29-10-2021, 01:43 PM
Even pikken van de website:
Le Château de la Terrière se dresse depuis le XiVème siècle face au Mont Brouilly, à Cercié au cœur du Beaujolais historique. Il est aujourd’hui l’un des plus vieux domaines de la région.
Après avoir appartenu à des générations successives de nobles, le Château de la Terrière a été repris en 2003 et, depuis cette date, d’importants travaux ont été réalisés, aussi bien en cave qu’à la vigne.
Maken Beaujolais onder de AOP's Beaujolais-Villages, Brouilly en Moulin-à-Vent en bottelen daarnaast nog een Bourgogne Pinot Noir.
Brouilly Tradition, 2019
PnP uit kelder. Meteen veel heel rijp fruit in de neus. Gelei van rode vruchten, heel rijpe aardbei en framboos. Oei... dit is wel heel rijp, op het randje van jammy.
Na walsen toch ook een kruidige toets met wat laurier, wat kers (rijp) en een vleugje floraliteit (viooltjes).
Bevestiging van het rijpe fruit in de mond. Voldoende zuren zodat het niet jammy wordt. Rijpe tannine geeft net voldoende structuur.
Lichte alcoholtoets merkbaar (14%). Door deze wijn koel te houden - wat ook wel nodig is voor de rijpheid - stoort dit echter niet hard.
Bittertje in de finale dat ook wat door de rijpheid snijdt.
Deze Brouilly is niet helemaal mijn ding. Daarvoor neigt de wijn te veel naar een jammy fruittoetsen, zeker bij het openen.
Na wat open staan viel het beter mee, maar dit kan ook deels gewenning zijn. Fles ging ook in en uit de frigo.
Goed gekoeld heeft dit wel een zekere glouglou-factor, maar dan is de 14% alcohol natuurlijk geen meevaller.
Le Château de la Terrière se dresse depuis le XiVème siècle face au Mont Brouilly, à Cercié au cœur du Beaujolais historique. Il est aujourd’hui l’un des plus vieux domaines de la région.
Après avoir appartenu à des générations successives de nobles, le Château de la Terrière a été repris en 2003 et, depuis cette date, d’importants travaux ont été réalisés, aussi bien en cave qu’à la vigne.
Maken Beaujolais onder de AOP's Beaujolais-Villages, Brouilly en Moulin-à-Vent en bottelen daarnaast nog een Bourgogne Pinot Noir.
Brouilly Tradition, 2019
PnP uit kelder. Meteen veel heel rijp fruit in de neus. Gelei van rode vruchten, heel rijpe aardbei en framboos. Oei... dit is wel heel rijp, op het randje van jammy.
Na walsen toch ook een kruidige toets met wat laurier, wat kers (rijp) en een vleugje floraliteit (viooltjes).
Bevestiging van het rijpe fruit in de mond. Voldoende zuren zodat het niet jammy wordt. Rijpe tannine geeft net voldoende structuur.
Lichte alcoholtoets merkbaar (14%). Door deze wijn koel te houden - wat ook wel nodig is voor de rijpheid - stoort dit echter niet hard.
Bittertje in de finale dat ook wat door de rijpheid snijdt.
Deze Brouilly is niet helemaal mijn ding. Daarvoor neigt de wijn te veel naar een jammy fruittoetsen, zeker bij het openen.
Na wat open staan viel het beter mee, maar dit kan ook deels gewenning zijn. Fles ging ook in en uit de frigo.
Goed gekoeld heeft dit wel een zekere glouglou-factor, maar dan is de 14% alcohol natuurlijk geen meevaller.