In collishop teverkrijgen aan 15€
WS geeft deze 91/100
Bessen, koffie en licht geroosterde eik, full-bodied
Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Petit Verdot
Wel nog veel tejong om tedrinken, wachten tot 2013.
Koopje van de maand
Dag Christiaan, welkom!...
En meteen al bedankt voor deze interessante tip!
Wie weet wel van het niveau van de Sapaio volpolo (van bij Vinesse..)
(07-12-2010 08:43 PM)vinejo schreef: [ -> ]Dag Christiaan, welkom!...
En meteen al bedankt voor deze interessante tip!
Wie weet wel van het niveau van de Sapaio volpolo (van bij Vinesse..)
Danke, en graag gedaan.
Denk dat die Campo wel veel in petto heeft met enkele jaren kelderrust. Enige nadeel van deze wijn is zijn alcoholpercentage 14% (In vergelijking met andere Bolgheri's)
De 2008 in het glas (Colruyt, rode prijs, 10,95€):
Erg donkere kersenrode kleur met lichte rand. Vanille, zoete alcohol, rijp fruit (banaan, zwarte bessen), koffie en aards.
Ferme tannines, die zacht verweven zijn (niet schurend), en in afdronk amandelbittertjes. Dit alles in overvloed. Lange ! afdronk.
De 14% alcohol is wel nadrukkelijk aanwezig.
2008 nu aan 9,99 in kelderresten bij Colruyt; ik ga een gokje wagen aan die prijs....
(18-02-2013 12:14 PM)Dave schreef: [ -> ]2008 nu aan 9,99 in kelderresten bij Colruyt; ik ga een gokje wagen aan die prijs....
En dit weekend meteen geproefd: voor mijn smaak het hout en de alcohol iets te zeer in de hoofdrol, momenteel. Maar wel mooie materie en aroma's. Ik denk dat dit binnen een paar jaar echt wel goed komt, en dan is het aan 9,99 € echt wel een koopje. Ik heb nog 5 flessen, dus uitgebreid de kans om z'n evolutie te volgen.
(23-02-2012 01:02 AM)Marc schreef: [ -> ]De 2008 in het glas (Colruyt, rode prijs, 10,95€):
Erg donkere kersenrode kleur met lichte rand. Vanille, zoete alcohol, rijp fruit (banaan, zwarte bessen), koffie en aards.
Ferme tannines, die zacht verweven zijn (niet schurend), en in afdronk amandelbittertjes. Dit alles in overvloed. Lange ! afdronk.
De 14% alcohol is wel nadrukkelijk aanwezig.
Deze nu in het glas en ik kan mij wel aansluiten bij deze TN. Ik vind de 14% alcohol nog wel meevallen op dit moment, maar hij lag een 1,5 uur geleden nog op 11,5°C in de kelder, dus zeer fris geserveerd.
Niet slecht voor de prijs maar voor mij toch niet echt waw. Iets te weinig zuren en spanning. Of dit nog veel beter gaat worden weet ik eigenlijk niet. Misschien dat het "hout", waar Dave terecht van sprak, nog wat zal milderen maar...
(14-03-2013 07:13 PM)Johan M. schreef: [ -> ] (23-02-2012 01:02 AM)Marc schreef: [ -> ]De 2008 in het glas (Colruyt, rode prijs, 10,95€):
Erg donkere kersenrode kleur met lichte rand. Vanille, zoete alcohol, rijp fruit (banaan, zwarte bessen), koffie en aards.
Ferme tannines, die zacht verweven zijn (niet schurend), en in afdronk amandelbittertjes. Dit alles in overvloed. Lange ! afdronk.
De 14% alcohol is wel nadrukkelijk aanwezig.
Deze nu in het glas en ik kan mij wel aansluiten bij deze TN. Ik vind de 14% alcohol nog wel meevallen op dit moment, maar hij lag een 1,5 uur geleden nog op 11,5°C in de kelder, dus zeer fris geserveerd.
Niet slecht voor de prijs maar voor mij toch niet echt waw. Iets te weinig zuren en spanning. Of dit nog veel beter gaat worden weet ik eigenlijk niet. Misschien dat het "hout", waar Dave terecht van sprak, nog wat zal milderen maar...
Ik volg Johan. Niet zo boeiend, maar ook niet slecht natuurlijk. Ook voor mij geen bijkoop. Zelfs misschien een tikkeltje vermoeiend, zal aan de alc gelegen hebben denk ik of inderdaad dat gemis aan wat friste.
