26-11-2021, 11:28 PM
Vanavond wat gekookt… Lockdown gerechten wat op punt krijgen zeker
eerste en tweede gerecht gingen perfect samen met een flesje Bouquin-Dupont Vieille Réserve blanc de blancs. Klassevolle champagne. Heeft alles wat ik zoek: voldoende mineraliteit en volume en natuurlijk gekend op dit forum.
Bij het hoofdgerecht (hazenrug) hoort eigenlijk een rood wijntje maar ik wilde al een tijdje een fles witte Musar openen. Bij het ruiken meteen na openen: ‘blind zou ik denken dat dit een rode wijn is!’ Te veel hout? Te weinig fruit?! te oud? Muf… Qua smaak ook geen hoogvlieger voorlopig dus in de karaf.
Na een halfuurtje verdwijnen de ruwe kanten qua geur. Qua smaak ontwikkelt de wijn zich. Ik denk aan een Tondonia of zelfs een (te?) rijpe witte Bordeaux. Lekker. Speciaal. Lekker of toch vooral speciaal? Maar het paste uiteindelijk wel bij de hazenrug.
De gerechten dan:
- millefeuille van aardappel met Cavi-art (kan ook gewoon met echte) een roomsausje en een kruidenolie met citroen.
- zalf van erwten met coquilles, een krokant van parmaham en citroenrasp.
- Hazenrug met een cognacvleesjus met groentjes en een puree van pastinaak
Volgende keer toch maar weer rood bij het hoofdgerecht…
eerste en tweede gerecht gingen perfect samen met een flesje Bouquin-Dupont Vieille Réserve blanc de blancs. Klassevolle champagne. Heeft alles wat ik zoek: voldoende mineraliteit en volume en natuurlijk gekend op dit forum.
Bij het hoofdgerecht (hazenrug) hoort eigenlijk een rood wijntje maar ik wilde al een tijdje een fles witte Musar openen. Bij het ruiken meteen na openen: ‘blind zou ik denken dat dit een rode wijn is!’ Te veel hout? Te weinig fruit?! te oud? Muf… Qua smaak ook geen hoogvlieger voorlopig dus in de karaf.
Na een halfuurtje verdwijnen de ruwe kanten qua geur. Qua smaak ontwikkelt de wijn zich. Ik denk aan een Tondonia of zelfs een (te?) rijpe witte Bordeaux. Lekker. Speciaal. Lekker of toch vooral speciaal? Maar het paste uiteindelijk wel bij de hazenrug.
De gerechten dan:
- millefeuille van aardappel met Cavi-art (kan ook gewoon met echte) een roomsausje en een kruidenolie met citroen.
- zalf van erwten met coquilles, een krokant van parmaham en citroenrasp.
- Hazenrug met een cognacvleesjus met groentjes en een puree van pastinaak
Volgende keer toch maar weer rood bij het hoofdgerecht…