wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Anne et Hervé Sigaut in Chambolle-Musigny
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Chambolle-Musigny 2017 - Domaine Sigaut
Ik stuitte in mijn zoektocht naar iets uit de Bourgogne van 2017 op deze Chambolle-Musigny van Sigaut. Bijkomend had ik van dit domein nog geen aparte rubriek gevonden. Zo, bij deze.
Erg sombere kleur, weinig transparant, duidelijk niet gefilterd. Neus van violet, cassis en framboos. Zeer smaak intens maar zo typisch terroir Chambolle met die vrouwelijk elegante, fluwelige tannines waar menige robuuste wijndrinkers hun kar voor willen keren. Los van dit, blijf ik een hevige fan van de jaargang 2017 in Bourgogne.
(27-12-2020 04:00 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Chambolle-Musigny 2017 - Domaine Sigaut
Ik stuitte in mijn zoektocht naar iets uit de Bourgogne van 2017 op deze Chambolle-Musigny van Sigaut. Bijkomend had ik van dit domein nog geen aparte rubriek gevonden. Zo, bij deze.
Erg sombere kleur, weinig transparant, duidelijk niet gefilterd. Neus van violet, cassis en framboos. Zeer smaak intens maar zo typisch terroir Chambolle met die vrouwelijk elegante, fluwelige tannines waar menige robuuste wijndrinkers hun kar voor willen keren. Los van dit, blijf ik een hevige fan van de jaargang 2017 in Bourgogne.

Joepie, heb daar ook wat flesjes van liggen dankzij vriendje Fre cheers
Ik wou dit huis al lang eens proeven.
Gisteren opende ik een fles Derrière le four 2017.

Twee glaasjes gedronken, wel lekker maar eerder het gevoel van “Tja, een Dureuil Jantial is even lekker en meer dan 10 euro goedkoper.”

Dag twee, een stukje warmer geschonken.

Mja, toch wel klasse hoor.
Een mand vol bosfruit in de neus, met een mooi subtiel lijntje mineraliteit en wat bos ertussendoor.
In de mond een ingehouden charme en kracht, een stúk complexer dan dag één.
Bedoeling was dit op drie dagen te proeven maar dat wordt moeilijker en moeilijker.

Besluit:
Als Dureuil Janthial Van Avermaet is, dan is deze Sigaut Evenepoel.

Gedronken bij het maken van dit eenvoudige maar heerlijke receptje

https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1...arte-bonen

En bij het beluisteren van Buffalo Tom

https://www.youtube.com/watch?v=sEjmJ1Ge00U

90s melancholy.
Leuk om hier wat over te lezen. Bedankt voor de TN's.
Ik heb een enkele fles liggen van de standaard C-M uit '16.

Laat ik daar ook nog maar even van blijven. Smile
Heel fijn om lezen en toch een kleine opluchting. Derrier le four is in deze eigenlijk sur le four. Zorg maar dat je niet het verkeerde vuur aanzet Smile
Het ligt op een mooie locatie, op de helling naast (ten zuiden) van het dorp. De terroir bestaat uit zand, maar ook klei en slip. Zwaardere grond dus waardoor er meestal stevigere chambolle wordt gemaakt, met soms tannines en vaak ook voldoende zuren. Ideaal voor rijping dus.
De gewone chambolle is afkomstig van 4 percelen waarvan het belangrijkste Babillères is, dat langs de route nationale ligt. De nadruk ligt hier meer op 't fruit en is ook een stuk lichter. Kan sneller gedronken worden, hoewel de bewaarkracht van 2016 niet te onderschatten is. Er is ook wel een prijsverschil van +-25% met de Derrier le four (wat niet altijd iets wil zeggen, I know, maar soms indicatief)
(07-01-2021 08:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ik wou dit huis al lang eens proeven.
Gisteren opende ik een fles Derrière le four 2017.

Twee glaasjes gedronken, wel lekker maar eerder het gevoel van “Tja, een Dureuil Jantial is even lekker en meer dan 10 euro goedkoper.”

Dag twee, een stukje warmer geschonken.

Jo, je was toch gewaarschuwd door Sigaut dat je deze Chambolle iets warmer moest schenken! Waarom zetten ze er anders "Derrière le Four" op Big Grin

Alle gekheid op een stokje maar ik heb al veel Bourgognes met een gereputeerde herkomstbenaming gedronken die niet aan het niveau van een Rully van Dureuil komen. Maar wel vlot over die aankoopprijs gaan natuurlijk.
(07-01-2021 09:40 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(07-01-2021 08:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ik wou dit huis al lang eens proeven.
Gisteren opende ik een fles Derrière le four 2017.

