wijnliefhebbers

Volledige versie: 4 september to remember
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
(06-09-2020 12:36 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik ben dan ook bijzonder fier deze wijnen te mogen invoeren.

Dat is je goed recht he, Werner. Maar wij mogen ook eerlijk ons gedacht zeggen, toch? Tja, het was niet meteen ons genre, maar dat heeft te maken met persoonlijke voorkeuren. Hier zullen ongetwijfeld wel andere liefhebbers voor zijn, zoals je zelf ook aangeeft.

Daar ben ik dan ook mee begonnen en dat is wat ik altijd ook zelf beweer, de proever heeft altijd gelijk waar het zijn eigen smaak betreft. Ik wou enkel even uitleggen waarom de wijnen van Alexandra niet voldoen aan veler verwachting van een wijn uit de Beaujolais. Heb je al eens iets geproefd van Jules Desjourneys? Ik hoop en denk eerlijk gezegd dat dit de weg is die de jonge generatie zou moeten inslaan, de enige manier om de wereld kond te maken van het ware potentieel van deze regio. Zoals ik schreef, het fruitige type kan uitstekend gemaakt worden buiten de cru's.
Misschien moeten we eens samen door het gamma proeven?
(06-09-2020 12:44 PM)wvd schreef: [ -> ]
(06-09-2020 12:36 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik ben dan ook bijzonder fier deze wijnen te mogen invoeren.

Dat is je goed recht he, Werner. Maar wij mogen ook eerlijk ons gedacht zeggen, toch? Tja, het was niet meteen ons genre, maar dat heeft te maken met persoonlijke voorkeuren. Hier zullen ongetwijfeld wel andere liefhebbers voor zijn, zoals je zelf ook aangeeft.

Daar ben ik dan ook mee begonnen en dat is wat ik altijd ook zelf beweer, de proever heeft altijd gelijk waar het zijn eigen smaak betreft. Ik wou enkel even uitleggen waarom de wijnen van Alexandra niet voldoen aan veler verwachting van een wijn uit de Beaujolais. Heb je al eens iets geproefd van Jules Desjourneys? Ik hoop en denk eerlijk gezegd dat dit de weg is die de jonge generatie zou moeten inslaan, de enige manier om de wereld kond te maken van het ware potentieel van deze regio. Zoals ik schreef, het fruitige type kan uitstekend gemaakt worden buiten de cru's.
Misschien moeten we eens samen door het gamma proeven?

De wijn was wel de dag ervoor geopend en ik had er al een stevig glas uit gedronken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik had gedacht dat de reacties positiever zouden geweest zijn, ik vond m de eerste dag wel degelijk gracieus en zuiver. Tweede dag had ie precies wat peps verloren, ofwel was het omdat ie tussen andere wijnen stond.
Voor wat betreft de prijszetting, ik kan zeggen dat ik minstens evenveel plezier haal uit de wijnen van pakweg Nicolas Chemarin en Chamonard, maar dat zijn idd totaal ander type wijnen.
De wijnen van Mee Godard en Capreoles zitten dan weer wel wat dichter bij Bachelards qua stijl, maar mss nog iéts meer Beaujolaisgevoel. Wel een stuk goedkoper.
Degene die er het dichtst bij aanleunt is misschien nog de La Bruyere Moulin a Vent, die ook rond de 30 euro moet kosten. Maar eerlijk gezegd leunt die voor mij heel dicht aan bij zeer goede Bourgogne, iets wat Bachelards vrijdag niet had.
Om in Fleurie te blijven, Clos de la Roilette vind ik qua kwaliteit zeker op hetzelfde niveau (wel iets andere stijl) en die kost (voorlopig) toch ook nog steeds minder dan 20 euro (zelfs de cuvee tardive)

Persoonlijk vind ik dat mevrouw zeer mooie wijnen maakt, maar zichzelf misschien iets te snel wil profileren aan de hand van de prijszetting. Pas in 2014 begonnen en al aan 30 euro je wijn verkopen, ze had ookwel wat tijd kunnen nemen om niet alleen de wijnschrijvelaars maar ook de consument te overtuigen.
(06-09-2020 12:55 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(06-09-2020 12:44 PM)wvd schreef: [ -> ]
(06-09-2020 12:36 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik ben dan ook bijzonder fier deze wijnen te mogen invoeren.

