Dit hoort nog bij 2024 wel te verstaan...

[
attachment=7097]
Al even geleden deze
Labruyère. Een Grand Cru aan een relatief vriendelijke prijs, maar ik ben nooit echt gevoelig geweest aan "klasseren". De enige klassering is hoe lekker ik het vind en of mijn eega er blij mee is. Dit was OK Champagne, maar helaas ook niet meer dan dat. De
Leclerc-Briant was "maar" een Premier Cru, maar van een andere dimensie... Mijn laatste fles
Bouïssière Gigondas "classique" 1998, zoals je kan zien redelijk wat depot en ondanks heel zachte behandeling toch redelijk wat "verloren" bij het decanteren. Het is alweer even geleden, maar ik herinner me een redelijk diepe kleur nog met vleugje evolutie en die zat ook wat in de neus gelukkig! Mooi boeket met rijpere toetsen, een klein vleugje kastanje, donkerder fruit. Geen blockbuster maar redelijk elegant in de mond, tikje mineralig, maar toch ook nog die wat harde tannine van vorige eeuw. Dat verdwijnt dan aan tafel, het helpt zelfs, echt een tafelwijn. Rebuy? mwa... Dan
Courbian, nog een 1998, een Médoc deze keer en die was vrij dun en droog en zeker niet de moeite van het bewaren, maar ja, een gekregen paard.... Dan is de
Cornalino 2020 wel even andere koek! Een 50-50 Cabernet-Merlot blend van morene terroirs ten zuiden van het Gardameer en enkele maanden opvoeding op eiken vat. Een mooie, zachte neus, redelijk vol en zacht in de mond met vette tannines, heel soepel en gewoon heel lekker, een koopje. We verkochten dit aan net geen 13€, maar ja, onbekend is nog steeds onbemind... We stoppen ook met dit huis helaas...

Van 2008 in Bordeaux vreesde ik (en vele anderen) dat het een beetje de 2006 weg op ging, maar dat blijkt gelukkig niet het geval en sommige Bx van dat jaar beginnen goed voor de dag te komen. Zo ook deze
La Mauriane, een super - Puisseguin Saint-Emilion, een wijn die zich kan meten met de betere Saint-Emilions. Het is wel een wat apart type, altijd heel donker van kleur en van fruit met nuances van Chocolade en leer, vrij vol en romig voor een 2008 en forse afdronk. Soms vind ik La Mauriane er een beetje over, maar deze 2008, nu in de winter, dat ging er vlot in. Rebuy? twijfelgeval want je moet er toch wel redelijk lang op wachten... Lang geleden dat we nog een witte "klassieke" Jura dronken en het is altijd opnieuw even wennen aan dat oxidatieve. Lang gedaan over deze
Badoz Tradition 2016en uiteindelijk ook blij dat hij op was... Rebuy? nee, hou niet meer van dit type. 2021 is een lichter jaar in Bourgogne, maar bij de betere boer kunnen ze heel charmant zijn. Deze "instap" Bourgogne van
Michel Noëllat toont onmiddellijk dat je in Bourgogne bent: zeer uitbundig, floraal-fruitig, echt "Pinot" aroma, in de mond toch wat vetter dan verwacht en redelijke afdronk. zeker geen grote, genuanceerde wijn, maar wel verdomd lekker. Nog maar een paar flessen in voorraad, maar die ga ik confisqueren denk ik...
