Chateau La Louviere 1996
Nog stevige tanines ook na een paar uur geopend te zijn, kwam eerst heel stug en wat wrang over, veel fruit zat er niet meer in. Na een paar uur was het stugge weg en was deze wijn best te genieten, de wijn was naar mijn gevoel over geëxtraheerd. Een verdienstelijke 87 punten.
Redelijk gelijklopend met mijn ervaring met de 98 van dit weekend
ik heb een paar weken geleden de 2001 gedronken : mijn score : 87 punten
Ik gaf een jaar of 2 terug de 1999 ook een 86-87 (zonder tasting note, jammer genoeg).
Weet enkel nog dat ik meer verwacht had....
Zal eens checken met de 2003 binnenkort, die ik nog liggen heb.
Gisteren begonnen met de rode 2003 van dit domein. Een GCC uit de Graves maar ook naar mijn gevoel niet echt overtuigend, net als eind 2008.
Ik had hem anderhalf uur op voorhand in een karaf gegoten en dat deed deze wijn wel goed maar echt mooi open kwam deze rakker toch nooit. Ik vond vooral voor ht warme jaar 2003 deze wijn nog een grote groenigheid bezitten.
Vorige keer gaf ik deze wijn een 86, nu een 87.

Edit : Heeft er hier eigenlijk al iemand de 2005 van geproefd? Dat zou toch een behoorlijke wijn moeten zijn (CdC in GH).
Hey Carl, ik geloof dat La Louvière niet geklasseerd is. Ik ben wel fan van de witte. De rode nog nooit geproefd..
wit al 1x geproefd : 2004 matige P/K, een 87-score gegeven

rood 2001 al eens gedronken : kon ook niet overtuigen op P/K gebied ,ook 87

is geen GCC
P/K vind ik ook belangrijk, maar als je naar geklasseerde (en veel niet-geklasseerde Bordeaux, vooral in Pomerol) Bordeaux kijkt, wat is er dan P/K goed? Wijnen van meer dan 20 euro zijn in principe allemaal te duur. Moeilijke discussie volgens mij.

Vincent heeft zaterdag een proeverij voor zijn 30e gehouden. Over P/K zullen we het niet hebben Wink. Ik post eens een foto!
@ Carl, vorig jaar dronk ik de 2005. Ik herinner me zeer veel materie en concentratie. Zeer onstuimig in de mond, compleet nog niet versmolten.
(20-06-2011 04:49 PM)Matten schreef: [ -> ]Hey Carl, ik geloof dat La Louvière niet geklasseerd is. Ik ben wel fan van de witte. De rode nog nooit geproefd..
Je hebt gelijk. Ik heb me vergist.Blush
Ik heb de 2005 eens gedronken op een proeverij bij een kleine wijnhandel in de buurt; moest zowat het hoogtepunt van de man z'n proeverij vormen (was ook wel zo, maar dat kwam vooral omdat de rest maar middelmatig was ;-).

Ik vond 'm zeker ni slecht, maar hij was ten eerste veel te jong (was zo'n 2 jaar geleden) en werd te duur verkocht (33 € denk ik). Dat geld was hij voor mij echt ni waard. Ik had niet de indruk dat de elementen aanwezig waren om binnen 5 jaar een schitterende wijn te hebben.....
Had ooit de witte la Louvière 1995, bleek zeer lang te kunnen bewaren. Ik vond die toen toch geslaagd hoor. Was toen P/Q dik ok.
Wit zal voor dit chateau duidelijk beter zijn dan rood
Dat zou kunnen.

Nu, ik vond die 2005 (voor alle duidelijkheid) niet slecht hé ! Goed gemaakte Bordeaux, zeker en vast. Maar jong moeilijk in te schatten.

Maar hij werd op die degustatie aangkondigd als TOP-Pessac uit een TOP-jaar en blablabla.... en dan aan die prijs...... P/Q was het voor mij zeker niet OK.