Twee glaasjes gedronken, wel lekker maar eerder het gevoel van “Tja, een Dureuil Jantial is even lekker en meer dan 10 euro goedkoper.”

Dag twee, een stukje warmer geschonken.

Jo, je was toch gewaarschuwd door Sigaut dat je deze Chambolle iets warmer moest schenken! Waarom zetten ze er anders "Derrière le Four" op Big Grin

Big Grin t Klopt nog ook ;-)

@Fre thank you voor de info!
(07-01-2021 08:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Twee glaasjes gedronken, wel lekker maar eerder het gevoel van “Tja, een Dureuil Jantial is even lekker en meer dan 10 euro goedkoper.”

Hoe goed Dureuil ook is, denk je niet dat na enkele jaren fles deze Chambolle toch wel wat meer in z'n mars zal blijken te hebben? 2017 is hier en daar verrukkelijk jong, maar ik vermoed toch dat ook de wijnen van die jaargang nog wel verder gaan open bloeien. Het loopt soms raar met voorkeuren. Sigaut is een domein dat erg gegeerd is en ook in BA regelmatig geroemd wordt.
Dat gezegd zijnde, ik ontdek dat het met persoonlijke voorkeur soms raar gaat. Soms heb je een "klik", en soms, voor geen enkele aanwijsbare reden, blijft dat helemaal uit. Het laatste jaar dat ik van hen proefde was 2014 in maart 2016. De verwachting was nochtans hoog, maar ik vond toen de wijnen iets te stroef. Sindsdien niet meer geproefd, men kan nu eenmaal niet alles proeven tijdens de Grands Jours of de Trilogie en ik ga dan liever langs bij andere die me meer liggen. Een net wat minder gekend of gehypet (valt voor Sigaut nog mee) domein in Chambolle vind ik dan bijvoorbeeld Felettig, maar ongetwijfeld vinden anderen dat net andersom.
Het is soms wat met die hypes. Bijvoorbeeld op LPdV:
Rond 2008 was er een domein in Chambolle dat sterk bewierookt werd, domaine Digioya Royer, maar is volgens mij nooit doorgebroken want weinig nog over gehoord. Ik heb hem een keer bezocht en de wijnen (weliswaar 2006) konden niet overtuigen. De prijzen waren toen echter al op niveau.
Rond 2010 was er via LPDV plots de hype over domaine du Tilleul in Gevrey. Ik heb de indruk dat dit ook wat gaan liggen is... .

Het soms is een beetje zoals met biotech aandelen, ministers onder Trump, of met de aanstellingen bij Anderlecht Tongue
(08-01-2021 01:14 PM)Vince schreef: [ -> ]Het is soms wat met die hypes. Bijvoorbeeld op LPdV:
Rond 2008 was er een domein in Chambolle dat sterk bewierookt werd, domaine Digioya Royer, maar is volgens mij nooit doorgebroken want weinig nog over gehoord. Ik heb hem een keer bezocht en de wijnen (weliswaar 2006) konden niet overtuigen. De prijzen waren toen echter al op niveau.
Rond 2010 was er via LPDV plots de hype over domaine du Tilleul in Gevrey. Ik heb de indruk dat dit ook wat gaan liggen is... .

Het soms is een beetje zoals met biotech aandelen, ministers onder Trump, of met de aanstellingen bij Anderlecht Tongue

Geen idee van de prijzen bij Sigaut, maar ik denk wel dat het echt wel een betrouwbaar domein is.
Wat de hypes betreft, gelukkig zijn er altijd nog de vaste waarden...Wink
(08-01-2021 12:55 PM)wvd schreef: [ -> ]
(07-01-2021 08:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Twee glaasjes gedronken, wel lekker maar eerder het gevoel van “Tja, een Dureuil Jantial is even lekker en meer dan 10 euro goedkoper.”

