03-10-2020, 12:58 PM
Vreemd dat van dit huis nog geen topic bestaat (tenzij ik er over gekeken heb). Als ik me niet vergis is dit het oudste (zo niet, toch zeker bij de oudere) huis in Barolo. Kelders liggen ook centraal in het dorpje, niet ver van het kasteel. Ze maken wijn op de traditionele manier (grote foeders), maar denk dat hun maceratie wat korter is dan de echte traditionalisten.
Enfin, Barbera d'Alba Superiore 2015 in het glas: rood fruit met aardse tegentoets van leer en champignons (niet overdreven). Mondfase voldoende typische Barbera-zuren. Afdronk eindigend in licht mokka/ceder toetsje.
Best smakelijk. Ter plaatse gekocht.
Enfin, Barbera d'Alba Superiore 2015 in het glas: rood fruit met aardse tegentoets van leer en champignons (niet overdreven). Mondfase voldoende typische Barbera-zuren. Afdronk eindigend in licht mokka/ceder toetsje.
Best smakelijk. Ter plaatse gekocht.