(14-03-2013 08:06 PM)doc schreef: [ -> ] (14-03-2013 07:13 PM)Johan M. schreef: [ -> ] (23-02-2012 01:02 AM)Marc schreef: [ -> ]De 2008 in het glas (Colruyt, rode prijs, 10,95€):
Erg donkere kersenrode kleur met lichte rand. Vanille, zoete alcohol, rijp fruit (banaan, zwarte bessen), koffie en aards.
Ferme tannines, die zacht verweven zijn (niet schurend), en in afdronk amandelbittertjes. Dit alles in overvloed. Lange ! afdronk.
De 14% alcohol is wel nadrukkelijk aanwezig.
Deze nu in het glas en ik kan mij wel aansluiten bij deze TN. Ik vind de 14% alcohol nog wel meevallen op dit moment, maar hij lag een 1,5 uur geleden nog op 11,5°C in de kelder, dus zeer fris geserveerd.
Niet slecht voor de prijs maar voor mij toch niet echt waw. Iets te weinig zuren en spanning. Of dit nog veel beter gaat worden weet ik eigenlijk niet. Misschien dat het "hout", waar Dave terecht van sprak, nog wat zal milderen maar...
Ik volg Johan. Niet zo boeiend, maar ook niet slecht natuurlijk. Ook voor mij geen bijkoop. Zelfs misschien een tikkeltje vermoeiend, zal aan de alc gelegen hebben denk ik of inderdaad dat gemis aan wat friste.
Fles uit, nog eentje te gaan die wel eens bij een lasagne of pasta zal gekraakt worden maar ook voor mij zeker geen "bijkoopadvies". Er zijn gewoon veel betere vergelijkbare wijnen op de markt die evenmin een gat in de beurs slaan. De Bolgheri Rosso 2009 van Satta, die ik ooit bij Superiore onder de 10 euro op de kop tikte, klopte deze Campo Al Mare met lengten verschil. De Bolgheri Rosso 2010 van Satta staat momenteel aan 14,38- in promotie bij Licata.
Vrijdag gestart met deze Campo Al Mare 2008. Een voorbode van wat al bij al een miserabel "wijnweekend" bleek te zijn...
Donkere kersenrode kleur, lichte evolutie aan de rand. In de neus gekookt zoet fruit, alcoholisch, hout, alcohol, zelfs lactisch... deed me direct denken aan een middelmatige Bordeaux uit 2009 en meer bepaald de Gigault 'Cuvée Viva' 2009. In mond na een een beetje lucht iets meer in evenwicht maar nooit meer dan middelmaat en vooral te zwaar en vermoeiend. Deze wijn mist gewoon elke spanning. Als klap op de vuurpijl... na enkele uren open gestaan te hebben is het resterende deel van de fles quasi om zeep, tenzij je liefhebber bent van een "medicinale kruidigheid". Vandaag het laatste restje geproefd en uitgespuwd: medicinaal en geoxideerd.
Deze Bolgheri kan je met recht en reden de Italiaanse tegenhanger van menig Bordeaux noemen. Naam en teveel geld voor te weinig kwaliteit in de fles. Dit is een heel eenvoudige Bolgheri die je best jong drinkt en zijn "robuuste" kantjes er dan maar bijneemt. Beter met de jaren lijkt dit niet te worden.
(12-10-2014 01:59 PM)Innesto schreef: [ -> ]Vrijdag gestart met deze Campo Al Mare 2008. Een voorbode van wat al bij al een miserabel "wijnweekend" bleek te zijn...
Donkere kersenrode kleur, lichte evolutie aan de rand. In de neus gekookt zoet fruit, alcoholisch, hout, alcohol, zelfs lactisch... deed me direct denken aan een middelmatige Bordeaux uit 2009 en meer bepaald de Gigault 'Cuvée Viva' 2009. In mond na een een beetje lucht iets meer in evenwicht maar nooit meer dan middelmaat en vooral te zwaar en vermoeiend. Deze wijn mist gewoon elke spanning. Als klap op de vuurpijl... na enkele uren open gestaan te hebben is het resterende deel van de fles quasi om zeep, tenzij je liefhebber bent van een "medicinale kruidigheid". Vandaag het laatste restje geproefd en uitgespuwd: medicinaal en geoxideerd.
Deze Bolgheri kan je met recht en reden de Italiaanse tegenhanger van menig Bordeaux noemen. Naam en teveel geld voor te weinig kwaliteit in de fles. Dit is een heel eenvoudige Bolgheri die je best jong drinkt en zijn "robuuste" kantjes er dan maar bijneemt. Beter met de jaren lijkt dit niet te worden.