Hoe goed Dureuil ook is, denk je niet dat na enkele jaren fles deze Chambolle toch wel wat meer in z'n mars zal blijken te hebben? 2017 is hier en daar verrukkelijk jong, maar ik vermoed toch dat ook de wijnen van die jaargang nog wel verder gaan open bloeien. Het loopt soms raar met voorkeuren. Sigaut is een domein dat erg gegeerd is en ook in BA regelmatig geroemd wordt.
Dat gezegd zijnde, ik ontdek dat het met persoonlijke voorkeur soms raar gaat. Soms heb je een "klik", en soms, voor geen enkele aanwijsbare reden, blijft dat helemaal uit. Het laatste jaar dat ik van hen proefde was 2014 in maart 2016. De verwachting was nochtans hoog, maar ik vond toen de wijnen iets te stroef. Sindsdien niet meer geproefd, men kan nu eenmaal niet alles proeven tijdens de Grands Jours of de Trilogie en ik ga dan liever langs bij andere die me meer liggen. Een net wat minder gekend of gehypet (valt voor Sigaut nog mee) domein in Chambolle vind ik dan bijvoorbeeld Felettig, maar ongetwijfeld vinden anderen dat net andersom.
Grappig, ik heb een paar jaar terug dezelfde afweging gemaakt toen ik een vast adres in Chambolle wilde: Sigaut versus Felettig. Veel van die laatste had ik nog niet geproefd. Eén fles en die was tegen gevallen. Ik heb dan maar mijn licht opgestoken bij enkele wijnbouwers ter plaatse en die gaven aan dat Felettig soms nogal 'volatiel' kon zijn. Soms zeer goed, maar soms ook minder. Heb me daarop dan maar gebaseerd.
(08-01-2021 03:09 PM)Fre schreef: [ -> ]
(08-01-2021 12:55 PM)wvd schreef: [ -> ]
(07-01-2021 08:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Twee glaasjes gedronken, wel lekker maar eerder het gevoel van “Tja, een Dureuil Jantial is even lekker en meer dan 10 euro goedkoper.”

Hoe goed Dureuil ook is, denk je niet dat na enkele jaren fles deze Chambolle toch wel wat meer in z'n mars zal blijken te hebben? 2017 is hier en daar verrukkelijk jong, maar ik vermoed toch dat ook de wijnen van die jaargang nog wel verder gaan open bloeien. Het loopt soms raar met voorkeuren. Sigaut is een domein dat erg gegeerd is en ook in BA regelmatig geroemd wordt.
Dat gezegd zijnde, ik ontdek dat het met persoonlijke voorkeur soms raar gaat. Soms heb je een "klik", en soms, voor geen enkele aanwijsbare reden, blijft dat helemaal uit. Het laatste jaar dat ik van hen proefde was 2014 in maart 2016. De verwachting was nochtans hoog, maar ik vond toen de wijnen iets te stroef. Sindsdien niet meer geproefd, men kan nu eenmaal niet alles proeven tijdens de Grands Jours of de Trilogie en ik ga dan liever langs bij andere die me meer liggen. Een net wat minder gekend of gehypet (valt voor Sigaut nog mee) domein in Chambolle vind ik dan bijvoorbeeld Felettig, maar ongetwijfeld vinden anderen dat net andersom.
Grappig, ik heb een paar jaar terug dezelfde afweging gemaakt toen ik een vast adres in Chambolle wilde: Sigaut versus Felettig. Veel van die laatste had ik nog niet geproefd. Eén fles en die was tegen gevallen. Ik heb dan maar mijn licht opgestoken bij enkele wijnbouwers ter plaatse en die gaven aan dat Felettig soms nogal 'volatiel' kon zijn. Soms zeer goed, maar soms ook minder. Heb me daarop dan maar gebaseerd.

Dat volatiele, daar kan ik me inderdaad ook in vinden, ik heb er ook al wijnen geproefd met niet al te rijpe tannines. Maar ik hoor dat ze recent toch wat stabieler zouden zijn. Maar vergeet niet, ze zijn zeldzaam, de Bourgondische domeinen waar elk jaar ALLES op z'n minst heel goed is. En bij diegenen waar dat wel het geval is zijn de prijzen meestal navenant. En als alles technisch OK is heb je ook nog je eigen voorkeuren natuurlijk. Ik hou bijvoorbeeld meer van niet al te donkere Bourgognes die wat intrigerender, complexer, verfijnder kunnen zijn, maar dan kom je soms dure tegen die ik dan weer een tikje "trop fin" vind... Nee, geen namen...
Domaine Anne et Hervé Sigaut, Chambolle Musigny Les Beaux Bruns 2017

Een meer timide neus net na opening. Deze wijn heeft minstens een uur nodig om open te komen. Rood en zwart fruit worden gecombineerd met een mooie minerale toets. In de mond zijn het fruit en de tannines rijp, maar met voldoende spanning om de wijn interessant te maken. Er loopt een fijn lijntje van krijt door de wijn die hem zo interessant maakt. De wijn is goed maar nog niet echt wauw op dag 1.
Op de tweede dag toch wel 2 banken vooruit. Zeer fluwelig en elegante Chambolle, zoals je van deze appellation mag verwachten. Hemels sap.