Dat is je goed recht he, Werner. Maar wij mogen ook eerlijk ons gedacht zeggen, toch? Tja, het was niet meteen ons genre, maar dat heeft te maken met persoonlijke voorkeuren. Hier zullen ongetwijfeld wel andere liefhebbers voor zijn, zoals je zelf ook aangeeft.

Daar ben ik dan ook mee begonnen en dat is wat ik altijd ook zelf beweer, de proever heeft altijd gelijk waar het zijn eigen smaak betreft. Ik wou enkel even uitleggen waarom de wijnen van Alexandra niet voldoen aan veler verwachting van een wijn uit de Beaujolais. Heb je al eens iets geproefd van Jules Desjourneys? Ik hoop en denk eerlijk gezegd dat dit de weg is die de jonge generatie zou moeten inslaan, de enige manier om de wereld kond te maken van het ware potentieel van deze regio. Zoals ik schreef, het fruitige type kan uitstekend gemaakt worden buiten de cru's.
Misschien moeten we eens samen door het gamma proeven?

De wijn was wel de dag ervoor geopend en ik had er al een stevig glas uit gedronken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik had gedacht dat de reacties positiever zouden geweest zijn, ik vond m de eerste dag wel degelijk gracieus en zuiver. Tweede dag had ie precies wat peps verloren, ofwel was het omdat ie tussen andere wijnen stond.
Voor wat betreft de prijszetting, ik kan zeggen dat ik minstens evenveel plezier haal uit de wijnen van pakweg Nicolas Chemarin en Chamonard, maar dat zijn idd totaal ander type wijnen.
De wijnen van Mee Godard en Capreoles zitten dan weer wel wat dichter bij Bachelards qua stijl, maar mss nog iéts meer Beaujolaisgevoel. Wel een stuk goedkoper.
Degene die er het dichtst bij aanleunt is misschien nog de La Bruyere Moulin a Vent, die ook rond de 30 euro moet kosten. Maar eerlijk gezegd leunt die voor mij heel dicht aan bij zeer goede Bourgogne, iets wat Bachelards vrijdag niet had.
Om in Fleurie te blijven, Clos de la Roilette vind ik qua kwaliteit zeker op hetzelfde niveau (wel iets andere stijl) en die kost (voorlopig) toch ook nog steeds minder dan 20 euro (zelfs de cuvee tardive)

Persoonlijk vind ik dat mevrouw zeer mooie wijnen maakt, maar zichzelf misschien iets te snel wil profileren aan de hand van de prijszetting. Pas in 2014 begonnen en al aan 30 euro je wijn verkopen, ze had ookwel wat tijd kunnen nemen om niet alleen de wijnschrijvelaars maar ook de consument te overtuigen.

Nee, dat werkt zo niet helaas. Je moet de prijs van in het begin op een bepaald niveau zetten, kijk maar naar Duperray! Die wijnen zijn amper te krijgen en de prijzen liggen op het dubbele of meer, maar dat is eigenlijk een andere discussie.
En ik ga hier niet beweren dat er geen andere mooie wijnen aan fatsoenlijke prijzen te vinden zijn in de Bojo hé! Wellicht nog steeds zowat de regio met de beste rqp van gans Frankrijk!
Citaat:Heb je al eens iets geproefd van Jules Desjourneys? Ik hoop en denk eerlijk gezegd dat dit de weg is die de jonge generatie zou moeten inslaan, de enige manier om de wereld kond te maken van het ware potentieel van deze regio.

Desjourneys nog niet geproefd, maar als dat in de lijn ligt van Bachelards, dan hebben we toch een ander idee van wat het potentieel van Beaujolais is. Ik hou enorm van de pure, frisse Beaujolais zoals ik onlangs van Anthony Thévenet dronk, maar ook Foillard, Lapierre, etc. En dan de meer Bourgondische en “ambitieuze” zoals La Bruyère, Des Jacques.
(05-09-2020 02:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Inderdaad, Potzinger, denk dat de autocorrectie hier potelingen in de wielen heeft gestopt ;-) Thanks- ik verbeter het.
Ja we hadden gemerkt dat jij toevallig ook een Fevre had opengetrokken- ook tot uw tevredenheid blijkbaar. Wink
Enjoy madammeke Barthod!

