27-11-2010, 11:39 AM
Deze week gedronken: Chateau Combebelle St Chinian 2006 (jaja, t was Languedoc Roussillon in de les ;-))
Dit domein wordt gerund door Chaterine Wallace, gedreven master of wine (in spe). Lees er alles over op de site van het domein:
http://www.combebelle.com/domaine-et-vin...neyard.cfm
Opvallend is het grote verschil tussen de 2006 en de 2005 van dit domein. Opvallend maar niet verrassend, vermits 06 het eerste jaar is wat door Wallace zelf werd gemaakt (op natuurlijke wijze- meer en meer biodynamisch zelfs).
Terwijl de 2005 krachtig is, eerder stug met rijpe maar opvallende tannine, een bijtwijn voor de liefhebbers, is de 2006 eerder van het 'aerienne soort (sorry, geen nederlands woord dat me even geschikt lijkt- of het zou luchtig moeten zijn)
De 2006 had in de neus cassis, bloemen, en eigenaardig genoeg een lichte azijntoets (iemand zei zelfs ajuin) Misschien zat deze wijn op het randje van de azijnsteek (nét het goede randje), een andere fles had er minder last van. Resultaat van de beperkte chemische interventie... In de mond een soepele, sappige, verfijnde wijn. Licht maar toch gestoffeerd. Mooie fruitige afdronk. Zeer boeiende wijn voor zijn geld (9€).
Een ontdekking van Steven van Wijnhuis Tinto.
Dit domein wordt gerund door Chaterine Wallace, gedreven master of wine (in spe). Lees er alles over op de site van het domein:
http://www.combebelle.com/domaine-et-vin...neyard.cfm
Opvallend is het grote verschil tussen de 2006 en de 2005 van dit domein. Opvallend maar niet verrassend, vermits 06 het eerste jaar is wat door Wallace zelf werd gemaakt (op natuurlijke wijze- meer en meer biodynamisch zelfs).
Terwijl de 2005 krachtig is, eerder stug met rijpe maar opvallende tannine, een bijtwijn voor de liefhebbers, is de 2006 eerder van het 'aerienne soort (sorry, geen nederlands woord dat me even geschikt lijkt- of het zou luchtig moeten zijn)
De 2006 had in de neus cassis, bloemen, en eigenaardig genoeg een lichte azijntoets (iemand zei zelfs ajuin) Misschien zat deze wijn op het randje van de azijnsteek (nét het goede randje), een andere fles had er minder last van. Resultaat van de beperkte chemische interventie... In de mond een soepele, sappige, verfijnde wijn. Licht maar toch gestoffeerd. Mooie fruitige afdronk. Zeer boeiende wijn voor zijn geld (9€).
Een ontdekking van Steven van Wijnhuis Tinto.