01-01-2021, 12:29 PM
Doordat de foire in Lille er niet geweest was, heb ik er ook mijn stash Champagne niet kunnen aanvullen. Van de nood een deugd gemaakt en eens een selectie Franciacorta’s besteld op Xtrawine.
Gisteren ging de Brut open van Corteaura, 90% chardonnay en 10% pinot noir. 36 maanden sur lie (Franciacorta is dus ook Méthode Traditionnelle).
In de neus wat perzik, gedroogd fruit. Redelijk subtiele neus, niets uitbundig. In de mond wel hevig bruisend, strak en gortdroog. Op de fles wordt aangeraden de wijn te drinken op 6°C, maar dat maakt deze strakke schuimwijn alleen nog strenger.
Na wat opwarmen in het glas wordt het geheel een stuk vriendelijker, wat expressiever, en drinkt dit lekker weg. Alleen het bittertje in de afdronk is een kleine bémol.
Niet slecht, deze Franciacorta Brut. Jammer genoeg vond ik de dosage niet, maar ik veronderstel dat het aan de lage kant zal zijn. Grappig genoeg blijken ze ook nog eens een “non dosé” te hebben. Wat moet dat dan geven.
Gisteren ging de Brut open van Corteaura, 90% chardonnay en 10% pinot noir. 36 maanden sur lie (Franciacorta is dus ook Méthode Traditionnelle).
In de neus wat perzik, gedroogd fruit. Redelijk subtiele neus, niets uitbundig. In de mond wel hevig bruisend, strak en gortdroog. Op de fles wordt aangeraden de wijn te drinken op 6°C, maar dat maakt deze strakke schuimwijn alleen nog strenger.
Na wat opwarmen in het glas wordt het geheel een stuk vriendelijker, wat expressiever, en drinkt dit lekker weg. Alleen het bittertje in de afdronk is een kleine bémol.
Niet slecht, deze Franciacorta Brut. Jammer genoeg vond ik de dosage niet, maar ik veronderstel dat het aan de lage kant zal zijn. Grappig genoeg blijken ze ook nog eens een “non dosé” te hebben. Wat moet dat dan geven.