Aan +/- 20 euro misschien wel....
Inderdaad. Heb ooit nog een kist rode 2001 gekocht aan 13 euro in Auchan. Nog 1 flesje over, altijd perfecte waar voor zijn geld Wink
(de witte heeft idd tijd nodig)
13 euro voor kist, zie ik ook wel zitten, rode nooit geproefd ...
Mja, wel per fles hé Doc Wink
L de La Louviere, 2006 (rood).

Een tijdje geleden 1 flesje gekocht als een kelderrest aan 8 Euro en viel eigenlijk best wel mee. Genoeg diepte, vrij rijp fruit, rijpe tannines. Geen complexe wijn, maar voor 8 Euro was dit zeker OK.
De witte L is ook goed, bij mijn schoonouders drinken dat altijd bij Rog en dat is een geslaagde combinatie
"we" vergeten in de zin....
De 1982 van La Louvière in het glas.
In het begin wat lactisch, minder aangenaam aroma.
Maar na een tijdje komt deze wijn zeer mooi open, geen enkele tertiaire toets (of toch, nu wat bos, dode bladeren), rood fruit, tabak, zoethout. Evenwicht in de mond, veel sap, lengte, afdronk. Ongelooflijk fris voor een oudje van 32.
Paste perfect bij de melancholie van Nick Drake.
Merci Johan.
90(Fre)91(Johan)92(ikke)
Paasmaandag bij M&P

Een Chateau dat wat uit beeld is vedrwenen, ten onrechte misschien.

De 1998 was qua kleur niet bovenmatig geëvolueerd. Ook in de neus nog relatief jong, een heerlijk aroma van cacao, cassis, grafiet, gerookte toetsen. In de mond bevestigt de wijn maar hij mist wat lengte en eindigt relatief kort. Toch wel een mooie afdronk bij de laatste slok, met minerale toetsen. Mooi, pérfect op dronk (zal niet plots downhill gaan maar ook niet meer verbeteren). 90
La Louvière 1995 (rood)

De kurk was er nog niet helemaal uit en een heerlijk aroma sloeg me in de neus. Yesapplaus
Licht bruin randje, fluweel zacht, perfect à point, lichte neiging naar de tertiaire toetsen maar de woudvruchten krijgen toch nog de bovenhand.
Aangenaam genieten!
Een mooie 91 pnt
(30-09-2016 08:55 PM)jr02 schreef: [ -> ]La Louvière 1995 (rood)

De kurk was er nog niet helemaal uit en een heerlijk aroma sloeg me in de neus. Yesapplaus
Licht bruin randje, fluweel zacht, perfect à point, lichte neiging naar de tertiaire toetsen maar de woudvruchten krijgen toch nog de bovenhand.
Aangenaam genieten!
Een mooie 91 pnt

Mooi, nog 2 flesjes 1996 hiervan liggen. Slurp
Amai, ik heb 6 flessen gekocht van 2014 in Auchan. Maar het gaat nog even duren voordat ik ervan ga proeven.
Ben benieuwd maar het zal geduldig wachten worden Blush
2011
Kersenrood met lichte evolutie, subtiele neus, medicinaal, paprikachips, fris, bos, tabak, peper. Heel mooi in balans, zeer elegant, met wat droogtrekking in de afdronk. Knap(perig)!
La Louvière blanc 2011:
na de goeie 2010 in Reims toch maar een kistje 2011 gekocht. En ja hoor, zelfde kwaliteit als de '10. Knappe, al wat geëvolueerde SB met een beetje Semillon. Zeer mooie zuren, knapperig, gekonfijt fruit (ananas), nog zeker enkele jaren toekomst voor de boeg: 91+
Als ik dit vergelijk met de PQ enorm knappe Cuvée Caroline van Chantegrive, dan is LaLouvière zijn hogere prijs zeker waard. Veel frisser en complexer!
Gekocht via de Cora-site aan 25.5€
Vanavond Chateau La Louviere 1996 in het glas. Wijn 4 uur op voorhand geopend. Kurk in perfecte staat, werkelijk nog niks doordrongen. In het glas mooi robijnrood van kleur, nog niks van bruin randje te bespeuren. Dan de neus werkelijk prachtig, nog mooi rood en wat later ook zwart fruit, pruimen, natte bosgrond, tabbak, leder, eik, kruiden, zoethout, koffie, klein beetje munt en in een latere fase ook wat chocolade. In de mond een fluweelzachte wijn met nog mooie tannines en zuren aanwezig die perfect evenwichtig zijn. Hele mooie lange licht rokerige afdronk. Schitterende wijn die lang nog niet versleten is! 91-92 applaus cheers