PS: ietwat speciaal is dat deze wijn niet op hun website staat. Nochtans koop ik 'm al jaren aan. Is ook snel uitverkocht. Geen idee waarom, bij mijn volgende passage stel ik de vraag. Nochtans een goeie ligging (net onder Aux Beaux Bruns 1er Cru, oa in het aanbod van Barthod)
(13-11-2021 01:43 PM)Fre schreef: [ -> ]Domaine Anne et Hervé Sigaut, Chambolle Musigny Les Beaux Bruns 2017

Een meer timide neus net na opening. Deze wijn heeft minstens een uur nodig om open te komen. Rood en zwart fruit worden gecombineerd met een mooie minerale toets. In de mond zijn het fruit en de tannines rijp, maar met voldoende spanning om de wijn interessant te maken. Er loopt een fijn lijntje van krijt door de wijn die hem zo interessant maakt. De wijn is goed maar nog niet echt wauw op dag 1.
Op de tweede dag toch wel 2 banken vooruit. Zeer fluwelig en elegante Chambolle, zoals je van deze appellation mag verwachten. Hemels sap.

PS: ietwat speciaal is dat deze wijn niet op hun website staat. Nochtans koop ik 'm al jaren aan. Is ook snel uitverkocht. Geen idee waarom, bij mijn volgende passage stel ik de vraag. Nochtans een goeie ligging (net onder Aux Beaux Bruns 1er Cru, oa in het aanbod van Barthod)

De Beaux Bruns is toch ook de topcuvée van Barthod, dacht ik. Daar geraak je ook zomaar niet aan, de rest is al moeilijk genoeg. Misschien willen ze bij Sigaut deze cuvée voorbehouden aan hun charmantste klanten Wink.
(13-11-2021 06:41 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(13-11-2021 01:43 PM)Fre schreef: [ -> ]Domaine Anne et Hervé Sigaut, Chambolle Musigny Les Beaux Bruns 2017

Een meer timide neus net na opening. Deze wijn heeft minstens een uur nodig om open te komen. Rood en zwart fruit worden gecombineerd met een mooie minerale toets. In de mond zijn het fruit en de tannines rijp, maar met voldoende spanning om de wijn interessant te maken. Er loopt een fijn lijntje van krijt door de wijn die hem zo interessant maakt. De wijn is goed maar nog niet echt wauw op dag 1.
Op de tweede dag toch wel 2 banken vooruit. Zeer fluwelig en elegante Chambolle, zoals je van deze appellation mag verwachten. Hemels sap.

PS: ietwat speciaal is dat deze wijn niet op hun website staat. Nochtans koop ik 'm al jaren aan. Is ook snel uitverkocht. Geen idee waarom, bij mijn volgende passage stel ik de vraag. Nochtans een goeie ligging (net onder Aux Beaux Bruns 1er Cru, oa in het aanbod van Barthod)

De Beaux Bruns is toch ook de topcuvée van Barthod, dacht ik. Daar geraak je ook zomaar niet aan, de rest is al moeilijk genoeg. Misschien willen ze bij Sigaut deze cuvée voorbehouden aan hun charmantste klanten Wink.

Tiens, hoe is Fre er dan aangeraakt? woeha
Elana, ik kan t goed vinden met rijpere vrouwen Wink
(27-12-2020 04:00 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Chambolle-Musigny 2017 - Domaine Sigaut
Ik stuitte in mijn zoektocht naar iets uit de Bourgogne van 2017 op deze Chambolle-Musigny van Sigaut. Bijkomend had ik van dit domein nog geen aparte rubriek gevonden. Zo, bij deze.
Erg sombere kleur, weinig transparant, duidelijk niet gefilterd. Neus van violet, cassis en framboos. Zeer smaak intens maar zo typisch terroir Chambolle met die vrouwelijk elegante, fluwelige tannines waar menige robuuste wijndrinkers hun kar voor willen keren. Los van dit, blijf ik een hevige fan van de jaargang 2017 in Bourgogne.

Gisteren bij EED werd deze zelfde wijn van de kaart geplukt door de eega. Ze had zin in een fleske Bourgogne. Zeer mooie, soepelzachte, mondvullende wijn, heel geslaagd. Wat is 2017 toch een mooi jaar in Bourgogne!
William geeft deze een welverdiende 88/100....
Inderdaad. De 2017’s beginnen me meer en meer te bekoren. Ze krijgen ook iets meer gewicht. Heb geen village 2017 van Sigaut meer liggen, enkel de Derriere le Four.
Koppelingen