Ik kan me hier helemaal bij aansluiten: mijn TN hierboven was van mijn eerste fles (toen had ik nog hoop), maar ondertussen heb ik er een tweede van geproefd, en ik vond 'm ronduit vermoeiend: veel hout, veel alcohol en voor de rest........ niet zo heel veel eigenlijk.
Bovendien was mijn fles een dag later rijp voor de gootsteen: klopt dus met de bevindingen van Innesto. ik heb nog 3 flessen staan en ik heb al overwogen om ze terug te brengen, alleen weet ik niet of Colruyt ze nog terug zal nemen, ruim 2 jaar na aankoop...
(12-10-2014 01:59 PM)Innesto schreef: [ -> ]Vrijdag gestart met deze Campo Al Mare 2008. Een voorbode van wat al bij al een miserabel "wijnweekend" bleek te zijn...
Donkere kersenrode kleur, lichte evolutie aan de rand. In de neus gekookt zoet fruit, alcoholisch, hout, alcohol, zelfs lactisch... deed me direct denken aan een middelmatige Bordeaux uit 2009 en meer bepaald de Gigault 'Cuvée Viva' 2009. In mond na een een beetje lucht iets meer in evenwicht maar nooit meer dan middelmaat en vooral te zwaar en vermoeiend. Deze wijn mist gewoon elke spanning. Als klap op de vuurpijl... na enkele uren open gestaan te hebben is het resterende deel van de fles quasi om zeep, tenzij je liefhebber bent van een "medicinale kruidigheid". Vandaag het laatste restje geproefd en uitgespuwd: medicinaal en geoxideerd.
Deze Bolgheri kan je met recht en reden de Italiaanse tegenhanger van menig Bordeaux noemen. Naam en teveel geld voor te weinig kwaliteit in de fles. Dit is een heel eenvoudige Bolgheri die je best jong drinkt en zijn "robuuste" kantjes er dan maar bijneemt. Beter met de jaren lijkt dit niet te worden.
Heb de 2008 enkele jaren geleden ook geproefd en oxideert idd verschrikkelijk snel. Spijtig, maar sindsdien waag ik meer niet meer aan
Tja, koopjes id supermarkt :-)
In tegenstelling tot de voorgaande proevers, vind ik de 2008 zeker niet slecht. Noch hout noch alcohol voor mij. Is nog niet aan haar top.
Nu voor de tweede dag die Bolgheri 2008 geproefd. Niets geoxideerd. Integendeel de wijn is nog beter dan gisteren.
(28-10-2014 06:02 PM)bowmore schreef: [ -> ]Nu voor de tweede dag die Bolgheri 2008 geproefd. Niets geoxideerd. Integendeel de wijn is nog beter dan gisteren.
Ik had 6 flessen 2007. Fles 1 en 2 geoxideerd. De volgende flessen heb ik steeds gekaraffeerd. Dat gaf een compleet andere wijn. Na anderhalf uur karaf waren die zeer te genieten.
Van 2008 had ik een 3-tal flessen gekocht, eveneens gekaraffeerd met een goed resultaat !
Toch vreemd, die landbouwproducten...
(29-10-2014 01:37 PM)dakur schreef: [ -> ] (28-10-2014 06:02 PM)bowmore schreef: [ -> ]Nu voor de tweede dag die Bolgheri 2008 geproefd. Niets geoxideerd. Integendeel de wijn is nog beter dan gisteren.
Ik had 6 flessen 2007. Fles 1 en 2 geoxideerd. De volgende flessen heb ik steeds gekaraffeerd. Dat gaf een compleet andere wijn. Na anderhalf uur karaf waren die zeer te genieten.
Van 2008 had ik een 3-tal flessen gekocht, eveneens gekaraffeerd met een goed resultaat !
Toch vreemd, die landbouwproducten...
Zoveel te beter voor jullie, maar ik hou het toch eerder op "flesvariatie": het lijkt mij sterk dat karaferen zou helpen tegen oxidatie: tenzij de chemie-experten op het forum dit tegenspreken....
(29-10-2014 02:37 PM)Dave schreef: [ -> ] (29-10-2014 01:37 PM)dakur schreef: [ -> ] (28-10-2014 06:02 PM)bowmore schreef: [ -> ]Nu voor de tweede dag die Bolgheri 2008 geproefd. Niets geoxideerd. Integendeel de wijn is nog beter dan gisteren.
Ik had 6 flessen 2007. Fles 1 en 2 geoxideerd. De volgende flessen heb ik steeds gekaraffeerd. Dat gaf een compleet andere wijn. Na anderhalf uur karaf waren die zeer te genieten.
Van 2008 had ik een 3-tal flessen gekocht, eveneens gekaraffeerd met een goed resultaat !
