14-10-2020, 02:03 AM
Nog een creatie van Marc Coucke in het pittoreske Durbuy. Naast de Sanglier en de Bru'sserie is Wagyu de laatste creatie en zou het walhalla voor de carnivoor moeten zijn.
Vriendelijke ontvangst. Er werd ons wel gevraagd stipt om 18u30 aanwezig te zijn. Het restaurant zat dan ook binnen de 10 minuten vol volgens de corona regels.
Gezellige drukte, hippe muziek en vlotte bediening. Niet de place-to-be voor een intiem etentje maar onder vrienden dik ok.
Alle klassieke apero's in huis en zoals in de Bru'sserie geven ze de voorkeur aan de gin van M. Coucke. Helaas kan dit aftreksel en naar zeepsmakende versterkt water mij absoluut niet bekoren 14€.
De voorgerechtjes vallen dan wel weer in de smaak. Onze tafel koos:
- Rundstartaar met Mergpijp en Crème van Basilicum 16€
- Sushi Rolls Avocado / King Crab 12€
Hoofdgerechten: Hier swingen de prijzen de pan uit voor de gerijpte stukken koe. Hollstein @43€, Wagyu van 75€ tot 200€ het stuk...
Zelf niet ver van Nieuwpoort wonende en zowaar slagerij Dierendonck vanuit mijn achtertuin te zien liggen, liet ik het duurdere vlees aan mij passeren en kozen we met zijn allen voor de filet pur (we kregen de tip dat dit de aanrader was )
27€+4€ frietjes of patat + 4€ saus naar keuze + 4€ groenten
Niet de beste steak die ik ooit at maar hij kon ons toch behoorlijk bekoren. Alhoewel zo'n steak smeekt om wat grof zeezout komen ze aan tafel met zakjes zout van het goedkoopste merk (blunder van formaat voor dit concept).
De begeleidende wijn:
Italie, Toscane, Le Volte Dell'Ornellaia, Sangiovese 2018 @59€ (x3.5 inkoop)
Volte, mij absoluut niet onbekend. Zelf nog de 16 en 17 liggen en komt geregeld bij ons op tafel. Deze 2018 werd reeds bij de apero op tafel geplaatst om wat te luchten. Er werd mij gevraagd even voor te proeven met de vraag of deze karaf moest. We opteerden de wijn in de fles te laten en dat bleek absoluut een goeie keuze tegen dat de steak aan bod kwam.
Werd gesmaakt bij de steak en kon mij eigenlijk meer bekoren dan de 2017.
Het was 3 tegen 1 want anders was het mijn keuze geweest:
Rhône, Gigondas, Bertrand Stehelin, Syrah Grenache 2017 idem 59€
Hier kan je geen verrassingen verwachten maar de hoge verwachtingen werden bij ons 4 absoluut ook niet ingelost. Zo blijkt dat wij niet de enige zijn als je de zwakke score op tripadvisor volgt.
De Bru'sserie is van een heel andere orde en staat Bru af en toe ook zelf achter de stoof.
Tot slot nog een koffietje en hierbij werd onmiddellijk de rekening gepresenteerd en werden we met lichte dwang gevraagd te betalen en vlug plaats te maken voor shift 2
= de domper van de avond
Dan maar naar de piratenbar tot 23u om te genieten van een lekker Papegaai biertje. Eentje van eigen bodem, Diksmuide
Vriendelijke ontvangst. Er werd ons wel gevraagd stipt om 18u30 aanwezig te zijn. Het restaurant zat dan ook binnen de 10 minuten vol volgens de corona regels.
Gezellige drukte, hippe muziek en vlotte bediening. Niet de place-to-be voor een intiem etentje maar onder vrienden dik ok.
Alle klassieke apero's in huis en zoals in de Bru'sserie geven ze de voorkeur aan de gin van M. Coucke. Helaas kan dit aftreksel en naar zeepsmakende versterkt water mij absoluut niet bekoren 14€.
De voorgerechtjes vallen dan wel weer in de smaak. Onze tafel koos:
- Rundstartaar met Mergpijp en Crème van Basilicum 16€
- Sushi Rolls Avocado / King Crab 12€
Hoofdgerechten: Hier swingen de prijzen de pan uit voor de gerijpte stukken koe. Hollstein @43€, Wagyu van 75€ tot 200€ het stuk...
Zelf niet ver van Nieuwpoort wonende en zowaar slagerij Dierendonck vanuit mijn achtertuin te zien liggen, liet ik het duurdere vlees aan mij passeren en kozen we met zijn allen voor de filet pur (we kregen de tip dat dit de aanrader was )
27€+4€ frietjes of patat + 4€ saus naar keuze + 4€ groenten
Niet de beste steak die ik ooit at maar hij kon ons toch behoorlijk bekoren. Alhoewel zo'n steak smeekt om wat grof zeezout komen ze aan tafel met zakjes zout van het goedkoopste merk (blunder van formaat voor dit concept).
De begeleidende wijn:
Italie, Toscane, Le Volte Dell'Ornellaia, Sangiovese 2018 @59€ (x3.5 inkoop)
Volte, mij absoluut niet onbekend. Zelf nog de 16 en 17 liggen en komt geregeld bij ons op tafel. Deze 2018 werd reeds bij de apero op tafel geplaatst om wat te luchten. Er werd mij gevraagd even voor te proeven met de vraag of deze karaf moest. We opteerden de wijn in de fles te laten en dat bleek absoluut een goeie keuze tegen dat de steak aan bod kwam.
Werd gesmaakt bij de steak en kon mij eigenlijk meer bekoren dan de 2017.
Het was 3 tegen 1 want anders was het mijn keuze geweest:
Rhône, Gigondas, Bertrand Stehelin, Syrah Grenache 2017 idem 59€
Hier kan je geen verrassingen verwachten maar de hoge verwachtingen werden bij ons 4 absoluut ook niet ingelost. Zo blijkt dat wij niet de enige zijn als je de zwakke score op tripadvisor volgt.
De Bru'sserie is van een heel andere orde en staat Bru af en toe ook zelf achter de stoof.
Tot slot nog een koffietje en hierbij werd onmiddellijk de rekening gepresenteerd en werden we met lichte dwang gevraagd te betalen en vlug plaats te maken voor shift 2
= de domper van de avond
Dan maar naar de piratenbar tot 23u om te genieten van een lekker Papegaai biertje. Eentje van eigen bodem, Diksmuide