Paolo Creazzi maakt eigenlijk 2 reeksen wijnen. Buiten de "normale" lijn (die met de leuke labels) zijn er de "Selezione" wijnen die een klein gouden label dragen. Die zijn iets anders van stijl, denser, meer structuur en krachtiger en die wijnen scheren hoge toppen in degustaties in o.a. Decanter. Wij hebben daarvan momenteel nog stock van de Valpolicella 2015, een romig volle, elegante wijn van 30 à 40 dagen gedroogd fruit en de grandioze Amarone Riserva 2013. Geen goedkope wijnen, maar ik durf ze gerust naast veel duurdere wijnen zetten.
Van beide wijnen hebben we nog wat in stock, maar, ik kan het zelf amper geloven, alle andere wijnen zijn zo goed als uitverkocht...!! Zowat iedereen die (voorzichtig) een flesje kocht, kwam al snel terug voor één of meerdere dozen. En dus moet er opnieuw besteld worden....
Paolo maakt ook twee witte wijnen, genaamd Camparsi en Barabao. Die hadden we niet gekocht, 6 verschillende wijnen leek ons wel voldoende, maar gezien het onwaarschijnlijke succes met de andere hebben we die dan ook maar eens geproefd..... Door de ervaring met de Tonnerre onlangs beide wijnen de kans gegeven om te tonen wat ze aan iets hogere temperatuur in hun mars hebben en dat bleek ook in dit geval een slimme zet! Ook Paolo's witte vielen ons ver buiten verwachting mee.
De Camparsi is vrij bleek met een ietwat "zilveren" schijn en doet qua aroma's in eerste instantie wat aan Sauvignon denken met de wat groene toets, niet echt grassig (en al zeker geen pipi de chat), dan komt er kiwi bij en ook wat citrus, pompelmoes en ook wat amandel. In de mond vrij vol en we merkten allebei onmiddellijk de wel erg lange afdronk op, zeker voor wijnen in deze prijsklasse. De Barabao is heel anders, dieper geel, vetter, rijker, meer exotisch fruit met een pittige intense spanning, wat honing zelfs en ook hier een bijzonder lange afdronk. Beiden komen gegarandeerd in het gamma!!
Even checken leert ons dat de "Trebbiano" eigenlijk Trebbiano Veronese is, dezelfde druif als Trebbiano di Soave, dezelfde druif als Trabbiano di Lugana of Turbiano en dus eigenlijk gewoonweg Verdicchio...
, één van de drie mooiste witte druiven van Italië dus. Vandaar. De Barabao is van 100% Garganega, de druif uit het naburige Soave. Hier plukt Paolo de ene helft erg vroeg, de andere helft erg laat, wat zowel de pittige intensiteit als de brede smaak met honingtoets verklaart. Allebei zeldzaam mooie wijnen aan eigenlijk bijna ridicuul lage prijzen. En dan nog zo'n toffe labels...
[
attachment=5374]
We schatten de prijzen aan rond € 13 voor Camparsi en rond € 17 voor Barabao. Vera dacht aan ruim boven de € 20 voor beide... (en ze schat altijd te laag...
)