11-10-2020, 10:26 AM
via een bongobon zijn we gaan tafelen in Fleur de Lin te Zele, dat zich bevindt in een voormalige spinnerij. Het is dus een loods-achtige ruimte die loungie en smaakvol werd ingericht. Maar je kan het niet meteen gezellig of intiem noemen. Wel zeer coronaproof gezien de enorme hoogte van het plafond (4 meter?) en de ruime afstanden tussen de tafels. Zicht op een betonnen parking en op loodsen. Ik werd een beetje triestig van de locatie en begrijp niet dat men in zo'n inspiratieloze omgeving streeft naar een culinaire topervaring.
De keuken was weliswaar zeer verfijnd maar té complex naar mijn smaak. Ik houd van een beperkt aantal smaken eerder dan 20 smaken op mijn bord. Ik dacht dat ze een ster hadden, leek mij de keuken ernaar, maar is niet het geval. Maar je krijgt het gevoel dat ze er wreed hun best voor doen. Deed me van stijl wat denken aan de Oude Pastorij in Hyfte die intussen wel een * kreeg.
De wijnen: een zeer lekkere sauvignon blanc uit Australië, een ok chenin uit Swartland, een bijzonder lekkere Armeense wijn van een onbekende druif en een Bulgaarse rode wijn om snel te vergeten. Een vriendelijke jonge nederlandse sommelier doet hier de service.
De keuken was weliswaar zeer verfijnd maar té complex naar mijn smaak. Ik houd van een beperkt aantal smaken eerder dan 20 smaken op mijn bord. Ik dacht dat ze een ster hadden, leek mij de keuken ernaar, maar is niet het geval. Maar je krijgt het gevoel dat ze er wreed hun best voor doen. Deed me van stijl wat denken aan de Oude Pastorij in Hyfte die intussen wel een * kreeg.
De wijnen: een zeer lekkere sauvignon blanc uit Australië, een ok chenin uit Swartland, een bijzonder lekkere Armeense wijn van een onbekende druif en een Bulgaarse rode wijn om snel te vergeten. Een vriendelijke jonge nederlandse sommelier doet hier de service.