wijnliefhebbers

Volledige versie: Wagyu Durbuy
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Nog een creatie van Marc Coucke in het pittoreske Durbuy. Naast de Sanglier en de Bru'sserie is Wagyu de laatste creatie en zou het walhalla voor de carnivoor moeten zijn.

Vriendelijke ontvangst. Er werd ons wel gevraagd stipt om 18u30 aanwezig te zijn. Het restaurant zat dan ook binnen de 10 minuten vol volgens de corona regels.
Gezellige drukte, hippe muziek en vlotte bediening. Niet de place-to-be voor een intiem etentje maar onder vrienden dik ok.

Alle klassieke apero's in huis en zoals in de Bru'sserie geven ze de voorkeur aan de gin van M. Coucke. Helaas kan dit aftreksel en naar zeepsmakende versterkt water mij absoluut niet bekoren 14€.
De voorgerechtjes vallen dan wel weer in de smaak. Onze tafel koos:
- Rundstartaar met Mergpijp en Crème van Basilicum 16€
- Sushi Rolls Avocado / King Crab 12€

Hoofdgerechten: Hier swingen de prijzen de pan uit voor de gerijpte stukken koe. Hollstein @43€, Wagyu van 75€ tot 200€ het stuk...
Zelf niet ver van Nieuwpoort wonende en zowaar slagerij Dierendonck vanuit mijn achtertuin te zien liggen, liet ik het duurdere vlees aan mij passeren en kozen we met zijn allen voor de filet pur (we kregen de tip dat dit de aanrader was Slurp )
27€+4€ frietjes of patat + 4€ saus naar keuze + 4€ groenten
Niet de beste steak die ik ooit at maar hij kon ons toch behoorlijk bekoren. Alhoewel zo'n steak smeekt om wat grof zeezout komen ze aan tafel met zakjes zout van het goedkoopste merk nono (blunder van formaat voor dit concept).

De begeleidende wijn:
Italie, Toscane, Le Volte Dell'Ornellaia, Sangiovese 2018 @59€ (x3.5 inkoop)
Volte, mij absoluut niet onbekend. Zelf nog de 16 en 17 liggen en komt geregeld bij ons op tafel. Deze 2018 werd reeds bij de apero op tafel geplaatst om wat te luchten. Er werd mij gevraagd even voor te proeven met de vraag of deze karaf moest. We opteerden de wijn in de fles te laten en dat bleek absoluut een goeie keuze tegen dat de steak aan bod kwam.
Werd gesmaakt bij de steak en kon mij eigenlijk meer bekoren dan de 2017.

Het was 3 tegen 1 want anders was het mijn keuze geweestAngry:
Rhône, Gigondas, Bertrand Stehelin, Syrah Grenache 2017 idem 59€

Hier kan je geen verrassingen verwachten maar de hoge verwachtingen werden bij ons 4 absoluut ook niet ingelost. Zo blijkt dat wij niet de enige zijn als je de zwakke score op tripadvisor volgt.
De Bru'sserie is van een heel andere orde en staat Bru af en toe ook zelf achter de stoof.

Tot slot nog een koffietje en hierbij werd onmiddellijk de rekening gepresenteerd en werden we met lichte dwang gevraagd te betalen en vlug plaats te maken voor shift 2
= de domper van de avondbanghead
Dan maar naar de piratenbar tot 23u om te genieten van een lekker Papegaai biertje. Eentje van eigen bodem, Diksmuide huhuh
Mooi verslag waarvoor dank thank you
We waren trouwens zaterdag in Nieuwpoort, had ik het geweten, ik had es gezwaaid Big Grin
(14-10-2020 02:03 AM)jr02 schreef: [ -> ]De begeleidende wijn:
Italie, Toscane, Le Volte Dell'Ornellaia, Sangiovese 2018 @59€ (x3.5 inkoop)

x3 eigenlijk, de helaas normale prijszetting in België. Sad
Dat restaurant koopt wellicht aan in België en daar vind ik die het minst duur bij l'Arco aan € 22.
Citaat:De begeleidende wijn:
Italie, Toscane, Le Volte Dell'Ornellaia, Sangiovese 2018 @59€ (x3.5 inkoop)
Volte, mij absoluut niet onbekend. Zelf nog de 16 en 17 liggen en komt geregeld bij ons op tafel. Deze 2018 werd reeds bij de apero op tafel geplaatst om wat te luchten. Er werd mij gevraagd even voor te proeven met de vraag of deze karaf moest. We opteerden de wijn in de fles te laten en dat bleek absoluut een goeie keuze tegen dat de steak aan bod kwam.

blijkbaar toch wel aandacht voor het feit dat dit een jonge wijn is. In vele restaurants zouden ze dit opensnokken en uitschenken. Toch positief, vind ik.
(15-10-2020 09:22 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:De begeleidende wijn:
Italie, Toscane, Le Volte Dell'Ornellaia, Sangiovese 2018 @59€ (x3.5 inkoop)
Volte, mij absoluut niet onbekend. Zelf nog de 16 en 17 liggen en komt geregeld bij ons op tafel. Deze 2018 werd reeds bij de apero op tafel geplaatst om wat te luchten. Er werd mij gevraagd even voor te proeven met de vraag of deze karaf moest. We opteerden de wijn in de fles te laten en dat bleek absoluut een goeie keuze tegen dat de steak aan bod kwam.

blijkbaar toch wel aandacht voor het feit dat dit een jonge wijn is. In vele restaurants zouden ze dit opensnokken en uitschenken. Toch positief, vind ik.

