wijnliefhebbers

Volledige versie: Wijnfles
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik zit al een tijdje met een vraag: heeft de vorm van de fles een impact op de evolutie van de wijn?

De klassieke Bordeaux-fles, de Bourgorgne of Rhone fles, de flûte d'Alsace, de boxbeutel, ... maakt het eigenlijk uit in welke soort fles de wijn wordt gebotteld?

Ik heb het niet over de grootte van de wijnfles, maar over een gewone 75 cl fles.

Iemand enig idee?
Naar mijn gevoel niet, kan dit niet wetenschappelijk onderbouwen.

Maar het lijkt me eerder een kwestie van kwaliteit.
Zowel het kurk als de wijn en niet te vergeten de bewaring
Wat ik wel weet, is dat ik graag had gezien dat het allemaal Bordeaux zou zijn. Ik drink alleen maar Spaans rood, en daar vinden ze vrijwel allemaal nodig om dikke, zware Bourgogne flessen te hanteren. Daardoor kan ik er veel minder kwijt in mijn klimaatkast.
En volgens mij is het alleen maar amateur psychologie dat wij moeten doen geloven dat zware, bolle flessen meer kwaliteitsinhoud zou moeten bevatten.
Wat mij betreft afschaffen Wink
Vroeger maakte men ons toch wijs dat de schouder van bordeauxflessen bedoeld was om het wat groffere bezinksel tegen te houden, terwijl het bezinksel van bourgogne uit minuscule deeltjes bestaat, die daarmee niet kunnen worden gestopt...
Koppelingen