23-01-2021, 01:22 PM
De avondklok gaat vandaag in, we zouden deze week op ski vakantie zijn en de Elzas wijnen zijn geleverd. Reden genoeg om nog even een lekker maaltje op tafel te zetten voordat we ons niet meer mogen verplaatsen in de avond.
Mijn hobby kok vriend had lekkere varkenspootjes gehaald begin van de week. Keurig 72 uur laten dobberen in een pekelbadje. Gisterochtend in de oven gedaan, 9 uur lang op 110 graden en vervolgens nog een kwartiertje op 240 om de buitenkant lekker krokant te krijgen.
De zuurkool was bereid op Elzasser wijze, dus met kruidnagel, peper, jeneverbes, laurier, tijm, ui, knoflook, beetje eendenvet en natuurlijk een fles Riesling. Wat gebakken aardappeltjes er bij, bereid in geklaarde boter.
We dronken daar bij 2 Pinot Gris wijnen van Roger Heyberger. De Vielle Vignes Bildstoecklé uit 2019 en de Grand Cru Pfersigberg uit 2018. Beide wijnen waren vol genoeg om de maaltijd te begeleiden, het pastte erg mooi. De Grand Cru was wat voller van smaak en is nu al goed te drinken ondanks zijn jeugdige leeftijd. De Vielle Vignes had iets meer zuren / frisheid en wat minder vol. Nog wat jong maar kwam ook mooi uit de verf.
Later nog een mooie kaasplank met kazen van Abraham Kef, een goede fromagerie uit Amsterdam. Ook hier dronken we Elzas wijnen bij, wat ik altijd een heerlijke combi vindt. De Pinot Gris 'Grande Reserve' 2019 en de Alsace Alliance 2019, een blend van voornamelijk Pinot Gris aangevuld met Gewurz en Riesling.
Een hoog Pinot Gris gehalte dus, maar dat vind ik helemaal niet erg. Combineert fantastisch met van alles.
Tussen hoofdgerecht en kaas nog een mooie rode wijn als tussengang gedaan, Chateau Providence 2009 uit Pomerol. TN volgt
Het was zeer geslaagd.
Mijn hobby kok vriend had lekkere varkenspootjes gehaald begin van de week. Keurig 72 uur laten dobberen in een pekelbadje. Gisterochtend in de oven gedaan, 9 uur lang op 110 graden en vervolgens nog een kwartiertje op 240 om de buitenkant lekker krokant te krijgen.
De zuurkool was bereid op Elzasser wijze, dus met kruidnagel, peper, jeneverbes, laurier, tijm, ui, knoflook, beetje eendenvet en natuurlijk een fles Riesling. Wat gebakken aardappeltjes er bij, bereid in geklaarde boter.
We dronken daar bij 2 Pinot Gris wijnen van Roger Heyberger. De Vielle Vignes Bildstoecklé uit 2019 en de Grand Cru Pfersigberg uit 2018. Beide wijnen waren vol genoeg om de maaltijd te begeleiden, het pastte erg mooi. De Grand Cru was wat voller van smaak en is nu al goed te drinken ondanks zijn jeugdige leeftijd. De Vielle Vignes had iets meer zuren / frisheid en wat minder vol. Nog wat jong maar kwam ook mooi uit de verf.
Later nog een mooie kaasplank met kazen van Abraham Kef, een goede fromagerie uit Amsterdam. Ook hier dronken we Elzas wijnen bij, wat ik altijd een heerlijke combi vindt. De Pinot Gris 'Grande Reserve' 2019 en de Alsace Alliance 2019, een blend van voornamelijk Pinot Gris aangevuld met Gewurz en Riesling.
Een hoog Pinot Gris gehalte dus, maar dat vind ik helemaal niet erg. Combineert fantastisch met van alles.
Tussen hoofdgerecht en kaas nog een mooie rode wijn als tussengang gedaan, Chateau Providence 2009 uit Pomerol. TN volgt
Het was zeer geslaagd.