Zeer juist! Ik heb die vraag nog nergens gehad.
Wij wel!
We dineerden vorig jaar ergens, bij Mbistro in Nieuwpoort, 1* Michelin.
Ik koos een witte Chassagne Montrachet en ze stelden ook voor om ze te karaferen, 'omdat het de wijn zeker ten goede ging komen'.
Vraag me geen domeinnaam of jaargang meerBlushBlushBlush
(15-10-2020 08:09 PM)Biff schreef: [ -> ]Wij wel!
We dineerden vorig jaar ergens, bij Mbistro in Nieuwpoort, 1* Michelin.
Ik koos een witte Chassagne Montrachet en ze stelden ook voor om ze te karaferen, 'omdat het de wijn zeker ten goede ging komen'.
Vraag me geen domeinnaam of jaargang meerBlushBlushBlush

Wow, en die hadden wellicht gelijk ook als het een redelijk jonge Chassagne betrof.
Eigenaardig genoeg wordt dat met witte wijnen zelden of nooit gedaan, wellicht omdat ze (bijna) geen bezinksel hebben, maar vele jonge witte wijnen hebben daar zeker ook baat bij.
Wij ook: in de Bleu Chaud, een grill restaurant in De Haan dat naast lekkere vleesgerechten ook interessante wijnen op de kaart heeft staan: http://www.bleuchaud.be/wijnkaart/

Vorig jaar voor vaderdag een Rupert & Rothschild Classique 2016 gekozen. Nu niet de meest dure maar best wel lekkere wijn, die ze op eigen initiatief aan tafel in een karaf goten omdat die dat wel nodig had, vonden ze. Vonden wij ook een goed idee !
(15-10-2020 08:09 PM)Biff schreef: [ -> ]Wij wel!
We dineerden vorig jaar ergens, bij Mbistro in Nieuwpoort, 1* Michelin.
Ik koos een witte Chassagne Montrachet en ze stelden ook voor om ze te karaferen, 'omdat het de wijn zeker ten goede ging komen'.
Vraag me geen domeinnaam of jaargang meerBlushBlushBlush

Deze zomer ook eens gaan eten Bij Mbistro, de sommelier proeft, aan zijn tafeltje, de wijnen voor --> de eerste fles van de door ons gekozen wijn was blijkbaar niet goed (geoxideerd) . Tweede fles was wel ok en pas dan kwam de sommelier met de fles naar onze tafel. respect
(16-10-2020 06:56 PM)shiraz schreef: [ -> ]
(15-10-2020 08:09 PM)Biff schreef: [ -> ]Wij wel!
We dineerden vorig jaar ergens, bij Mbistro in Nieuwpoort, 1* Michelin.
Ik koos een witte Chassagne Montrachet en ze stelden ook voor om ze te karaferen, 'omdat het de wijn zeker ten goede ging komen'.
Vraag me geen domeinnaam of jaargang meerBlushBlushBlush

Deze zomer ook eens gaan eten Bij Mbistro, de sommelier proeft, aan zijn tafeltje, de wijnen voor --> de eerste fles van de door ons gekozen wijn was blijkbaar niet goed (geoxideerd) . Tweede fles was wel ok en pas dan kwam de sommelier met de fles naar onze tafel. respect

Dat is ook hoe ik het geleerd heb, maar heb dat eigenlijk nog nooit toegepast gezien. Mooi dat ze dat hier wel doen.
(16-10-2020 06:56 PM)shiraz schreef: [ -> ]Deze zomer ook eens gaan eten Bij Mbistro, de sommelier proeft, aan zijn tafeltje, de wijnen voor --> de eerste fles van de door ons gekozen wijn was blijkbaar niet goed (geoxideerd) . Tweede fles was wel ok en pas dan kwam de sommelier met de fles naar onze tafel. respect
Ik zou dat wel meer willen zien aan tafel. Van mij mag de sommelier gerust voorproeven, geen probleem mee...
(16-10-2020 08:39 PM)Biff schreef: [ -> ]
(16-10-2020 06:56 PM)shiraz schreef: [ -> ]Deze zomer ook eens gaan eten Bij Mbistro, de sommelier proeft, aan zijn tafeltje, de wijnen voor --> de eerste fles van de door ons gekozen wijn was blijkbaar niet goed (geoxideerd) . Tweede fles was wel ok en pas dan kwam de sommelier met de fles naar onze tafel. respect
Ik zou dat wel meer willen zien aan tafel. Van mij mag de sommelier gerust voorproeven, geen probleem mee...

+1

Ik heb het hier al eens geschreven, maar ooit meegemaakt dat in Pazzo (Antwerpen) de sommelier 2 identieke flessen Barolo proefde en wegnam en pas de derde liet proeven. Chique.

Over het karaferen van wit: vind ik niet vreemd, en gebeurt hier dus vaak.
Koppelingen