01-04-2021, 06:00 AM
De eerste lenteprik, een ondergaande zon en de thermometer die op ons terras nog juist de 20° aantikt...
Op vel gebakken zalm, groene asperges en een toefke puree krijgen het gezelschap van een 'Clos des Cazaux vieilles Vignes 2017', een Vacqueyras Blanc gedomineerd door 70% Clairette (+50 jaar)
Deze witte werd ons een paar jaar geleden geschonken op restaurant in Vaison la Romaine. Deze liet ons toen niet onberoerd en na een bezoekje aan een lokale caviste verdwenen er een paar de koffer in.
Nu op tafel...Goudgeel, fruitig neusje met een toets van nootjes en venkel. Perzik, citrus en peer vullen de mond, wat brioche maar met zijn 4 jaar komt deze nog heel fris voor de dag. Mooi match met de zalm (venkel-aroma). Alhoewel hij ter plaatse een grootsere indruk naliet (daar zal de sfeer voor iets tss zitten) voor 14€ toch een mooie P/Q.
Op vel gebakken zalm, groene asperges en een toefke puree krijgen het gezelschap van een 'Clos des Cazaux vieilles Vignes 2017', een Vacqueyras Blanc gedomineerd door 70% Clairette (+50 jaar)
Deze witte werd ons een paar jaar geleden geschonken op restaurant in Vaison la Romaine. Deze liet ons toen niet onberoerd en na een bezoekje aan een lokale caviste verdwenen er een paar de koffer in.
Nu op tafel...Goudgeel, fruitig neusje met een toets van nootjes en venkel. Perzik, citrus en peer vullen de mond, wat brioche maar met zijn 4 jaar komt deze nog heel fris voor de dag. Mooi match met de zalm (venkel-aroma). Alhoewel hij ter plaatse een grootsere indruk naliet (daar zal de sfeer voor iets tss zitten) voor 14€ toch een mooie P/Q.