[attachment=2428]
(06-03-2017 11:16 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau La Louviere 1996 in het glas. Wijn 4 uur op voorhand geopend. Kurk in perfecte staat, werkelijk nog niks doordrongen. In het glas mooi robijnrood van kleur, nog niks van bruin randje te bespeuren. Dan de neus werkelijk prachtig, nog mooi rood en wat later ook zwart fruit, pruimen, natte bosgrond, tabbak, leder, eik, kruiden, zoethout, koffie, klein beetje munt en in een latere fase ook wat chocolade. In de mond een fluweelzachte wijn met nog mooie tannines en zuren aanwezig die perfect evenwichtig zijn. Hele mooie lange licht rokerige afdronk. Schitterende wijn die lang nog niet versleten is! 91-92 applaus cheers

Inderdaad Benz, als je uit flessen van die ouderdom ( 20 jaar en meer) zo'n kurk uithaalt met zulke kwaliteit en maar een paar mm doordrongen dan mag je ook het beste verwachten van wat in het glas zal komen.
Die wijn zal wellicht ook zeer goede bewaarcondities hebben gehad.

Als ik een oude fles ontkurk brengt dat dan ook een zekere spanning mee en stelt het de verwachting op de proef: hoe gaat de kurk er uit zien ; hoe gaat die er uitkomen.
(07-03-2017 01:16 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(06-03-2017 11:16 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau La Louviere 1996 in het glas. Wijn 4 uur op voorhand geopend. Kurk in perfecte staat, werkelijk nog niks doordrongen. In het glas mooi robijnrood van kleur, nog niks van bruin randje te bespeuren. Dan de neus werkelijk prachtig, nog mooi rood en wat later ook zwart fruit, pruimen, natte bosgrond, tabbak, leder, eik, kruiden, zoethout, koffie, klein beetje munt en in een latere fase ook wat chocolade. In de mond een fluweelzachte wijn met nog mooie tannines en zuren aanwezig die perfect evenwichtig zijn. Hele mooie lange licht rokerige afdronk. Schitterende wijn die lang nog niet versleten is! 91-92 applaus cheers

Inderdaad Benz, als je uit flessen van die ouderdom ( 20 jaar en meer) zo'n kurk uithaalt met zulke kwaliteit en maar een paar mm doordrongen dan mag je ook het beste verwachten van wat in het glas zal komen.
Die wijn zal wellicht ook zeer goede bewaarcondities hebben gehad.

Als ik een oude fles ontkurk brengt dat dan ook een zekere spanning mee en stelt het de verwachting op de proef: hoe gaat de kurk er uit zien ; hoe gaat die er uitkomen.

Dat is idd. steeds spannend, maar dat maakt het natuurlijk net zo boeiend, altijd leuk een fles te kunnen ontkurken en zeker een oude wijn. En als die oude flessen wijn zoals bij mij het geval is uit een goede kelder komen (die over de perfecte bewaarcondities beschikt) net zoals die van jou trouwens, dan komen daar meestal pareltjes van wijnen uit voort! Wink
Koppelingen