Ik lees -en drink- ongelofelijk graag over jullie ervaringen met Beaujolais. Maar drinkt er iemand soms wat witte Beaujolais? Ik heb soms de indruk dat witte Beaujolais wat stiefmoederlijk behandeld wordt door wijnliefhebbers...
Geldt hetzelfde voor de wijnbouwers? Maken ze maar 'een witte voor de witte drinkers' of zij ze écht bezig met witte wijn? (sommigen hier weten wss meer)
Ooit iets interessants gehoord, gelezen of geproefd over witte BOJO, laat het weten!
Ik ben wel fan van de witte van Jean Paul Brun (die zonder hout dan wel).
(24-01-2022 11:07 PM)TheHolyGrape schreef: [ -> ]Ik lees -en drink- ongelofelijk graag over jullie ervaringen met Beaujolais. Maar drinkt er iemand soms wat witte Beaujolais? Ik heb soms de indruk dat witte Beaujolais wat stiefmoederlijk behandeld wordt door wijnliefhebbers...
Geldt hetzelfde voor de wijnbouwers? Maken ze maar 'een witte voor de witte drinkers' of zij ze écht bezig met witte wijn? (sommigen hier weten wss meer)
Ooit iets interessants gehoord, gelezen of geproefd over witte BOJO, laat het weten!
Ik ben wel fan van de witte van Jean Paul Brun (die zonder hout dan wel).
FWIW: Ik dronk al een aantal keer witte Bojo (oa van Bouland, ook een paar van Colruyt KW) maar was nog nooit erg onder de indruk. Fruitige, beetje Macon-achtige wijnen. Lijkt me voor velen eerder een spielerei dan echt een uitdaging.
Kocht ook wel ooit een paar flessen viognier bij de familie Jambon (Allez, dat huis ervan, kan even niet op de naam komen) en die vond ik zeer geslaagd.
Net zoals syrah in rood mss wel een interessante piste voor de opwarmende streek…
(24-01-2022 11:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]Kocht ook wel ooit een paar flessen viognier bij de familie Jambon (Allez, dat huis ervan, kan even niet op de naam komen) en die vond ik zeer geslaagd.
Domaine de Thulon?
Ik dronk bij Bouland zijn blanc en vond die wel aangenaam als eenvoudige dorstlesser. Aan €9 best een ok p/k-wijn.
Bij Thivin kreeg ik twee houtgelagerde chardonnays in het glas waarbij ik de link naar de Mâconnais wel kan beamen.
Kon mij niet echt boeien en zeker niet qua prijs. Ik kreeg wel een fles gratis en zal die nog eens op mijn gemak herevalueren.
De chardonnay van Les Capréoles (Axiome) vond ik erg goed: in zekere zin ook een fruitige dorstlesser, maar wel met voldoende fraîcheur.
Meen me van het laatste bezoek aan de Beaujolais te herinneren dat er steeds meer witte druivenstokken werden aangeplant, omdat daar nu eenmaal meer vraag naar was.