04-12-2021, 10:26 AM
Dominio de Anza Rioja Edicion Especial Limitada 2017 (TEMPRANILLO BLEND)
Verleidende kruidige aromatische neus. Rode kersje priemen door het eik, kruidig, vleugje vanille...nog bezig zijn weg aan het zoeken. Nog te veel eik, fruit nog teveel op de achtergrond maar potentieel. Geen full body Rioja maar aangename doordrinker in combi met een stukske kalfsvlees.
Dit staat te lezen op 'Topwijnen':
'Anza' is het nieuwste project van de getalenteerde wijnmaker Diego Magaña, die naast een heerlijke wijn in Bierzo, hier in Rioja Alavesa (op een hoogte van 560 meter) een fantastische wijn maakt van druiven van zeer oude wijnstokken (gemiddeld 60 jaar oud) uit de dorpen Laguardia en Elvillar. De bodem is zeer kalkachtig, wat de mineraliteit iin deze wijn verklaart. De vinificatie gebeurt in grote eiken vaten van 500 liter met één 'remontage' per dag om een zachte extractie te realiseren. De rijping duurt 9 maanden, deels in nieuwe eiken foeders van 4000 liter, en de rest in Franse vaten van 500 liter.
R. Parker was blijkbaar grote fan, 92pnt
Verleidende kruidige aromatische neus. Rode kersje priemen door het eik, kruidig, vleugje vanille...nog bezig zijn weg aan het zoeken. Nog te veel eik, fruit nog teveel op de achtergrond maar potentieel. Geen full body Rioja maar aangename doordrinker in combi met een stukske kalfsvlees.
Dit staat te lezen op 'Topwijnen':
'Anza' is het nieuwste project van de getalenteerde wijnmaker Diego Magaña, die naast een heerlijke wijn in Bierzo, hier in Rioja Alavesa (op een hoogte van 560 meter) een fantastische wijn maakt van druiven van zeer oude wijnstokken (gemiddeld 60 jaar oud) uit de dorpen Laguardia en Elvillar. De bodem is zeer kalkachtig, wat de mineraliteit iin deze wijn verklaart. De vinificatie gebeurt in grote eiken vaten van 500 liter met één 'remontage' per dag om een zachte extractie te realiseren. De rijping duurt 9 maanden, deels in nieuwe eiken foeders van 4000 liter, en de rest in Franse vaten van 500 liter.
(04-12-2021 10:26 AM)jr02 schreef: [ -> ]Dominio de Anza Rioja Edicion Especial Limitada 2017 (TEMPRANILLO BLEND)
Verleidende kruidige aromatische neus. Rode kersje priemen door het eik, kruidig, vleugje vanille...nog bezig zijn weg aan het zoeken. Nog te veel eik, fruit nog teveel op de achtergrond maar potentieel. Geen full body Rioja maar aangename doordrinker in combi met een stukske kalfsvlees.
Dit staat te lezen op 'Topwijnen':
'Anza' is het nieuwste project van de getalenteerde wijnmaker Diego Magaña, die naast een heerlijke wijn in Bierzo, hier in Rioja Alavesa (op een hoogte van 560 meter) een fantastische wijn maakt van druiven van zeer oude wijnstokken (gemiddeld 60 jaar oud) uit de dorpen Laguardia en Elvillar. De bodem is zeer kalkachtig, wat de mineraliteit iin deze wijn verklaart. De vinificatie gebeurt in grote eiken vaten van 500 liter met één 'remontage' per dag om een zachte extractie te realiseren. De rijping duurt 9 maanden, deels in nieuwe eiken foeders van 4000 liter, en de rest in Franse vaten van 500 liter.
R. Parker was blijkbaar grote fan, 92pnt