Wel het is de Bourgogne "Les Bons Bâtons" 2017 geworden. Gisterenavond beetje stug en nukkig. Wat jong natuurlijk! Vanmiddag de rest van de fles, met een door mijn madam ietwat té fel gepeperd kalfslapje, gedronken. Peper of gene peper, Madame Barthod won! Heerlijke wijn.
(06-09-2020 01:49 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(05-09-2020 02:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Inderdaad, Potzinger, denk dat de autocorrectie hier potelingen in de wielen heeft gestopt ;-) Thanks- ik verbeter het.
Ja we hadden gemerkt dat jij toevallig ook een Fevre had opengetrokken- ook tot uw tevredenheid blijkbaar. Wink
Enjoy madammeke Barthod!

Wel het is de Bourgogne "Les Bons Bâtons" 2017 geworden. Gisterenavond beetje stug en nukkig. Wat jong natuurlijk! Vanmiddag de rest van de fles, met een door mijn madam ietwat té fel gepeperd kalfslapje, gedronken. Peper of gene peper, Madame Barthod won! Heerlijke wijn.

Big Grin
Onlangs heel erg genoten van dezelfde wijn, versie 2013.
(06-09-2020 01:13 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Heb je al eens iets geproefd van Jules Desjourneys? Ik hoop en denk eerlijk gezegd dat dit de weg is die de jonge generatie zou moeten inslaan, de enige manier om de wereld kond te maken van het ware potentieel van deze regio.

Desjourneys nog niet geproefd, maar als dat in de lijn ligt van Bachelards, dan hebben we toch een ander idee van wat het potentieel van Beaujolais is. Ik hou enorm van de pure, frisse Beaujolais zoals ik onlangs van Anthony Thévenet dronk, maar ook Foillard, Lapierre, etc. En dan de meer Bourgondische en “ambitieuze” zoals La Bruyère, Des Jacques.

Ik ook, maar dat type kan je in zowat de hele Beaujolais maken, dat is nu net het punt! De top terroirs verdienen beter en Desjournays, Bachelards en een paar andere maken dat duidelijk.
(05-09-2020 10:03 PM)Fre schreef: [ -> ]Over de Clos de la Perriere is alles geschreven. Fenomenale wijn. Beste Bertagna tot nu toe gedronken.

Wat heb je nog gehad van Bertagna?
Dat domein maakt m.i. bijzonder mooie wijnen en slaagt erin wat onder de radar te blijven (houden zo!!).
Ik vind Clos de La Perrière 2010 ook heel mooi, anders dan de Beaux Monts van hetzelfde jaar. Maar hier ligt ook nog Clos Vougeot en (vooral!!!) Clos Saint-Denis 2010... huhuh

Ter info: wij verdelen die wijnen, maar ze komen zelden tot op de webshop...
(05-09-2020 10:03 PM)Fre schreef: [ -> ]Over de Clos de la Perriere is alles geschreven. Fenomenale wijn. Beste Bertagna tot nu toe gedronken.

Ik ben nu wel nieuwsgierig naar de kostprijs van een dergelijke wijn.
(07-09-2020 11:21 AM)Corto schreef: [ -> ]
(05-09-2020 10:03 PM)Fre schreef: [ -> ]Over de Clos de la Perriere is alles geschreven. Fenomenale wijn. Beste Bertagna tot nu toe gedronken.

Ik ben nu wel nieuwsgierig naar de kostprijs van een dergelijke wijn.

Wij verkochten Clos de la Perrière, Beaux Monts en Murgers 2010 in 2013 aan € 60,50 en Clos St. Denis aan € 106. Prijzen voor recente jaren liggen rond de € 75 voor de premier crus en € 140 voor de Grand Crus.
Pagina's: 1 2
Koppelingen