Toch vreemd, die landbouwproducten...
Zoveel te beter voor jullie, maar ik hou het toch eerder op "flesvariatie": het lijkt mij sterk dat karaferen zou helpen tegen oxidatie: tenzij de chemie-experten op het forum dit tegenspreken....
Tenzij het niet echt om oxidatie ging natuurlijk...
Ik moet wel zeggen dat het soms gebeurt (vooral bij wiite wijn) dat men soms aan mij zegt dat de wijn geoxideerd (ik heb het hier wel over een sherrytoets niet het muffe) is en ik dat wel proef maar dat niet zo erg vind. De Bolgheri echter had niets geoxideerd.
(29-10-2014 03:25 PM)vinejo schreef: [ -> ] (29-10-2014 02:37 PM)Dave schreef: [ -> ] (29-10-2014 01:37 PM)dakur schreef: [ -> ] (28-10-2014 06:02 PM)bowmore schreef: [ -> ]Nu voor de tweede dag die Bolgheri 2008 geproefd. Niets geoxideerd. Integendeel de wijn is nog beter dan gisteren.
Ik had 6 flessen 2007. Fles 1 en 2 geoxideerd. De volgende flessen heb ik steeds gekaraffeerd. Dat gaf een compleet andere wijn. Na anderhalf uur karaf waren die zeer te genieten.
Van 2008 had ik een 3-tal flessen gekocht, eveneens gekaraffeerd met een goed resultaat !
Toch vreemd, die landbouwproducten...
Zoveel te beter voor jullie, maar ik hou het toch eerder op "flesvariatie": het lijkt mij sterk dat karaferen zou helpen tegen oxidatie: tenzij de chemie-experten op het forum dit tegenspreken....
Tenzij het niet echt om oxidatie ging natuurlijk...
lijkt mij ook...
(30-10-2014 10:19 PM)Olivier schreef: [ -> ] (29-10-2014 03:25 PM)vinejo schreef: [ -> ] (29-10-2014 02:37 PM)Dave schreef: [ -> ] (29-10-2014 01:37 PM)dakur schreef: [ -> ] (28-10-2014 06:02 PM)bowmore schreef: [ -> ]Nu voor de tweede dag die Bolgheri 2008 geproefd. Niets geoxideerd. Integendeel de wijn is nog beter dan gisteren.
Ik had 6 flessen 2007. Fles 1 en 2 geoxideerd. De volgende flessen heb ik steeds gekaraffeerd. Dat gaf een compleet andere wijn. Na anderhalf uur karaf waren die zeer te genieten.
Van 2008 had ik een 3-tal flessen gekocht, eveneens gekaraffeerd met een goed resultaat !
Toch vreemd, die landbouwproducten...
Zoveel te beter voor jullie, maar ik hou het toch eerder op "flesvariatie": het lijkt mij sterk dat karaferen zou helpen tegen oxidatie: tenzij de chemie-experten op het forum dit tegenspreken....
Tenzij het niet echt om oxidatie ging natuurlijk...
lijkt mij ook...
Mijn ervaringen tot nu toe: Op dag 1 geen oxidatie, maar wel al serieuze evolutie, op dag 2 toch al serieuze sporen van oxidatie en de wijn blijft onaangenaam, dag 3 pompbak...
Wat voor mijn flessen ook niet strookt met de positievere TN's hierboven is dat de wijn beter werd. Bij mij ging het van "niet goed", naar "slechter" tot "slecht", dus ik denk echt dat het slechte flessen waren.
Ik heb er nog een paar, maar ik denk dat ik er mee ga terug gaan....
Hi guys
Via Klassewijnen van Colruyt 2 flesjes Campo Al Mare Baia Al Vnto Bolgheri Superiore 2009 (mondvol) gekocht. 90% Merlot, 5% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot... Dat moet knallen!
Ik vermoed/hoop dat die Bolgheri Superiore iets anders is dan de Bolgheri die hierboven beschreven wordt? Ik heb echt weinig kennis van Italiaanse wijnen. Dit is zelfs mijn eerste Toscaan.
Iemand die de drinking window van deze wijn zou weten?
Van onze vriend Galloni....
Wine Advocate #201
Jun 2012 Antonio Galloni 91 Drink: 2014 - 2024 (65)
The 2009 Bolgheri Superiore Baia al Vento is 90% Merlot, 5% Cabernet Franc and 5% Petit Verdot. Freshly cut flowers, espresso, dark cherries, mocha and licorice are some of the many notes that are woven together in this expressive, layered red from the Tuscan coast. The 2009 impresses for its intensity and long, polished finish. Anticipated maturity: 2014-2024.
