wijnliefhebbers

Volledige versie: Le Nid, Moulin à Vent
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Tradition 2016, Moulin à Vent

Vrij broedende aroma’s van donkere kersen, en wat mineraliteit. Een neus die een sérieux uitstraalt. Intrigerend ook.
In de mond eerst aantrekkelijk fruit, maar daaronder ligt een uitgesproken structuur. Hier zit serieus beet op! De tannines zijn rijp en passeren goed, maar dit is eigenlijk nog te jong. Een paar jaartjes rust zullen deze wijn deugd doen. Toch geniet ik hier wel al van hoor. De combinatie van kracht en elegantie beloven veel goeds voor de toekomst.
Ik heb hier ook parcellaires van, maar die ga ik proberen lang te vergeten...
Stond ook nog op mijn verlanglijstje.
Toch wel zot dat er tegenwoordig zoveel echte bewaar bojo’s gemaakt worden. 5 jaar is niet echt super jong meer. De vraag is dan hoe lang nog en wat gaat dat geven? Want veel tieners (of nog ouder) heb ik toch nog niet gedronken.
(16-01-2021 07:47 PM)Fre schreef: [ -> ]Stond ook nog op mijn verlanglijstje.
Toch wel zot dat er tegenwoordig zoveel echte bewaar bojo’s gemaakt worden. 5 jaar is niet echt super jong meer. De vraag is dan hoe lang nog en wat gaat dat geven? Want veel tieners (of nog ouder) heb ik toch nog niet gedronken.

Wel, ik heb deze wijn nu gedronken bij gelakt buikspek met spruitjes die geglazuurd zijn met honing en balsamico. Ow, ow, ow... wat een killer combination! En een zalig gerecht tout court! Het vlees valt gewoon uiteen, zo mals, en zo smaakvol. En dan deze wijn die daar doorsnijdt als een mes door boter. Bij dit gerecht is dit niet meer te jong, maar gewoon perfect.
Lang geleden dat ik nog eens zo in mijn nopjes was met een food wine pairing.

Voor de liefhebbers van het spek :

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/...en-pickles

Doen! applaus
(16-01-2021 08:02 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(16-01-2021 07:47 PM)Fre schreef: [ -> ]Stond ook nog op mijn verlanglijstje.
Toch wel zot dat er tegenwoordig zoveel echte bewaar bojo’s gemaakt worden. 5 jaar is niet echt super jong meer. De vraag is dan hoe lang nog en wat gaat dat geven? Want veel tieners (of nog ouder) heb ik toch nog niet gedronken.

Wel, ik heb deze wijn nu gedronken bij gelakt buikspek met spruitjes die geglazuurd zijn met honing en balsamico. Ow, ow, ow... wat een killer combination! En een zalig gerecht tout court! Het vlees valt gewoon uiteen, zo mals, en zo smaakvol. En dan deze wijn die daar doorsnijdt als een mes door boter. Bij dit gerecht is dit niet meer te jong, maar gewoon perfect.
Lang geleden dat ik nog eens zo in mijn nopjes was met een food wine pairing.

Voor de liefhebbers van het spek :

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/...en-pickles

Doen! applaus

Zelfs als notoir spruitjeshater krijg ik het water in de mond...
Klinkt fantastisch lekker inderdaad. Kook je ook aan huis? Smile
Blij dit te lezen, dit was een domein wat ik op mijn lijstje had staan bij een volgende aankoop. Verkrijgbaar bij Christiaens, maar ook bij Vinetiq dat toch ook wel wat eigenzinnige maar zeer interessante domeinen in het assortiment heeft.

Bewaarpotentieel van deze Tradition Moulin à Vent een achttal jaar geven ze bij Vinetiq aan.

Le Nid zou volgens de Franse wijnpers vanaf jaargang 2017 nog een serieuze kwaliteitssprong genomen hebben, dit even terzijde.
(16-01-2021 10:12 PM)Fre schreef: [ -> ]Klinkt fantastisch lekker inderdaad. Kook je ook aan huis? Smile

Haha, dat kan geregeld worden Smile

Citaat:Le Nid zou volgens de Franse wijnpers vanaf jaargang 2017 nog een serieuze kwaliteitssprong genomen hebben, dit even terzijde.

Goed om weten, merci Innesto!
De eerste dag toonde deze knaap zich nog wat timide. Daarom werd 2/3e Een dagje later, licht gekoeld, toont deze wijn zich een stuk complexer en completer. In de neus donkere kers, iets vlezig ook. Mijn vrouw omschrijft het als vleesjus en ik kan hiermee leven ;-)
De mond is krachtig maar toch evenwichtig. De fruit - zuur balans zit perfect. Er zijn nog tannines merkbaar naar t einde toe maar alles is rijp. Zeer leuke kennismaking. Laat deze wijn nog een paar jaar rusten en dit wordt een bijouke
(12-04-2024 10:22 PM)Fre schreef: [ -> ]De eerste dag toonde deze knaap zich nog wat timide. Daarom werd 2/3e Een dagje later, licht gekoeld, toont deze wijn zich een stuk complexer en completer. In de neus donkere kers, iets vlezig ook. Mijn vrouw omschrijft het als vleesjus en ik kan hiermee leven ;-)
De mond is krachtig maar toch evenwichtig. De fruit - zuur balans zit perfect. Er zijn nog tannines merkbaar naar t einde toe maar alles is rijp. Zeer leuke kennismaking. Laat deze wijn nog een paar jaar rusten en dit wordt een bijouke

Een dolein dat ik niet ken. Over welk jaar heb je het hier Fre?
2017. Ooit op aanraden van dit forum gekocht. De eerste dag vond ik m wat gewoon maar door de positieve evolutie is dit toch een potentiële rebuy.
(13-04-2024 04:22 PM)Fre schreef: [ -> ]2017. Ooit op aanraden van dit forum gekocht. De eerste dag vond ik m wat gewoon maar door de positieve evolutie is dit toch een potentiële rebuy.

Was het de gewone Moulin à Vent? Ik heb er nog twee van 2015 en ben ook niet gehaast om ze open te doen.
(13-04-2024 05:24 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(13-04-2024 04:22 PM)Fre schreef: [ -> ]2017. Ooit op aanraden van dit forum gekocht. De eerste dag vond ik m wat gewoon maar door de positieve evolutie is dit toch een potentiële rebuy.

Was het de gewone Moulin à Vent? Ik heb er nog twee van 2015 en ben ook niet gehaast om ze open te doen.

En als 2015 en 2017 in de Bojo wat dezelfde kenmerken vertonen als in de Côte d'Or, dan lijkt het me dat die 2015 na de 2017 zou mogen gedronken worden toch?
Koppelingen