(23-05-2015 12:26 PM)WilD schreef: [ -> ]Van onze vriend Galloni....
Wine Advocate #201
Jun 2012 Antonio Galloni 91 Drink: 2014 - 2024 (65)
The 2009 Bolgheri Superiore Baia al Vento is 90% Merlot, 5% Cabernet Franc and 5% Petit Verdot. Freshly cut flowers, espresso, dark cherries, mocha and licorice are some of the many notes that are woven together in this expressive, layered red from the Tuscan coast. The 2009 impresses for its intensity and long, polished finish. Anticipated maturity: 2014-2024.
Vanaf 2014. Wijntje is dus al mooi op dronk
Ga ze even laten rusten van het transport, en misschien toch binnenkort eens proberen.
Freshly cut flowers, espresso en mocha... iets wat ik nog niet veel tegen gekomen ben in wijn reviews. Ik ben benieuwd
Bedankt voor deze post WilD!
Baia Al Vento 2009
Sterk tranend in het glas; niet transparante kleur ; zwoele neus met wat koffie;een tikkeltje lactisch maar niet storend. Sublieme zachte aanzet ; smaak doet me vooral aan kruidnagel denken; afdronk aangenaam bitter en in evenwicht met zachte tannines en aciditeit.
Een wijn met karakter. Hoe Bordelaise druiven toch iets anders geven in Italië.
Nu al zeker te appreciëren maar ik zou deze wijn nog 5 jaar rust gunnen.
(23-05-2015 08:07 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Baia Al Vento 2009
Sterk tranend in het glas; niet transparante kleur ; zwoele neus met wat koffie;een tikkeltje lactisch maar niet storend. Sublieme zachte aanzet ; smaak doet me vooral aan kruidnagel denken; afdronk aangenaam bitter en in evenwicht met zachte tannines en aciditeit.
Een wijn met karakter. Hoe Bordelaise druiven toch iets anders geven in Italië.
Nu al zeker te appreciëren maar ik zou deze wijn nog 5 jaar rust gunnen.
Mooie TN!
Ik hou me eraan hier ook iets te posten als ik hem probeer!
Vorige week eens een flesje geprobeerd bij een penne all arrabiata.
De neus had iets herkenbaars, maar ik kon er niet op komen op wat precies
Nu had ik misschien beter een ander gerecht gekozen, daar mijn smaakpapillen door de pepers serieus verdoofd waren (niet bij nagedacht).
Ik vond het wel een fruitige wijn.
Mijn conclusie was: niet slecht, maar ook geen waaw. Maar ik moet deze nog eens opnieuw proberen. Zonder pikante pepers
(23-05-2015 08:07 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Baia Al Vento 2009
Sterk tranend in het glas; niet transparante kleur ; zwoele neus met wat koffie;een tikkeltje lactisch maar niet storend. Sublieme zachte aanzet ; smaak doet me vooral aan kruidnagel denken; afdronk aangenaam bitter en in evenwicht met zachte tannines en aciditeit.
Een wijn met karakter. Hoe Bordelaise druiven toch iets anders geven in Italië.
Nu al zeker te appreciëren maar ik zou deze wijn nog 5 jaar rust gunnen.
Inderdaad een mooie, volle, zachte wijn met fijn evenwicht tussen bitter, zuur en rond-zoet.
91-92
(06-09-2015 11:27 AM)Bert schreef: [ -> ] (23-05-2015 08:07 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Baia Al Vento 2009
Sterk tranend in het glas; niet transparante kleur ; zwoele neus met wat koffie;een tikkeltje lactisch maar niet storend. Sublieme zachte aanzet ; smaak doet me vooral aan kruidnagel denken; afdronk aangenaam bitter en in evenwicht met zachte tannines en aciditeit.
Een wijn met karakter. Hoe Bordelaise druiven toch iets anders geven in Italië.
Nu al zeker te appreciëren maar ik zou deze wijn nog 5 jaar rust gunnen.
Inderdaad een mooie, volle, zachte wijn met fijn evenwicht tussen bitter, zuur en rond-zoet.
91-92
Momenteel de 2009 in het glas en ik kan mij volledig aansluiten bij bovenstaande beschrijving en score. Voor mij nu mooi op dronk.
2009 in het glas. Eerste dag overheerst bitter. Daarna zachter maar lange afdronk, concentratie en materie. Gestoofd rood fruit, aardbeiconfituur zoals ik mij die herinner van mijn grootmoeder. Ik open jaarlijks een flesje en vind hem nu op zijn best, met nog potentieel. Merlot meets Italian soil...